Goed nieuws topic

80 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 178

Kijk... goede berichten dus... fantastisch...

Zelf ook wel in de positieve mood....
Ben nu 7 weken na de laatste bestraling en afgelopen zaterdag een enorm feest gehad met allemaal mensen die dit jaar betrokken waren en tot steun zijn geweest.
Zaaltje gehuurd, dj erbij en super genoten. Rond 23.15 uur ben ik gaan zitten maar tot die tijd heerlijk kunnen swingen en lachen.
Het allerbeste nieuws was dat ik hierna geen grote dip kreeg. Ik ben blij... vanaf morgen start ik met mijn hardloopschema.
sporten geeft mij ook een boost in de emotionele verwerking.. weet ik zeker!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Draak wat fijn dat feest. En ook dat je het qua energie zo goed trok!

Offline
Berichten: 306

Wat leuk Draak dat je zo'n mooi feest gegeven hebt! Succes met hardlopen, ik gebruik het ook als uitlaatklep!

Offline
Berichten: 178

An -77 schreef:
Wat leuk Draak dat je zo'n mooi feest gegeven hebt! Succes met hardlopen, ik gebruik het ook als uitlaatklep!

Helaas.. het hardlopen is nog niets geworden. uhhh... het goede nieuws is dat ik aan het accepteren ben dat het allemaal niet zo hard wil? :cry:

Wil sneller dan het gaat. Maar dat het gaat gebeuren.... hoop ik wel!

Offline
Berichten: 73

Dat is goed nieuws, zangeres. Heerlijk dat gevoel. Hou dat vast.
Liefs,
pascal

Offline
Berichten: 251

Op de internationale dag van het geluk (!) heb ik goed nieuws: ik had vandaag mijn jaarlijkse afspraak met het wafelijzer.... en ik ben schoon! Was mijn 2e na de diagnose, blijft toch spannend al voel je je goed.

Offline
Berichten: 526

Heerlijk, Nadira!!!! Gefeliciteerd!
Dag van geluk? Nooit van gehoord...?

Offline
Berichten: 251

Nee ik ook niet, zag dat vanmorgn op facebook, een post van Pink Ribbon.

Offline
Berichten: 16

Toppie nieuws, mooi op de dag van geluk( ook nog van gehoord hoor)

Offline
Berichten: 178

Mooi Nadira.... stoer dat je zegt "het is schoon"... spreekt vertrouwen uit!
Top... Ik wens je nog heeeeel veel geluksdagen.

Offline
Berichten: 251

Hoi Draak... dank je wel voor je lieve woorden (en de anderen ook, natuurlijk).

Stoer, och.... ik weet net als de rest dat dit een moment opname is. Maar ieder jaar is er 1, en ik leef gewoon in het moment. Count your blessings....

Offline
Berichten: 452

Ja! Stoere Leeuw! Ik zag vanochtend een 7 op de weegschaal! Man, dat was echt long time no see! Ik schat een jaar of tien. Ok, het was 79.9 kg maar toch. Ik doe mijn erg mijn best om de juiste dingen te eten. Blijkbaar werkt het.

Offline
Berichten: 452

Nog meer goed nieuws: ik had bult-alarm in de overgebleven borst. Ik lag op mijn rug in bed, bewoog mijn arm en ineens voelde ik een harde bult boven mijn tepel. Nu ben ik mevrouw Bult, ik heb in mijn leven al tienduizend onschuldige bulten gehad, voornamelijk cystes. En ik ben gezegend met bobbelig klierweefsel dus ik kan altijd mijn lol op. Maar ja, ik durf nu niets meer te negeren. Vandaag echo en ja hoor: een mooie grote cyste. De dokter en ik waren nog druk in gesprek over alle mogelijke onschuldige opties (ik meende dat de bult gekrompen was, wat uiteraard een gunstig voorteken was) en terwijl ze het apparaat op de aangewezen plek zette, zag ik het direct en zei: "Of het is gewoon een cyste!" Ze moest lachen en bood me een baan aan op de afdeling, haha! Hoewel ik er niet vanuit ging dat ik slecht nieuws zou krijgen, ben ik toch eeeeeeeeeeeenorm opgelucht!laugh

Offline
Berichten: 4258

 Hoi Jolien wat lekker om al dat goede nieuws te lezen :)

 

Offline
Berichten: 878

Fijn! Blijft toch schrikken, nieuwe bulten.

En die 7 op de weegschaal is zooo herkenbaar. Heb jaren 75 gewogen, was net voor de diagnose een paar kilo afgevallen met heel veel moeite. Door de chemo's en stress schoot ik door naar 62 en daarna hup omhoog boven de 80. Daar zat ik al een paar jaar. En sinds een paar weken zo nu en dan weer de 7 gezien :). Ben elke dag aan het wandelen, denk dat het daardoor komt.

