Wachten op uitslag bioptie / punctie

81 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Jolien79
Offline
Berichten: 6
Wachten op uitslag bioptie / punctie

Hoi,

Ik zal me eerst even voorstellen: mijn naam is Jolien, 34 jaar en moeder van twee kindjes. Drie jaar geleden ben ik ook op de mammapoli geweest, omdat ik een knobbeltje in mijn borst had ontdekt. Gelukkig allemaal goed: diagnose was cysteuze mastopathie. Na al die jaren kan ik dat eindelijk uitspreken (tis een hele mond vol) :D .

De afgelopen maanden voelde ik dat het plekje anders was. Dus terug naar mijn huisarts. Die dacht dat het niets zou zijn, maar stuurde me toch voor de zekerheid door voor een foto en echo. Op de foto waren kalkspatjes te zien. De radioloog gaf aan dat het heel goed bij de cystes en mastopathie zou kunnen horen, maar dat er voor de zekerheid toch een biopsie zou worden gedaan. Dat was even schrikken!

De biopsie was gisteren. Dat heb ik geweten...tjonge he. Het plekje zat helemaal achterin m'n borst, dus het was de vraag of het zou lukken. Maar na heel wat gehannes hebben ze gelukkig toch een aantal biopten af kunnen nemen. Afijn, inmiddels is de boel helemaal bont en blauw (au) en is het nu wachten op de uitslag.

Tijdens de echo merkte de radiologe op dat de verdovingsprikken moeilijk te geven waren, omdat het weefsel heel stug was. Ze gaf aan dat ze er bijna van overtuigd is dat het wel goed is. Cystes, stug klierweefsel en kalkspatjes...alles wijst op mastopathie. Maar, de definitieve uitslag is maandag.

Ergens wil ik me heel erg vasthouden aan die toch wel positieve melding van de radiologe. Ze zegt het immers niet voor niets denk ik dan. Maar...voordat de hele biopsie op het programma stond had ik er zo'n slecht gevoel over...

Kan ik een klein beetje vertrouwen op dat bericht? Hebben jullie daar ervaring mee? In ieder geval fijn dat ik m'n verhaal even van me heb af kunnen 'praten'!

Liefs,
Jolien

afbeelding van Jolien79
Offline
Berichten: 6

Hoi,

Heb toch nog een vraagje. Sinds de biopsie voelt mijn tepel nog vreemd, net of de verdoving nog niet goed is uitgewerkt. Ik dacht dat dit vanzelf wel weer over zou gaan, maar...we zijn twee dagen verder en het gevoel is nog hetzelfde. Ook 'reageert' mijn tepel nog niet, bij kou. Beetje rare vraag misschien. Maar is dit goed? Trekt dat nog weg?

Liefs,
Jolien

Offline
Berichten: 565

Hoi Jolien, ik kan je niet echt een antwoord geven op je vragen, maar wil je wel veel sterkte wensen metafwachten op de uitslag. Twee dagen verder is nog niet zo lang hoor, als het zo bont en blauw is. Ik zou het in ieder geval even navragen als je maandag de uitslag krijgt.

Ik hoop dat je een goed bericht krijgt!

Offline
Berichten: 93

Vandaag opnieuw geopereerd. Verdacht knobbeltje is verwijderd via het oude litteken (zie eventueel mijn bericht in het onderwerp "knobbeltjes") en nu weer wachten wat ik te horen krijg. Uitslag is 27 juni. Spannend allemaal weer en emotioneel heftiger dan de keer hiervoor vind ik.

afbeelding van Jolien79
Offline
Berichten: 6

Hai Linnie,

Dat is lief, dank je wel. Hoop ook dat ik maandag goed bericht krijg, vind het toch wel erg spannend...

Offline
Berichten: 89

Jolien79, dat het maar heel snel maandag mag zijn en jij een goede uitslag krijgt! Ik duim voor je!

Offline
Berichten: 162

Wat een rotweken gaan dat worden, het wachten op uitslagen is altijd vreselijk!
Melzazu, ik duim voor een goede uitslag! [troost]

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ook ik duim voor een goede uitslag. Wat moet je lang wachten op bericht.

Offline
Berichten: 1108

En hier draaien de duimen ook Melzazu

afbeelding van Jolien79
Offline
Berichten: 6

Goed nieuws gehad vandaag! Geen kwaadaardige cellen gevonden. Het zijn 'gewoon' verkalkinkjes van de melkklier en passend bij de mastopathie. Wat een opluchting!!

Liefs,
Jolien

Offline
Berichten: 93

Gelukkig. Wat een goed bericht.

