Podcasts over seksualiteit na borstkanker

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 136
Podcasts over seksualiteit na borstkanker

We kwamen deze website met podcasts (een soort online radioprogramma) tegen over seksualiteit na borstkanker. Misschien vinden jullie het interessant om te luisteren?

Bij 1 op de 7 vrouwen in Nederland en België wordt borstkanker ontdekt. Wat doet deze diagnose, de operatie en de medicijnbehandeling met je zelfbeeld, je lijf en je verlangens?

De herontdekking van haarzelf is een openhartige podcastserie over veranderingen in de vrouwelijke seksualiteit na de behandeling van borstkanker. In deze serie vertellen vrouwen en partners over hun ervaringen en wat kan helpen. Daarnaast geven professionals uitleg en adviezen.

Het voordeel van een podcast is dat er intieme onderwerpen besproken worden die je kunt luisteren, waar en wanneer jij maar wilt. In bed, in bad, voor de spiegel of in de trein, samen of alleen.

De podcasts staan op http://www.deherontdekkingvanhaarzelf.nl/

 

 

Offline
Berichten: 4258

Wat goed dat dit er nu is. Ik had dit heel graag 23 jaar geleden allemaal al geweten. Wat is er toch weinig voorlichting in het ziekenhuis over dit soort dingen. Nog steeds is er een groot zwijgen.

 

Offline
Berichten: 4258

Ik heb ze (op een lege ochtend) allemaal achter elkaar beluisterd. Ik vind ze erg goed. Ze sluiten ook goed aan bij een proefschrift dat ik las van Hilde de Vocht.

Offline
Berichten: 136

Fijn om te horen, Ellen!

Offline
Berichten: 271

Goed dat dit er is! Ik moet zeggen dat ze bij mij tijdens de chemo er wel over spraken en naar vroegen. De verpleegkundigen. De artsen heb ik er nooit over gehoord. Blijkbaar een beladen onderwerp.  Jammer er kan zoveel meer informatie worden gegeven. 

Offline
Berichten: 183

Ik ga er naar luisteren. Ontzettend goed dat dit er is.

Offline
Berichten: 4258

Met mij is er nooit over wat dan ook gesproken terwijl ik op mijn 34e al borstkanker had, en op mijn 42e weer, met amputatie en later eierstokverwijdering. En nu dan uitzaaiingen. Altijd alleen maar groot zwijgen.

De dingen waar wij tegen aanliepen. We hebben ons beiden schuldig gevoeld over verschillende dingen en kwamen er niet of nauwelijks over in gesprek. Hulp daarbij was zeer welkom geweest.