Nieuws

Hier vind je het actuele nieuws. Altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Perslijst

Deze nieuwspagina wordt beheerd door Borstkankervereniging Nederland. Ben je journalist? En wil je alle persberichten ontvangen van BVN? Meld je dan aan voor de BVN perslijst.

 

donderdag, 17 september 2020

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 1 oktober de jaarlijkse borstkankermaand. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van Borstkankervereniging Nederland (BVN) in het World Forum in Den Haag.

donderdag, 17 september 2020

Samen met collega Mirjam Velting en acht BVN-vrijwilligers ging onze belangenbehartiger Maaike Schuurman het gesprek aan met artsen en onderzoekers over betere patiëntenvoorlichting. Ze schreef een blog over deze intensieve én constructieve tweedaagse workshop.

dinsdag, 15 september 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Corrine Schot (41). Corrine werd in 2013 behandeld voor borstkanker. Telkens wees ze haar oncoloog op de vreemde tepel van haar linkerborst.

vrijdag, 11 september 2020

Door betere opsporing en behandelmogelijkheden is de overleving van borstkanker de laatste jaren toegenomen; het aantal patiënten dat vijf jaar na de diagnose nog in leven is, is sinds 2000 gestegen van 79% naar 88%.

dinsdag, 8 september 2020

Marjan van Beest (63) begon bijna elf jaar geleden bij BVN als financieel administratief medewerker en werkt nog steeds met plezier. “Ik zit geregeld met een dankbaar gevoel in de auto naar mijn werk. Ik vind het fijn dat ik wat mag betekenen voor onze achterban.”
 

woensdag, 2 september 2020

In de eerste drie maanden van de coronacrisis zijn er vijfduizend minder kankerdiagnoses gesteld dan in de voorgaande tien jaar. Daarvan gaat het circa 1.900 keer om borstkanker.

dinsdag, 1 september 2020

Als je borstkanker hebt, is het goed om na te denken waar je behandeld wilt worden. Je kan namelijk zelf de keuze voor een ziekenhuis maken. Wil je graag naar een ziekenhuis in de buurt? Of vind je andere kenmerken belangrijk?

dinsdag, 1 september 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Goli Abdurahman (53). Goli komt uit een islamitische cultuur. Praten over borstkanker en vragen stellen aan een arts? Dat is taboe.

dinsdag, 25 augustus 2020

In ons jubileumjaar waarin we 40 jaar bestaan, laten we elke week een ander gezicht van borstkanker zien. Het gezicht van vandaag is Ruud Vorstermans (67). Ruud verloor in 2018 zijn vrouw Marijke aan de gevolgen van borstkanker.
 

donderdag, 20 augustus 2020

Door de coronacrisis is het aantal nieuwe borstkankerdiagnoses flink gedaald. Voor de leeftijdsgroepen jonger dan 50 en ouder dan 74 jaar lijkt een inhaalslag te zijn begonnen. Voor de leeftijdsgroep 50-74 stijgt het aantal diagnoses ook, alleen minder snel.

Pagina's