Offline
Berichten: 565

Geweldig Jolien ! gefeliciteerd !!

Offline
Berichten: 616

Goed zoooooooooooooooooooooooo

Offline
Berichten: 93

Vandaag eindelijk de uitslag gehad. Pffff wat is dat wachten toch slopend. Het bleek dus toch recidief dcis en weer een krappe marge. Nu willen ze weer opnieuw opereren ( dat wordt dan operatie nr. 4 ) en daarna bestralen. Nou het is te hopen dat het dan eindelijk weg is. Wel heel erg jammer van mijn tatoeage die de meeste van jullie wel kennen. Deze zal voor een deel beschadigd raken en natuurlijk nog afwachten hoe de huid blijft tijdens de bestraling. Al met al weer heel wat te verwerken dus. Goede nieuws is natuurlijk dat het "alleen maar" dcis is.

afbeelding van Illya57
Offline
Berichten: 11

Met lood in mijn/onze schoenen naar het ziekenhuis. Vandaag de uitslag van het biopt. in 2000 had ik ook borstkanker de film ging weer voorbij. Was ook in december, alweer 13 jaar geleden. De arts zei, gelijk bij binnenkomst dat het niet goed was. Gelukkig zijn we er tijdig bij. Een borstsparende operatie en bestralen.
Zit nog erg bij te komen van alles. De afgelopen 2 weken waren verschrikkelijk die onzekerheid.
Maar ik ga er weer volledig tegen aan. Alle moed is weer bij elkaar.

Offline
Berichten: 4229

He bah Ilya, dus toch. Sterkte in elk geval voor de komende tijd.

Ps dit bericht heb je op het forum geplaatst, dat is voornhet stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen. In je profiel kun je je verhaal bijhouden, dan heb je je eigen plekje. Lijkt je dat wat?

afbeelding van eva68
Offline
Berichten: 1

Hoi,

Heel erg pril hier en sinds vandaag het gevoel dat ik in een soort absurde film zit. Voelde dit weekend iets in mijn borst. Pijnlijke soort schijf/streep, anders dan anders. Toch maar even langs de huisarts. Die voelde het ook. Naar het ziekenhuis voor mammografie en daarna echo. Radioloog zag meteen een zwarte vlek van ongeveer twee centimeter groot. Hij heeft meteen een biopsie gedaan en daar krijg ik morgen of overmorgen de uitslag van. Overmorgen officieel op de mammapoli maar de radioloog heeft beloofd morgen al te bellen als hij de uitslag in handen krijgt.
Ik zit nog te trillen op m'n benen want er spoken nu natuurlijk allerlei mogelijke scenario's door mijn hoofd. Radioloog had het erover dat het een cyste leek, maar dat het dat niet was (ik was even te aangeslagen om op dat moment door te vragen). Op mijn vraag wat het dan allemaal wel zou kunnen zijn, wilde hij niet echt antwoord geven. Hier iemand die daar iets zinnigste over kan zeggen?

Eva

afbeelding van lesley
Offline
Berichten: 0

ook ik ben aan het wachten op de uitslag van mijn bioptie. deze is vorige week donderdag genomen ( dubbele bioptie) en ik hoop zo op een positieve uitkomst.... Alleen van dit wachten word ik zot, de ene moment denk ik dat het slecht nieuws gaat zijn, het andere moment prent ik mezelf in dat het wel goedaardig gaat zijn. Momenteel zit ik in de fase dat ik denk dat het goed nieuws gaat zijn, hopelijk krijg ik morgen of woensdag geen al te grote schok :(

afbeelding van Datsjoe
Offline
Berichten: 2

Ik ben erg zenuwachtig. Tijdens het bevolkingsonderzoek is een afwijking gevonden van 3 cm. Vandaag is er een mammografie gemaakt, een echografie en uiteindelijk een naaldbiopsie gedaan.

Ik hoopte dat de naaldbiopsie niet nodig was geweest. Ik lees op fora dat artsen durven te zeggen dat iets er goedaardig uit ziet in de borst of eventueel een cyste is tijdens de scans. Het geeft mij een naar gevoel in mijn buik dat de artsen zo geheimzinnig deden. Nu is het afwachten tot morgen zonder dat ik weet waar ik aan toe ben.

Moet ik van het ergste uitgaan als er geen enkel woord is gerept over een goedaardig gezwel?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Datsjoe, welkom hier. Wat zit je in spanning en de reactie van de arts (of het uitblijven daarvan) helpt natuurlijk ook niet echt.

Eigenlijk vind ik het juist wel goed dat ze een biopsie doen en niet zeggen 'ziet er wel goed uit'. Met een biopt weet je het zeker.

