Lid geworden op: 14/09/2004 - 09:46
Offline
Berichten: 191

Devenda is nieuw

dinsdag, 14 september 2004

Hallo allemaal,

Ik zit nog een beetje te bibberen terwijl ik dit eerste berichtje intyp, maar denk dat het toch wel goed is. Ben bang aan de ene kant, voor alles wat ik lees, en heb aan de andere kant ook informatie/begrip nodig. Weet ik het...

Goed: mijn verhaal is nog maar drie weken oud. Of eigenlijk vier maanden. Ik ben 35 en moeder van twee meisjes van 3 en 7. Voor de zomer had ik wat afvloed uit de borst. Ik dacht er niets van: chronische borstontsteking, dacht ik. Ontsteking had ik al eens eerder gehad. Zou wel weggaan. Na de vakantie was het er nog. Naar de dokter. Die gaf me gelijk: zou wel borstontsteking zijn. Toch even een foto...
Mis dus: Die foto was 3 1/2 week geleden. Twee dagen later borstpunctie en klierpunctie. 5 dagen daarna huisarts: kanker in borst én lymfen. Nog eens twee weken later: ik lig in het ziekenhuis en ben m'n borst en mijn lymfklieren zijn weggehaald. Donderdag weer naar het ziekenhuis voor uitslag en vervolg. In elk geval chemo.

Ik zeur niet: als het hiermee zou kunnen stoppen, prima! Doe ik het voor. Iedereen roept hoe sterk ik ben en flink en zo, maar ík denk: het is nog maar net begonnen. Ik ben bang. Bang voor mezelf, bang voor mijn meisjes, bang voor slechte uitslagen die misschien nog zullen komen...

Offline
Berichten: 534

Hoi Devenda!
Welkom bij de Amazones. Ik ben blij dat je de eerste stap hebt gewaagd en iets hebt gepost. De reden waarom je op dit forum terecht bent gekomen is natuurlijk verschrikkelijk, maar ik hoop dat je er wat aan zult hebben. We kunnen je in ieder geval steunen en begrijpen heel goed hoe je je voelt.

Wat je beschrijft komt mij in ieder geval heel bekend voor. Die angst voor het onbekende, voor slechte uitslagen, de angst om je kinderen. Het helpt vaak als je met vrienden, familie (of de Amazones :lol: ) over je angsten kunt praten. Ik had in het begin het gevoel dat ik in een sneltrein gegooid werd en er voorlopig niet meer uitkwam. Maar het goede nieuws is dat je er wel op een gegeven moment uit kunt stappen.

Je zult hier Amazones vinden voor wie het al weer een tijdje geleden is dat ze ziek werden. Andere zitten net als jij nog midden in de chemo- en bestralingstijd.

Krijg je nu deze week donderdag de verdere uitslagen? Weet je al wat voor chemo je gaat krijgen?

Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte de komende tijd en hoop dat je snel ook eens in ons Cafe Amazonia komt kijken. Het is er altijd gezellig... :lol:

Offline
Berichten: 1017

Ach ja Devenda....tís allemaal zo herkenbaar wat je schrijft.... :cry: en wat gaat alles dan ineens in een sneltreinvaart hé! Ja meis.....dat valt allemaal niet mee! Ik vind het iig wel dapper dat je hier je verhaal doet! En weet dat er hier echt naar je geluisterd wordt hoor! Meestal is een luisterend oor al heel erg fijn!
Moet je nu a.s. donderdag weer terug?
En dat je bang bent......ja logisch toch! Jeetje tís ook allemaal niet nx! Weet iig dat w er voor je zijn! En lucht je hart maar hoor hier......wij weten met zijn allen waar je door heen moet!
Sterkte meis en leifs van Shitty

afbeelding van goudblok
Berichten: 3606

Ik verval in herhaling na de andere dames.
Maar het is inderdaad zo herkenbaar. Dat snelle beslissen de twijfels en de onzekerheden. Wat voor mij heel belangrijk was (en is) is informatie. De ene persoon wil graag alles weten (zoals ik) de ander heeft met minder informatie genoeg om het over zich heen te laten komen. Wat mij altijd helpt is dat als ik wat meer weet ik ook makkelijker tot een snelle keuze kan komen. Maar dat heb jij nu eigenlijk al achter de rug. De rest van de beslissingen hoef je meestal niet meer te maken maar worden voor je gemaakt door de artsen. Het is er uit en nu blijft de alloude spanning van was dit het en wat nu.

Heel veel sterkte de komende dagen!
En weet dat hier vrouwen zijn die het allemaal ook hebben meegemnaakt en in sommige gevallen al zo ver hebben overwonnen dat ze weer nieuwe plannen maken en studies beginnen.
Sterkte Goudblok

afbeelding van Maisa
Berichten: 3848

Devenda, welkom! De reden is niet leuk, maar je zult hier veel herkenning vinden. Heb je de ervaringsverhalen al gelezen? De spanning die je nu voelt is heel herkenbaar. En zeker nu je donderdag de uitslag krijgt. Dan hoor je ook welke behandelingen er nog volgen.

Misschien geeft het je troost dat veel vrouwen alweer zoveel verder zijn. Dat blijkt ook uit de ervaringsverhalen. Ik wens je heel veel sterkte en duim voor je donderdag. We hopen dat het mee zal vallen.

Offline
Berichten: 191

Dank jullie wel....

Ach, ik weet natuurlijk dat ik niet 'bijzonder' ben. Zelfs toen ik het nieuws van de huisarts hoorde en ik tegen het plafond zat van paniek, vroeg ik hem nog: hoe lang duurt deze fase? Want er zal vast een moment van acceptatie komen of zo. Dat is - op een bepaalde manier - nu ook al zo, want hoe je het ook wendt of keer: het ís zo en je verandert dit niet meer... En dan begin ik weer te piekeren: stel dat dit, stel dat dat... Hoe leg ik dit aan m'n kinderen uit die toch het gevoel hebben dat na de operatie, vorige week, het ergste achter de rug is. En dat is gewoon niet zo...

