op TV: eenVandaag over kankerbehandeling op maat

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 250
op TV: eenVandaag over kankerbehandeling op maat

Kankerbehandeling op maat
Een nieuwe kankerbehandeling kan de ziekte mogelijk tot een chronische ziekte maken. Door van elke patiënt de tumor op DNA-niveau te identificeren kan volgens hem in de toekomst negentig procent van de kankergevallen net zo goed behandeld worden als andere chronische ziekten. EenVandaag sprak met oncoloog René Bernards, die de behandeling lanceert.

Er komt een BKpatiente aan het woord met uitgezaaide BK.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

En hier onder in de link, uitzending " ALTIJD WAT. " van afgelopen dinsdag , een interessant gesprek over die voorspelling dat kanker over 20 jaar een chronische ziekte zal zijn met een onderzoeker. In deze docu ook een patient met uitzaaiingen, die na eerst. Drie chemo's gekregen te hebben, woorop de bk toch uiteindelijk steeds weer begon op te flakkeren, nu al 7 jaar stabiel is op experimentele pillen die ze krijgt. Erg interessant!

http://altijdwat.ncrv.nl/ncrvgemist/18-6-2013/altijd-wat-18-juni-2013

afbeelding van Kate
Berichten: 407

Pfff. Stel je voor... Wel frusterend dat het voor ons te laat komt. Als het echt klopt wat hij zegt. Goede kritische vragen wel.

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Dank voor je link Annie. Heb net gekeken, alleen frusterend voor mij dat ik niet het BRCA gen heb en ook niet her2neu, moet ik dan blij zijn of niet. Volhouden maar.