hair extensions

40 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 11
hair extensions

hoi allemaal,

mn haar is nu, pakweg een jaar na laatste chemo, een centimetertje of tien, en om eerlijk te zijn - ik ben het leven met kort kapsel meer dan beu.

ben nu zelfs bereid diep in de buidel te tasten...

zijn er amazones met ervaring met hair-extensions??

Yol
Offline
Berichten: 19

Ja, ik had mijn haar aflaten knippen omdat ik volgens de arts na de operatie chemo zou krijgen. Gelukkig ging de chemo niet door. Na een tijdje vond ik het korte haar bij ziek zijn horen (zo voelde dat voor mij). Ik heb nu sinds een jaar extensions. Ik heb geen losse plukjes haar, maar een soort matjes die in jouw eigen haar worden geplakt. Het voordeel hiervan is dat ze opnieuw gebruikt worden. Om de zes weken worden ze eruit gehaald en weer opnieuw geplaats. Het is echt haar en je ziet er niets van. Het is vooral de eerste dagen even wennen als je op je kussen ligt, maar ik vind het helemaal top. Ik ben blij met alle hulpmiddelen die je tegenwoordig hebt. Ik hang van nep aan elkaar. Nep haar, nep nagels en nu nog een, maar over een aantal weken twee neptieten. Maar blij dat ik ermee ben. Ik weet niet waar je woont, maar ik heb een prima adres voor je in Hoofddorp

afbeelding van Karin
Berichten: 394

Ik weet niet of Pichi nog meeleest, maar zij heeft het tijdens de vakantie in Thailand laten doen. Je moet wel engelengeduld hebben geloof ik.
Het stond haar erg leuk en ze deed er ook regelmatig een leuke shawl omheen aan de voorzijde. Na verloop van tijd zie je de uitgroei wel geloof ik. Inderdaad moet je in Nederland diep in de buidel tasten.

Ik weet niet hoe je haar is teruggekomen. Mijn haar was best stevig en ik heb het ook direct geverfd, maar dat is voor iedereen anders.

afbeelding van Beppie_5265
Offline
Berichten: 252

ik heb het ook laten doen ik heb er de hele zomer plezier van gehad maar tegen het einde van de vacantie begonnen ze langzamerhand uit te vallen :? ik persoonlijk vind het veel geld voor een maandje of 3 lang haar en zou het niet zo gauw meer doen

Offline
Berichten: 11

ik dank jullie zeer voor de snelle replies...

beppie, ik veronderstel dat jij voorafgaand aan de extensions chemo hebt gehad? k vroeg me af of het haar misschien te kwetsbaar is nog... maar kennelijk gaf het geen problemen bij jou?
nog een vraag: je hoort wel eens dat je eigen haar door de extensions beschadigd raakt, wat is je ervaring?

en Yol, die matjes, is dat een goedkopere methode, of wat is precies het voordeel ervan?
leuk trouwens dat je zo innig tevreden bent met alle kunstgrepen...

afbeelding van Beppie_5265
Offline
Berichten: 252

mijn haar was/is ernstig beschadigd na de extensions

ik heb het heel lang na de laatste chemo gedaan ik had best dik haar terug gekregen maar na mijn avontuur met de exstentions is het op het moment heel dun :?
ik ben in een dure kapsalon geweest dus daar zou je denken dat ze wel weten wat ze doen ..
maar ik moet zeggen de 3 maanden dat ik ze had ..vond ik wel te gek :D

Offline
Berichten: 924

Nou ik reageer toch nog even :-w

Ik ben kapster en de ervaring leert dat extensions niet zo goed zijn voor het haar.
Het haar breekt snel af door de extensions.
Ik merk wel dat haar kwetsbaarder is na de chemo,het is zachter en als ik het nu verf valt de kleur anders uit dan voorheen.

Als je het laat zetten kan het zijn dat het afbreekt maar dat is niet bij iedereen.
Laat het in ieder geval door een goede kapper zetten!!!!!!!