Een cyste is gevuld met vocht, dus dat is op een echo makkelijk te zien. Ze zien dan het vocht binnenin de knobbel.

Een knobbel kan ook goedaardig zijn (fibroadenoom). Ik hoop dat je morgen een goede uitslag krijgt. Laat je het nog even weten?

truus
afbeelding van truus

Een biopt wordt altijd voor de zekerheid genomen, zoals Maisa ook aangeeft. Ik hoop dat het een goede uitslag is en denk aan je. Toitoitoi
.

afbeelding van Datsjoe
Offline
Berichten: 2

Dankjewel voor de reacties en het warme welkom.

Ik heb borstkanker. Morgen komt er een chirurg nog kijken en binnen 2 tot 4 weken word ik geopereerd. Volgens de chirurg kan het op dit moment nog borstbesparend. Dit wordt nog overlegd volgende week donderdag in een medisch team. Ze halen op dit moment de kanker weg en een buisje naar de oksel (ik ben de naam even kwijt).

Ik ben een beetje bang voor de chemokuur. Denkende aan mijn haar, de vermoeidheid, de eventuele schade dat het kan doen.

Wat mij erg dwars zat is dat de persoon die het slechte nieuws gaf constant telefoontjes kreeg en opnam. Dit is 4 keer gebeurd. Na de woorden: 'Ik heb slecht nieuws' kwam het eerste telefoontje binnen. Belachelijk.

Bedankt voor jullie steun!

Offline
Berichten: 4229

Datsjoe, he wat naar dat de uitlsag niet goed was en je borstkanker hebt. Helaas, we weten er allemaal van hoe dat aankomt.

Ik zou er wel op terugkomen bij de arts en mcv hoor dat er steeds telefoontjes tussen kwamen. Artsen moeten natuurlijk beschikbaar zijn voor noodgevallen, maar dan bedoel ik dat de secretaresse de telefoon beheert en aanklopt als er echt iets is, niet dat de arts gewoon de telefoon aanneemt terwijl jij daar nog in shock zit :x

Er zijn twee verschillende soorten aanpak: stapje voor stapje en dat je steeds je alleen richt op wat er nu op je bordje ligt (dus nu die schildwachtklierprocedure om je oksel te checken) of meteen alles willen weten en zelf de regie nemen over je behandeling (met natuurlijk co-kapitein arts). Beide zijn prima, maar wat past het beste bij jou denk je?

Hier op het forum vind je over veel onderwerpen al een topic en we houden graag de informatie bij elkaar, dus als je een vraag hebt kun je die het beste in het betreffende topic plaatsen. Je vindt het juiste topic het snelst via de zoekfunctie (het vergrootglaasje) bovenaan je scherm.

Sterkte voor de komende dagen, het mopeten vertellen aan je naasten is heftig en zeker als het nieuws nog niet helemaal bij jouzelf geland is.

Houd je ons op de hoogte? Je kunt hier in je profiel je eigen Verhaal starten, dat vinden heel veel amazones fijn.

Offline
Berichten: 4229

Datsjoe, je nick is automatisch gedeactiveerd, ik denk omdat je niet op tijd op de activatielink hebt geklikt (heb je per email ontvangen). Je kunt opnieuw je profiel aanmaken onder de naam Datsjoe, die activering bevestigen en dan een moderator vragen je berichten te plakken aan je actieve profiel.

Bergamot, moderator

truus
afbeelding van truus

Datsjoe, wat erg voor je. Weet je wat voor een behandeling je krijgt? En welk ziekenhuis heb je, misschien kun j hier ook navraag doen. Ik wens je veel sterkte, trouwens je hoeft niet perse ziek te worden van chemo, dus laat het op je afkomen.

Offline
Berichten: 242

Datsjoe, wat rot voor je. Uit ervaring kan ik zeggen, dat een chemokuur erg mee kan vallen.
Ik zeg het gewoon als ik iets echt vervelend vind in het ziekenhuis. Iemand hoort niet constant de telefoon op te nemen bij zo'n gesprek.

Heel veel sterkte!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Dag allemaal.

Zal me even voorstellen.
Ik ben Eline, 29 jaar en moeder van 2 meiden.

In juli een knobbel ontdekt en mammografie en echo gehad.
Wisten niet precies wat t was maar met 90 % zeker dat t niks was. Over 3 maand terug.
Afgelopen maandag echo gehad. Radioloog vertrouwde t niet en wou meteen biopt doen... Was geen plek. Dus moest gisteren.
Schrik zat er best in. Ze durfde me de zekerheid van 90% niet meer te geven :shock:
Biopt viel reuze mee. Geen blauwe of pijnlijke borst.
Was ook n klein plekje die steeds wegglipte.
Die gedachte stelt me wel wat gerust.
Morgen 14 u de uitslag.
De zenuwen komen nu toch wel. Hopelijk zwaai k jullie morgen weer uit. Maar wou mn verhaal luchten..

