Xgeva

8 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Bezorgde dochter
Offline
Berichten: 4
Xgeva

Hallo,

 

Heeft er iemand ervaring met Xgeva?

Ze willen dit starten met mijn moeder omwille van botuitzaaiingen.
Positieve/negatieve ervaringen hierom?

Groetjes!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Welkom bezorgde dochter.

Ik heb dit topic er over gevonden.

https://de-amazones.nl/nl/forum/vraag-maar-raak-uitzaaiingen-vraag-maar-raak/apd-zometa-xgeva-botversterkers

Sterkte voor jou en voor je moeder voor de komende tijd.

 

 

Offline
Berichten: 4022

Beste bezorgde dochter,

Xgeva wordt gegeven als botversterker, gewoonlijk in combinatie met een hormonale behandeling (aromataseremmers, zoals, arimidex, letrosol, o.i.d.). Deze hormonen kunnen naast het aanpakken van de kanker (hopelijk!) de botopbouw zwakker maken, vandaar de Xgeva. Daarbij moet je naast de Xgeva kalk nemen.

Daarnaast wordt wel gemeend dat Xgeva ook positief werkt omdat de botuitzaaiingen moeilijker hun gang kunnen gaan als de botten sterker zijn. Maar dat het als solo-medicijn zou worden gegeven tegen botuitzaaiingen is mij niet bekend (ik ben een leek, dus geen arts).

Bijwerkingen kunnen zijn kaaknecrose, maar niet vaak: als je heel goed je gebit bij houdt dan is helpt dat heel goed hiertegen.  Ik flos echt iedere dag en heb tevoren mijn tandarts mijn gebit heel goed na laten kijken. Ook nu ga ik ieder half jaar op controle. Better safe than sorry!

Ik gebruik Xgeva al bijna 3 jaar (ik spuit het zelf, maar dat hoeft niet als je dat niet wilt), samen met oploskalkzakjes. ik heb er geen bijwerkingen van. Maar van alle medicijnen die je moeder de komende jaren zal krijgen, lees je een enorme bak bijwerkingen maar meestal loopt het zo'n vaart niet. Xgeva is dus gewoonlijk heel mild.

 

Offline
Berichten: 874

Ik heb t ook alweer een jaar of drie, zonder enige klacht. 

Offline
Berichten: 21

Hallo,

 

Ik krijg sinds januari x-geva naast ribociclib en letrozole. Toen ik de bijwerkingen las, schrok ik wel maar uiteindelijk heb ik nergens last van behalve obstipatie (terwijl de bijwerking diarree zou zijn) en daar kan ik echt de klok opzetten. De dag na de x-geva zit de 'boel' dicht ;-). Maar daar is overheen te komen. 

 

Sterkte!

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

ik heb van die zakjes poeder waardoor de boel niet dicht gaat zitten. Werkt bij fantastisch. Smaak is een heel ander verhaal :-).

Als je wilt zoek ik even het merk op. kan me ook voorstellen dat je zoiets al hebt uitgeprobeerd.

Offline
Berichten: 874

Macrogol en elektrolyten, bedoel je, Dopey? Dat werkt idd goed maar dan moet je het wel goed weten te timen, want het werkt niet meteen dezelfde dag.

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

dat bedoel ik inderdaad ridoux. Ik gebruik 1 zakje per dag (zou er 2 moeten doen) en dan kan ik  ongeveer 1 keer/dag goed 'af' .