Re: Stel jezelf hier voor (centraal voorsteltopic voor Amazo

363 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 517

Hoi Bikkelientje,

Je bent echt een bikkel zo te horen! Fijn hoor dat je zoveel steun hebt. En welkom op het forum.

Offline
Berichten: 1020

Welkom Bikkelientje! Succes met de rest van de behandeling. Fijn dat je gezin je zo tot steun is.

afbeelding van Suzi1
Offline
Berichten: 1

Hallo allemaal. Mijn naam is Suzan. Ik probeer mezelf een beetje wegwijs te maken op de website maar lukt nog niet altijd . Ik kreeg 30 juli 2018 de diagnose borstkanker. Ik heb een lobair carcinoom van 7 cm met lymfekliermetastasen. Morgen gaat mijn borst eraf en ook lymfekliertoilet rechts. Daarna chemo en/ of bestralingen. Mijn wereld staat op zn kop. 

 

Ik heb 2 kleine kinderen van 1 en 2 jaar oud. Ze snappen er dus nog niks van. Maakt natuurlijk ook vreselijke angst dat ik ze misschien niet ga zien opgroeien of dat ze zich mij niet meer herinneren. 

Telkens hoop ik maar dat iemand me wakker maakt uit deze nachtmerrie. 

Offline
Berichten: 1020

Welkom Suzi1. Kan me voorstellen dat je graag wakker wilt worden uit deze nachtmerrie. Je gaat een zwaar traject in, maar geloof me, ook aan die periode komt een einde. Probeer het stap voor stap te bekijken - niet als een enorme onneembare berg.

Zo sneu hè als je kinderen zo klein zijn - je kunt het ze nog niet echt uitleggen.

Sterkte met het hele traject!

Offline
Berichten: 3814

Welkom hier. Zo moeilijk om nu niet ver vooruit te willen kijken. Maar echt: je kunt het, en het komt stap voor stap. Eerst morgen maar eens. Heel veel succes met de operatie. Ik hoop dat je gauw weer naar huis mag.

Offline
Berichten: 4

Hey Suzi,

Het is ook een nachtmerrie op een rollercoaster waarin je belandt bent. Probeer stap voor stap te zien, dat scheelt onrust in je hoofd. En de eerste stap heb je ondertussen al gehad, hopelijk is de operatie goed gegaan en meegevallen! 

Heel veel sterkte en hou vast aan waar je dit traject voor in gaat; Zo oud mogelijk worden en genieten van je opgroeiende kinderen!

Sterkte!

Offline
Berichten: 1

Hoi,

ik ben Natal, heb mij vandaag aangemeld. Wist al reeds van jullie bestaan omdat ik afgelopen ruime maand geregeld gekeken op verschillende sites. Reden, rollercoaster aan onderzoeken aan mijn borst. Vijf jaar geleden ontdekte ik tepelvocht. Atypische cellen maar niets kwaadaardigs, ook niet na het nemen van biopten. Het was klaar. Zou het vocht blijven moest ik wel jaarlijk terug. Daar ben ik slordig in geweest, er was toch immers niks en dat is vijf jaar goed gegaan. Een bezoek aan mijn huisarts voor heel iets anders ( er is op dat moment een vervangende arts) zorgt er voor dat het vocht uit de tepel weer ter sprake komt. Ik heb dat op momenten nog steeds. Ze staat er op dat ze belt naar mammacare en wil weten of we er uberhaupt iets mee moeten. Vanaf daar gaat alles snel, ik krijg mammografie, echo en omdat daar niets te vinden is maar het vocht weer atypisch is aanvullend een mri. Op de mri worden verontrustende plekken gezien en omdat ze niet met echo te zien zijm wordt het een mri geleide biopt. In beide borsten wordt weefsel weg genomen ( rechts ook een slagader geraakt waardoor een hevige bloeding is ontstaan met een grote verdikking) . De uitslag kreeg ik 10 juli. Alles was goed. De arts reageerde eigenlijk ook dat ze niet anders had verwacht, want immers vijf jaar geleden was hetzelfde en tepelvocht was toen hetzelfde. Met een kleine tien minuten stonden mijn partner en ik buiten met een glimlach en geluk! Het was oké, over een jaar een controle....

de dag erna, op 11 juli wordt ik gebeld. Tijdens een multindisciplinair overleg was mijn casus besproken. De radioloog ( van de mri geleide) vond op de mri toch twee vlekken en wat kalkspatten en verandering . Niks verontrustends, ik kon gewoon lekker met vakantie en 3 augustus kreeg ik een echo, mammografie en biopten van de rechterborst. Prima, is niet anders, het zekere voor het onzekere. Het is goed, ben gerust, ook tijdens het nemen van de biopten weer was ik gerust. Het was toch immers ook zo dat het goed is en niks verontrustends.....

gisteren zou ik gebeld worden, belafspraak met mammacare verpleegkundige. Toch een beetje spanning. Waarom bellen ze want de dag erna ( vandaag) bespreek ik alles met de arts. Maar oké, zal erbij horen. Het telefoontje was niet goed. In een van de biopten kwaadaardigheid. Borstkanker.... Het woord werd genoemd en het zit in mijn borst. In die van mij!!!!

telefoontje is verder langs mij heen gegaan.

