Uitstralende pijn in arm

7 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 56
Uitstralende pijn in arm

Kan dit van uitzaaingen komen? De arts dacht aan iets in de wervelkolom wat vast zit. Heb inmiddels een MRI gehad maar nog niet de uitslag. De pijn verplaatst zich, soms onderarm, bovenarm, schouder, nek. Soms overdag, maar altijd 's nachts. Een enkele dag is pijnvrij (eentje per maand). De pijn is heel erg en vaak zo erg dat ik ervan huil. In bed kan ik mijn arm dan niet verleggen door de pijn, dan neem ik met mijn linkerarm, mijn rechterarm heel langzaam op en verleg die zo. Nu spookt het door mijn hoofd of dit uitzaaiingen in de wervelkolom kunnen zijn. Iemand hier ervaring mee ?

Offline
Berichten: 3979

Akris:

1. ben je bestraald? Bij bestraling kan er schade, ook aan je zenuwen, komen. Dat kan echt heel erg pijnlijk zijn. Het bestrijden van de pijn kan dan ook heel moeilijk zijn, hoewel er soms met hyberbare zuurstoftherapie zeer goede resultaten worden behaald.

2. is er goed naar gekeken of het toch geen oedeem is? Dat lijkt me niet onwaarschijnlijk. Soms is dat niet zo duidelijk zichtbaar maar is het er toch. Je zou er eens een oedeemtherapeut naar kunnen laten kijken. Met de behandeling ervan zou dan veel verlichting kunnen komen.

 

Heel veel sterkte met het wachten op de uitslag. Ik hoop echt dat het meevalt, dan kun je daarna op zoek naar de echte oorzaak van de pijn.

 

Offline
Berichten: 56

Ja, ik ben bestraald. Maar het is aan de andere kant.  Maandagmiddag naar de arts, brengt hopelijk duidelijkheid.

Offline
Berichten: 627

Akris,

het zou misschien kunnen dat je arm aan de onbehandelde kant wat teveel hebt belast. Hierdoor zou je een slijmbeursontsteking hebben kunnen krijgen. Heel erg pijnlijk.

Offline
Berichten: 626

Hoi Akris,

Volgens mij verplaatst pijn door een uitzaaiing zich niet, maar ik ben natuurlijk geen dokter dus weet dat niet zeker. Maar mijn oncoloog vraagt telkens als ik me ergens druk om maak of het een constante pijn is, en of ik ook goede dagen heb, en als ik dan zeg nee, niet constant, dan zegt ze: dan is het niet waarschijnlijk dat het een uitzaaiing is.

Ik heb ook een slijmbeursontsteking gehad in mijn schouder - pijnlijk! En daarna is het een frozen shoulder geworden. Ik kon m'n arm niet meer hoog optillen. Vanzelf overgegaan en de bewegingsruimte is nu 90% van normaal. Trouwens, was in mijn rechterschouder terwijl ik links borstkanker heb gehad, dus waarschijnlijk niet gerelateerd, ook al was het een jaar na de borstkanker (maar ik sluit ook niet dat ik aan het compenseren was).

Offline
Berichten: 56

Even een update over hoe het nu gaat met mijn arm. De pijn verplaatst zich telkens weer, van mijn rechterarm naar mijn nek en zit op dit moment aan mijn linkerschouder.
MRI gehad en er bleek iets versleten te zijn in de ruggewervel of hals wervel genaamd C5 en C6.

Ik moest naar de fysiotherapeut van de arts.
Ik kon met niet voorstellen dat dat zou helpen maar ik besloot er open voor te staan. 
De fysio begon met mijn onder- en bovenarm heel hard te 'masseren', drukken en duwen en echt heel hard. Het deed zoveel pijn dat de tranen verschillende keren in mijn ogen stonden.

Dit kan toch niet goed zijn?!  De dag erna zag mijn arm bont en blauw en dat deed pijn.

Na een week was mijn arm van blauw naar paars en geel gegaan.
De vervolgafspraak heb ik geannulleerd, heb daar geen reactie op gekregen.

De oorzaak ligt bij mijn rug/nekwervels, dààr moet iets gedaan worden (of zie ik dat nu verkeerd?)

Ik ben nu op zoek naar een goede accupuncturist, daar had ik in het verleden goede resultaten mee. Maar ik woon inmiddels in het buitenland, en dat blijkt hier echt niet gemakkelijk te vinden te zijn.
 

Offline
Berichten: 3979

Bont en blauw lijkt me helemaal niet in orde zeg. Balen!

Maar als je versleten wervels hebt dan kan het wel nuttig zijn om middels oefeningen je spieren eromheen te versterken lijkt mij. Een massage zoalas jij die kreeg, klinkt mij als totaal niet goed in de oren. Maar ik zou het echt met je arts overleggen en me laten verwijzen naar iemand die wel weet wat hij moet doen.