Trastuzumab starten nog voor de bestraling

10 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Alexarts
Offline
Berichten: 6
Trastuzumab starten nog voor de bestraling

Beste Amazones,

vorige week mijn operatie gehad. Hoewel biet te zien op de MRI toch lokale uitzaaiing in lymfeklier, oude tumor niet helemaal weg en DCIS gevonden naast oude tumor. Alles HER2+ en ook voor 90% ER en PR. Vandaag stelde men voor om snel te starten met het oppakken van de trastuzumab, miet nog 9 keer, en ook alvast te starten met de arimidex. Voorheen startte men nooit voor en tijdens de bestraling met trastuzumab vanwege schade aan het hart. Dit is recent verandert en nu kan het wel tegelijk. Bij wie is dit regime an toegepast en wat zijn de ervaringen? Hoor graag van jullie! Alexandra

Offline
Berichten: 4227

Welkom! Even voor de zekerheid wat vragen: 

- heb je neoadjuvante chemo gehad? waarmee? 

- zijn deze 9 trastuzumab het vervolg naar het volle jaar?

- heb je ook pertuzumab gekregen bij je neoadjuvante kuren? 

Sowieso, stel je vragen aan je arts. Die kan de studies aanwijzen waarop de wijziging gebaseerd is om nu wel sneller te herstarten met trastuzumab. En als het een recente wijziging is is de kans denk ik kleiner dat je anderen vindt die al zo behandeld zijn. Hoe dan ook, ik hoop dat je iemand vindt. 

Ps betekent je nick dat je zelfs arts bent? 

afbeelding van Alexarts
Offline
Berichten: 6

Beste Bergamot,

nee, ben geen arts, maar wel patiënt.

ja, heb adjuvante chemo gehad de TCHP kuren, 18 keer.

En dan nu het vervolg met alleen nog trastuzumab.

Offline
Berichten: 752

Hoi Alex,

Welkom op het forum. Spannend om als een van de eerste een nieuwe volgorde te doen. Wil je laten weten hoe het bevalt? Dat is fijn voor de mensen die dit forum gebruiken als naslag.

afbeelding van Alexarts
Offline
Berichten: 6

Zodra ik start zal ik vertellen hoe het gaat. Morgen, 6 december, de intake in het UMC.

Offline
Berichten: 752

Succes vandaag!

Offline
Berichten: 19

Ik heb op dit moment neo-adjuvante immuno- en chemotherapie. Het is een combinatie van trastuzumab en pertuzumab samen met docetaxel en carboplatin. Voor de start is een echo gemaakt van mijn hart, en tussendoor worden ook hartfilmpjes gemaakt. Op 23 januar mag ik weer voor een hartecho om zeker te zijn dat er geen hartschade is. Ik begreep dat dit het zogenaamde tryphaena protocol is, dat wordt volgens mij nog niet zo lang in Nederland toegepast. Ook ik heb een HERNeu positieve tumor.

Na deze kuren krijg ik een operatie en daarna nog bestraling. Dus bestraling NA trastuzumab. Ik wist niet dat dit tot voor kort ongebruikelijk was.

De kuren vallen me wel zwaar moet ik zeggen, gelukkig ben ik op de helft inmiddels.

Offline
Berichten: 4116

Jammer dat de kuren je zo zwaar vallen W3ndy, maar vanaf nu kun je aftellen, over de helft is over de helft. Ik vond de één na laatste kuren destijds vreselijk maar de laatste was dan weer een eitje. Ik hoop dat je toch een beetje fijn de feestdagen door komt.

Offline
Berichten: 19

Gelukkig lijkt het of deze derde kuur iets beter gaat dan de afgelopen twee, maar ik merk wel dat mijn lijf steeds meer op achterstand komt te staan naarmate ik verder in de kuren kom.

Ik heb dit keer geen ziekenhuis overnachting gehad maar wel een vochtinfuus, omdat ik in de eerste week van de kuur vaak zo beroerd ben dat eten en drinken echt zowat niet meer gaat. Ik ben al niet zo zwaar maar was bijna vier kilo kwijt. Ik heb wel Neulasta gehad dit keer, en volgens mij heeft dat uiteindelijk wel verschil gemaakt.

Offline
Berichten: 4116

Ja neulasta haalde mij ook door de kuren heen. Zonder was ik na iedere kuur (destijds CMF) ziek. Goed spul.