Lid geworden op: 14/09/2004 - 09:46
Offline
Berichten: 191

Devenda

zondag, 19 september 2004

Er zullen vast nieuwe mensen bijkomen... Dus ik zal heel kort even herhalen wat ik eerder heb verteld:

Ik ben 35, moeder van 2 prachtige dochters van 3 en 7. Half augustus kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Ik had al een tijdje afvloed uit de tepel, maar dacht er aanvankelijk niets van. Toen ik toch naar de huisarts ging, stuurde hij me 'voor de zekerheid' naar het ziekenhuis voor een foto, maar hij dacht net als ik aan chronische borstontsteking. Niet dus: kankercellen in een aangetroffen tumor, in de afvloed én in de lymfen, waar ze ook een punctie hebben gedaan.
8 september is mijn rechterborst geamputeerd en zijn mijn okselklieren verwijderd. Er bleken uiteindelijk 3 tumoren in de borst te zitten, de grootste 1,5 cm. 4 okselklieren zijn aangetast. Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis voor foto's van botten, lever, hart en longen. Donderdag weer een uitslaggesprek en ik ben er doodsbang voor.

Het is stom... Ik dácht dat het allemaal wat beter ging. Rond de operatie ging het prima. Nu merk ik dat ik waarschijnlijk gewoon een beetje afgeleid was. De borst weg, dat was lekker concreet. Deze nieuwe onderzoeken maken me weer superonzeker, want stél dat ze iets vinden... Stél...
Daar piekerde ik vannacht dus weer over en dan lig ik héél stil om mijn vriend niet wakker te maken, want die heeft z'n rust zo nodig, want alles ligt op zijn bord nu en het wordt nog veel moeilijker dan het al is. :?

Vanmiddag wilden we nog even weg: lekker met de meiden en de hond het bos in. Wandelen en genieten van mooi weer, :D want morgen zal daar wel niet veel van komen.

Offline
Berichten: 191

Vorig jaar januari ontmoette ik een ex-collega in de stad. Een supermens! Sterk. Altijd vrolijk. Ik zat behoorlijk in de put. Had net gehoord van mijn her2 en de arts had met gezegd dat ik een kans van 3 op 4 had om dood te zijn binnen vijf jaar. Ver vóór de herceptin überhaupt beschikbaar was voor vrouwen zoals ik.
We hebben kort gepraat. Zij onder de indruk. Wist natuurlijk niet goed wat ze ermee aanmoest.

Vanochtend kreeg ik te horen dat zij ook kanker heeft. Uitzaaiingen naar lever. Krijgt nog palliatieve chemo in het ziekenhuis.

Waar slaat dit op? Anderhalf jaar geleden was kanker een ver-van-mijn bedshow. Iets waar je over las, of wat mensen ver bij me vandaan overkwam. Nu? Ik heb kanker, mijn zus heeft kanker, mijn oude studievriendin is overleden aan borstkanker, de zus van een andere vriendin. De buurman van wie we onze tuin vorig jaar kochten overleed dit voorjaar aan maagkanker. En nu zij... :(

Offline
Berichten: 191

Dat was nummer 8... Alles goed ingelopen. Alles in orde. Ik praatte met een andere vrouw op de afdeling. Alle 15 klieren aangetast. Oef! Ook zij gaat straks beginnen met Herceptin, maar krijgt nu nog FEC.

En morgen, morgen krijg ik mijn Muga. Ik heb de zenuwen in mijn lijf en wat moeite om de zorgen buiten de deur te houden. De situatie met de ex-collega, met wie het níet goed gaat, heeft ook zijn weerslag. Ik word wat somberder dan ik de laatste tijd ben. Lig weer te piekeren in bed. :(
Nog even... Als de uitslagen goed zijn, zal het beter gaan, denk ik.
Ondertussen is mijn vakantie voorbij en werk ik voortaan 3 volle dagen. Om te beginnen een artikel schrijven over 'het lichaam', als voorschot op een lezingencyclus over dat onderwerp. Veel aandacht voor plastische chirurgie. :? Leuk onderwerp, lekker weer aan het werk te gaan...

Komt goed, toch?

Offline
Berichten: 191

Eindelijk! Vanochtend de uitslag van mijn Muga gekregen. 77 procent, tegen 76 procent de vorige keer. Zus scoorde ook al zo goed. Ons hart kan dat goedje wel aan. :wink:

Ik heb er toch wel behoorlijk over ingezeten. Zeker vlak na de scan. Ook, dat speelt mee, vanwege mijn ex-collega. Ze is een maand na haar diagnose verhuisd naar de 'palliatieve unit'. :( Dat duurt niet lang meer. Zelf is ze supersterk. Met haar oude humor noemt ze het ' het vertrekcentrum'. Ik vind het heel confronterend als ik hoor hoe dat gaat en het maakt dat de negatieve gedachten meer kans krijgen.

