Re: Stel jezelf hier voor (centraal voorsteltopic voor Amazo

278 berichten / 0 nieuw
Online
Berichten: 126

Hoi Isalan,

Het gaat nu redelijk goed. Ben nu ongeveer 4 maanden na de laatste bestraling. Af en toe wat steken en pijntjes in mn borst en oksel.

Qua energie gaat het langzaam. Sinds 2 weken volg ik nu een programma Oncologische Revalidatie om meer kracht en energie te krijgen. Ik vind het zwaar. Daarnaast werk ik nog 2 dagen 3 uurtjes. En dan nog alle andere dingen die erbij komen.

Je weet denk ik nog niet of je ook aan de chemo moet. Dat hoor je vast binnenkort bij de uitslag. Hopelijk pakt het goed uit.

Offline
Berichten: 24

Ik begin het forum een beetje te begrijpen geloof ik laugh ik heb je verhalen gelezen Mora, mooi geschreven. Ga nu verder kijken wat ik nog kan lezen....

Offline
Berichten: 211

Hallo Isalan, nee hoor je bent niet te oud. Wij verschillen maar 1 jaar... ;)

 

Dat je litteken een stuk groter dan weliicht strikt noodzakelijk is voor alleen het wegsnijden van je tumor, is te verklaren vanuit het begrip oncoplastische-chirurgie. Dan wordt er weefsel verplaatst naar de holte die is ontstaan in je borst. Zo blijft de cotour van je borst grootdeels gelijk aan zoals het was voor je operatie. Als het goed is, dan zie je dus net onder je oksel, aan de zijkant van je borst  (als je je arm gewoon langs je lichaam houdt) een kleine uitholling.

 

 

Offline
Berichten: 424

Hoi Yvonne, zeker niet te oud. Je bent meer dan welkom. Er is sowieso geen maximale leeftijd voor vrouwen om zich aan te melden. Het gaat er meer om dat hier topics besproken worden die vrouwen die werken en/of kinderen hebben bezig houden. 

Ik duim voor je dat je een gunstige uitslag krijgt!

Offline
Berichten: 424

Oh en trouwens, ik heb dan weer gelezen dat grootte van een tumor niet heel veel zegt. Je hebt ook 'grote vriendelijke reuzen'. Grote tumors die niet snel groeien en daardoor minder kwaadaardig zijn. Je moet eigenlijk oppassen met googlen. Kun je echt gek van worden. Kun je beter op dit forum zoeken.

Offline
Berichten: 24

Jullie hebben helemaal gelijk, vandaag had ik zo depressieve Google dag frown

Maar het is zo ‘ fijn ‘ dat we elkaar hier begrijpen heart

 

Offline
Berichten: 424

Zo is het. De depressieve google dagen horen er ook bij. Je mag voelen wat je voelt. En dan lekker afleiding zoeken, zodat het snel 20 maart is en je weet waar je aantoe bent.

Offline
Berichten: 1

Hoi hoi

Ik zal me netjes voorstellen

Ik ben wendy droog 43 jaar woon in schiedam heb een man en 2 dochters van 20 en 15 jaar.

Ik heb 27-2 een preventieve borstamputatie aan beide kanten gehad met een directe reconstructie dmv tissue expanders.

Dit in het kort over mij,moet nog even door het forum heen bladeren maar ik dacht gezien te hebben dat ik elders mijn verhaal kan doen.

Daar zal ik dan verder mijn verhaal doen over mijn beslissing.

Waarom ik lid ben geworden van het forum is om in contact met andere te kunnen komen en ervaringen uit te wisselen, informatie te lezen.

Groetjes wendy

Online
Berichten: 126

Welkom Wendy!

Offline
Berichten: 18

Hallo ik ben Inky 48 jaar en ik weet sinds 16 dagen dat ik borstkanker heb en krijg 28 maart een dubbele borstamputatie.

Online
Berichten: 126

Hallo en welkom bij de club,

Eerst de diagnose borstkanker en dan ook nog een dubbele amputatie. Dat is niet niks.

Waarom gelijk een dubbele amputatie, als ik vragen mag?