Offline
Berichten: 306

Hallo Eline, ik duim voor een onschuldige uitslag! Dat wachten is slopend, hopelijk zwaaien we je morgen weer uit! Groetjes

Offline
Berichten: 2

Duim voor jou morgen!
Liefs Toortje

Offline
Berichten: 396

Hoi Eline, ik heb je bericht hierheen verplaatst zodat we het forum overzichtelijk houden en je vindt hier vast ook herkenning in de berichten van anderen die op een eerste uitslag wachtten.

Ik ga ook duimen voor een goede uitslag morgen.

Sterkte en succes meis!

Offline
Berichten: 121

Sterkte Eline!

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4387

Nou het was gelukkig goed nieuws.
T was een goedaardige knobbel en doen ze niks aan. Stond binnen n minuut weer buiten. Dus kan jullie gelukkig weer uitzwaaien

Offline
Berichten: 526

Gisteren voor gastroscopie geweest en ik krijg de 17e de uitslag .

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

hoi, even voorstellen, ben nu maandag op routinecontrole geweest had mijn verwijzing al een tijdje in mijn vakje liggen, maar mocht van de Gyn nog even wachten, had eigenlijk geen klachten, het was gewoon routine.
Ach, had er niet zo bij stil gestaan, ik maakte me wel de bedenking in de auto, mocht ik "geen goed nieuws krijgen" dat dit net voor kerst en familie/eet en tafelgelegenheden niet zo goed zou uitkomen.

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

Sorry, ben wat moe om mijn verhaal te doen. het is dus wat aan flarden,..
Ze hebben dus wel iets "verdachts" gezien, en meteen een punctie genomen, ik mag woensdagochtend bellen voor de uitslag
Ik weet dat ik me geen te grote zorgen moet maken, "ze" denken dat het goedaardig is, het is ook maar 0.6cm groot, ik denk dan meteen, ..dan zijn we er vlug bij, zo erg kan het toch niet zijn, hopelijk in het slechtste geval is de foute boel primair en komt het daar niet via uitzaaiing, ik heb dat ook niet vaak gehoord een uitzaaiing naar de borst.

t'is raar hoe snel je door hebt, dat het mis loopt tijdens zo'n onderzoek, ellenlange minuten, maar wrijven tijdens de echo rond dit ene punt in mijn linker borst, eens vanuit de linkerhoek, dan rechts, enzo maar door. ik vertik het dan om zelf iets te vragen. Tot ze vragen " is er borstkanker" in je nabije familie? Dan tikte mijn tikker toch eventjes sneller, dan hadden ze het opeens over een soort litteken in linkerborst, helemaal niet erg, maar voor de zekerheid, je weet toch nooit, gaan we een punctie doen...bah, je voelt dit zo aankomen, hé. ik weet dat jullie me niet kunnen helpen, maar dit helpt omdat ik wat op eieren zit en dan lucht dit dan toch op
Ik wil hier zeker nergens inbreken ofzo, ben hier nieuw, ik ken nog niet zo mijn weg, ga morgen mijn profiel bijwerken, ben nu moe

truus
afbeelding van truus

Altijd schrikken, heel logisch, wie is er niet bang voor. Uitzaaiing in de borst heb ik nog nooit gehoord. Misschien even niet zo ver denken, je maakt jezelf gek. Dus vandaag krijg je de uitslag? En je mag zelf bellen? Heeft je huisarts je doorgestuurd? Bij mij hebben ze een punctie genomen en ik moest de volgende keer iemand meenemen, tja dan weet je het al en ze hebben gezegd dat ze denken dat het goedaardig is, zeggen ze ook nooit zo snel, als ze het niet weten. Dus hopenlijk is dat een goed teken. Succes en laat je het even weten?

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

Ja, ik mag zelf bellen, ik heb een belafspraak, mijn eigen gyneacoloog is met verlof, ik ga een collega van haar aan de telefoon hebben. Had gisterenavond een zwak moment, was me inderdaad gek aan het maken. Maar goed, stel me vandaag weer dapper op. de kans dat ik een positief bericht krijg is heel groot.
Kan ik me voorstellen als je iemand moet meenemen, dat dit nooit goed is, dan weet je het inderdaad al, veel sterkte!

