afbeelding van nana
Amazone
Lid geworden op: 20/09/2004 - 19:18
Berichten: 357

Nana in het ziekenhuis. Door Mr.Nana

zondag, 19 maart 2006

Ik open Vandaag alvast mijn log over het verloop van Nana over haar operatie. Morgen zal ze opgenomen worden en moet nog veel gevraagd worden over het verloop van vooral de eerste dagen. Dinsdag is de operatie maar we weten nog niet hoe laat deze gaat beginnen. Ze komt na de operatie in de verkoever plus en de vraag is of ik eral bij kan als ze nog niet bij kennis is. Nana zou dit prettig vinden als ik al naast haar zat als ze wakker wordt. Voor mij wordt Dinsdag een minder plezierige dag. De operatie zal minimaal 10uur duren en mij spuiten ze niet plat dus ik moet afwachten. Voor de 4 weken erna wordt voor Nana een vervelend tijd. Ze zal de eerste 2 weken niets kunnen en mogen doen. Maar ik zal goed voor haar zorgen. Op dit moment zijn we allebij vrij rustig. Ik ben benieuwd hoe dit morgen is.

Offline
Berichten: 0

Maandag 20-3
Ik heb Nana na alle onderzoeken weer even mee naar huis genomen. Ze was dus instaat om zelf deze dag te beschrijven in "de dag voor de operatie". Morgen is de dag en zal ik hier jullie op de hoogte houden. Dit kan wel laat worden.

Offline
Berichten: 0

Dinsdag 21-3

Ik kom net thuis van het werk (wat moet ik anders doen) en ik werd gebeld (16:45h) door de chirurg. Alles was goed gegaan. Ze was nog niet wakker.Ik ga ff eten en ben weer naar het ziekenhuis.

Offline
Berichten: 0

Vervolg Dinsdag 21-3

Ik heb een nieuwe vriendin erbij.
De operatie was vlot verlopen. 7uur en 45min. Om 8uur was de anesthesie begonnen en om 16:45h was ze weer wakker.
Het resultaat heb ik al gezien (van mijn nieuwe vriendin). Ze zag er nu al mooi uit. Ik heb nog dat beeld voor me van de laatste operatie. Dat was een wond van 35cm gehecht met nietjes. Dat zag eruit als een rits. Nu was het onderhuids gehecht. Zag er perfect uit.
Nana ligt nu nog op de verkoever plus. Ze was in het begin wel misselijk en had pijn. Ze had dan ook overgegeven, net als bij de vorige operaties. Hiervoor heeft ze echt veel medicijnen voor gekregen. Ze zijn allemaal opgesomd maar vergeef me dat ik ze niet meer weet. De enige die zijn blijven hangen is morfine en paracetamol. Ze mag zelf de morfinepomp bedienen als ze pijn krijgt. Hierop zit natuurlijk wel een maximum.
Ze was door de vele medicijnen heel moe en suf. Als je haar aansprak gingen de ogen wel open en gaf antwoord maar daarna gingen de ogen weer meteen dicht. Ik vind het al lang goed zo. Toen ik er was had ze geen pijn meer en was niet meer misselijk.
Ze ligt aan apparatuur die continue de bloeddruk, hartslag en frequentie van ademen meet.
Hieraan zouden ze ook kunnen zien als ze pijn krijgt. De bloeddruk stijgt en frequentie van ademen gaat dan omhoog.
De wond wordt elk uur gecontroleerd op doorbloeding. Dit wordt gedaan door op de borst te drukken zodat er een witte plekke onstaat. Als je de druk weg haalt dan moet dit in 2 seconden weer normale kleur krijgen. Dit drukken deden ze met de greep van een schaar. Er werd best stevig gedrukt maar Nana merkte er niets van.

Verder ben ik zeer te spreken over de verpleging. Alles werd uitgelegd en verteld. De verpleging was er 1 op 1. Ik wist niet dat het nog bestond.
Morgen vroeg om ongeveer 10:00h wordt ze naar de verpleegafdeling gebracht. Maar ook hier zal ze regelmatig wakker worden als ze weer gecontroleerd wordt. De eerste dag is om het uur. de 2e dag om de 2 uur. De 3e dag omn de 4 en later om de 8uur.
Nu nog hopen dat de pijn en misselijkheid wegblijft.

