monobloc prothese

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 78
monobloc prothese

Zijn er hier ook mensen die hebben gekozen voor een mono bloc prothese ipv silliconen? Ikzelf voel me niet fijn bij het idee van silliconen in mijn lichaam dus wil niet zo'n prothese. Nu heb ik al veel gelezen over de mogelijkheid van monobloc protheses maar heb ik nog weinig ervaringsverhalen gehoord. Hopelijk zitten er hier wat lotgenootjes met een monobloc prothese?

Offline
Berichten: 366

Hallo zonnestraaltje, in mijn ZH wordt standaard gewerkt met monobloc protheses. Ik heb 3 jaar geleden een dubbele amputatie met directe reconstructies gehad. Wat zou je willen weten? 

 

afbeelding van izzy_ams
Offline
Berichten: 5

Hi, ik ben ook op zoek naar info over siliconen vs monobloc. Mn chirurg heeft voorkeur voor siliconen omdat er over monobloc nog te weinig bekend zou zijn. Wat zijn de voor-/nadelen? Fyi ik krijg een dubbele reconstructie met aan 1 zijde met LD spier. Dank voor reacties

Offline
Berichten: 366

Van de monobloc kan ik niet meteen nadelen noemen, de voordelen zijn dat de prothese gevuld is met watergel, een mooie natuurlijke vorm heeft en levenslang meegaat. Succes met je keuze en alles wat komen gaat!

Offline
Berichten: 78

Hallo Ann,

 Dankjewel voor je reactie! Sorry zie je berchtje nu pas....

Ik ben wel super benieuwd in welk ziekenhuis jij bent geopereerd? Mijn plastisch chirurg uit het AVL wil nml absoluut geen monobloc prothese plaatsen. Volgens haar trekt deze vocht aan en word de reconstructie er veel minder mooi door....

Jij bent tevreden over het resultaat?

Offline
Berichten: 366

Hoi! Ik ben geopereerd in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp, zeer blij met de reconstructie & over het aantrekken van vocht is mij niets bekend. 

Offline
Berichten: 78

@An77 jij bent verder wel blij met het resultaat? Jammergenoeg kan ik nog weinig ziekenhuizen in de buurt vinden die ook monobloc protheses plaatsen (ik woon in overijssel). Wel een aantal prive klinieken maar omdat ik nog een preventieve ablatio van links moet is dit niet mogelijk.