Onzin dus! Devenda doet het gewoon goed. Overigens bleken ze me eerder inderdaad 'vergeten'. Mijn volgende Muga is na de 12e dosis. Standaard is om de 4 kuren, maar waarschijnlijk ben ik er tussendoor geglipt doordat mijn arts ziek is en zijn functie nu wordt waargenomen. Maar ik maak me nu niet meer zoveel zorgen over de volgende keer. Als het na 8 x nog zo goed gaat, dan blijft dat vast zo. :)

Offline
Berichten: 191

Ik realiseerde me vanochtend ineens dat ik er al négen infusen in heb zitten. Négen al. Dik over de helft. En nog steeds voel ik me supergoed.
Ik liep over dijk met de hond vanochtend. Kan telkens net voor ik naar m'n werk ga (gelukkig vindt mijn baas het prima als ik er niet precies om negen uur ben. Als het goed is voor mijn welbevinden, dan is het allemaal prima :lol: ). Dan voel je de koude wind op je gezicht. Glibbert wat weg over een glad stuk weg. En dat is het dus: léven. Met een lijf dat functioneert. Dat sterk is. Niet ziek van chemo, niet zwak van bestralingen. Het werkt gewoon en dat is zó fijn. :D

Ook: ik zou vandaag op bezoek bij mijn ex-collega. Het heeft me wat tijd gekost, want ik was bang. Zo is het dan ook wel weer. Maar nu niet meer en ik wilde haar graag zien.
Gisteravond kwam een mail van haar partner. Het gaat zo slecht met haar dat alle bezoek is geschrapt. Ze eet al weken niet meer, drinkt moeilijk, pijn wordt steeds erger en dus wordt ook de medicatie steeds verder opgevoerd. Dat doet pijn en tegelijk weet ik ook dat ík leef. En dat ik daar ongelofelijk super dankbaar voor ben.

Offline
Berichten: 191

Vanochtend is mijn ex-collega overleden. :cry:
De sterkste, grappigste, liefdevolste mens dat ik kende, zo'n levensgenieter. En dan... in 8 weken tijd, van diagnose naar het eindpunt.

Het maakt me zo, zo boos... en zo, zo verdrietig.

Offline
Berichten: 191

Alweer zoveel tijd verder.
Twee weken geleden alweer hebben we afscheid van G. genomen. Ze had haar lichaam aan de wetenschap gegegeven, dus geen begrafenis. Wel een afscheid met heel veel rozen en heel veel muziek. Dat was mooi en gek genoeg: ik mís haar niet, want ze is er nog steeds. Ik zie haar zitten in een hoekje van het café: glas wijn naast een glas water. Sigaret in de hand. Lachend. Ze is gewoon niet weg.

Dan: vorige week alweer een portie H. gehaald en weer een schokje te verwerken gekregen. De prikker slaagde erin héél lullig te prikken. Normaal voel ik er nauwelijks iets van in m'n PAC, maar deze keer deed het écht pijn. 's Avonds bleek m'n pleistertje helemaal doorgebloed. Ik voelen. En het was echt nét alsoftie anders zat. Ik schrikken, weer voelen. Het voelde dikker, gewoon anders en ik ben daar toch zó van in de stress geschoten. Stom natuurlijk: wat kan er nou gebeuren? Maar ik was schijtsbang dat de prikker 'm scheef had geprikt (dat kán waarschijnlijk helemaal niet, maar toch) en ik zag mezelf al weer in het ziekenhuis voor een herstelingreep...

Nou ja: onzin natuurlijk. Volgende avond nog eens voelen (alles beurs en blauw) en ineen voelde ik het membraantje weer zitten. Níks aan de hand.
Toch heb ik weer eens gemerkt dat mijn evenwicht maar wankel is. Alles is goed, zolang er maar niks onverwachts gebeurd. Maar de gedáchte alleen al... Nou ja. Devenda stelt zich aan natuurlijk, zelfs toen ik liep te stressen wist ik dat al. Maar toch he.

Ik laat het maar weer een leermoment zijn: het komt goed. Alles is oké... En ik kijk naar m'n twee práchtige meisjes, m'n lieve vriendje. M'n werk dat soepel loopt, leuke collega's, leuke stukken te schrijven voor de krant...
Alles ís goed.

Offline
Berichten: 191

Nummertje elf is binnen. Dat schiet al lekker op toch? Nog zeven keer en dan is het béurt! :D

Het was wel de eerste keer dat ik er écht geen zin in had. Gisteravond voor het slapen gaan kwamen ze weer: slechte gedachten. Stel je voor dat... percentages die door je hoofd drijven. De kans blijft immers levensgroot dat... BAH! Ook zondag al. Er was een film over een veulen dat z'n mammie kwijtraakt. Ik keek er samen met m'n jongste naar en die heeft gehuíld, echt niet te geloven. Want vond die het dramatisch. En als zoiets gebeurt dan loert dat duiveltje mee: kindje zonder mamma... :?
En dan weet je ineens weer waar het van komt: oh ja, weer bijna tijd voor ziekenhuis. Ik heb die ellende bijelkaar gepakt in een grote bal en hem weggestuurd. Niet nodig en het levert me niks op.

