Elke dag een wandeling - challenge :)

40 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 353
Elke dag een wandeling - challenge :)

Hoi,

Ik merk dus dat het heel goed voor me is om elke dag te wandelen. Maakt echt verschil op mijn vermoeidheid, en woohoo ook een klein beetje op mijn gewicht. Het is ook goed tijdens behandelingen weet ik (hoewel ik het tijdens de chemo's echt niet vol hield, maar probeerde toch een rondje door de tuin te doen).

Wat mij helpt om het vol te houden is om met andere mensen af te spreken om elke dag te wandelen. Een soort challenge dus. Wie wil met mij meedoen? Dan beginnen we maandag. En delen we in dit topic waar we zijn geweest. Je mag zelf weten hoe je het precies invult en hoe ver je gaat.

Offline
Berichten: 353

Mijn regel voor mezelf is elke werkdag en ik hoef niet op dagen dat ik naar de klant ga, omdat ik dan al een frisse neus krijg. Winkelen in de stad telt ook als wandelen, haha. Maar meestal ga ik met de hondjes die op andere dagen hierachter in het weiland uitgelaten kunnen worden (en daar werd ik een beetje lui van). Mijn kleine rondje is een rondje van een kwartier, maar het liefst ga ik even ergens naar het bos.

Online
Berichten: 59

Ik doe mee!

Al doe ik dit sowieso al. Ik breng en haal mn dochtertje lopend naar en van school. Verder probeer ik lopend naar mn werk te gaan (20 minuten) maar dat lukt niet altijd.

Goed en leuk initiatief!

Offline
Berichten: 129

Ik doe in gedachten mee, ik maak iedere dag ongeveer hetzelfde rondje, schuif de wandeling voor me uit de dag door, de avond in, maar doe hem dan wel. Sinds chemo twee elke dag een uur als ik niet heb gefietst, half uur als ik al uur op de fiets heb gezeten diezelfde dag (bijna elke dag.) Doet me erg goed, zowel fysiek als mentaal. en ik slaap beter dan voor de diagnose.

 

Online
Berichten: 825

Ik heb voor mezelf ook al sinds 2013 die regel, elke dag wandelen. Als het vies weer is zoals nu, ga ik naar de hoek voor wat boodschapjes, 10 minuten heen en 10 minuten terug. Is het beter weer dan ga ik naar het winkelcentrum en dat is 30 minuten lopen, heen en 30 minuten terug. Dus dat is een mooie hoeveelheid.

Als ik alleen naar de hoek ben gewest probeer ik wel 's middags nog een blokje om te gaan, dat ben ik weer aan het opbouwen zeg maar. En als ik op dinsdag naar mijn moeder ga loop ik automatisch bij elkaar ruim een uur, dus ook een prima actieve dag.

Ik had een mooie natuur-wandeling van 50 minuten maar die durf ik helaas niet meer te doen, na drie keer een akkefietje met schorem. Maar van de zomer pak ik ook dat wel weer op.

Offline
Berichten: 105

O, ik doe mee zodra ik mijn EVO heb gekregen (a.s. dinsdag). Ik sport al 2x in de week en fiets 3x per week 30 km, maar iedere avond nog een blokje om doe ik graag aan mee!

Offline
Berichten: 353

Superleuk zoveel enthouasiaste reacties :).

Offline
Berichten: 3715

Ja ik ook hoor, elke dag! Vanmiddag heb ik een rondje in de (jou vast wel bekende) Geelders gewandeld.

Offline
Berichten: 3715

En wat heb jij vandaag gedaan?

Offline
Berichten: 66

Ik doe ook mee! Heb vanmiddag een wandeling gemaakt van een half uur en wil vanavond ook een blokje om.

Online
Berichten: 825

Ik heb gisterochtend 15 minuten heen en 15 minuten terug naar de winkel gedaan en 's middags nog een blok om van 20 minuten. Was heerlijk weer met een zonnetje.

