Ladies

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Sara88
Offline
Berichten: 1
Ladies

Hai allemaal,

Ik heb een vraag en hoop dat er iemand is die hetzelfde heeft meegemaakt. Ik ben nu 30 en heb al een aantal jaren last van knobbels in mijn borst. Dit heb ik ontdekt toen ik 23 was, hierna is er een mammo + echo gemaakt, waar gelukkig cyste uitkwam. Een aantal jaren later (27) kreeg ik er weer last van, ben weer naar de HA gegaan, die stuurde me weg, want hij zei dat het onmogelijk is dat er iets zou zitten en dat het goed voelde, een dag later kwam er pus uit mijn tepel en die pusbult werd steeds groter. Na de hapost gegaan die heeft antibiotica gegeven en ik moest een afspraak maken bij de HA zodat zij mij kon doorverwijzen naar een specialist. Vervolgens kon ik een week later terecht, maar de chirurg wilde de cyste niet verwijderen ivm littekenweefsel.

Dus ik vet blij naar huis en toen ook besloten nooit meer te gaan voelen of ik knobbels heb want mijn borsten zijn gewoon raar van structuur.

 

Tot een kleine twee maanden geleden ging ik tijdens het slapen op mijn buik liggen en ik was niet ongesteld, ik kreeg een pijn die bijna niet te vergelijken is met gevoelige borsten voor de menstruatie. Niet te doen die pijn en het trok na 4 uur weg, maar ik wilde me niet aanstellen en weer naar de dokter dus ik dacht gaat wel over. Een maand later bleven deze klachten en ik dacht ik ga gewoon bellen voor een afspraak maar nergens voelen want ik wil alleen weten waar die pijn vandaan komt.

De huisarts kon door mijn 'vele'knobbels niet beoordelen waar het van kwam dus ik moest een echo laten maken.

 

Dat is vandaag gebeurd en ik had de meest rare afspraak in mijn leven. Ik kwam binnen en moest gelijk een mammografie laten maken, omdat de radioloog dat wilde, want dan kon hij een betere diagnose stellen. Dus ik denk okey dan doen we dat. Vervolgens moest ik voor de echo en hij vroeg waar ik een knobbel heb gevoeld, ik zei dus dat ik daar niet meer mee bezig ben, want het is tot nu toe altjd een cyste geweest ik wil weten waarom ik pijn heb. Dus hij controleren zegt die er zit iets van 6mm links, maar dat lijkt op een cyste, overigens zitten beide borsten vol met cysten dus ik ga niet beginnen aan weefsel onderzoek, omdat ik verwacht dat het vocht is.

 

Vervolgens vroeg hij waar ik de vorige mammografie heb laten maken en dat hij die dus gaat opvragen om te vergelijken met de mammo die hij nu heeft. 

 

Mijn antwoord op de vraag waar komt de pijn vandaan was: Ija, van een cyste kan het niet komen, maar borstkanker doet bijna nooit pijn dus dat zal het wel niet zijn, mochten de pijnklachten aanhouden dan maken we de volgende keer weer een echo.

 

Ik ben niet gestresst, maar is dit niet heel vreemd, dat ik nu dus niet weet waar die pijnklachten vandaan komen.

Oh ja ik ben ook nog 5 kilo afgevallen sinds de pijnklachten, maar dat kan de artsen niet veel schelen want ik heb stress (heb ik helemaal niet)

Ik hoop dat er iemand is die hetzelfde mee heeft gemaakt hoe ben jij met zulke antwoorden om gegaan???

 

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Welkom Sara! Ik heb even teruggezocht en vond dit topic - misschien heb je wat aan de vergelijking/ervaring.

https://de-amazones.nl/nl/forum/vraag-maar-raak-diagnostiek-en-onderzoek-vraag-maar-raak/echo-negatief-maar-klachten-dan

Vervelend dat je niet serieus genomen wordt. Helaas weet ik uit ervaring hoe dat voelt. Dat borstkanker geen pijn doet is helaas ook niet altijd waar. Als jij blijft twijfelen en je onzeker voelt over de pijnlijke borst zou ik me door laten sturen naar ander ziekenhuis voor nieuw onderzoek.

Offline
Berichten: 485

Hoi Sara, 

Bij (langdurige) twijfel lijkt het mij altijd goed om verder onderzoek te laten doen. Je kunt natuurlijk even in de gaten houden of de bobbel en de pijn verandert in de loop der tijd. 

Ik heb zelf jaren mastopathie gehad. Daardoor was ik betrekkelijk laat met reageren op een knobbel die wel foute boel was. Bij mij deed die foute knobbel inderdaad ook geen pijn. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ga af op je eigen gevoel. Niet pluis gevoel is altijd reden voor verder onderzoek. 

Het lijkt me verstandig dat de arts inderdaad de oude foto opvraagt en deze vergelijkt. 

 

Offline
Berichten: 4256

Geen pijn bij borstkanker is niet waar hoor. Ik ken genoeg voorbeelden waarbij het wel pijn doet. Mijn moeder bijvoorbeeld had juist erg veel pijn maar werd steeds weggestuurd omdat ze niks zagen. Het was wél borstkanker.

Zou het geen idee zijn om eens een mri te laten maken? Dat geeft weer een ander beeld van een mammografie of een echo.

Mastopathie is inderdaad heel vervelend, maar ook dat sluit dus borstkanker niet uit. Het betekent dat als je significante veranderingen voelt er altijd toch maar weer opnieuw goed naar gekeken moet worden. Omdat voelen gewoon niet echt handig is bij knobbel en hobbel borsten.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Net als ellenk haar moeder had ik veel pijn, maar niemand voelde iets. Tien maanden aan het lijntje gehouden met zalfjes. Toen ik eindelijk werd doorverwezen bleek ik 3 tumoren te hebben waarvan de grootste 5,5 cm. Als het diep zit is het van de buitenkant niet voelbaar.