Uitzaaiing in de oksel klieren

6 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Daisy39
Offline
Berichten: 15
Uitzaaiing in de oksel klieren

Hallo, per toeval is er bij mij onlangs een uitzaaiing gevonden. Zes jaar geleden ben ik al behandeld voor borstkanker )amputatie, preventief verwijderd AC Taxol, herceptine etc) Ik hoefde toen geen okseltoilet want jawel mijn klieren waren toen schoon.. Ik had dus toen al het hele traject afgelopen, maar helaas dat mocht niet baten. het is weer terug. In mijn okselklier zit een tumor in van 1.4cm. Het is net als de vorige keer een agressieve hormoongevoelige kanker.

Ik ben nog nket begonnen met de behandelingen, maar zij stelde weer chemo voor, operatie en daarna bestralingen. Welke en hoeveel konden zij mij nog niet zeggen, daar mag ik woensdag mee wachten (ik haat dat wachten).

Ik was erg benieuwd of iemand het zelfde heeft en wat jij krijgt. Bijvoorbeeld, welke chemo en hoeveel. Wordt je weer kaal. etc etc.

Alvast bedankt!!

Best wel raar om na 6 jaar weer terug te zijn op deze site, maar wel erg prettig.

 

Offline
Berichten: 3874

Oh Daisy, wat enorm balen dat je hier weer terug moest komen. Als het zo'n agressieve kanker is, dan snap ik de keuze voor opnieuw chemo heel goed. Sommige soorten chemo kunnen maar één keer gegeven worden, andere vaker. Als je toen AC had, dan krijg je die nu vermoedelijk niet. Misschien kijken ze wel naar CMF of toch nog iets anders? Bij CMF word je niet zéker kaal. Ik behield mijn haar er destijds wel mee. Heel veel succes met wachten, ik hoop dat je wat afleiding vindt de komende dagen.

Offline
Berichten: 489

Dat is balen! Bij mij is de kanker drie keer lokaal terug gekomen in de oksel. Twee keer in een okselklier, één keer in de huid van het oksellitteken. Na het laatste recidief heb ik opnieuw preventief chemo gehad. Ik kreeg toen op advies van het AVL Vinorelbine-infusen gecombineerd met Capecitabine-pillen (Xeloda). Ik moest zes kuren. Wel veel last van bijwerkingen gehad, maar gelukkig niet opnieuw mijn haar verloren.

Zowel na het 2e als het 3e recidief ben ik bestraald. De eerste keer 25 keer op de oksel, okseltop, sleutelbeen en een stuk van de hals. De tweede keer bestraling in combinatie met hyperthermie in het AMC gehad.

Heel veel sterkte & succes met alles!

Offline
Berichten: 536

Bah, Daisy, wat naar. Ik heb zelf geen uitzaaiing gehad (1000x afkloppen), dus ik kan je vragen niet beantwoorden. Maar weet wel dat de ene chemo de andere niet is. En zelfs dezelfde chemo per persoon en per moment heel anders kan zijn. Ik duim heel hard op een chemo die te doen is.

Welkom terug in ieder geval op de site. Al snap ik dat je liever geen reden had gehad om terug te komen. Veel sterkte woensdag. Hou ons maar op de hoogte.

Offline
Berichten: 68

Wat heftig Daisy dat je weer zo'n behandeltraject door moet. Heel veel sterkte gewenst. Welkom terug op het forum.

Offline
Berichten: 812

Daisy wat enorm balen dat je weer een tumor hebt. Her2neu negatief dit keer dus?
Ik zou het niet direct weten, wat je krijgt, TAC heb je dus al gehad.. Denk dat de kans aanwezig is dat het CMF wordt eigenlijk, wat Ellen ook al zei. Ik dacht ook even aan FEC, maar vraag me af of dat wordt gegeven in de curatieve setting of alleen palliatief... ik denk het laatste.

Sterkte met wachten tot woensdag en natuurlijk ook voor daarna!!