Vanochtend nog maar eens een verliefde blik geworpen op m'n gewichtstabel op de afval site. Ziet er toch leuk uit, zo'n curve naar beneden. Ik ga m'n gewicht aanpakken, ik ga de broek aankunnen die man en dochter voor me hadden gekocht toen ik net klaar was met de chemo, maar die me toen al nét te krap was. En ik ga léven. Lekker puh! :D

Offline
Berichten: 191

En toen had ik er ook genoeg van. :( Devenda is ook al dóódmoe.

Ik ben vreselijk geschrokken van het bericht van GerdaJ. Je zou zeggen dat je het na een tijdje weet. Dat het een loterij is en zo. Maar toch... Gerda en haar meisje zitten in mijn hoofd. Verdorie! Het is zó gemeen, zó oneerlijk. Je blijft maar denken... Als ze de Herceptin wél had gekregen... Kringetjes waar je niet uitkomt.

Toen, vier dagen later, hoorden we dat een dorpsgenoot plotseling in het ziekenhuis is beland. Een vleesetende bacterie! Maandag dacht de arts nog aan griep. Woensdagnacht is hij in vliegende vaart naar het ziekenhuis gebracht (natuurlijk nadat er tweeënhalf uur gewacht moest worden op de dokter van de dokterspost). Daar raakte hij in shock op de operatietafel... organen aangetast, nieren naar z'n grootje. Ligt nu in coma aan de lifesupport, maar de kans is klein dat hij het haalt. Heeft een vrouw en vier kleine kinderen. Hoe waanzinnig kan de wereld worden?

En nu hoor ik dat mijn tante van 80 voor de tweede maal borstkanker heeft. Eerste keer amputatie. Nu terug in de andere borst. Ze gaan niet opereren, alleen bestralen... En wat betekent dat voor mij? Het schrikbeeld van kanker in mijn andere borst is ineens weer levensgroot terug. Bang voor kanker, bang voor wéér een operatie. "Nee", zeg ik dan. "Je hád daar al over nagedacht. Eérst de Herceptin, dán de rest." Doe ik ook. Weet ik ook. En toch...

Nu ben ik ook moe.

Offline
Berichten: 191

Zo... Dat was nummertje 12. Nog vijf of zes keer. Dat begint op te schieten. :D

Ik was lekker vroeg in het ziekenhuis, alles soepel en precies zoals het hoorde. Wat me wel opviel: mijn bloeddruk en hartslag waren lager dan ik het de afgelopen maanden gewend was geraakt. Niet extreem laag, maar gewoon... lager. Hoe dat kon?
Waarschijnlijk van al dat gefiets en gewandel en gezwem van mij. Dát vond ik nog eens leuk. Ook nog eens gewogen en voor de eerste keer vond ik dat eens níet vervelend. Want ook de ziekenhuisweegschaal gaf aan dat ik écht 5 kilo kwijt ben. :D :D :D

Al met al vond ik het niet eens meer zó erg dat ik de afgelopen week 'stilstond'. Wat wil je ook met de verjaardag van je dochter en één feestje en één avond gourmetten. Ik heb nog geprobeerd op te letten, maar ja...
Volgende week weer verder. :wink:

Offline
Berichten: 191

Weer een Muga gehad. Deze keer dapper geweest en helemaal alléén naar de afdeling nucleaire geneeskunde.
Ze waren snel deze keer. De prikker stond al op me te wachten. Maar ze fronsen elke keer harder als ze m'n armen zien. "Ze zijn wel héél dun..."
"Hmm. Ik was er zéker van dat ik deze wel zou kunnen gebruiken..." :roll:

Ach, de schat deed zijn beste, porde niet rond in m'n arm en besloot tenslotte tot een infuusje, omdat hij dan tenminste maar één keer raak hoefde te prikken.
Daarna ging alles prima. Poosje liggen suffen onder de scanner en dan volgende week uitslag. Hmmm. Ik maak me eigenlijk totaal geen zorgen. En dát baart me dan wel weer zorgen.... Snappen jullie dat een beetje? :wink:

Toen naar het werk en ik las het nieuws van Lautje. :cry:
Tja: wat rest er dan nog te zeggen? :evil:

Offline
Berichten: 191

Uitslag van de Muga: 70 procent. De arts was tevreden, ikke een klein beetje minder. Toch een teruggang van zeven punten. Dat valt misschien niet zo op, met zo'n hoge uitgangsscore, maar toch. Misschien dat de vermoeidheid van de afgelopen weken toch niet alleen aan al het sporten te wijten was... :?
Nou ja: d'r zit er nog maar eentje in het vat. Nog 5 keer en dan is het [i]beúrt[/i].

