Persoonlijk verhaal van Bull85

Inmiddels een jaar verder na de diagnose.

Morgen heb ik een nieuwe mammografie van de gezonde borst. Toch wel weer even een spannend momentje. Volgende week de uitslag hiervan. Van mijn geopereerde borst kunnen ze geen mammografie nemen ivm de expander die erin zit. En het schijnt dat er met een expander ook geen MRI gemaakt kan worden, dus daar wordt nu verder niet naar gekeken, dat vind ik toch wel een gek idee...

Ben benieuwd of iemand anders daar een ervaring mee heeft??

Offline
Berichten: 4226

Gelukkig 2019 Bull! 

In je geopereerde borst zit nauwelijks meer borstweefsel. Alleen nog een dun randje. De rest is weggeschraapt. Een recidief kan alleen in dat laatste restje ontstaan en dat voel je over het algemeen dan al snel zelf. Mri en mammo van een huidsparend geamputeerde borst (ablatio is de exacte medische term) hebben geen nut.

Zelf ook nooit meer enige scan links gehad na ablatio. 

Offline
Berichten: 4240

wat het goed? de mammo?

Offline
Berichten: 46

Vandaag de uitslag gehad en alles was goed!

Er was niks raars te zien op de mammo, erg opgelucht en blij laugh Ook handmatig onderzoek door de mammachirurg gehad en ook daar niets geks. Alles zag er rustig uit en hoef pas over een half jaar terug te komen bij haar!

Offline
Berichten: 46

Bergamot, dank je wel voor je uitleg! Ik had zelf ook al zo'n vermoeden, maar het voelt heel onnatuurlijk dat je geen controle krijgt. Maar het klinkt wel heel logisch ;)