Persoonlijk verhaal van Etteke Wypkema

Via de bus in maart 2019 borstkanker vastgesteld in de linkerborst en limphe. Triple positief; 5 in de borst (grootste 1.3 cm, 0.8 cm en 3 kleinntjes 6-3 mm) en 3 in de lymphe ( 3mm). Nu in mei 2019 halverwege de chemo's (AC gehad nu over op TPD). Daarna borstamputatie (heeft de voorkeur ivm met de groote en verspreiding) en daar kan ik mogelijk wat ervaringsuitwisseling bij gebruiken. Vandaar maar eens lid worden van dit forum.

Ik ben uit bouwjaar 1964, opgegroeit in Delft, gestudeerd in Wageningen en woon in een mooi dorpje aan de OOsterschelde: Wemeldinge. Ik werk bij een waterschap als innovatiemanager en heb een biotechnologische achtergrond. Vraag me dus vaak af waarom zaken niet anders kunnen en kan werkingsmechanismes goed volgen. Dat is best lastig in protocollenland van de borstkanker.

Verder is mijn man echt mijn maatje en heb ik 1 dochter die net is gaan studeren en het huis uit is. Erg ongezellig nu ik hele dagen thuis zit, maar wel mooi op afstand, zodat zij ook lekker door kan met haar vleugels uitslaan.

Verder ben ik een buitenmens en houd heel veel van plantjes en de natuur. Wandelen en tuinieren doe ik heel graag en dat komt prima uit om de chemo's een beetje door te komen.

 

Offline
Berichten: 485

Beste Etteke, 

Welkom hier. Gelukkig de AC al achter de rug, met goede moed op naar de rest. En een mede-tuinierster, wat leuk. Hoop dat het je lukt om alles te blijven doen waar je plezier aan beleeft. Ik ben wel zo vrij geweest om je profielnaam even aan te passen, want daar stond ook een achternaam bij. Je heet nu gewoon Etteke. Reageren is nl. voor forumleden, maar het forum is openbaar... 

Sterkte met het vervolg van je proces, en stel gerust je vragen op het forum. 

Hartelijke groet, 

Linda 

afbeelding van Etteke
Offline
Berichten: 8

Bedankt voor het aanpassen van mijn profielnaam. Dat had ik ook zelf geprobeert, maar lukt niet. 

Offline
Berichten: 182

Ik had ook meerdere kleintjes in mijn linkerborst, vier in totaal, ook om die reden borstamputatie. Wat zou je specifiek willen uitwisselen daarover?

Offline
Berichten: 271

Dag Etteke, welkom hier. Ik hoop dat je wat steun en herkenning kan vinden hier!