Een sneltrein, precies, Swissy. Dat is het. En het kreng wil niet meer stoppen en brengt me alleen de verkeerde kant uit. Tuurlijk weet ik, dat het niet zo hoéft te zijn, maar het gevoel. Tja: nou dat zullen jullie dus wel kennen. En dan zijn er honderd mensen die zeggen: met die kwam het goed en met die kwam het goed. Of: je bent nog jong, dat geeft je voordeel. En dat is onzin, dat zegt allemaal helemaal niks!

Goudlokje: het stomme is, ik heb helemaal níets beslist. Niet eens of ik borst-besparend wilde of niet. De troep uit mijn tepel betekende volgens de chirurg dat de kans op uitbreiding in de borst te groot was en dat de borst er gewoon af moest. Dus dat is gebeurd. Ach, die borst, daar zit ik niet mee. Lullig, maar wat moet dat moet. Nu wel vervelende vochtophopingen in de wond: ik heb een nieuw mini-tietje van wondvocht...

Ik kan nu bijna niet voorbij donderdag kijken. Niet naar verjaardagen, afspraken.... Aan de andere kant: mijn chirurg meldde troostend: 'mevrouw, u hoeft niet meer bang te zijn of er uitzaaïingen zijn, die zíjn er, dat weten we al'. Dus is het meer een kwestie van hoe ernstig. Maar ja: er is nog geen vervolgonderzoek geweest, geen foto's of scans. En eerlijk gezegd, maakt de gedachte daaraan me alweer doodsbang... :?

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Devenda,

Ja meis het valt gewoon allemaal niet mee hé?
En wat je zeker niet moet doen, vind ik, zeggen dat je niet "bijzonder" bent! Want ieder mens is bijzonder dus jij toch ook? Jij, en je man en kindertjes, hebben dit nu wel mooi allemaal te verwerken....en dan kan "men" wel van alles zeggen....maar jullie moeten hier door heen. De meesten van ons, Amazones, hebben dat ook doorgemaakt, en weten precies wat je voelt! Die angst.... :cry: en het wachten op dingen zoals onderzoeken en uitslagen :cry: . Ik wil je wel een raad meegeven, als ik zo vrij mag zijn, leef bij de dag. Nu tenminste.....kijk niet té ver vooruit! aat het toch maar ff op je afkomen, want zoals je zelf al zei....we hebben geen keus meer! Straks als je wat meer weet, en dan weer een beetje ( ik zeg echt een beetje) meer zekerheid hebt over dingen, en er een "behandelplan" in samenspraak met JOU!!!, daar moet je wel op staan hoor! Tis tenslotte jouw lijf en jouw leven!, is opgesteld kijk je of je daarmee uit de voeten kunt. Praat er iig geval over, om het even met wie! Zeg wat je angstig maakt....echt het lucht op! :wink: Doen hoor!
Ik wens je iig heel veel kracht en sterkte toe! En zal zeker aan je denken morgen!
Ik hoop dat je het hier laat weten, als je kunt......morgen.
Voor de rest weet ik eigenlijk niet zo veel meer tezeggen!
Heel veel liefs Shitty

Offline
Berichten: 1017

O jee........de posting van net was dus van mij Shitty, ik was ff niet ingelogd! Scuse me! :oops:

Offline
Berichten: 61

hallo Devenda,
Helaas welkom op het forum.Maar ik hoop dat je er net zoveel aan hebt als ik de afgelopen maanden en de komende tijd. Ik zit nog midden in de behandelingen en wil je graag mijn ervaring vertellen en je vragen beantwoorden,als je daar behoefte aan hebt.Met angst en onzekerheid moeten we allemaal leren leven en dat valt soms erg tegen.Want je wil zo graag die zekerheid en dingen plannen.
heel veel sterkte hou je taai.
pichi

afbeelding van gootje
Offline
Berichten: 4

hoi Devenda, Ook van mij een hartelijk welkom op dit mooie forum. Hopelijk heb je er net zoveel aan als ik.
Ik kreeg de diagnose in febr. en na eerst borstbesparend en daarna borstamputatie rechts - 5 FEC chemokuren gehad. Nu ben ik weer aan het werk en het gaat erg goed moet ik zeggen. KLinkt mooi natuurlijk, maar jij moet overal nog doorheen. Ik begrijp je heel goed en zeker je angsten, nou die heb en had ik ook. Ook ik heb 2 dochters nu van 4 en 7 en zelf ben ik 39 jr. Ik heel veel steun gehad van alle lieve dames hier en nog steeds!! :)
Ik hoop dat ook jij het prettig vind om met ons alles te delen. Ik wens je heel veel sterkte voor donderdag en duim voor je voor een 'gunstige'uitslag.
heel veel liefs van mij en hou je taai , Gootje

Offline
Berichten: 191

Ai Gootje...
Dat moet ook naar zijn: twee keer zo'n operatie. Bij mij was het meteen duidelijk - gewoon, wég ermee. Hoef je ook geen moeilijke beslissing te nemen.
Die angst zal inderdaad nog wel een tijd blijven. Ik vind het heel fijn om hier mensen te treffen die er net als ik middenin zitten. Andere sites bieden wel ervaringsverhalen, maar die vind ik doodeng, omdat ik dan bang ben dat ze 'verkeerd' aflopen en daar ben ik nog niet klaar voor... Dit is tenminste 'in het moment'. Dat is geloof ik veel waard.

