Tumor groter op MRI

9 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 7
Tumor groter op MRI

Dag iedereen,

 

Voor het vaststellen van de kwaadaardige tumor is een 3tal weken geleden een echo/mammo en biopsie genomen. Uit die biopsie bleek dat het om een tumor ging van 2.3 cm. 

Na de resultaten van de MRI geeft deze aan dat het om een groter gebied zou gaan. Mijn chirurg zei dat dat ding wel eens durft te overdrijven en stuurde mij opnieuw door voor een biopsie...

 

Nu ben ik helemaal in paniek dat dat onding super groot gaat zijn :( kunnen ze hun dan zo vergissen tijdens die eerste biopsie vraag ik mij af...

 

Iemand ervaring met dit onderwerp?

 

Groetjes

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ja bij mij dachten ze dat het 1 tumor was. Pas bij de operatie - dubbele amputatie - bleek rechts 2 (5,5 cm en 3 cm) en links 1 van een paar milimeter. dat was allemaal niet gezien op de MRI. Bij punctie was ook alleen de grootste bekend.

Offline
Berichten: 168

Ja dat kan.... eigenlijk weet je het pas zeker na een operatie. Bij mij bleek het om een primaire tumor te gaan met een omringend verdacht gebied. Daar zat achteraf een tweede tumorhaard maar ook wat voorstadium. Het is goed dat ze precies in kaart proberen te brengen wat er nu eigenlijk zit. Heel veel sterkte.  

Offline
Berichten: 464

Hoi Jill,

Bij mij werd na de MRI gedacht dat ik een tumor had van 7 cm. Mega! Help!

Na amputatie en pathologisch onderzoek bleek het om twee tumoren te gaan, 1 van 0.8 en 1 van 1.3 cm. Met daaromheen LCIS (voorstadium) van 5 cm.

Compleet ander verhaal. Ik hoefde geen chemo meer, alleen nog bestralen en hormoontherapie.

Het komt dus i.d.d. voor dat het heel anders uitpakt dan op basis van de scans gedacht wordt.

Zenuwslopend is het af en toe hè. De kunst is niet te veel op de feiten vooruit te lopen. Maar ja, doe dat maar eens, dat valt soms echt niet mee. Sterkte!

 

Offline
Berichten: 3960

via radiografie is niet alles vast te stellen. Het is dus geen fout in de eerste meting, maar een ander soort meting. Alleen met biopsie kan men met meer zekerheid vaststellen hoe het zit.

En volgt er daarna eerst chemo en dan een operatie, of weet je dat nog niet?

Offline
Berichten: 7

Morgen mag ik eindelijk gaan voor biopsie... Ben weer bang (ben ik elke dag tegenwoordig).

Het is eerst chemo dan operatie en bestralingen

 

Groetjes

Offline
Berichten: 150

Ja dat snap ik heel goed dat je bang bent. Je zit ook in zo'n onzekere situatie. Het is fijn dat er wel een behandelplan is. Nu alles stap voor stap. Heel veel sterkte!

Online
Berichten: 607

Sterke morgen Jill. 

Ik heb gelezen dat grootte eigenlijk weinig zegt. Je kunt ook 'vriendelijke reuzen' hebben. Zo noemden ze het echt. 

Offline
Berichten: 3960

Fijn dat er al een plan ligt. Succes vandaag met de biopsie.