Offline
Berichten: 18

Hallo fijn dat ik jullie heb gevonden,de dubbele amputatie is omdat ook in de andere borst een tumor zit en het begin van kanker.Darom mag ik aan die kant wel de poortwachter houden.

afbeelding van annick1983
Offline
Berichten: 1

Hoi allen,

 

Ik zal mezelf even voorstellen.. Ik ben Annnick, 34jaar en een 3 tal weken geleden werd bij mij borstkanker vastgesteld.. Ik heb een schat van een man en 2 dochters van 16 en 10 jaar oud..

Mijn tumor is vrij groot, niet bijzonder agressief, licht hormoongevoelig en niet uitgezaaid.. Wel hebben ze 1 geïnfecteerde lymfeklier gevonden.. Erfelijkheidsonderzoek moet nog gebeuren

Mijn behandelplan is als volgt 4 x om de 2 weken chemo met 2 componenten, evaluatie, 12 x om de week chemo (nog niet geweten 2 componentnen of 1, hangt af van het erfelijksheidsonderzoek), daarna amputatie met okselklierontruiming en dan bestralingen..

Ik heb alleen 1 grote vraag welke me op dit moment bezig houdt (dat ik het overleef is voor mij een evidentie ;-) ).. Wat voor BH draag je na een aputatie? Zijn er BH's op de markt met maar 1 cup? In mijn overmoed denk ik nu dat ik geen reconstuctie of uitwendige prothese wil, maar ik ben wel fan van mooie, exclusieve lingerie.. (uiteraard kan dit na de effectieve amputatie mijn mening hierover veranderen, daar heb ik nu nog geen zicht op uiteraard).. Lijkt me een zeer vreemd zicht om een bh te dragen waar maar 1 kant van is gevuld..

Heb al gedacht aan mn eigen label als het nog niet bestaat.. Hebben jullie een reconstructie of een uitwendige prothese, of zijn er onder jullie ook bewust 1 borstigen (of zelfs zonder)..

 

Groetjes

Annick

Offline
Berichten: 922

Ik ga plat door het leven. Geen reconstructie - beide borsten zijn in 2013 geamputeerd. Ik draag geen bh-s en geen externe protheses. Wel een jaar na behandeling over de littekens tattoo's laten zetten. Ben er zeer tevreden over hoe ik er nu naakt uitzie.

Offline
Berichten: 93

Heb een amputatie met directe reconstructie en moet eerlijk zeggen dat het best goed gelukt is allemaal, maar ik kan er zelf niet echt aan wennen. Na de operatie moet je eigenlijk continue een sportbeha aan voor de tegendruk. Eigenlijk draag ik nog steeds het liefst een lekker zachte sportbeha, want mijn huid toch super gevoelig in het bestraalde gebied.

Offline
Berichten: 93

Welkom hier op het forum trouwens!

afbeelding van wiggles
Offline
Berichten: 34

Hallo Annick,

 

Welkom! Ik ben eenzijdig geamputeerd, ondanks mijn verzoek om beide borsten te verwijderen. Enerzijds de kanker, anderzijds één en al cystes met pijn en ellende.

Na de operatie kreeg ik een soort kussentje in de vorm van een borst die ik in mijn post-operatieve bh moest stoppen. Ik diende deze bh met tijdelijke prothese de eerste weken 24/7 te dragen. Na minimaal 6 weken mag je een siliconen prothese uitzoeken om deze vervolgens in een speciale prothese bh te dragen. 

Tenzij je natuurlijk een directe reconstructie wilt/kunt zoals Billeke. Afhankelijk van jouw mogelijkheden en persoonlijke wensen is er best nog veel mogelijk.

 

Online
Berichten: 126

Hoi Annick,

Welkom bij de club! Wat ben je nog jong! En je kinderen ook! 

Wat een vreselijke diagnose is het toch! Ik wens je veel succes met de behandelingen!

Het idee van je eigen label voor beha's voor vrouwen met een geamputeerde borst juich ik toe! Ik ben zelf borstbesparend geopereerd en iedere dag blij dat ik mn 2 borsten nog heb. 