Ook vind ik het fijn dat ik hier niet de enige ben met kinderen. Hún welzijn laat me geen moment los. Ook niet de angst van mijn oudste, die angstig goed weet wat er aan de hand is. Ze stelde in een paar dagen precies de juiste vragen: is het erg? Als hier niets aan gebeurd, gaat mama dan dood? Is dit zo'n ziekte die nooit weer terugkomt als je hem hebt gehad? Zorgen die medicijnen ervoor dat het nooit weer komt? Tja... we liegen niet. Maar het hóórt gewoon niet zo: kinderen zouden niet bang moeten zijn.

Maar goed: één stap per keer. Eerst morgen... :?

afbeelding van Ing38
Offline
Berichten: 1

hoi meid,goh ik weet helemaal wat je bedoelt.
maar hoe zeer we ons nog wensen,we kunnen onze kinderen nu eenmaal niet tegen alles beschermen.
zeelf vond ik dat een van de moelijkste dingen om te doen,eerlijk antwoord geven.
nils die was 12 en begreep natuurlijk heel veel,sterre moest nog 3 worden,en voor haar ging het leven gewoon door,ze is nog te klein om iets te begrijpen,ze begreep wel dat ik pijn in mijn borst had,en dat die niet meer beter werd,en daarom eraf moest.
maar lana van toen 7 die had er de meeste probleemen mee,zij vond het echt heel erg,en was ook zeer bang.
ook doordat er net een vader van een klasgenootje was gestorven aan kanker.
wel ben ik naar school gegaan,en heb met de directie en juf gesproken ,om lana extra in de gaten te houden.
de juf vroeg regelmatig an haar hoe het thuis was,en dan mocht ze in de klas vertellen hoe het was.
daardoor kwamen er ook veel ander kinderen met verhalen over zieke ouders opas en omas.
zo voelde lana zich niet meer zo alleen,en kreeg ze meer vertrouwen.
ook de site van kankerspoken heeft erg geholpen.
wel zou je beter eerst kunnen kijken,welke info goed is voor je dochter.
net als bij jezelf ,moet je het stap voor stap nemen.
nils heeft nog een spreekbeurt over borstkanker gemaakt,en in de klas voorgedragen.
ik wens je heel veel sterkte de komende tijd
liefs ingrid.

afbeelding van goudblok
Berichten: 3606

Hoi Nog even een tip wat betreft je kinderen.

Ik heb werkelijk alles gezocht en gedaan om te proberen mijn zoon van 2,5 zo goed mogelijk voor te bereiden. De allerbelangrijkste les is

[size=150]Wees eerlijk. [/size]Hou niets achter. Ze voelen dat en maken het in gedachte een stuk erger. Voor je kindje van 3 is helaas geen materiaal of een boekje. voor de oudste zijn er wel hele duidelijke. De meeste zijn geschreven naar een kind met zelf kanker of zijn juist voor iets oudere kinderen geschikt. Je kunt het verhaal dan zelf aanpassen.

Voor de behandeling en alles wat daar bij komt kan ik je Chemo Casper en Robbie het radio mannetje aanraden. Een bloes met armen is een verhaal wat je zelf kan lezen om de angsten van je kinderen beter te begrijpen. (Ik heb ze in de bieb geleend).
Verder zijn er veel sites voor kinderen maar daarvoor is het nu nog wat te vroeg denk ik. Daar staan namelijk ook veel slecht aflopende verhalen op.

Oja en voor de oudste kan je een rugzakje met info aanvragen (gratis) bij http://www.kankerspoken.nl

Suc6

[size=75]P.S. Kinderen vinden veel ook vanzelfsprekend. Zowel mijn zoon als de dochter van Roodkapje hebben nooit een punt gemaakt van de weggooiharen (kortgeknipt voor het uitviel) of de pruik.[/size]

Offline
Berichten: 4

bij de vlaamse liga tegen kanker kan je een brochure bestellen over voorlichting aan kinderen beneden de 9 jaar.
het website-adres is: http://www.tegenkanker.net/.
daar klik je publicaties aan en vind je de brochure en de bestelmogelijkheid. er is ook een file voor kinderen boven de 9 jaar.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3848

Devenda, ook ik duim voor een gunstige uitslag morgen. Zelf heb ik geen kinderen, maar volgens mij heb je van de andere moeders hier al waardevolle tips gehad.

(Ik vond ze zo goed dat we ze gaan opnemen onder 'Informatie en tips'! Wel anoniem, zonder namen van jullie kinderen natuurlijk).

Offline
Berichten: 191

Vanochtend naar het ziekenhuis geweest... en ik denk dat ik best tevreden mag zijn. De chirurg was het in elk geval wel. Niet ontevreden, in elk geval.

Ik bleek 4 aangetaste klieren te hebben, eentje erg, drie minder erg. Dat viel de chirurg alles mee, want hij had verwacht dat het er meer zouden zijn. Ook omdat ze ze konden zien op de echo en dat schijnt er dan vaak op te duiden dat het mis is. Verder bleken het de klieren dicht bij de borst te zijn die waren aangetast. De hogere klieren waren schoon.

Verder hebben ze nog twee tumoren in de borst gevonden die ze nog niet hadden gezien. De grootste was dus anderhalve centimeter. En ik bleek een 'graad drie' kanker te hebben. De meest agressieve soort dus, wat ook verklaarde, volgens de chirurg, dat er ondanks de kleine tumoren toch al uitzaaiïngen in de lymphen zaten.

Maandag weer voor botscan, leverscan, foto's hart en longen. Donderdag weer voor volgende uitslag. Daarna wachten op de internist. Maar de chirurg dacht dat er naast de chemo ws. geen bestraling zou volgen, maar wel hormoontherapie.