We zijn goed bezig :).

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Wow ik ben jaloers. Ik wil ook nog steeds die 7 op de weegschaal. Rare is dat 8 kg eraf eigenlijk best "makkelijk" ging. maar daarna.......die laatste 2 kg lukt me niet. Ben nu weer een kg aangekomen. Zo komt die 7 nooit in beeld natuurlijk. Nu moeten er weer 3 eraf.

Wat een opluchting Jolien dat die bult onschuldig was. Ik ben ook mevrouw bult, ook een keer een bult ter grote van een grote bul-knikker tussen mijn ogen weg laten halen. Gelukkig ook onschuldig. Is overigens heel lelijk gedaan toen, ipv een recht lijntje heb ik nu een zigzag-streep tussen mijn ogen.

Maar goednieuws topic - gisteren naar mijn moeder geweest en dat ging heel goed. Ze zei tenminste tegen iedereen dat het heel gezellig was met mij.

Nu die 7 nog.......

Offline
Berichten: 251

@Jolien & Stoere leeuw: YAY voor onschuldige bulten!

Offline
Berichten: 338

Wat fijn die onschuldige bulten!

En die kilooooooos.....zucht. Breek me de bek niet open ;p

Offline
Berichten: 251

Wat betreft de extra kilo's: de andere kant op is ook niet ideaal hoor. Door hormoontherapie heb ik al ruim 2,5 jaar verminderde eetlust. En moet moeite doen om niet te licht te worden met gezond eten....

Offline
Berichten: 878

Nee, ook dat kan ik me voorstellen. Rond m'n 18de was ik 52 en tot mijn 25-ste 58. Dat hoeft voor mij ook niet meer. Zelfs die 62 tijdens de chemo hoeft niet meer. Ik vond toen rond de 70 ook prima. En ben nu dus al blij met onder de 80. Wil vooral niet meer dan maat 42 omdat ik van shoppuh hou :).

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Na alle drie mijn bevallingen woog ik zelfs onder de 50 kg. En ik ben 1 meter 74. Nee daar verlang ik zeker niet naar terug. Maar die 7 op de weegschaal zou toch wel heel gaaf zijn. Moet gewoon weer een poosjes wat strenger zijn voor mezelf.......de gulden middenweg is moeilijk te hanteren voor mij.

Offline
Berichten: 156

Ook hier veel moeite met de kilo's sinds de diagnose en heb gewoon een heel ander figuur gekregen. Regelmatig word ik ook niet meer herkend door mensen die mij een tijd niet hebben gezien. Toch moet ik zeggen dat ik dat stiekem (je moet immers blij zijn dat je er nog bent en dus mag je niet klagen) best wel moeilijk vind en ook vind ik dat extra benadrukken dat er een voor de borstkanker en na de borstkankertijd is.

Ben al 8 maanden zeer streng bezig en heb er slechts 10 kilo af gekregen. 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Dat is meer dan ik. Mijn streven was ook 10 kg. Maar na 8 kg bleef ik hangen. Nu zelfs weer een kg aangekomen. Dus er moeten er nog 3 af. Maar dat gaat me lukken - ooit.

Dat herken ik wel, veel mensen herkennen mij inderdaad ook niet meer. Mijn haar is ook heel anders. Heel dun, minder dan de helft dan ik voorheen had. Ik verf het daarom ook niet meer. Dus van een volle donkerbruine bos naar een miezerig grijs koppie. Het blijft erg uitvallen.

Offline
Berichten: 878

Bij mij is het ook grijs teruggekomen, maar ik verf het in de kleur die ik daarvoor had :).

afbeelding van Tamo
Offline
Berichten: 28

Vandaag een contrast CT van de buik gehad. Mijn vader, opa en oma zijn allen vlak voor of rond hun zestigste door kanker in de buik/lever overleden. Ne met ik borstkanker en al tijden lang vage bovenbuikklachten kneep ik hem behoorlijk. Gelukkig bleek ik helemaal uitzaaiingenvrij daar. YEs! Dat is echt een pak van mijn hart. En nee, we zijn ee nog lang niet. Ik moet nog geopereerd en er kan nog van alles tegenvallen. Maar dit viel alvast mee. 

Offline
Berichten: 873

Fijn!! 

afbeelding van Daan1306
Offline
Berichten: 6

Wat fijn, een hele opluchting!

afbeelding van Tamo
Offline
Berichten: 28

Jaaaa enorme opluchting en superfijn. Dat is alvast níet aan de hand. Blijft over wat er wél is en dat is k** genoeg, en ook nog superspannend want pas na de operatie is alles duidelijk. Vooralsnog was dit in elk geval fijn om te horen.

Offline
Berichten: 878

Fijn Tamo!

Pagina's