Persoonlijk verhaal van Mleamelos

Half december, na een knikker in de borst gevoeld te hebben, de diagnose borstkanker gekregen. We stappen de achtbaan in, in het karretje mijn vriend en mijn 3 dochters (oudste 12 en de  jongste 3 jaar). Tumor net geen 1.6 cm en 2 aangedane lymfeklieren. 3 weken later na de PET-CT tumor al 3cm en 5 aangedane klieren. Advies z.s.m. aan chemo. Inmiddels al zes maanden bezig met behandelen. Eerste chemo sloeg goed aan, ik voelde me niet zo ziek dus het viel mee. Na 8 chemo's van de 2e kuur voelde ik de tumor helaas weer. Hij sloeg niet aan en ben nu net  borstbesparend geopereerd en is 1 klier ook verwijderd. Pathologisch rapport volgt nog. Voorlopig advies is 23x bestralen en dan weer aan een andere chemo voor 3 maanden omdat de paclitaxel niet aansloeg :-(. 

Offline
Berichten: 491

Ik hoop voor jou dat die achtbaan snel een beetje vaart gaat minderen. En dat met een jong gezin. En...dat het pathologisch rapport toch enigzins mee gaat vallen. Welke chemo zou je krijgen? Ik ben zelf ook extra nabehandeld, wat geen pretje was, maar wel te doen. Veel succes met het herstel van je operatie en je bestralingsperiode. Het is voor iedereen anders, maar ik vond het na de operatie wel wat minder acuut allemaal. Niet meer elke week die chemo's maakt ook al dat je wat minder een patient bent. 

Hartelijke groet en veel sterkte in de komende periode,

Linda 

Offline
Berichten: 4259

Wat een achtbaan zeg. Heel veel sterkte met het vervolg. Mag ik vragen waarom er maar 1 klier is verwijderd als er 5 aangetast zijn? Is dat nieuw protocol, dat kan heel goed namelijk. Bij mij moest alles eruit bij meer aangetaste klieren.

 

Offline
Berichten: 4227

Welkom! Er wordt steeds vaker bestraald op de oksel ipv klieren weghalen - is dat wat ze bij jou ook gaan doen? 

Weet je al wat de aanvullende chemotherapie gaat zijn? Heftig om na meerdere behandelingen nog weer extra  te moeten, maar het is voor het goede doel he.. Succes!

Offline
Berichten: 0

Dank voor jullie reacties. Het advies was eigenlijk meteen door met 4xCarboplatin chemotherapie om de 3 weken met op dag 1-14 chemotabletten Capecitabine slikken en dan pas opereren omdat ze dan konden zien of deze wel aan zou slaan. Ik wilde het risico gwn niet nemen dat de tumor nog meer zou groeien want mijn klieren zagen er nu nog goed uit. Daarbij komt kijken dat mijn lichaam wel een chemopauze kon gebruiken. Mijn bloedwaardes waren steeds slechter en ik moest steeds weer een week uitstel voor ik de nieuwe kuur kon starten. Het meest vervelende vind ik dat je met die chemo's toch veel meer kapot maakt dan alleen die kankercellen en dat ik dat dus 8 weken voor nop heb gedaan... Ik hoop gewoon heel erg dat mijn klier en snijranden schoon blijken te zijn en dat ik niet nog een keer aan de chemo hoef (zal wel niet...) en geen okselklierdissectie geadviseerd krijg. Morgen weet ik als het goed is meer, begin er nu ook echt nachtmerries van te krijgen . Dat wachten is zóoo vervelend!

Offline
Berichten: 271

Ja dat wachten is zó naar. Hopen dat de rest van de behandeling meevalt. We duimen!

Offline
Berichten: 4227

Hopelijk kunnen de klieren inderdaad blijven zitten, dat zou fijn zijn. Hoop dat je gisteren nieuws hebt gehad waar je mee vooruit kunt.