Verder... Verder blijft de vermoeidheid aanhouden. Het gevoel van zát van alles. Ik ben zonder het te willen toch in een dipje gegleden. Ik wil vakantie, ik wil een huis dat eindelijk een keer af is en niet wordt verbouwd, ik wil dun zijn, ik wil honderd jaar worden, ik wil, ik wil... :?

Eigenlijk wil ik gewoon niet meer bang zijn. De laatste weken ben ik me weer volop bewust geworden van het feit dat het allemaal níet voorbij is, dat het monster op de loer ligt en ieder moment kan toeslaan... En dat, dat wil ik niet meer. Alleen heb ik niks te willen: het is wat het is en ik heb het ermee te doen.

En dan denk ik: wat zeík je nou, Devenda. Je bent gezond, je hart doet het goed, je krijgt herceptin, je hebt een man en twee superkinders... Tel je zegeningen!
Doe ik ook. Nu. En straks ook wel weer. Ik weet hoe het moet. Maar eventjes wou ik dat het anders was. Gewoon mákkelijker. :?

Offline
Berichten: 191

Gister weer herceptin gehaald. De verpleegkundige had de vorige keer vrij en bekeek me met grote ogen: jéé, ben je afgevallen? Ik trots: já...
Ze wilde me weer wegen, want het gaat wel hard nu en inderdaad, de medicatie moet aangepast: vanaf de volgende keer een lagere dosis. :lol: Ik vind het dus ook helemaal niet meer erg om gewogen te worden. Als een kind zo blij: zie je wél, écht waar!

Minder leuk. Vandaag moest ik weer. Ik had de vervangende internist voor de vervangende internist die met zwangerschapsverlof is, vertelt dat ik steeds wat onduidelijke pijnklachten had in mijn linkerborst en oksel. Ook dat ik in december nog een foto had gehad die helemaal in orde was...
Hij bestelde een nieuwe mammo. Om me gerust te stellen. Ik zei nog eens: maar in december... "Ja, mevrouw, maar zullen we toch maar nog eentje doen?" Vooruit, toe dan maar.

Dus zat ik vanochtend weer eens in de wachtkamer van de mammapoli. Te wachten. En te wachten. En te wachten. Tot de verpleegkundige naar me toe komt: "Ja, de radioloog overlegt even met de arts, want ja, de vorige mammo is nog maar kort geleden en..."
Dácht ik het niet.
Na nóg een hele tijd wachten kwam eindelijk het bericht: géén mammo, want de vorige was helemaal schoon en.... Met excuus aan mevrouw.

Tja.

Ik word er soms zo moe van. Dit had ik stiekem al aan zien komen. En ik had de dokter niet voor niets een aantal keren gezegd dat ik vier maanden geleden de laatste had gehad. Ik wéét wat de radiologen ervan denken. Soms denk ik dat ik mijn eigen onderzoeken maar aan moet gaan vragen. :twisted:

Offline
Berichten: 191

Heerlijke ochtend gehad. Moederdag vast gevierd, omdat dochterlief morgen afwezig is in verband met verjaardagsfeestje. Gaan fietsen met mijn meisjes. Pannenkoeken gegeten bij een molen in de zon. Leven zoals ik het wil en dankbaar daarvoor.

Toen: net een half uur thuis en mijn vriend haalt de brievenbus leeg. Er zat een rouwkaart in. Vriendin dood. Vriendin die ik al een jaar verwaarloosd had. Vriendin die ook borstkanker had, 8 jaar geleden. Vriendin die me meenam uit eten toen ik bijkwam van de chemo's, die me meenam naar de film om me uit de put te halen. Vriendin met wie ik had afgesproken toen ik net aan de herceptin ging. Die afspraak werd afgezegd omdat ik naar het ziekenhuis moest. We zien mekaar nog! Ja, tuurlijk. Twee maanden later zag ik haar weer. Alles goed? Ja, alles goed. We bellen!
Niet dus.
En nu bellen we nooit meer. Ik voel me schuldig, omdat ik de laatste weken wel tíg keer dacht: ik moet haar nodig bellen. Kwam er niet van. Ik voel me boos, omdat ik niet wíst dat ze ziek was. Wat er aan de hand was? De rouwkaart zegt: 'de ziekte die haar in haar greep hield was te sterk voor haar'. De borstkanker toch weer terug? Een andere kanker? De borstkanker was voor haar ook al de tweede keer geweest dat ze met kanker werd geconfronteerd... Ik weet het allemaal niet.
En dan: ook die egoïstische gedachte: wie ben ik dat ik durf te geloven/vertrouwen/hopen dat ik wel overleef? Na al die tijd?