Vanochtend is alles besproken, was duidelijk wat voor een tumor. Het is niet groot, het is wel een snelgroeiende kanker. En verder is duidelijk dat mijn borst in zijn geheel onrustig is en er meer zat wat al weer aamgeprikt moest gaan worden en van de rest het onzekerheid is en zal geven komende tijd.

borstbesparend was een optie en amputatie was de volgende optie.

In goed overleg ( en na lang nadenken, want ook al was het steeds prrima, ik heb vaker nagedacht) en natuurlijk besproken te hebben wat de beste optie is, ga ik voor borstamputatie met reconstructie.

aankomende week wordt mijn poortwachterklier verwijderd en onderzocht. Als deze schoon is kan de verdere behandeling, gesprek met chirurg over hoe en wat rondom reconstructie en alles verder gaan lopen.

tot zover ben ik nu.

Het komt geloof ik nog niet heel goed binnen , soort van lamgeslagen...

mijn leedtijd is 43, ben mama van een puberzoon van 16, gelukkig 10 jaar samen met mijn grote lief en samen zijn we geZinsouders in een woonhuis voor 11 jongeren met een lichtverstandelijke beperking ...

Ben nieuw hier, benieuwd wat alles mij brengt en heb wellicht wat aan het delen en lezen met em van jullie...

ik laat het op mij afkomen

Groet van Natalja

 

Offline
Berichten: 76

Welkom hier Natal. Wat een bijzonder verhaal. Toch fijn dat de radioloog je nog ingebracht had in het mdo, maar jeetje dit verwacht je dan uiteraard niet als je steeds gerustgesteld bent. Laat het inderdaad allemaal maar op je afkomen. Alles stap voor stap en neem inderdaad tijd voor beslissingen die je moet nemen. Ik hoop dat je het allemaal wat kan redden met de drukte van een gezinshuis! En dat er wat ondersteuning voor je is. Je kunt hier bij de amazones veel informatie en steun vinden. Sterkte!

Offline
Berichten: 1020

Welkom Natalja. Wat een achtbaan waar je in terecht bent gekomen. Veel succes met de gehele behandeling. Ik hoop dat de reconstructie helemaal naar je zin wordt. En dat je zo weinig mogelijk bijwerkingen hebt van de behandeling.

Offline
Berichten: 2

Goedemorgen

Ik ben Mary-Ann, 44 jaar (23-09-73) 2x diagnose borstkanker gekregen.  2009 en 2015 . Beide met bestralingen, chemotherapie en operatie.  Inmiddels is er bekent dat ik gendrager ben van BRCA-1 mutatie.  26 september as is operatie  dubbele diepflap met reconstructie.  (Lees eventueel mijn verhaal om mij beter te leren kennen) ben getrouwd (6 oktober 1995) 2 jongens van 18(aspergersyndroom) en 15(faalangst+ add) mijn man afgekeurd ivm versleten rug.  Hele rugzak maar ondanks alles staan wij positief in het leven en halen elke keer weer het positieve uit het negatieve. 

Groetjes Mary-Ann 

Offline
Berichten: 2

http://blog.pinkribbon.nl/dagboek-van-tweede-keer-borstkanker

 

Op deze site van pink ribbon staat ook mijn verhaal .

afbeelding van Britt1983
Offline
Berichten: 1

Lieve allemaal,

ook ik hoor helaas nu bij de groep vrouwen met borstkanker (35 jaar). Ook ik heb het zelf ontdekt  ik had een knobbelte.na de zwangerschap is mijn borst erg verandert. 

Waar het in het begin nog ging om een voorstadium van borstkanker en een borstbesparende operatie, werd het toch een amputatie (vanwege de grootte), en bleek na de operatie dat er toch een tumor in zat graad 3, met een microscopische uitzaaing in een klier naast de poortwachtersklier. 

De amputatie & directe reconstructie zijn overigens wel heel goed gegaan. 

Start volgende week woensdag met chemo nr 3 (ac momenteel).

eerste chemo viel tegen, tweede viel mee. 

Merk nu pas dat alles een beetje binnenkomt wat er aan de hand is. Soms ook beetje bang voor de toekomst maar probeer ik niet veel toe te laten want dat heeft helemaal geen zin en helpt natuurlijk ook niet.

ik ben getrouwd en heb een zoontje van 1,5. 

Ik vind jullie allemaal ontzettend sterk en positief!! Wat een fijn forum ❤️

Pagina's