Dat is het dus. Ik veronderstel dat ik blij moet zijn, het had een stuk erger gekund. Van tevoren dacht ik dat ik blij zou zijn met zo'n uitslag. Toch voel ik me meer gewoon verdrietig. Verdrietig om álles. 3 tumoren... het schijnt normaal te zijn, maar toch... En dan dat het blijkbaar toch een behoorlijk agressieve vorm is. Dat is ook eng. En gemeen. :?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3848

Het is ook niet eerlijk dat je dit meemaakt. Kanker is niet eerlijk, helaas. Ik ben eigenlijk wel een beetje opgelucht door je uitslag. Het klonk namelijk ernstiger wat je eerst schreef, dat ze al zeker wisten dat er uitzaaiingen in de lymfeklieren zaten. Als alleen je onderste klieren aangetast zijn en de bovenste niet, dan betekent dat dat de kanker de bovenste klieren nog niet heeft bereikt. Dat is relatief gunstig. Nu blijven we duimen voor de scans volgende week!

Offline
Berichten: 191

Ik zou ook opgelucht moeten zijn, denk ik. Dat ben ik ook wel een beetje. Maar ik ben meer nog gewoon moe en verdrietig. De chirurg had ook ernstiger verwacht en ik heb mezelf al die tijd voorgehouden dat er óók vrouwen zijn die alle klieren besmet hadden, en die toch 5 jaar later gewoon nog rondlopen... Misschien omdat je toch al weken naar deze uitslag toeleeft, dat ik nu alleen maar moe kan zijn?

Maar het feit dat er 3 tumoren zijn en niet 1, maakt me onzeker over de rest, over mijn andere borst. Dat het de agressieve vorm is, maakt me boos... De hormoontherapie, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht. Stiekem had ik gehoopt: als het redelijk goed is, dan chemo en dan klaar. Stom, naïef, dat weet ik best, maar toch...
En de vervolgonderzoeken: de chirurg zei dat hij er niets van verwachtte en dat zegt zo'n man niet zomaar. Dus het zal wel loslopen, maar ik geloof niet meer in 'hele kleine kansen'.

Ach, ik word gewoon depri van die ziekenhuisbezoeken. Morgen gaat het vast weer beter. Maak ik er weer een grapje van. :)

Goudblok: ik heb Kaspar Chemo alvast uit de bieb gehaald voor mijn meisje...
En allemaal dank voor de tips en steun!

Offline
Berichten: 990

Devenda, toch een beetje goed nieuws, voor zover dat mogelijk is bij kanker. Morgen weer naar het ziekenhuis, is ook weer een klus.

afbeelding van Ing38
Offline
Berichten: 1

hoi devenda.
dat je meerder tumoren hebt,zegt helemaal niets,meer als dat je er een zou hebben.
ik had er zelf 2 en heel veel voorstadium dics.
zelf vond ik dat ook heel eng,maar het komt indderdaad vaak voor.
ik wens je heel veel sterkte de komende periode.

Offline
Berichten: 1017

Hoi Devenda,

Toch een beetje goed nieuws voor jullie!
Het valt natuurlijk altijd tegen......tenminste dat vin ik......maar van de twee kwaden heb je gelukkig de minst kwade!
We moeten overal maar het positieve van in blijven zien.....ook al is dat Ver#$$$md moeilijk soms! Het is ook gewoon niet eerlijk, maar kanker is ook niet eerlijk! Ik wens je maandag succes toe bij al je onderzoeken....het is in igg wel lekker snel achterelkaar.....en dan maar wachten op de uitslag hé! Maar we duimen met zijn allen voor je mee!
Heel veel sterkte....en ik zend je hierbij wat "zonnetstraaltjes"
8) 8)
Liefs Shitty

Offline
Berichten: 191

Nog een vraagje aan jullie...
De aanwezigheid van 3 tumoren in mijn borst, waarvan ze er 2 niet konden zien op de echo, maakt me erg ongerust over mijn andere borst. Helemaal omdat ik vorig jaar een borstontsteking heb gehad en toen hebben ze helemaal niets gezien op de foto's die toen zijn gemaakt.

Van m'n andere borst zijn deze keer wel foto's gemaakt, maar geen echo. Ik heb dit al neergelegd bij de chirurg, dat ik me daar zorgen over maakte, maar die deed er erg geruststellend over: borstkanker is bijna altijd aan één kant. Echo is geen superieur onderzoek enz.enz... Het is echt niet nodig, vond hij.

Maar het laat me niet los: stel dat er aan de andere kant ook iets zit?
Aan de ene kant maken die onderzoeken me hartstikke bang, want stél dat ze iets vinden? Maar aan de andere kant: wat als er iets zit en ze kijken niet eens?

Offline
Berichten: 1017

Hoi Devenda,

Wat een tegenstrijdigheden hé? Het blijft maar malen in je hoofd! Ik begrijp het helemaal maar aan de andere kant.....wacht eerst ff de onderzoeken van maandag af. Als je voor de uitslag gaat bespreek je al je onzekerheden/angtsen en zet je vragen die je nu al hebt op papier( nee, da's echt niet gek).
Wat je nu moet proberen om niet te blijven "malen"...Ik begrijp je beredenering heel goed hoor, maar hier maak je jezelf en je "naasten" alleen maar nog gekker mee. Echt...probeer eerst dit aftewachten...ik weet dat het helemaal niet mee valt hoor, want bij mij waren zowel de echo en de mammo goed. De bioptie wees uit dat ik borstkanker had/heb. Dus echo's en foto's zeggen ook niet alles. Het is een schrale troost....
Aan de nadere kant is het toch ook wel "fijn" dat ze je gelijk helemaal nakijken? Dan heb je het meeste in een keer gehad. Als ze ieder onderzoek apart doen, met weken er weer tussen, wordt je helemaal angstig.
Ik weet dat ik je onzekerheden en angst niet wg kan nemen, kon ik dat maar dan deed ik het voor je....maar zoals ik al eerder zei....kanker is zo oneerlijk.
Ik wens je kracht en wijsheid toe.
Liefs Shitty