Twee maanden geleden zat ik bij de bedrijfsarts: ze vroeg mijn advies. Een van haar patienten had levermetastasen, maar wilde geen chemo meer. Of het Behouden Huys mensen hielp met besluitvorming? Hoe het was geweest voor mij, de chemo's. Was zij die patiënt?

Nu... ik ben boos en vreselijk verdrietig. Mensen vallen als vliegen, denk ik. De derde binnen een jaar.
:(

Offline
Berichten: 191

Het is niet zo'n leuke dag.
Gisteren ging het goed, op zich. Het was gewoon gigadruk met verjaardag van mijn vader en zo. Maar 's avonds dan ga je naar bed en dan is het er weer. L. is dood. Zomaar. En ik wist het niet.

Vanochtend heb ik een andere ex-collega gebeld. Wat er was gebeurd.
Gek genoeg kon zelfs zij geen honderd procent uitsluitsel geven, maar zij dacht dat het de Hodgkin was geweest die L. in haar jongere jaren had gehad en die dan grote kans heeft om terug te komen. Ze vond het vreselijk dat ik het niet wist en had gedacht dat een andere ex-collega mij op de hoogte had gesteld.
Nu blijkt dat die me had gemaild, twee weken geleden. Een mail die ik nooit heb ontvangen. Hij dacht dat ik niet wílde reageren... Natúúrlijk had ik gereageerd.

En nu moet mijn oudste dochter ook nog morgenochtend naar het ziekenhuis voor een onderzoek naar haar ogen en die afspraak schijnt absoluut niet afgezegd te kunnen worden... Ik weet het niet meer. Ik wilde naar de begrafenis en nu...
Misschien moet ik later gaan. Alleen. Zonder andere mensen, zonder toestanden. Gewoon afscheid in m'n uppeltje.
Zij zou het wel begrijpen.

Offline
Berichten: 191

Vandaag ben ik weer eens in het ziekenhuis geweest. Tja.. wat zal je een in de pinkstervakantie. :D

Het was tijd voor de halfjaarlijkse controle bij de chirurg plus dat we over reconstructie zouden praten. Nou... daar was/ben ik dus nog lang niet uit. Ik vind reconstructie eigenlijk eng. Het lijkt bijna alsof wanneer je dat doet, je denkt dat het allemaal voorbij is en dat je dan de goden verzoekt? Kijk, ik weet ook wel dat dat nergens op slaat, maar ik voel het wel een beetje zo. Plus dat ik er ook nog niet aan toe ben om vrijwillig naar dat ziekenhuis te gaan en vrijwillig in me te laten snijen. Kortom: tot nader order uitgesteld.

Verder was het gesprek heel positief. De chirurg was bijzonder tevreden. Porde flink in m'n lymfen, maar vond niets. Was het met me eens dat ik op m'n knieën dankbaar mocht zijn voor de Herceptin. En complimenteerde me verder met mijn gesport. Want... zei hij - vers terug van een congres in Amerika - daar werd er ook weer op gehamerd dat 'exercise' érg goed was en helpt bij het voorkomen van recidief. Die hadden we al eerder gehoord (vorig jaar stukje in NRC dat wandelen helpt bij het voorkomen van recidief), maar toch. Ik liep héél tevreden het ziekenhuis weer uit. Reden om vol te houden. :wink:

Offline
Berichten: 191

Je hebt soms van die dagen...
Vanochtend voelde ik ineens een pijnlijke plek in je schouderblad. Oh, spiertje, dacht ik. Daarna dacht ik... Maar stel nou. Stel dat.... en hoppa, de piekertrein is in werking gezet.

Het is niet zo gek. Tuurlijk vliegt de angst je naar de keel als het monster weer heeft laten zien dat het er is, dat het loert... Ik pieker al dagen. Over hoe oneerlijk het allemaal is. Hoe gemeen. Hoe waanzinnig.

En soms word ik daar ook zó moe van. Elke keer weer steken de stemmetjes de kop op. Elke keer weer duw ik ze weg. En dan zit ik op m'n werk, met een pijnlijke schouder te typen En ineens realiseer ik me dat ik gister een nieuwe prothese en een nieuwe prothese-bh heb gehaald. En dat dat maar zó eens de oorzaak kan zijn van die zere arm/schouder.
Ja! Dat moet het zijn. Het monstertje kruipt weg naar zijn hol. Maar hij komt terug. Altijd. Als je moe bent, als je zwak bent, als je verdrietig bent...

Offline
Berichten: 191

Stilte. Een hele lange tijd. Waarom? Vakantie in Noorwegen met onze knalgele 33 jaar oude camper. En de tijd daarvoor was zo'n gekkenhuis, dat ik van voren niet meer wist dat ik van achteren leefde.