Offline
Berichten: 424

Hoi Annick, welkom! Ik heb dezelfde therapie gehad als jij krijgt. Waarschijnlijk AC-T toch? Evt met Herceptin, dat laatste heb ik niet gehad. Maar ik kreeg de AC net als jij om de 2 weken ipv om de 3. Dat was toen een uitzondering. Bij jou ook of is dat nu standaard?

Ik ben borstsparend geopereerd en draag een gewone bh, wel met padding, omdat mijn tepels een beetje loenzen ;).Zitten ook niet meer exact op dezelfde hoogte.

Leuk idee, een eigen label, ik schat zo in dat dat plan een fantasie is om fijn op te focussen als je niet aan de borstkankerbehandelingen wil denken. Zo heb ik toendertijd m'n nieuwe huis in m'n gedachten helemaal opnieuw ingericht, als ik me misselijk voelde van de chemo.

Offline
Berichten: 1

Hi allemaal, 

Ongeveer 3 weken geleden heb ik een knobbel in mijn borst ontdekt. Afgelopen vrijdag heb ik alle info over de chemo gekregen die ik vanaf aanstaande vrijdag ga volgen. In die tussentijd is een hoop gebeurd en heb ik een hoop spannende momenten gekend. Nu ik weet waar ik aan toe ben heb ik veel behoefte aan contact met lotgenoten, vandaar dat ik me aangemeld heb op dit forum.

Ik ben 37 jaar oud, heb een dochtertje van 10 maanden en woon in de bollenstreek.

Er is bij mij borstkanker geconstateerd en ook zijn er kwaadaardige cellen in een klier in mijn oksel gevonden. Vrijdag start ik een chemo kuur waarbij ik vier keer eens in de twee weken op de dagbehandeling aan het infuus mag. Gevolgd door 12 weken wekelijks gecombineerd met eens in de drie weken. Het is nu het plan om daarna geopereerd te worden en te eindigen met bestralingen.

Ik ben best geschrokken van de intensiteit van de chemo en zie er ook erg tegen op. Zeker in combinatie met de zorg voor mijn dochtertje. 

Het lijkt mij fijn om in contact te komen met vrouwen die in een soortgelijk traject zitten om ervaringen en misschien wel lief en leed te delen. Ook ben ik heel benieuwd naar ervaringen van vrouwen met jonge kinderen. 

Het lijkt me heel fijn om op dit forum wat begrip en steun te vinden. 

Groetjes 

Offline
Berichten: 922

Hoi Kris80, er is nooit een gunstig moment om borstkanker te krijgen. Maar is jouw geval is het wel heel wrang, met een zo'n jong kindje. Zelf was ik veel ouder toen ik de diagnose kreeg. Mijn vriendin zat in een vergelijkbare situatie als jij, die was nog iets jonger en had een kindje van 8 maanden. Misschien een geruststelling voor jou dat het goed met haar gaat. Haar dochter is inmiddels in de 20.

Je gaat een lang en pittig traject in, maar geloof me eenmaal begonnen, ga je in standje overleven. En ook deze periode gaat voorbij. Ik hoop dat je weinig last zult hebben van bijwerkingen en desondanks van je dochtertje kunt genieten.

Online
Berichten: 126

Hallo Chris80,

Welkom bij de club. Liever had ik gehad dat het een andere club was maar helaas is dat niet zo.

Wat een spannende tijd ga je tegemoet! Ik kan me voorstellen dat je erg opziet tegen de chemo. Ik heb zelf geen chemo gehad, maar wel veel gelezen oo het forum. Het is voor iedereen anders qua beleving. Op zich logisch want we zijn allemaal anders. Dus dat zul je moeten gaan ervaren.

Ik ben ook 37 jaar en heb een dochtertje. Zij is 4 jaar. Wat een prachtig meisje heb jij zeg! En nog zo jong! Lastig is het hé? Met je twijfel en je angst of je haar zult zien opgroeien. Dat vond ik het allermoeilijkste. Sindsdien geniet ik nog meer van haar en brengen we veel tijd met elkaar door. 

Zoals ik al vertelde heb ik geen chemo gehad en dus weet ik niet hoe dat is. Ik weet wel dat zonder de steun van mijn man het nog veel moeilijker was geweest. Ik hoop voor je dat je iemand heb die jou bijstaat en je helpt. Rust lekker op de tijden dat je dochtertje dat ook doet ipv dan het huishouden snel te willen doen.