afbeelding van gootje
Offline
Berichten: 4

hoi Devenda, Ik begrijp je heel goed. Gelukkig dat de uitslag zo was, vind ik wel !! Ik heb dezelfde angsten als jij, mijn chirurg zei, een nieuwe foto vd andere borst is niet nodig - voorn.weer rontgenstraling die ook niet goed voor je is. Hij zegt gewoon eind vh jaar of jan-febr. weer een foto laten maken. nou ja ik laat het maar even zo.
Ik wens je heel veel sterkte maandag met alle onderzoeken..
veel liefs G. Hier een paar straaltjes voor je - ik denk aan je. :) :) :) :) :D :D :D :D :D

afbeelding van goudblok
Berichten: 3606

[color=indigo]Hoi Devenda,

Ik heb na lang vragen een MRI van het borstgebied gehad. Duidelijkheid over eventuele uitzaaiingen maar ook meteen over de andere borst (waar ik me heel veel zorgen over maakte).

Als je er om vraagt kunnen ze eventueel ook als ze de buik/lever echo doen de andere borst meenemen. Daar kunnen ze ook eventuele afwijkingen op zien zonder straling.

Als je er niet gerust op bent gewoon even doorvragen er kan vaak best veel. Al is het alleen maar voor jouw gemoedsrust.

Groetjes en sterkte maandag [size=67](de onderzoeken stellen niets voor het wachten is het ergst)[/size]Goudblok

[size=75]Ik moet er wel bij zeggen dat er in mijn geval naast Ductale kanker ook Lobulaire in mijn borst was aangetroffen. En dat is op een mammo of echo niet te zien.[/size][/color]

Offline
Berichten: 534

Hoi Devenda

Ik kan me goed voorstellen dat je met een dubbel gevoel zit: aan de ene kant "opluchting" dat het niet het 'worst case scenario' was, maar aan de andere kant weer met je neus op de feiten gedrukt: Kanker is zo oneerlijk! Het is een gemene en stiekeme vijand die je niet voelde aankomen, maar die zo verschrikkelijk gevaarlijk kan zijn. Je bent nu waarschijnlijk ook totaal het vertrouwen in je lichaam kwijt.
In principe komt het niet zo gek vaak voor dat beide borsten tegelijk aangetast zijn door kanker, maar het komt wel eens voor! Als je je ongerust maakt over je andere borst moet je dit gevoel vooral serieus nemen en er op staan dat er verder onderzoek verricht wordt. Dit kan (zoals onze expert Goudblok :wink: al zei) met een MRI of een echo.

Wat mij in de fase erg hielp waar jij nu in zit is: Alles stap voor stap nemen. Ik bedoel: eerst nu het weekend en dan pas de onderzoeken. Dan de meest vervelende (wacht)tijd en dan pas de uitslag. Probeer je niet teveel te focussen op alle mogelijke scenario's, in de praktijk loopt het namelijk toch weer heel anders. Ik weet dat dit veel makkelijker gezegd dan gedaan is, maar ik ben ook door schande wijs geworden :wink:

Praat over je angsten en gevoelens of schrijf ze gewoon op. Hier op het forum is er altijd wel een luisterend oor en een sterke schouder om tegen aan te hangen...
Ik wens je heel veel sterkte en ondanks alles een fijn weekend!
Liefs, Swissy

Offline
Berichten: 191

Ik denk inderdaad dat dat het nog het meeste is, Swissy: een tijdlang leefde ik gewoon toe naar de operatie en dat is lekker duidelijk. Daarna was ik eerst een paar dagen bezig met daaroverheen komen en zo snel mogelijk weer naar huis...
En ja, dit sleepte me weer bij de les: het is écht, het is nog níet voorbij en het is nog steeds harstikke gevaarlijk. De volgende fase begint. De onderzoeken, maar ook de chemo kruipt dichterbij. En hoe je het ook wendt of keert: ik wíl niet kaal worden! Tuurlijk, het moet, het gaat over, wie weet krijg ik prachtig haar terug. Ja, ik heb lang haar en heb eindelijk de kans om eens te kijken hoe kort haar ook al weer staat...
Maar goed: jullie hebben het ook meegemaakt en hebben het overleefd. :D

Toch: gisteren weer een huilende dochter bij het naar bed brengen. Ze was zo verdrietig. Ze miste iemand, maar wist niet wie. Kon of wilde niet onder woorden brengen wat er was... :cry:

Trouwens: ik ben niet altijd zo somber hoor. Ik kan het ook best goed wegstoppen in een doosje en grapjes erover maken en een grote meid zijn. :D

afbeelding van Ing38
Offline
Berichten: 1

moeilijk dat van je dochter,maar wel heel herkenbaar.
zelf denk ik dat het ermee te maken heeft,dat ze de onbezorgdheid mist.
als je zoiest meemaakt,dan ben je gewoon bezorgd,als wil je het nog zo aan de kant zetten.
een soort van heimwee naar hoe het eerst was,helaas heb ik ook ggen adviezen,doe gewoon wat mijn gevoel me ingeeft.
maar kinderen zijn ook felxibel,straks is het heel gewoon dat mama een ziekte heeft,en zich soms niet zo lekker voelt.
op sommige dingen kun je gewoon niet voorberijdt zijn,kinderen zeggen alles.
en op de raarste momenten.
zo liep ik eens winkelen ,ik stond de boodaschappen op de band te laden.
zegt mijn jongste ineens heel hard,jij hebt borstkanker he mam??
het was de eerste keer dat ze het uitsprak,wat een moment,maar je zo zijn kinderen.
sterkte ingrid

Offline
Berichten: 534

Hoi Devenda,
Hoe is het nu met je?
Wat goed dat je nu ook een weblog gaat bijhouden. Je ziet aan Goudblok hoe dat in zijn werk gaat. De Goudblokjes hebben ook familie en vrienden verwezen naar de weblog, wel zo handig als je geen zin hebt om de telefoon op te nemen of alles nog een keer uit te leggen.