Vakantie dus en nu weer terug. Meer dan drie weken stralend weer in Noorwegen, belachelijk eigenlijk, voor Scandinavië. We hebben gezwommen onder watervallen, in fjorden en meren. We zijn bergen opgewandeld en vaker nog opgeklommen. (niet altijd zonder protest van de dochters, maar ach, dan moeten ze maar een andere moeder aanschaffen :D )Ik heb de prachtigste uitzichten gezien en duizend mooie stenen gevonden. En voor het eerst in twee jaar waren er dagen dat ik níet aan kanker dacht. En dat was heel bijzonder.

Nu zijn we weer terug. Morgen weer aan het werk. De uitslag van mijn laatste Muga was er. Van 72 procent naar 60 procent. :? Dat vond ik wel een heel fikse teruggang en het verklaart misschien waarom het werken me de laatste weken zo verschrikkelijk zwaar viel en waarom ik zo honds- en hondsmoe was.
Maar 60 is nog altijd goed. En bovendien: VANDAAG WAS DE LAATSTE!!! Toen ik vanochtend in het ziekenhuis kwam hadden de skatten van de verpleging zelfs slingers bij m'n bed gehangen. Helemaal geweldig.

En nu.... nu.... krijg ik dus geen herceptin meer. Gek. Twee jaar lang behandeld en nu is het dus echt over. Nog een muga in oktober, de pac zo nu en dan laten flushen en waarschijnlijk maar eens weg laten halen één dezer weken. En dan is het klaar. Twee jaar. Precies twee jaar geleden, op de dinsdag voor m'n werk weer begon, ging ik naar het ziekenhuis voor een mammo. Nu twee jaar verder, en ik ben er nog en dat pakt niemand me af. :D :D