Binnen de website van de Amazones is mij opgevallen dat weinig vrouwen echt jonge kinderen hebben. Maar qua leeftijd zijn we natuurlijk ook een beetje de uitzondering en dus zijn er misschien ook wel niet zoveel van ons. Wel is het fijn om verhalen te dlen met elkaar. Er zijn helaas genoeg ervaringsdeskundigen.

Voor de komende tijd wens ik je heel veel sterkte!

 

Offline
Berichten: 2

Hallo,graag wil ik me voorstellen als nieuw lid ik vind het fijn om met lotgenoten in contact te komen dan voel je jeniet zo alleen.
Mijn nickname is Kraai61

Offline
Berichten: 366

Welkom Chris en Kraai61, hopelijk vinden jullie hier een luisterend oor of wat je ook maar nodig hebt. Kris, ik heb jou een PB gestuurd, zat 4 jaar geleden in dezelfde situatie als jij & woon ook in de Bollenstreek. 

Offline
Berichten: 424

Hoi Kris en Kraai (mooie alliteratie :)).

Welkom op het forum. Ik was 38 toen ik borstkanker kreeg. Gelukkig geen kinderen, dat lijkt me inderdaad extra zwaar. Mijn tip is nu alvast probeer niet alles zelf op te lossen. Accepteer hulp. En vraag hulp.

afbeelding van Veronique88
Offline
Berichten: 1

Hi allemaal,

Ik ben Veronique, 30 jaar en vorige week de diagnose borstkanker gekregen.

Ik weet nu een paar jaar dat ik drager ben van het BRCA gen en ik sta hiervoor elk jaar onder controle. Afgelopen september nog voor controle geweest en niets te zien, en nu 2 weken geleden een flinke bobbel ontdekt. Gelukkig kon ik direct terecht bij de huisarts en het ziekenhuis.

Nu loop ik het ziekenhuis plat voor onderzoeken. Geen uitzaaiingen gelukkig maar de punctie van mn borst was niet goed genoeg dus die moet vanmiddag opnieuw. Ik ben nog steeds blauw van de vorige dus daar ben ik niet zo blij mee. Wel te horen gekregen dat ik chemo krijg en daarna een operatie. Gezien mijn gen word het een amputatie met hopelijk een directe reconstructie. Donderdag de uitslag van de punctie en kijken ze wat voor chemo traject precies. De tumor is 5 centimeter dus volgens mij wel een flinke. Morgen nog naar Groningen om te kijken wat de mogelijkheden zijn mbt mijn vruchtbaarheid en kinderwens. En wanneer dat duidelijk is word de chemo gestart. 

Best pittige tijden. Ik vind het vooral zwaar het aan iedereen in mijn omgeving te moeten vertellen en iedereen te zien schrikken. Van de chemo kan ik me heel moeilijk voorstellen wat er gaat gebeuren. Ik ben nooit echt ziek geweest. Ik probeer me een beetje voor te bereiden door hier wat verhalen te lezen en kijken hoe jullie het ervaren. 

Groetjes! 

 

 

Offline
Berichten: 424

Hoi Veronique,

Welkom op het forum. Poeh 30, je bent inderdaad jong. Ik was 38. Ik kwam ook voor de eerste keer in 20 jaar weer in het ziekenhuis toen.

Ik was erg bang voor het veel moeten overgeven door chemo, heb ik me super druk om gemaakt. En ik heb geen een keer hoeven overgeven. Dat viel zo mee. Moet ook eerlijk toegeven dat het echt geen pretje was. Chemo gaat door je hele lichaam, dus het was niet alleen misselijkheid, maar ook pijn van aften in m'n mond bv en vermoeidheid en een rare smaak in je mond. Maar dat heeft lang niet iedereen. Je kunt je echt moeilijk voorbereiden. De een heeft er weinig last van, de ander is wel erg ziek. Goed om alvast te weten is dat veel water drinken en regelmatig eten (biscuitje voor je opstaat) helpt. En jezelf blijven herinneren dat het tijdelijk is.

Kom hier maar van je afschrijven en stel alle vragen die je hebt.

Groetjes
Margaret

Pagina's