Toen ik hoorde dat ik chemotherapie nodig had, vond ik het ook verschrikkelijk dat mijn haren uit gingen vallen. Ik heb daar van tevoren menig traantje om gelaten.... Het leek me verschrikkelijk om met een kaal koppie rond te lopen en dacht dat iedereen op straat wel zou zien dat ik een pruik droeg. Net als jij had ik dit verdriet lang voor de eerste chemo en nog langer voor het eerste haar ging uitvallen. Achteraf denk ik dat ik van tevoren een soort rouwproces heb doorgemaakt.

Toen de chemo begon was dat proces voor mij afgesloten. Het uitvallen van mijn haar vond ik wel indrukwekkend, maar echt verdriet heb ik er niet meer van gehad. Ik heb bij de eerste verschijnselen van haaruitval mijn haar laten millimeteren en dat vond ik wel een vreemd gezicht. Binnen een paar dagen was ik gewend aan mijn kale hoofd. In het begin droeg ik mijn pruik vrij regelmatig, maar na verloop van tijd kon het me steeds minder schelen. Ik liep veel met petjes, sjaaltjes of zomerhoeden rond. 2 weken na de laatste chemo gooide ik de pruik al in mijn kast. Iedereen mocht zien dat ik bezig was met de strijd tegen deze *#*%ziekte!

Ik denk dat Ing38 gelijk heeft over je dochter. Ik denk ook dat ze heimwee heeft naar de zorgeloze tijd van voor je diagnose. Mijn dochtertje was toen nog te klein om iets te beseffen, maar zelf heb ik dat gevoel van gemis vele maanden met me rondgedragen. Het goede nieuws is dat dit gevoel na een tijdje slijt. Helemaal de oude zorgeloze persoon zal je waarschijnlijk niet meer worden, maar je kunt best weer gelukkig worden
:D en je dochter ook.

Veel liefs, Swissy

Offline
Berichten: 990

Devenda, ik heb zelf geen borstkanker gehad maar mijn moeder, tantes en een van mijn jongere zusjes wel. Zorgeloosheid heb ik niet gekend,( dit klinkt erg somber maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen :oops: ) altijd was borstkanker bij me in de buurt. "gelukkig zijn"was en is er altijd geweest :lol: . Er waren in die moeilijke tijden, aan de zijlijn, altijd wel positieve dingen. Jouw verhaal roept heel veel herinneringen bij me op. Ik hoop niet dat je het erg vind dat ik hier reageer. Ik leef van de zijlijn met je mee.