Offline
Berichten: 0

Woensdag 22-3

Ik had gister nacht en van morgen vroeg nog gebeld naar de verkoever hoe het was met mijn Nana. Gister nacht (11.30h) was ze al beter aanspreekbaar, zei de verpleging, dan toen ik wegging om 21:00h. Het ging verder goed met haar. Om 11:00h vanmorgen werd ze naar haar afdeling gebracht waar ze een eigen kamer heeft.
Vanmiddag om 15:00h was ik weer bij haar. Ze was beter aanspreekbaar dan gister maar doezelde nog steeds regelmatig in. De pijn scheen mee te vallen. Ze had nog 4 drains, en vocht via infuus. Nog steeds kon er via een knop, die bij de hand was, een pijnstiller toegediend worden.
Ze klaagde van misselijkheid. Dit bleek al vlug omdat de sinasappelsap wat ze gedronken had zijn weg al vlug terug vond.
Bij een controle van haar borst leek de linker zijde een beetje blauw te zijn aangelopen. De verpleging haalde daarom de chirurg erbij om dit te controleren. Dat controleren ging oa weer op de manier die ik gister beschreef met dat drukken. Er werden weer medische termen geroepen maar wat we belangrijk vonden was dat het nog goed was.
De meegenomen reacties van de Amazones werden moeizaam gelezen. Na elke 2 pagina’s werden de ogen even dicht gedaan. Ze vond de reacties fijn om te lezen.
Om 18:30h na alleen een half glaasje water gedronken te hebben de laatste 2 uur, moest ze weer overgeven. Nu heftiger dan de vorige keer. Dit kan niet fijn zijn omdat de buikspieren zich dan flink aanspannen. Het was redelijk veel en had een geel groene kleur. Ik vroeg aan de verpleging wat dit was. Dit bleek gal te zijn. Dat dit niet leuk was, daar moest ik naar vragen want ze klaagde er zelf niet over. Maar het bleek wel omdat ik op de pijnstiller knop moest drukken van haar. Na een uur, toen de ellende gezakt was, zei ze dan toch dat het niet leuk was. Als ik me iets kan voorstellen is dat gal opbraken, na een operatie aan de buik en borst, dat dat kl..e is.
Morgen komt eigenlijk de eerste visite maar de visite van 's middags heb ik maar afgebeld.
Dus de algemene indruk van vandaag is dat het nog een moeizaam gaat met het herstel.
Nog ff iets van gister verbeteren. De controle van haar borst gebeurt de eerste 3 dagen elk uur en daarna neemt de frequentie pas af.
Toen ik weg ging werd ik er nog aan herhinnert dat de leesmap buiten moest hangen (dat ze daar nog aan denkt, ik in ieder geval niet) en dat ik de groeten moest doen aan alle Amazones. Bij deze.
Mr Nana

Offline
Berichten: 0

Donderdag 23 maart 2006

Helaas heb ik deze dag weer zelf moeten schrijven. Ze was er zelf niet toe in staat om iets in te tikken. Vanmorgen was Nana nog steeds misselijk en moe. De verpleging heeft daarom de morfinepomp weg gehaald. Dit had ‘s middags toch wel effect. Een half bekertje yoghurt en een half beschuitje heeft ze vandaag kunnen eten. Met de misselijkheid ging het beter maar ze was nog steeds moe. Het gaat nog steeds goed met haar nieuwe vriendin.
De verpleging heeft Nana vandaag voor het eerst aan de rand laten zitten op het bed. Dit was na zo lang liggen op haar rug wel effe lekker.
Het schijnt toch weer zo te zijn dat ze vandaag om de 2 uur komen controleren ( de een zegt dit de andere dat). Het gaat volgens een protocol waar niet iedereen van op de hoogte is. Ik praat de verpleging maar na.
Tevens had de verpleging 2 drains uit haar borst weggehaald. Er zijn er nu nog 2 in haar buik. Van haar borst heeft ze geen pijn maar haar buik trekt en doet dus wel pijn. Tegen de pijn krijgt ze nu paracetamol en vanmorgen een zetpil.
Van die moeheid komt Nana niet snel af omdat er mensen blijven komen. De verpleging komt om de 2 uur de borst controleren. Tussendoor de bloeddruk en hartslag. De assistent komt een keer controleren. De chirurg komt apart nog een keer. Verpleging komt om haar te laten zitten aan de rand van het bed en later om haar weer neer te leggen. De keuken kwam eten brengen. De zuster kwam medicijnen brengen. Dan kom ik nog mijn aandacht op eisen en ’s avonds bezoek.
De algemene indruk van vandaag. Het gaat toch weer een stuk beter dan gister. Misselijkheid bijna weg maar nog wel gammel en moe.

Offline
Berichten: 0

Vanmorgen toen ik belde kreeg ik weer mijn Nana aan de telefoon. Gewoon zoals ze normaal klinkt. Ze vertelde dat de zuster haar had voorbereid op dat de Dokter haar morgen (VRIJDAG) al zou willen ontslaan. Dit vond ze zelf eigenlijk wel erg vlug gezien de 2 voorgaande dagen. In samenspraak met de Dokter wordt dit Zondag of Maandag.
De 2 drains, infuus en katheter waren er ’s morgens uit gehaald.
Toen ik vanmiddag op haar kamer kwam zat ze in een stoel te lezen. Ze had ontbeten en 's middags wat warm gegeten. Oftewel ze knapt zeer snel op. Ze loopt alweer zelf naar de WC.
De wond op haar buik trekt nog steeds en ze mag daar geen spanning op zetten. Lopen moet dus voorover als een oud vrouwtje. Haar borst blijft goed doorbloed en ze heeft daar geen last van. Nu denk ik dat als ze eerder van haar misselijkheid af was, of dit nu wel of niet aan de morfinepomp ligt, dat het dan allemaal dragelijker was geweest. De eerste 2 dagen was voor haar toch wel beroerd.
Dus de indruk van vandaag is zeer positief.

Offline
Berichten: 0

Vandaag en kort bericht omdat het zo goed gaat. Het staat nu vast dat ze maandag naar huis gaat. Over 2 weken moet ze dan weer op controle. Verder gaat alles goed. Geen misselijkheid, eet goed, geen echte pijn.
Nog wel vlug moe. Ze wordt nog wel elke 2 uur nog gecontroleerd volgens het protocol. Ik snap daarom niet waarom er gister gesproken is om haar dan vandaag naar huis te laten gaan.

Offline
Berichten: 0

Vanmorgen stond ik met de motor op een crossbaan. Er werd mobiel gebeld door een vriend dat ik Nana moest bellen. Zou mij benieuwen waarom. Nana vertelde dat ze al naar huis mocht. Gister was verteld dat dit maandag zou zijn. Ik kreeg mee dat ik rustig aan kon doen om haar op te halen. Dus ik vol gas naar huis. Toen ik bij haar was, was het een kwestie van spullen pakken en houdoe zeggen en we konden gaan. Nana kon weer gezond naar huis met haar vriendin!!!!!!!