Offline
Berichten: 990

Griet had een prachtige"neppruik"met hele lange vlechten.

afbeelding van Lousie
Berichten: 274

Mijn kapper zei toen ik mijn pruik uit ging zoeken dat er een mogelijkheid is dat extensions vergoed worden.Dan moet je arts een briefje daarvoor uitschrijven.Hij moet er wel aan mee willen werken.Van het geld wat je via je ziektekostenverzekeraar vergoed krijgt kan je 2 keer per jaar extensions laten zetten.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

heeft iemand nog recentelijk ervaring hiermee
ik zit nu echt op zo'n vreselijke tussenlengte en er valt geen land meer mee te bezeilen
matjes, losse extensions, goed adresjes etc????

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Kellly schreef:
matjes, losse extensions

Ik heb alleen drie hartstikke lollige pruiken te leen :lol:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Ik heb kleine vlechtjes maar die zijn van mijzelf ( na de eerste chemo ingevlochten en later afgeknipt).

Wat je kan doen is naar een surinaamse toko gaan. Ik weet alleen adresjes in Amsterdam maar daar kosten van die nep extensions echt bijna niets.
En ze hebben ze in allerlei kleuren. Je knoopt ze als het waren aan je eigen haar.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Maar die extensions (en ook matjes), die je in afrowinkels kunt kopen, zitten wel een stuk beter in kroeshaar dan in Europees haar. Die matjes moet je inweven en volgens mij ook deels lijmen, nou lijkt het me dat je daar je net teruggegroeide haar geen goed mee doet....

Meer kan ik niet melden over de 'tussenfase', want na borstkanker ben ik nooit meer verder gegaan dan halflang haar (en dat bevalt goed!).

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Maisa ik kan uit ervaring vertellen dat de blonde hairextensions in die afrowinkel prima zitten in blond niet afro haar.

De curlyversie van de blonde plukken heb ik nooit geprobeerd maar ik ken een blond meisje dat de roze, paarse en blauwe versie ook in haar haren knoopte en dat zag er ook prima uit.

Offline
Berichten: 438

Kellly schreef:
ik zit nu echt op zo'n vreselijke tussenlengte en er valt geen land meer mee te bezeilen

Geen ervaring met extensions maar wel met die vervelende tussenlengte :lol: . Morgen naar de kapper en dan heb ik eindelijk weer een model in m'n haar (laatste chemo 2 januari 2008). Vond ik best wel lastig om een kapsel te vinden voor krullend haar, stijl is hot op het moment. Het enige advies dat ik je kan geven is: stug doorzetten . Ik dacht altijd maar zo, alles beter dan een kale kop. :-w

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

Artemis, ben je nog steeds ad krullen???
Nadeel van die krullen is dat het zooooo lang duurt voordat het een beetje op lengte komt.
De mijne hebben echt hun beste tijd gehad, mn eigen haar is weer helemaal terug, stijl dus, behalve inderdaad zo'n 2,5 cm op het einde, vol id krul. Heb echt zo n lakeien kapsel, of een vreselijk slecht uitgezakt kroeskrullenpermanent. Bleeergh!

Offline
Berichten: 1768

Misschien de krullen er dan toch uit laten knippen? Het valt dan waarschijnlijk stukken beter en voor het einde van de zomer heb je die 2,5 cm alweer terug.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

ja misschien wel ja.....
voor nu los ik het nog een beetje op met diadeems misschien dat die afro extensions/dreads nog wat zijn.

Offline
Berichten: 438

Kellly schreef:
Artemis, ben je nog steeds ad krullen???

