Beter of slechter zicht na chemo/immuno/hormoon?

61 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 128

Ha mensen. OOk ik zie nu tijdens de TAC kuur (zit in de 4e) behoorlijk wazig. Vooral op afstand. Ogen tranen buiten ook sterk. Het wisselt steeds en trekt steeds bij.

Offline
Berichten: 4211

up

afbeelding van dobber
Offline
Berichten: 142

Na de chemo heb ik meer last van mijn ogen gekregen. Ik heb nu ook soort ontsteking op beide onder-oogleden (opgezette rode rand) en wimpers zijn nu ook opeens weg, terwijl hoofdharen al weer een beetje groeien. Wazig zien (ben brildragend) is er ook nog. Ik wou wachten, maar ook naar opticien om regelmatig te checken? Als dit te lang duurt volgens oncoloog krijg ik een zalfje met antibiotica.

Offline
Berichten: 41

Wie heeft er ervaring met beschadigingen van het hoornvlies door de droge ogen van de chemo, hyperbare zuurstoftherapie en hormoontherapie? Ik ben van - 4 naar -8 gegaan en men weet het niet meer. Het plan is nu om scleralenzen aan te meten.ben ik van het gekanker af en houd bijwerkingen over :-( ook adviezen voor een goede oogArts meer dan welkom!!
Een wanhopige alorac

Offline
Berichten: 1109

Dat is een hele forse achteruitgang Alorac. Ik heb zelf 8x chemo gehad (AC en taxotere). Heb geen last van mijn ogen gehad maar droge ogen zijn wel een bijwerking van chemo vooral tijdens de kuren. En droge ogen kunnen je veel last bezorgen. Ik kan je verder niet echt helpen maar hoop dat er snel iemand reageert die dat wel kan. Ik wil je wel heel veel sterkte wensen.

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 34

Bijzonder...ik lees hier dat bij heel veel mensen het zicht verslechterd is door de chemo. Mijn vrouw heeft de THCP kuur gehad (9 cycly van 3 weken). En nu nog 5x herceptin. Ze heeft 1 dag voor, de dag van en 2 dagen na de chemotherapie gevast. Elke dag hebben we 10 km gewandeld. Vanochtend zijn haar ogen gecontroleerd. Dat doet zij elke 2 jaar bij dezelfde arts. Wat blijkt? Haar ogen zijn niet achteruit gegaan maar zelfs iets vooruit! Dus naast weinig bijwerkingen tijdens de chemo nadat ze gestart was met vasten en door het vele wandelen , heeft ook het vasten en vele bewegen ook dit voordeel gehad!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Titel topic ingekort voor overzicht.

Zelf heb ik na de gehele behandeling last gehad van wazig zien en 3-dubbel zien. Maar het probleem zat hem niet in de ogen maar in de hersenen. Mijn ogen zijn getest en ik had zo weinig afwijking dat ik geen bril nodig heb (-0,5 en -0,75). Wel een bril genomen op die sterkte met 25% getint, vooral voor tv kijken. Wat zachter voor de ogen.

Offline
Berichten: 710

Dat is inderdaad bijzonder dat de ogen vooruit zijn gegaan!

Ik vind het ook bijzonder dat ze gevast heeft. Ik had juist geleerd dat je echt om het uur wat moet eten, ook al is het een biscuitje, tegen de misselijkheid. Wat is de theorie achter het vasten?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb even een nieuw topic geopend voor als mensen die discussie aan willen gaan over vasten rondom de chemo - toediening.

https://de-amazones.nl/nl/forum/vraag-maar-raak-operatie-en-behandeling-vraag-maar-raak/zin-onzin-van-dagen-vasten-rondom

Zo houden we dit topic over vooruit gaan of achteruit gaan van de ogen.

Offline
Berichten: 288

Ik had tijdens de Xeloda periode veel last van mijn ogen en zag af en toe erg slecht. Ik heb ook niet autogereden in die periode. Maar krijg nu het idee dat dit gelukkig tijdelijk was. Wat vervelend als je er permanent slechter zicht aan overhoudt. 

Pagina's