BVN te gast in Borstcentrum van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk

maandag, 4 november 2019

Op uitnodiging van verpleegkundigen Linda en Annemieke liep onze belangenbehartiger Mirjam Velting afgelopen donderdag een dagje mee op de poli van het Borstcentrum van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. “Heel erg uniek en waardevol!”

“Ik werd door mammacare verpleegkundige Annemieke Boone en verpleegkundig specialist Linda Stengs uitgenodigd naar aanleiding om een dagje mee te lopen in het Borstcentrum van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Deze uitnodiging kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Nazorg is één van de speerpunten van BVN. Wij vinden dat iedereen met borstkanker goede nazorg moet krijgen. Dat kun je teruglezen in ons 10 punten plan voor verpleegkundigen.

Afgelopen donderdag keek ik vooral mee in het zorgpad; De routing als mensen binnenkomen nadat ze bijvoorbeeld door de huisarts zijn doorgestuurd, de uitslag, behandelplan, nacontroles en voorlichtingsgesprekken. Ook de bedrijfsarts consulent oncologie (BACO) hield afgelopen donderdag spreekuur in het Borstcentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis. Heel erg uniek en ontzettend waardevol! Aan het werk blijven of werkbehoud zou wat mij betreft één van de behandeldoelen moeten zijn. Re-integreren kun je maar één keer goed doen en gaat nog te vaak niet goed. Top dus, dat daar in Beverwijk aan wordt gedacht!

Ik was onder de indruk van de goede samenwerking en aanvullende zorg van de chirurg, verpleegkundig specialist Linda en mammacare verpleegkundige Annemieke. Ze werken echt aanvullend aan elkaar met elk hun eigen expertise en kracht. Het kleine en hechte team zorgt ervoor dat er snel kan worden geschakeld, patiënten snel terecht kunnen en vaste gezichten zien. Doordat het team zo klein is, kunnen snel innovaties en veranderingen worden doorgevoerd.

Toen ik naar huis reed, bedacht ik me hoe verschillend ziekenhuizen werken. Hoe anders elke keer het zorgpad is ingericht en de samenstelling van het team niet in elk ziekenhuis hetzelfde is, wat is nou het beste zorg voor de patient?. Deze inzichten neem ik mee in de belangenbehartiging, zodat de kwaliteit van zorg en leven voor alle borstkankerpatienten verbetert!”