Ja, nog steeds krullen hierzo. Ik wilde ze juist niet, zal je net zien dat ze bij mij wél blijven. :lol: Ik heb laagjes van zo'n 10 cm en bij mij krult het ook voornamelijk aan het uiteinde maar de krullen eraf knippen werkt bij mij niet. Als ik er een stuk af laat knippen krult het uiteinde net zo vrolijk verder. Nou had ik wel al slag van mijzelf dus zo'n lakeienkapsel [bigsmile] heb ik gelukkig nooit gehad. Ik wilde ook meteen na de chemo extensions maar ik was toch bang dat mijn haar er teveel door zou beschadigen en ik ben toch wel zuinig geworden op mijn lang gekoesterde haartjes. Wel lekker hè, dat wij ons weer druk kunnen maken om zoiets banaals als het haar. :wink:

afbeelding van Beppie_5265
Offline
Berichten: 252

Kellly schreef:
Heb echt zo n lakeien kapsel,

[bigsmile]

Offline
Berichten: 1768

Artemis schreef:
bij mij krult het ook voornamelijk aan het uiteinde maar de krullen eraf knippen werkt bij mij niet. Als ik er een stuk af laat knippen krult het uiteinde net zo vrolijk verder.

Oh, dat kan dus ook :P
Zelf had ik voorafgaand aan de chemo supersteil haar, waar geen elastiek of wat dan ook in bleef zitten, en bij mij werkte het eruit knippen van de krullen dus wel. Moet trouwens zeggen dat ik dat echte steile haar nooit meer teruggekregen heb (ben 4,5 jaar na laatste chemo). Ik zal niet zeggen dat ik slag in mijn haar heb maar het is net wat minder glad.

Offline
Berichten: 542

Hansje schreef:
Hallo allemaal,
Ik zou graag willen weten of er ook dames zijn die ervaring hebben met haarverlenging?
Ik heb mijn eerste chemokuur gehad (6 x FEC) en binnenkort zal mijn haar gaan uitvallen. Ik zie er enorm tegenop en heb daarom alvast een haarwerk gekocht. Als het haar weer gaat groeien wil ik daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Kan je je haar al snel laten verlengen? En hoe lang moet je eigen haar dan zijn? Ik wil het liefst niet met een kort koppie over straat. Mijn eigen haar is nu tot iets over de schouders en de pruik ook. Hoe lossen jullie dat op??
Offline
Berichten: 542

Dees schreef:
Zwaar, he, kaal worden. O, wat heb ik daar tegenaan gehikt zeg.....

Mijn ervaring is dat het uitvallen van het haar gruwelijk confronterend en zwaar is, maar dat kaalzijn daarentegen heel erg meevalt. Ik had drie leuke pruiken en heb naar hartelust gevarieerd. Ik had pruiken die niet zozeer op mijn eigen haar leken, maar die gewoon leuk waren. Ook een pruik ziet er toch nooit helemaal uit als je eigen haar.

Ik heb geen ervaring met hair extensions. Ik moet zeggen, ik zou die donsjes van het begin ook niet graag belast hebben met hair extensions. Ik heb het vrijwel meteen rood geverfd waardoor het voller leek.

Ik wens je veel sterkte. Laat het maar over je heen komen. De meeste vrouwen hier hebben de ervaring dat het kaalzijn minder erg is dan kaalworden.

Hansje schreef:
Ja daar zie ik ook het meeste tegenop inderdaad.
Ik voel me erg onzeker met pruik, omdat ik het zelf natuurlijk weet en dus zie. Ik zal straks ook een keer weer aan het werk moeten. Dan wil ik dat ze het zo min mogelijk zien....
Vielen jouw wimpers en wenkbrauwen ook uit?
Offline
Berichten: 542

Hallo Hansje,

We hebben een topic over kaalheid bij chemotherapie. Ik denk dat je daar al een hoop informatie kunt vinden.

Je vindt het hier :arrow: hier

En er is ook een topic over wimpers en wenkbrauwen.
Dat vind je hier :arrow: hier

Als je je vraag over je wimpers en wenkbrauwen daar nog eens stelt, krijg je vast reacties. En dan houden we dit topic voor de hairextensions. :wink:

moderator Ambulo

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

ik heb het nagevraagd van die extensions
het kan pas als je haar minimaal 5 cm lang is

afbeelding van Nanc
Offline
Berichten: -193

Hoi Kelly,

Kan het echt al bij 5cm??? Jippie !!!! Ik heb al 1,5 cm [dans]

Nanc

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Hairextensions kan dus al vanaf 5 cm?
En die matjes dan? Weet iemand dat?
Extensions kan je toch ook in laten vlechten?
Mijn haar is inmiddels een paar milimeter!! Hoe blij kan je ermee zijn?
Ben benieuwd of het ook gaat krullen of niet.