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

ppppff, geen nieuws goed nieuws, er is nog geen uitslag bekend.
Eerst dokter, dan secretaresse aan telefoon gehad, in eerste instantie kon ik pas zaterdag bellen naar eigen gyn.
Ze hebben dan terug gebeld dat het toch nog vrijdag kan die uitslag. de patholoog belt dan de gyn op bij hem thuis, als ik het zo moet geloven, en de gyn belt mij dan op vrijdagmorgen van bij hem thuis, want dan werkt hij niet.
Ze zitten blijkbaar verveeld met de situatie, en bewegen hemel en aarde, ik word er daar niet vrolijker van
Nu, ja, geen nieuws, goed nieuws nog altijd, ik ben niet van plan om de eerste week van mijn vakantie te laten verknallen door gissingen.
Hoewel ik er enorm tegenop zie om zo bij mijn schoonfamilie aan tafel te gaan zitten

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van truus

jeetje moeilijk zo met deze onzekerheid de feestdagen in. Nee dan zou ik eerlijk gezegd ook niet bij mijn schoonfamilie willen zitten.

Sterkte - en ik hoop dat de uitslag alsnog gunstig uitpakt.

truus
afbeelding van truus

Balen, zeg, maar de gyneacoloog, snap ik even niet? Maar ik zie dat je uit België komt, daar gaat het zeker anders dan hier. Hier wordt je door de huisarts doorverwezen naar de specialist die daarvoor geschikt is.
Maar toch heel fijn dat hij het goed probeert te maken en in z'n vakantie belt.
Heel vervelend voor jouw, probeer het even van je af te zetten en ik hoop dat je toch nog een fijne kerst hebt.

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

Dank je dinie en truus,
Al bij al viel kerst wel mee, bij mijn schoonfamilie ook, heb het heel kort uitgelegd.
Heb het toch wat van me kunnen afzetten
Brr..
het wachten is nu begonnen op dat ene telefoontje

Offline
Berichten: 873

Vandaag woord je dus gebeld? Ik duim voor goed nieuws!

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

Daarnet opgebeld geweest door gyn, wat een aardige man, en met een goede uitslag!!!
Is goedaardig, hoeft niks aan te gebeuren, ben heel erg opgelucht!
Heel erg bedankt voor de lieve reacties

Offline
Berichten: 526

Geweldig Lira!!!! Gefeliciteerd !!

truus
afbeelding van truus

Kijk eens, gelukkig, zoals verwacht, maar ja, toch wil je zeker een bevestiging, en nu wegwezen hier, fijne jaarwisseling :wink:

Offline
Berichten: 168

Fijn om te horen Lira.

afbeelding van lira
Offline
Berichten: 7

daaag!!dikke knuffel aan allen!

afbeelding van shailo
Offline
Berichten: 2

Woensdag voor kerst voelde in een knobbeltje in mijn rechter borst, maandag naar de huisarts en dinsdag naar zh geweest. Daar kreeg ik eerst röntgenfoto's en een echo. Vervolgens is er contrast vloeistoof ingespoten en is er een nieuwe foto gemaakt. De arts gaf aan het niet te weten en heeft een biopt genomen (3 hapjes eruit gehaald). Klonk alsof er met een schiet apparaatje geschoten werd. Nu krijg ik woensdag de uitslag. erg onzekere tijd nu voor mij.

Offline
Berichten: 168

Shailo, wachten op een uitslag is altijd onzeker. Probeer wat afleiding te zoeken.

Ik hoop voor je dat je een goede uitslag krijgt. Sterkte.

afbeelding van shailo
Offline
Berichten: 2

de onrust in mijn lijf wordt steeds groter, ppfff. eerst was ik er vrij rustig onder maar de onrust neemt echt toe nu. Ik kan niet anders dan afwachten. Maandag weer aan het werk dan heb ik meer afleiding dan deze dagen thuis.

Offline
Berichten: 542

Ik hoop ook op een goede uitslag, Shailo. Maar dat wachten is zo killing. Meer dan een week is ook best lang.
Intussen kan ik proberen je een hart onder de riem te steken. Het kan immers nog alle kanten op. Maar dat helpt je niet echt. Want je wil het gewoon weten. Nu.

Ik hoop dat het je lukt die onrust van je af te schudden. Want het helpt niks. Aan het werk helpt. Andere afleiding ook. Misschien kun je morgen even de deur uit. Iets leuks doen? De zinnen verzetten. Het zonnetje gaat schijnen!

Intussen duimen wij dat het allemaal niks blijkt te zijn en we je woensdag weer kunnen uitzwaaien. Sterkte met wachten.

Pagina's