Even hier opnieuw voorstellen

4 berichten / 0 nieuw
afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 5
Even hier opnieuw voorstellen

Hallo mijn naam is kimberly 31 jaar jong. Drie zonen oudste is 14 middelste is 9 en jongste wordt zondag 2. Zaterdag ben ik bij gyneocoloog geweest omdat ik iets voel in mijn linkerborst. Gyneocoloog zei ik voel niks en mocht weer vertrekken. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest en haar getoond waar knobbel zit en ze voelde het. Ze stelt me voor om echo te laten nemen omdat mijn oma gestorven is aan borstkanker. Volgens haar is het goedaardig omdat het glad aanvoelt en goed beweegbaar is. Klopt dit?  

Offline
Berichten: 4211

Hi Kimri, welkom hier. Wij hebben geen x-ray ogen helaas. Maar het is wel zo dat goedaardige knobbels meestal glad zijn en foute knobbels grilliger van vorm. Het is alleen geen garantie, vandaar die echo om beter te kijken. 

Hoop dat je snel terechtkunt voor de echo en dan op goed nieuws.

Offline
Berichten: 286

Hoi Kimri,

Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen, en op jouw leeftijd is een echo daarvoor de aangewezen weg. Helaas bestaat borstkanker in allerlei vormen. Mijn tumor was ook glad en beweeglijk, maar desondanks kwaadaardig. En bij sommige mensen is er niets te voelen of te zien. Gewoon laten nakijken en vergeet niet, de kans is groot dat je gerustgesteld naar huis kunt. 

Hartelijke groet,

Linda

afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 5

Ik mag morgen al voor een echo. Heb afspraak om 14u10 maar ga niet meteen het antwoord weten wat of hoe. Huisarts vertelde me dat de radioloog mij dit niet mag vertellen en ik dus morgenavond mijn huisarts moet opbellen om te weten wat het is.