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Sommigen zeggen dat het al vanaf 5 cm kan, maar als je het echt niet wilt zien moet je haar toch minimaal 10 cm zijn..
Ik heb nu zelf ook extension.Ik had ook chemo gehad, een jaar geleden. En ik heb ze een week geleden eruit gehaald, en er weer nieuwe in gezet.
ik moet eerlijk zeggen dat mijn haar er eingelijk niet heel veel onder heeft geleden,mischien is het wel iets dunner, maar verder niet..
ik heb eerst wax extensions gehad, dat was opzicht wel goed, alleen er vielen een beetje veel it aan het eind.
nu heb ik het ingevlochten, en tot nu toe ben ik er heel blij mee.!

afbeelding van labello
Offline
Berichten: 11

Beste allemaal,

Even een vraagje, ik heb door de chemo mijn haar verloren, inmiddels is het alweer aardig gegroeid,
ik was altijd van plan om mijn pruik te blijven dragen tot het lang genoeg was om hairextensions te nemen, nu heb ik vandaag een kapper gebeld om wat vragen te stellen, bleek dat ze het nemen van hairextensions afraden als je chemotherapie hebt gehad :(

Dit omdat je haar zwak is, en het kan afbreken of uitvallen. Volgens de kapper kan dit wel jaren duren.

Nu wilde ik vragen of iemand ervaring heeft met het nemen van hairextensions na chemotherapie en of het echt zo slecht is voor je haar.

Alvast bedankt voor de reacties

afbeelding van sabrabox
Offline
Berichten: 2

Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de haarwerk-branche en in de afgelopen decennia heb ik lesgegeven aan de Haarwerkacademie. Daarvóór ben ik (volledig) opgeleid tot haarwerkspecialiste. Mijn specialisatie is het vervaardigen van maathaarwerk, haarprotheses en confectiepruiken voor dames, heren en kinderen.

Dat het echt afgeraden wordt is mij niet bekend, het is per persoon verschillend hoe het haar na de chemo eruit ziet. Dat je zuinig moet zijn op iedere haar ben ik ook voor.
Ik kies daarom steeds vaker voor nieuwe extensions ipv de klassieke bonding extension. Dit is de tape extensions oftewel let's talk hair hotheads extensions de extensions zitten op een breder haarvlak vast zijn makkelijk te verwijderen en heb je daardoor veel minder breuk van de eigen haren. En kosten technisch niet onbelangrijk kan je deze haren meerdere malen her gebruiken.

afbeelding van labello
Offline
Berichten: 11

en hoe lang moet je haar zijn voor die tape extensions?

afbeelding van sabrabox
Offline
Berichten: 2

Je haar moet zeker 10 cm lang zijn.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Kaat75 heeft extensions (na chemo) en dat ziet er heel natuurlijk uit! Het is geweven en niet aan de haren geknoopt (leg ik het zo goed uit?). Zelf geen ervaring met extensions.

Offline
Berichten: 1108

Thanx Maisa
Ik heb geen extensions maar een hairweave in mijn haar. Van je eigen haar wordt dan een vlechtje gemaakt en de weave wordt hierop vastgezet met garen. Volgens mijn kapper is dit beter voor je haar omdat het gewicht niet aan 1 plukje hangt maar over je hele haar verdeeld wordt. Maar ach eigenlijk is alles wat je met je haar doet natuurlijk niet echt goed. Dus ik zou me gewoon eens goed laten voorlichten. Wel of geen chemo maakt niet uit voor de verankering van je haar in je hoofdhuid hoor. Dit is net zo stevig als voorheen. Qua prijs zit er veel verschil tussen kappers. Voor een hairweave moet je eigen haar wel minimaal 15 cm zijn. Anders is het niet mooi. Extensions zijn van oorsprong trouwens eigenlijk gemaakt voor afro american haar (zo ook hairweave trouwens) en dat heeft een andere structuur als dat van ons. Ik heb deze hairweave al ruim 2 jaar. Elke 4 maanden moet ie opnieuw ingezet worden maar je hoeft het haar maar 1x te kopen. Kun je een jaar of 4 mee doen.

