Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 3791

Verwend

dinsdag, 13 maart 2018

Vorig weekend bracht ik door in het steen- en steenkoude Noord-Friesland. In logement Doosje werd ik met 9 lotgenoten (vrouwen met uitzaaiingen van borstkanker) opgewacht door de oprichter van stichting Curare, voor een lang weekend verwennen en verwerken.

Omdat we, de lotgenoten, elkaar al kenden was ik niet zenuwachtig. Omdat ik niet lekker in mijn vel zit deze dagen zag ik er toch een beetje tegen op.

We werden hartelijk ontvangen en vanaf de eerste minuut voelde ik dat het helemaal oké was.

Het weekend vulde zich met yoga, massages, Reiki, paardencoaching, lach-yoga, en meer. Er was ruimte voor veel plezier, warmte, verdriet, boosheid, en eten! Veel en lekkere hapjes, maaltijden, verwennerij.

Ook al ben ik niet zo van de 'zweverige' aanpak, toch heb ik me ten volle eraan overgegeven. En zweverig is meestal minder zweverig dan ik denk. Het is meer: luister naar jezelf en voel wat je lichaam en je geest/ziel je aangeven. Meestal heb je zelf al heel veel antwoorden. En wat je nog niet weet is ook niet in één weekend opgelost ;) .

De aanpak van 'niet zeuren en gewoon doorgaan' is heel prima, alleen niet altijd.

Een mix van weten en voelen, werken en rusten, doen en zijn brengt uiteindelijk meer balans.

Dankbaar terugkijkend naar de organisatie van Curare, de gastheer en -vrouw van het logement, word ik - ondanks de extreme vrieskou - vervuld van warmte.

Offline
Berichten: 159

Klinkt als een heerlijk weekend, Ellenk!

Offline
Berichten: 114

Wat fijn om in zo'n warme omgeving samen te zijn met lotgenootjes. Hopelijk heeft het je veel energie gegeven!

Offline
Berichten: 93

Wat kan je er lekker van opknappen hè. Dat herken ik wel die weerstand tegen het "zweverige" en er dan stiekem toch heel erg van genieten. Hoop dat je er baat bij hebt en dat je er een mooi poosje op teren kunt.

Offline
Berichten: 429

"Het is meer: luister naar jezelf en voel wat je lichaam en je geest/ziel je aangeven." Mooi Ellen. Is precies wat ik probeer te leren. Ik hoop dat het verwarmende effect nog een tijdje nagewerkt heeft voor je.

Artikelen van ellenk

vragen
Vacuüm
Verwend
Herfst
Het zit erop
Op de helft

Pagina's

Webloggers