afbeelding van viponliners
Offline
Berichten: 0

http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-mid-star-c-10_14/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-mid-star-c-79/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-ball-star-c-1_2/ Golden Goose Ball Star, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-5-c-7/ Air Jordan 5, http://www.valentinoshoes.it/valentino-ballerinas-c-1/ Valentino Ballerinas, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-coats-c-69/ Moncler Men Coats, http://www.salemoncler.com/moncler-men-jackets-c-4/ Moncler Men Jackets, http://www.nikekyrie4s.com/ Krie 4, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-snow-buntings-c-152/ Canada Goose Snow Buntings, http://www.goldengooser.com/mid-star-c-16/ Golden Goose Mid Star, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-flats-c-66/ Valentino Flats, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-vests-c-8/ Moncler Women Vests, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-starter-c-88/ Golden Goose Starter, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/alexander-mcqueen-man-c-1/ Alexander Mcqueen Man, http://www.jordan12bulls.com/ Jordan 12 Bulls, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/ Golden Goose, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-may-c-4/ Golden Goose May, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-4-c-6/ Air Jordan 4, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-may-c-10_13/ Golden Goose May, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-jackets-c-7/ Moncler Women Jackets, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-jackets-c-5/ Moncler Men Jackets, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-8-c-11/ Air Jordan 8, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-xxxi-c-1/ Air Jordan XXXI, http://www.valentinooutletvip.com/ Valentino, http://www.goldengoosesneakershop.com/ Golden Goose, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-starter-c-11/ Golden Goose Starter, http://www.airjordan12bulls.com/ Air Jordan 12 Bulls, http://www.goldengooser.com/super-star-c-12/ Golden Goose Super Star, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-starter-c-8/ Golden Goose Starter, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-pumps-c-2/ Valentino Pumps, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-3-c-7/ Air Jordan 3, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-slide-c-9/ Golden Goose Slide, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-slide-c-10_16/ Golden Goose Slide, http://www.newjimmychoo.com/jimmy-choo-flats-c-66/ Jimmy Choo Flats, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-jackets-c-65/ Moncler Men Jackets, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-coats-c-67/ Moncler Kids Coats, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-350-c-16/ adidas Yeezy Boost 350, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-3-c-5/ Air Jordan 3, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/ Alexander Mcqueen, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-coats-c-66/ Moncler Women Coats, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-vests-c-70/ Moncler Men Vests, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-v-star-c-14/ Golden Goose V Star, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-coats-c-150/ Canada Goose Coats, http://www.valentinoshoes.it/valentino-pumps-c-3/ Valentino Pumps, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-212-c-1/ Golden Goose 2.12, http://www.lebron16s.com/lebron-james-jerseys-c-2/ LeBron James Jerseys, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-accessories-c-132/ Canada Goose Accessories, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-slide-c-9/ Golden Goose Slide, http://www.valentinoshoes.it/valentino-slides-c-5/ Valentino Slides, http://www.goldengoosesite.com/ Golden Goose, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-pumps-c-2/ Valentino Pumps, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-10-c-1/ Air Jordan 10, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-francy-c-3/ Golden Goose Francy, http://www.shopcanadagoose.com/ Canada Goose, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-superstar-c-1_8/ Golden Goose Superstar, http://www.valentinoshoes.it/valentino-flats-c-2/ Valentino Flats, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-francy-c-74/ Golden Goose Francy, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-city-bags-c-6/ Balenciaga City Bags, http://www.goldengooseworld.com/ Golden Goose, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-12-c-5/ Air Jordan 12, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-slide-c-3/ Golden Goose Slide, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-1-c-2/ Air Jordan 1, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-ballerina-flats-c-1/ Valentino Ballerina Flats, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-man-c-1/ Golden Goose Man, http://www.jordan12bulls.com/gs-air-jordans-c-13/ Air Jordan GS, http://www.valentinoshoes.it/valentino-sneakers-c-6/ Valentino Sneakers, http://www.salegiuseppezanotti.com/giuseppe-zanotti-sneakers-c-1/ Giuseppe Zanotti Sneakers, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-212-c-65/ Golden Goose 2.12, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-pumps-c-67/ Valentino Pumps, http://www.valentinoshoesworld.com/ Valentino, http://www.newjimmychoo.com/ Jimmy Choo, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-backpacks-c-5/ Balenciaga Backpacks, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-sneakers-c-4/ Valentino Sneakers, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-jackets-c-74/ Moncler Kids Jackets, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-francy-c-10_12/ Golden Goose Francy, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-bombers-c-121/ Canada Goose Bombers, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-slide-c-13/ Golden Goose Slide, http://www.jordan12bulls.com/nike-air-foamposite-c-14/ Nike Air Foamposite, http://www.newjimmychoo.com/jimmy-choo-heels-c-65/ Jimmy Choo Heels, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-v-star-c-5/ Golden Goose V Star, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-superstar-c-1/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-v-star-c-94/ Golden Goose V Star, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-vests-c-68/ Moncler Kids Vests, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-v-star-c-10_19/ Golden Goose V Star, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-ballerinas-c-65/ Valentino Ballerinas, http://www.salemoncler.com/moncler-women-boots-c-6/ Moncler Women Boots, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-superstar-c-10_18/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-francy-c-1_3/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-may-c-77/ Golden Goose May, http://www.goldengoose-ggdb.com/ Golden Goose, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-9-c-12/ Air Jordan 9, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-v-star-c-1_9/ Golden Goose V Star, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-francy-c-7/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-v-star-c-3/ Golden Goose V Star, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-crossbody-bags-c-1/ Balenciaga Crossbody Bags, http://www.salemoncler.com/moncler-kids-c-2/ Moncler kids, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-superstar-c-13/ Golden Goose Superstar, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-tote-bags-c-2/ Balenciaga Tote Bags, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-kids-c-2/ Moncler Kids, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-mid-star-c-7/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-superstar-c-2/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-may-c-5/ Golden Goose May, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-13-c-6/ Air Jordan 13, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-hats-scarf-c-4/ Moncler