Offline
Berichten: 163

Dit is echt klinkklare onzin. Ik ben zelf 12 jaar kapster geweest, nu moet ik zeggen dat extensions in mijn tijd er nog niet waren. Maar ik kan je met zekerheid zeggen, dat het haar gewoon nieuw is en in goede conditie. Dat je haar uitvalt, heeft met het gif in je bloed te maken. Dat overleefd je haar gewoon niet, maar het komt nog mooier en beter terug. Ik heb na vijf jaar nog steeds prachtig haar en gelukkig weer heel lang. Ook ik heb aan extension gedacht, maar ik vond het een beetje te duur, maar mogelijk is het zeker. Als je haar maar lang genoeg is. Laat je geen onzin aanpraten hoor, als jij het kan betalen, gewoon doen. Weet je dat ik zelf een hele tijd mijn lange haar heb gebruikt? Ik had haar tot aan mijn middel en een dag voor de eerst kuur heb ik dat afgeknipt en verwerkt in een haarband. Ik heb dat maanden kunnen dragen.

Offline
Berichten: 163

Weet je waar je met extension altijd wel even rekening mee moet houden? Je verliest zo rond de 100 haren per dag. Dat klinkt veel, maar daar merk je eigenlijk vrij weinig van. Bij extension heb je verschillende manieren van vastmaken, ik las hier boven al een aantal technieken. Je eigen haar zal daar aan vast blijven zitten natuurlijk. Ik weet van kapsters dat wanneer je extension na een aantal weken lelijk wordt, en je wilt er van af, of laten vervangen. Dat ze het losmaken. Dat haar wat normaal zou uitvallen, dat zit daar aan vast natuurlijk, en dan moet de klant ineens heel erg wennen. Ze schrikken dan een beetje van wat er allemaal op de grond ligt. Ze hebben dan het gevoel dat ze ineens heel dun haar hebben. Maar je gaat aan die haardos wennen natuurlijk? Maar een goede kapster zal je hier voor waarschuwen en dat je daar niet van moet schrikken. De losgelaten haren blijven natuurlijk aan de extension zitten.

Offline
Berichten: 1108

Essy schreef:
Dit is echt klinkklare onzin. .

Wat is onzin?

Offline
Berichten: 163

dat je haar na chemo jaren nodig heeft om weer in orde te zijn en dat je dus geen extensions moet nemen. Het is juist de perfecte oplossing om weer lekker lang haar te hebben. Het is alleen zo prijzig vind ik en ik geloof dat je haar rond de 7 centimeter moet zijn, dat is best een aardige lengte al.

Offline
Berichten: 1108

O ja dat is inderdaad zo'n misverstand ja. Gelukkig is dat niet zo. Ben het helemaal met je eens. Fijn om zo een beetje te kunnen smokkelen en toch weer lang haar te hebben.

Jac
Offline
Berichten: 41

Heee meiden,
Ik heb ook hairweave gedaan zo´n 9 maanden na m´n laatste chemo. Ik had echt genoeg van m´n korte coupe! Mijn haar was nog geen 10 cm lang toen, maar korter. Ze vlechten je eigen haar dan met nephaar op je hoofd, naaien daar met garen de weave op en voila.. een lange bos haar. Ik vond het fantastisch!
Toen ik het eruit haalde was er helemaal niets mis met mijn eigen haar, en je kan inderdaad de haren meerdere malen gebruiken. Dus het is een investering maar je hebt er langere tijd iets aan!
Ik doe het nu niet meer, omdat ik het toch wel een beetje gedoe vond met transpireren en wassen (duurt zo lang voor het droogt) omdat ik veel sport, reis, zwem. Maar ik vond het een geweldige tussenoplossing.