afbeelding van viponliners
Offline
Berichten: 0

http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-vests-c-8/ Moncler Women Vests, http://www.newjimmychoo.com/jimmy-choo-flats-c-66/ Jimmy Choo Flats, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-coats-c-150/ Canada Goose Coats, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-coats-c-6/ Moncler Men Coats, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-slides-c-69/ Valentino Slides, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-v-star-c-5/ Golden Goose V Star, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-jackets-c-65/ Moncler Men Jackets, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-tote-bags-c-2/ Balenciaga Tote Bags, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-212-c-1/ Golden Goose 2.12, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-slide-c-10_16/ Golden Goose Slide, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-starter-c-88/ Golden Goose Starter, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-francy-c-5/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-slide-c-9/ Golden Goose Slide, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-5-c-9/ Air Jordan 5, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-mid-star-c-7/ Golden Goose Mid Star, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-sneakers-c-5/ Valentino Sneakers, http://www.salemoncler.com/moncler-women-vests-c-9/ Moncler Women Vests, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-v-star-c-14/ Golden Goose V Star, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-xxxi-c-1/ Air Jordan XXXI, http://www.valentinoshoes.it/valentino-slingbacks-c-7/ Valentino Slingbacks, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-ballerinas-c-65/ Valentino Ballerinas, http://www.lebron16s.com/nike-lebron-16-c-1/ Nike LeBron 16, http://www.airjordan12bulls.com/ Air Jordan 12 Bulls, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-sandals-c-5/ Valentino Sandals, http://www.salemoncler.com/moncler-men-coats-c-3/ Moncler Men Coats, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/alexander-mcqueen-woman-c-2/ Alexander Mcqueen Woman, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-slides-c-1/ Valentino Slides, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-starter-c-3/ Golden Goose Starter, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-350-c-16/ adidas Yeezy Boost 350, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-13-c-4/ Air Jordan 13, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-v-star-c-1_9/ Golden Goose V Star, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-starter-c-1_7/ Golden Goose Starter, http://www.valentinooutletvip.com/ Valentino, http://www.valentinoshoes.it/valentino-sneakers-c-6/ Valentino Sneakers, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-man-c-1/ Golden Goose Man, http://www.shopcanadagoose.com/ Canada Goose, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-francy-c-10_12/ Golden Goose Francy, http://www.salebalenciaga.com/balenciaga-women-c-2/ Balenciaga Women Sneakers, http://www.salegiuseppezanotti.com/giuseppe-zanotti-sneakers-c-1/ Giuseppe Zanotti Sneakers, http://www.salebalenciaga.com/balenciaga-men-c-1/ Balenciaga Men Sneakers, http://www.salemoncler.com/moncler-women-coats-c-7/ Moncler Women Coats, http://www.nikekyrie4s.com/nike-kyrie-3-c-2/ Nike Kyrie 3, http://www.goldengoosedeal.com/ Golden Goose, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-starter-c-7/ Golden Goose Starter, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-francy-c-15/ Golden Goose Francy, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-4-c-8/ Air Jordan 4, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/ Alexander Mcqueen, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-may-c-24/ Golden Goose May, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-shoes-c-9/ Balenciaga Shoes, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-superstar-c-1_8/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengoosesite.com/ Golden Goose, http://www.salemoncler.com/moncler-men-jackets-c-4/ Moncler Men Jackets, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-jackets-c-74/ Moncler Kids Jackets, http://www.jordan12bulls.com/nike-air-foamposite-c-14/ Nike Air Foamposite, http://www.goldengooser.com/ball-star-c-14/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengooser.com/ Golden Goose, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-superstar-c-1/ Golden Goose Superstar, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-pumps-c-2/ Valentino Pumps, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-coats-c-66/ Moncler Women Coats, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-13-c-6/ Air Jordan 13, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-mid-star-c-11/ Golden Goose Mid Star, http://www.valentinoshoesworld.com/ Valentino, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-starter-c-9/ Golden Goose Starter, http://www.goldengooser.com/super-star-c-12/ Golden Goose Super Star, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-snow-buntings-c-152/ Canada Goose Snow Buntings, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-infant-c-18/ adidas Yeezy Boost 350 Infant, http://www.salemoncler.com/ Moncler, http://www.goldengoose-ggdb.com/ Golden Goose, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-jackets-c-72/ Moncler Women Jackets, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-5-c-7/ Air Jordan 5, http://www.nikekyrie4s.com/ Krie 4, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-coats-c-69/ Moncler Men Coats, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-3-c-7/ Air Jordan 3, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-caps-c-8/ Balenciaga Caps, http://www.airjordan12bulls.com/nike-air-yeezy-c-13/ Nike Air Yeezy, http://www.goldengoosesneaker.it/ Golden Goose, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-parkas-c-119/ Canada Goose Parkas, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-vests-c-68/ Moncler Kids Vests, http://www.salemoncler.com/moncler-accessories-c-1/ Moncler Accessories, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-ball-star-c-1/ Golden Goose Ball star, http://www.goldengooser.com/francy-c-10/ Golden Goose Francy, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-slide-c-1_6/ Golden Goose Slide, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-jackets-c-7/ Moncler Women Jackets, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-shoulder-bags-c-3/ Balenciaga Shoulder Bags, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-10-c-1/ Air Jordan 10, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-sneakers-c-4/ Valentino Sneakers, http://www.goldengooser.com/slide-c-13/ Golden Goose Slide, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-12-c-3/ Air Jordan 12, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-4-c-6/ Air Jordan 4, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-tennis-c-7/ Golden Goose Tennis, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-v-star-c-10_19/ Golden Goose V Star, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-francy-c-3/ Golden Goose Francy, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-ball-star-c-10_11/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-mid-star-c-1/ Golden Goose Mid Star, http://www.valentinoshoessite.com/valentino-flats-c-3/ Valentino Flats, http://www.moncleroutletus.com/moncler-kids-coats-c-67/ Moncler Kids Coats, http://www.goldengooser.com/starter-c-17/ Golden Goose Starter, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-superstar-c-3/ Golden Goose Superstar, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-superstar-c-17/ Golden Goose Superstar, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-city-bags-c-6/ Balenciaga City Bags, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-starter-c-11/ Golden Goose Starter, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-ball-star-c-20/ Golden Goose Ball Star, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-backpacks-c-5/ Balenciaga Backpacks, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-francy-c-7/ Golden Goose Francy, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-jackets-c-5/ Moncler Men Jackets, http://www.sneakerscommonprojects.com/common-projects-man-c-1/ Common Projects Man, http://www.valentinoshoes.it/valentino-ballerinas-c-1/ Valentino Ballerinas, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-may-c-12/ Golden Goose May, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-v-star-c-15/ Golden Goose V Star, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-9-c-12/ Air Jordan 9, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-crossbody-bags-c-1/ Balenciaga Crossbody Bags, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-hoodies-c-141/ Canada Goose Hoodies, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-kids-c-2/ Moncler Kids, http://www.balenciagasale.com/ Balenciaga, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-francy-c-74/ Golden Goose Francy, http://www.goldengoosesneakershop.com/ Golden Goose, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-mid-star-c-79/ Golden Goose Mid Star, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-pumps-c-2/ Valentino Pumps, http://www.nikekyrie4s.com/nike-kyrie-4-c-3/ Nike Kyrie 4, http://www.moncleroutletdeals.com/ Moncler, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-mid-star-c-10_14/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-ball-star-c-5/ Golden Goose Ball Star, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-pumps-c-67/ Valentino Pumps, http://www.goldengooser.com/v-star-c-19/ Golden Goose V Star, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-may-c-5/ Golden Goose May, http://www.moncleroutletus.com/moncler-women-vests-c-71/ Moncler Women Vests, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-bombers-c-121/ Canada Goose Bombers, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-may-c-77/ Golden Goose May, http://www.salemoncler.com/moncler-kids-c-2/ Moncler kids, http://www.jordan12bulls.com/nike-air-yeezy-c-15/ Nike Air Yeezy, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-woman-c-10/ Golden Goose Woman, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-starter-c-8/ Golden Goose Starter, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-superstar-c-10_18/ Golden Goose Superstar, http://www.valentinoshoes.it/ Valentino, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-8-c-9/ Air Jordan 8, http://www.jordan12bulls.com/adidas-yeezy-boost-350-v2-c-17/ adidas Yeezy Boost 350 V2, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-superstar-c-2/ Golden Goose Superstar, http://www.salegiuseppezanotti.com/ Giuseppe Zanotti, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-may-c-10_13/ Golden Goose May, http://www.salemoncler.com/moncler-women-jackets-c-8/ Moncler Women Jackets, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-slingbacks-c-71/ Valentino Slingbacks, http://www.sneakerscommonprojects.com/common-projects-woman-c-2/ Common Projects Woman, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-superstar-c-91/ Golden Goose Superstar, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-hats-scarf-c-4/ Moncler Scarf, http://www.lebron16s.com/nike-lebron-15-c-3/ Nike LeBron 15, http://www.salemoncler.com/moncler-women-boots-c-6/ Moncler Women Boots, http://www.moncleroutletus.com/moncler-scarves-hats-c-73/ Moncler Scarves Hats, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-ball-star-c-1_2/ Golden Goose Ball Star, http://www.valentinoshoes.it/valentino-sandals-c-4/ Valentino Sandals, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-vests-c-135/ Canada Goose Vests, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-mid-star-c-17/ Golden Goose Mid Star, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-6-c-10/ Air Jordan 6, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-v-star-2-c-9/ Golden Goose V Star, http://www.valentinoshoes.it/valentino-flats-c-2/ Valentino Flats, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-slide-c-3/ Golden Goose Slide, http://www.sneakersalexandermcqueen.com/alexander-mcqueen-man-c-1/ Alexander Mcqueen Man, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-women-coats-c-9/ Moncler Women Coats, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-accessories-c-132/ Canada Goose Accessories, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-slide-c-9/ Golden Goose Slide, http://www.valentinoshoes.it/valentino-slides-c-5/ Valentino Slides, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-may-c-4/ Golden Goose May, http://www.goldengoosesneakershop.com/golden-goose-ball-star-c-6/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-francy-c-1_3/ Golden Goose Francy, http://www.valentinoshoessite.com/ Valentino, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/golden-goose-slide-c-13/ Golden Goose Slide, http://www.lebron16s.com/ LeBron 16, http://www.goldengooser.com/mid-star-c-16/ Golden Goose Mid Star, http://www.goldengoosedeluxebrandsale.com/ Golden Goose, http://www.salemoncler.com/moncler-men-vests-c-5/ Moncler Men Vests, http://www.goldengoose-ggdb.com/golden-goose-v-star-c-3/ Golden Goose V Star, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-9-c-10/ Air Jordan 9, http://www.nikekyrie4s.com/nike-lebron-15-c-4/ Nike LeBron 15, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-6-c-8/ Air Jordan 6, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-francy-c-1/ Golden Goose Francy, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-12-c-5/ Air Jordan 12, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-212-c-65/ Golden Goose 2.12, http://www.newjimmychoo.com/ Jimmy Choo, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-sandals-c-68/ Valentino Sandals, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-11-c-2/ Air Jordan 11, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-1-c-2/ Air Jordan 1, http://www.valentinoshoes.it/valentino-pumps-c-3/ Valentino Pumps, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-8-c-11/ Air Jordan 8, http://www.jordan12bulls.com/ Jordan 12 Bulls, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-sandals-c-3/ Valentino Sandals, http://www.shopcanadagoose.com/canada-goose-jackets-c-124/ Canada Goose Jackets, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-mid-star-c-1_4/ Golden Goose Mid Star, http://www.moncleroutletus.com/moncler-men-vests-c-70/ Moncler Men Vests, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-slide-c-7/ Golden Goose Slide, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-ballerina-flats-c-1/ Valentino Ballerina Flats, http://www.valentinooutletvip.com/valentino-slides-c-4/ Valentino Slides, http://www.jordan12bulls.com/gs-air-jordans-c-13/ Air Jordan GS, http://www.airjordan12bulls.com/air-jordan-3-c-5/ Air Jordan 3, http://www.newjimmychoo.com/jimmy-choo-heels-c-65/ Jimmy Choo Heels, http://www.airjordan12bulls.com/nike-air-foamposite-c-12/ Nike Air Foamposite, http://www.lebron16s.com/lebron-james-jerseys-c-2/ LeBron James Jerseys, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-10-c-3/ Air Jordan 10, http://www.valentinoshoesworld.com/valentino-flats-c-66/ Valentino Flats, http://www.goldengooser.com/may-c-15/ Golden Goose May, http://www.salebalenciaga.com/ Balenciaga, http://www.goldengooseworld.com/ Golden Goose, http://www.goldengooseworld.com/golden-goose-starter-c-10_17/ Golden Goose Starter, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-ball-star-c-68/ Golden Goose Ball Star, http://www.goldengoosesite.com/golden-goose-tennis-c-5/ Golden Goose Tennis, http://www.sneakerscommonprojects.com/ Common Projects, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-v-star-c-94/ Golden Goose V Star, http://www.balenciagasale.com/balenciaga-clutch-bags-c-4/ Balenciaga Clutch Bags, http://www.goldengoosesneaker.it/golden-goose-superstar-c-13/ Golden Goose Superstar, http://www.jordan12bulls.com/air-jordan-11-c-4/ Air Jordan 11, http://www.goldengoosedeal.com/golden-goose-slide-c-85/ Golden Goose Slide, http://www.moncleroutletdeals.com/moncler-men-vests-c-3/ Moncler Men Vests, http://www.moncleroutletus.com/ Moncler, http://www.airjordan12bulls.com/gs-air-jordans-c-11/ GS Air Jordans

Artikelen van Devenda

Webloggers