Scarf, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-v-star-2-c-9/ Golden Goose V Star, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-slide-c-1_6/ Golden Goose Slide, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-may-c-12/ Golden Goose May, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-ball-star-c-10_11/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-starter-c-1_7/ Golden Goose Starter, http://www.salebalenciaga.com/balenciaga-women-c-2/ Balenciaga Women Sneakers, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-caps-c-8/ Balenciaga Caps, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-superstar-c-91/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-mid-star-c-1/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-mid-star-c-17/ Golden Goose Mid Star, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-shoulder-bags-c-3/ Balenciaga Shoulder Bags, http://www.valentinoshoessite.com/ Valentino, http://www.salemoncler.com/moncler-accessories-c-1/ Moncler Accessories, http://www.salemoncler.com/moncler-women-coats-c-7/ Moncler Women Coats, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-11-c-2/ Air Jordan 11, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-13-c-4/ Air Jordan 13, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-6-c-10/ Air Jordan 6, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-may-c-24/ Golden Goose May, http://www.valentinoshoes.it/ Valentino, http://www.lebron16s.com/nike-lebron-16-c-1/ Nike LeBron 16, http://www.nikekyrie4s.com/nike-kyrie-3-c-2/ Nike Kyrie 3, http://www.nikekyrie4s.com/nike-lebron-15-c-4/ Nike LeBron 15, http://www.salemoncler.com/moncler-men-vests-c-5/ Moncler Men Vests, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-350-v2-c-17/ adidas Yeezy Boost 350 V2, http://www.salemoncler.com/ Moncler, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-ball-star-c-20/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-superstar-c-3/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengooser.com/slide-c-13/ Golden Goose Slide, http://www.valentinoshoes.it/valentino-sandals-c-4/ Valentino Sandals, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-clutch-bags-c-4/ Balenciaga Clutch Bags, http://www.valentinoshoes.it/valentino-slingbacks-c-7/ Valentino Slingbacks, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-slingbacks-c-71/ Valentino Slingbacks, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-infant-c-18/ adidas Yeezy Boost 350 Infant, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-parkas-c-119/ Canada Goose Parkas, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-ball-star-c-68/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-francy-c-5/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-tennis-c-7/ Golden Goose Tennis, http://www.sneakerscommonprojects.com/common-projects-man-c-1/ Common Projects Man, http://www.goldengooser.com/francy-c-10/ Golden Goose Francy, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-starter-c-10_17/ Golden Goose Starter, http://www.moncleroutletus.com/ Moncler, http://www.balenciagasale.com/ Balenciaga, http://www.salebalenciaga.com/balenciaga-men-c-1/ Balenciaga Men Sneakers, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-jackets-c-124/ Canada Goose Jackets, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-8-c-9/ Air Jordan 8, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-slide-c-7/ Golden Goose Slide, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/alexander-mcqueen-woman-c-2/ Alexander Mcqueen Woman, http://www.sneakerscommonprojects.com/ Common Projects, http://www.airjordan12bulls.com/nike-air-yeezy-c-13/ Nike Air Yeezy, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-vests-c-3/ Moncler Men Vests, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-coats-c-9/ Moncler Women Coats, http://www.salegiuseppezanotti.com/ Giuseppe Zanotti, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-5-c-9/ Air Jordan 5, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-superstar-c-17/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-mid-star-c-1_4/ Golden Goose Mid Star, http://www.moncleroutletdeals.com/ Moncler, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-11-c-4/ Air Jordan 11, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-vests-c-135/ Canada Goose Vests, http://www.salemoncler.com/moncler-women-vests-c-9/ Moncler Women Vests, http://www.moncleroutletus.com/moncler-scarves-hats-c-73/ Moncler Scarves Hats, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-12-c-3/ Air Jordan 12, http://www.salemoncler.com/moncler-women-jackets-c-8/ Moncler Women Jackets, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-woman-c-10/ Golden Goose Woman, http://www.jordan12bulls.com/nike-air-yeezy-c-15/ Nike Air Yeezy, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-starter-c-3/ Golden Goose Starter, http://www.goldengooser.com/may-c-15/ Golden Goose May, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-flats-c-3/ Valentino Flats, http://www.goldengooser.com/ball-star-c-14/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoosesneaker.it/ Golden Goose, http://www.salemoncler.com/moncler-men-coats-c-3/ Moncler Men Coats, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-ball-star-c-5/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-francy-c-1/ Golden Goose Francy, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-jackets-c-72/ Moncler Women Jackets, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-tennis-c-5/ Golden Goose Tennis, http://www.goldengoosedeal.com/ Golden Goose, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-sandals-c-3/ Valentino Sandals, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-hoodies-c-141/ Canada Goose Hoodies, http://www.sneakerscommonprojects.com/common-projects-woman-c-2/ Common Projects Woman, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-coats-c-6/ Moncler Men Coats, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-slide-c-85/ Golden Goose Slide, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-sandals-c-5/ Valentino Sandals, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-slides-c-69/ Valentino Slides, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-sandals-c-68/ Valentino Sandals, http://www.goldengooser.com/ Golden Goose, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-starter-c-9/ Golden Goose Starter, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-6-c-8/ Air Jordan 6, http://www.airjordan12bulls.com/gs-air-jordans-c-11/ GS Air Jordans, http://www.lebron16s.com/nike-lebron-15-c-3/ Nike LeBron 15, http://www.airjordan12bulls.com/nike-air-foamposite-c-12/ Nike Air Foamposite, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-4-c-8/ Air Jordan 4, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-shoes-c-9/ Balenciaga Shoes, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-9-c-10/ Air Jordan 9, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-sneakers-c-5/ Valentino Sneakers, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-slides-c-1/ Valentino Slides, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-ball-star-c-1/ Golden Goose Ball star, http://www.salebalenciaga.com/ Balenciaga, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-ball-star-c-6/ Golden Goose Ball Star, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-vests-c-71/ Moncler Women Vests, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-v-star-c-15/ Golden Goose V Star, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-10-c-3/ Air Jordan 10, http://www.goldengooser.com/starter-c-17/ Golden Goose Starter, http://www.goldengooser.com/v-star-c-19/ Golden Goose V Star, http://www.nikekyrie4s.com/nike-kyrie-4-c-3/ Nike Kyrie 4, http://www.lebron16s.com/ LeBron 16, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-francy-c-15/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-starter-c-7/ Golden Goose Starter, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-slides-c-4/ Valentino Slides, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-mid-star-c-11/ Golden Goose Mid Star

Pagina's

Webloggers