Vandaag naar mijn moeder en dat is in leusden vanaf bushalte 30 minuten lopen heen en 30 minuten terug. Dus dan heb ik automatisch mijn metertjes wel gemaakt. Ook bij de overstap is het ondeveer 10 minuten lopen van de ene naar de andere halte.

Offline
Berichten: 353

Zo leuk dat er zoveel mensen meedoen. En zo'n pech voor mij dat ik nu net griep heb :(. Ik duim dat jullie nog net zo enthousiast zijn als ik over een paar dagen ook kan starten.

@EllenK: zeker bekend. Mijn favoriete bos :). Grappig, ik zou je zomaar kunnen tegenkomen. Maar je niet herkennen, haha. Hmm... Mij herken je aan 2 schapendoezen, een zwarte en een blond met zwarte. Oh wacht... mij herken je natuurlijk aan mijn foto hier op het forum ;).

Online
Berichten: 59

Vandaag heerlijk naar en van mn werk gewandeld. Het zonnetje scheen zo lekker en het was heerlijk vrieskoud!

Online
Berichten: 825

Vandaag sla ik even over - schaam - mijn benen willen niet wat ik wil.

Offline
Berichten: 3715

Vandaag twee uur bij Vught gewandeld, vertrekpunt vanaf de Loonsebaan: wat een schitterend wandelgebied zeg.

 

Offline
Berichten: 3715

En Lucky, er lopen daar ook wel eens herten!
En gisteren, uh .... s morgens ronde met mijn moeder, 's middags ronde Gemondseweg - Sliperman etc. circa 5 km.

Offline
Berichten: 353

Oh Ellen, ik kan via jou nog eens nieuwe plekken otdekken! Ik zal ook eens in Vught kijken.

Offline
Berichten: 105

Gisteren en eergisteravond door 2 VO-scholen gelopen met mijn zoon... Poeh he dat waren nogal wat stappen. Heb als stappendoel 5000 per dag ingesteld op mijn telefoon. Nou, daar ben ik ruim overheen gedaan. Vandaag een ziekenhuisbezoekje en daarna half ziek en grieperig in slaap gevallen dus vandaag even geen challenge voor mij.

Online
Berichten: 825

Gisteren weer een uur gelopen - heen en weer naar het winkelcentrum.

Offline
Berichten: 174

Op mijn werk loop ik wat af, telt dat ook?

Online
Berichten: 825

Tuurlijk telt dat!

Offline
Berichten: 353

Veel hoor, een uur, Stoere Leeuw! Ik loop meestal 20 minuten a een half uur. Als ik extra ver ga, dan is het drie kwartier. Ik krijg ook last van of m'n heup of m'n achillespees als ik te ver loop. Had ik eerst al bij 20 minuten, dus er zit vooruitgang in.

Ik hoest hier nog even door ;). Ik ga maandag beginnen met de challenge.

Online
Berichten: 59

Vandaag ben ik heerlijk naar het werk gelopen en daarna zijn we de markt overgeweest. Goes gelopen en een fijne dag.

Offline
Berichten: 353

Goed gedaan!

Ik heb vandaag mijn nieuwe schoenen binnen. Zocht al een tijdje leuke schoenen waar je goed op kan wandelen, ook met sneeuw en modder, die niet op m'n achillespees drukken, en nu gevonden. Kun je zo blij van worden :). Alleen daarom verheug ik me al op m'n volgende wandeling. 

Maandag. Echt :).

 

Online
Berichten: 59

Na 2 dagen niet gewandeld te hebben, heb ik vandaag een uur gelopen. Het was koud maar de zon scheen lekker in mn gezicht. Echt een geluksmomentje.

Offline
Berichten: 353

Heerlijk he?

Ik ben vandaag voor de eerste keer sinds een week weer naar buiten geweest. Mijn korte rondje van een kwartier omdat ik nog kortademig ben en hoestbuien heb. Korte rondje gaat een stukje door het bos en een stukje langs de Dommel. Het was heerlijk! Fijn wandelweer. 

