Gezocht: 8 vrouwen die keuzehulp nacontrole willen testen

maandag, 4 mei 2020

Voor de ontwikkeling van een keuzehulp voor nacontrole bij borstkanker zijn we op zoek naar acht vrouwen die willen deelnemen aan een gebruikersonderzoek. BVN is betrokken bij de ontwikkeling van deze keuzehulp. Tijdens een video-interview van ongeveer 45 minuten tot een uur doorloop je samen met een onderzoeker de ontwikkelde keuzehulp. We horen tijdens dit interview graag wat je van de keuzehulp vindt en wat er nog verbeterd kan worden. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de keuzehulp verder te ontwikkelen. Heb je interesse om deel te nemen? Kijk dan eerst even naar onderstaande criteria voor deelname. Als je daaraan voldoet graag voor vrijdag 8 mei mailen naar BVN's Maaike Schuurman op schuurman@borstkanker.nl

Criteria voor deelname

  • De interviews zullen waarschijnlijk plaatsvinden op 13 of 15 mei. Je kunt op (een van) deze data.
  • Vermeld je leeftijd bij je aanmelding. We willen qua leeftijd komen tot een mix van 4 vrouwen: 65+, 2 vrouwen tussen de 50 en 65 jaar en 2 vrouwen onder de 50 jaar.
  • Je hebt de primaire behandelingen achter de rug (operatie/chemo/bestraling) en zit al in de fase van nacontrole. We streven naar een mix van 4 vrouwen die al ongeveer 1 tot 2 jaar in de nacontrole zitten en 4 vrouwen die hun eerste nacontrole afspraak nog moeten krijgen en dus pas in het eerste jaar na de primaire behandelingen zitten. Als je in een van deze 2 groepen valt, kun je je aanmelden.
  • Idealiter zoeken we een mix in soorten behandeling(en) die de vrouwen hebben ondergaan en regio’s in het land waar ze vandaan komen. Wil je dus bij je aanmelding laten weten welke type borstkankerbehandeling(en) je hebt gehad en in welke regio je woont?

 

Je hoeft niet te reageren als je...

  • behandeld bent voor DCIS;
  • voor de operatie bestraling, chemo of hormoontherapie hebt gehad (neo-adjuvant);
  • uitgezaaide borstkanker hebt;
  • erfelijke aanleg hebt voor borst- en/of eierstokkanker (genmutatie zoals bijvoorbeeld BRCA2 en BRCA2).

De keuzehulp is voor deze mensen (nog) niet toepasbaar. Ook mannen met borstkanker vallen buiten de doelgroep.