Praat met andere vrouwen over hun borstreconstructie. Kom naar de Show & Tell op 26 oktober!

vrijdag, 20 september 2019

Als je een borstoperatie nodig hebt vanwege borstkanker of erfelijke aanleg voor borstkanker, kies je dan voor een borstreconstructie? En zo ja, welke methode dan? Vrouwen die hier een besluit over willen nemen, willen vaak weten hoe anderen dit ervaren. Voelt een borst met een implantaat inderdaad koud aan? Hoe zien de littekens bij een DIEP-flap eruit? En als je kiest voor plat, hoe ís dit dan? Vrijwilligers van BVN/Oncogen organiseren daarom op 26 oktober een Show & Tell. Tijdens deze bijeenkomst in het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven, showen zestien vrouwen hun borstreconstructie.

Een reconstructie met weefsel uit de buik, bil, dij of rug, borstimplantaten die voor en achter de borstspier zijn geplaatst, tepelbehoud, -reconstructie of -tatoeage, een borst die is gereconstrueerd met behulp van lipofilling, bij de Show & Tell zijn allerlei voorbeelden van borstreconstructie te zien. Ook zijn er vrouwen die ervoor kozen om geen reconstructie te laten doen en nu plat zijn. Al deze vrouwen zijn bereid om met je in gesprek te gaan, te vertellen hoe ze tot hun keuze kwamen en te showen hoe het is geworden. Daarnaast is er een informatiemarkt. Als je daar behoefte aan hebt, is er psychische ondersteuning van psychosociaal therapeut Anne Klein Breteler.

Je kunt de Show & Tell op 26 oktober bezoeken tussen 11.00 uur en 14.00. De toegang is gratis, maar we vinden het fijn als je aangeeft dat je komt en met hoeveel mensen. Je partner is natuurlijk ook welkom. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@borstkanker.nl.

Show & Tell

Zaterdag 26 oktober 2019

Alexander Monro Ziekenhuis

Professor Bronkhorstlaan 10

Gebouw 112

P13 (gratis)