Amazone
50 jaar
Overijssel
Lid geworden op: 04/05/2018 - 11:34
Offline
Berichten: 0

Eindelijk af

maandag, 18 juni 2018

Vorige week was het eindelijk zo ver: de tattoo op mijn borst is afgemaakt. Door allerlei omstandigheden zat er ruime tijd tussen de verschillende sessies, terwijl het tatoeëren eigenlijk in een reeks met tussenpozen van 6 weken afgemaakt kan worden. Dan had het met 4 sessies binnen een half jaar klaar kunnen zijn. Nu heb ik er zeker 2 jaar over gedaan. Erg is dat niet, want hierdoor heb ik ook mijn tijd kunnen nemen om er goed over na te denken en het te gebruiken voor de verwerking van mijn verlies.

Voor iedereen die een tatoeage overweegt heb ik een paar tips:
1. Neem de tijd om te kiezen wat je wilt. Een borstreconstructie kan tijdens de verwijderingsoperatie worden gerealiseerd, maar weet je zeker dat dat is wat je wilt? Je hoeft niet snel te beslissen; het kan altijd nog. Weet dat jij de norm bepaalt wat je met je lichaam wilt, en dat nieuwe borsten geen noodzaak zijn.
2. Wanneer je kiest voor een tatoeage, weet dan dat je ook negatieve reacties zult krijgen. In de medische wereld is het lang niet overal geaccepteerd en het komt regelmatig voor dat het je wordt afgeraden. Luister naar de argumenten, maar maak je eigen keuze.
3. Bedenk wat je graag getatoeëerd wilt hebben. Enkel de littekens, het gebied er om heen, een tattoo in de vorm van een bh. En welke afbeelding vind je mooi, met of zonder kleur? Wil je een bestaande afbeelding of een eigen ontwerp? Is het een mooi plaatje, of wil je ook wat uitbeelden met de tattoo?
4. Zoek een betrouwbare tatoeëerder, waarbij je een goed gevoel hebt. Ga eerst langs voor een kennismakingsgesprek voordat je vaste afspraken maakt. Leg je plannen voor en kijk of jullie het met elkaar eens kunnen worden. Bekijk of er hygiënisch gewerkt wordt en met betrouwbare inkt.
5. En dan het zetten van de tatoeage zelf. Ga er uitgerust heen, neem de tijd, onderga de pijn, verzorg de tattoo goed.
6. En als laatste: wees trots op de keuze die je hebt gemaakt. Draag het uit naar iedereen aan wie je het kwijt wilt, zodat anderen ook weloverwogen durven kiezen wat bij hen past.

Voor mijn tattoo had ik een adres in Utrecht van een a-typische tattoo-shop: The Ink Society. Er werken alleen vrouwelijke tatoeëerders en er hangt een warme en serene sfeer. Het tatoeëren van verdwenen borsten is geen lopende band-werk, maar ze hebben zeker er ervaring mee, en een plezierige aanpak en uitstraling. Mara, dank voor het prachtige werk dat je geleverd hebt!!

Offline
Berichten: 429

Een mijlpaal, Miriam. Ik overweeg zelf geen tattoo's maar vind het interessant om je verhaal te lezen.

Offline
Berichten: 3791

En bij de overwegingen zou ik ook nog deze mee willen geven: ik wist zeker dat ik geen reconstructie wilde. Maar na vier jaar veranderde ik van gedachte. Als ik op dat moment al een tatoeage gehad zou hebben, was dat echt wel een probleem geweest.

Voor welke grotere beslissing dan ook: neem er jaren de tijd voor want je doet er een heel leven mee.

Offline
Berichten: 159

Wat goed dat het af is en dat je zo tevreden bent met het resultaat! 

Volgens mij is je profielfoto nog niet de versie die af is maar die foto vind ik al prachtig en krachtig!

Offline
Berichten: 0

Dank voor jullie positieve reacties. De profielfoto is inderdaad nog niet het eindresultaat. Dat komt vast nog wel, want ik ben er zo trots op!

Ik onderstreep je reactie EllenK: je maakt zo'n hectisch proces door en je lichaam en geest veranderen. Het is goed om de tijd te nemen voor keuzes. Of het gaat om een borstreconstructie of tattoo of helemaal niets doen. Daarom ben ik ook niet enthousiast over de reconstructie direct tijdens de verwijderingsoperatie. Ik vind dat je ook voor zo'n besluit geen haast moet maken.

Offline
Berichten: 59

Wat mooi dat je dit deelt! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Artikelen van TattooMiriam

Webloggers