(Ik was extra gemotiveerd  om te gaan omdat ik nieuwe (platte) schoenen heb waar ik superblij mee ben. Haha, je bent een vrouw of je bent het niet.)

 

Online
Berichten: 825

Vandaag maar 20 minuten - heen en weer naar de winkel op de hoek. Morgen veel lopen, hele dorp door waar ik ben opgegroeid - van 7 - 22 en van 26 - 50. Op bezoek bij mijn moeder. Vind ik een fijne wandeling, jeugd-sentiment.

Offline
Berichten: 105

Gisteren en eergisteren na het eten nog even een blokje om, dat is een half uurtje ongeveer. Ik moet heel erg wennen aan die spalk, kan me lang niet zo makkelijk voortbewegen als ik had gehoopt. Dat zal wel moeten wennen. Maar ondanks dat, toch erop uit. Want ik ben de challenge aangegaan. En bij thuiskomst lekker frisse neus en een schouderklopje voor mezelf.

Online
Berichten: 825

Zo voor vandaag mijn kilometertjes wel weer gemaakt van bushalte naar moeder en weer terug. meer dan een uur lopen alles bij elkaar. Zalig weer nu voor een wandeling.

Offline
Berichten: 493

Mijn wereldreis vandaag: een wandeling van 10 minuten naar de hei (nu wat langer). Onderweg een zwevende ooievaar gespot. Cappuccino met uitzicht op jagende buizerds en een groen waas over de bomen aan de bosrand. Nog even buiten op een bankje gezeten en dan langzaam naar huis. Vrouw aan een zijde, nordic walking stick aan de andere.

Tevreden!

Offline
Berichten: 353

Schouderklopjes voor iedereen :). Gisteren ook het bos ingeweest, kleine ronde.

Ipv het bos zijn we de stad in geweest. Lekker geslenterd :). Daarna uit eten geweest. Het is immers valentijnsdag...

Online
Berichten: 59

Vandaag heb ik het niet heel goed gedaan. In totaal 20 minuten gelopen. Door de sneeuw met de koude wind. Het is wel goed voor vandaag.

Offline
Berichten: 493

Pff, Mora,

dat mag je nooit meer van jezelf zeggen hoor: niet goed gedaan! Je bent lekker naar buiten geweest, sneeuw aan je zolen voelen plakken en een frisse neus gehaald

Naar buiten gaan  moet toch geen presteren worden, maar genieten blijven?!

Online
Berichten: 825

Hartstikke goed Mora - 20 minuten buiten in beweging - wees trots op jezelf in plaats van teleurgesteld.

Zelf heb ik 2 x 20 minuten gelopen, vanmorgen een keer en vanmiddag net terug. Ik wilde vanmiddag eigenlijk een uur doen, maar merkte al snel aan de beentjes dat dat er vandaag niet in zit. Tevreden over mezelf.

 

Online
Berichten: 59

Hahahha, je hebt gelijk, Dopey! Jouw versie klinkt een stuk positiever! Dank daarvoor!

Stoere Leeuw, bedankt voor je positiviteit!

Julle hebben helemaal gelijk! Dit was ook wandelen en ik hoef niet iedere dag mn grenzen te verleggen. Gewoon even zijn is ook harstikke goed!

Bedankt dames!

 

Offline
Berichten: 174

up ivm herindeling forum

Online
Berichten: 59

Vanochtend yoga gedaan en straks naar het zwembad!

Offline
Berichten: 353

Heerlijk bezig allemaal. Bij mij telt 20 minuten ook. 10 minuten zelfs, als ik maar even een frisse neus haal.

Donderdag in Amersfoort beetje gewinkeld, vrijdag met mijn man en hondjes even over de akkers geweest. M'n ritme zit er weer in.

En extra motivatie: deze week 1x 78.x op de weegschaal gezien :).

Online
Berichten: 59

Vandaag ongeveer een half uur gelopen! Heerlijk was het!

Online
Berichten: 825

Zowel de ochtend als de middag twintig minuten gewandeld.

Nou Lucky dan was je heel dicht bij mij aan het shoppen. Nog wat gekocht?