Afvallen en ideaalgewicht vasthouden (deel 4)

62 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 324

Stoere Leeuw, je bent echt mijn heldin! Wat ontzettend knap dat je dit zo doet! 

Hoe harder ik roep dat ik moet afvallen, hoe meer ik snoep. Laatst heb ik maar 2 grotere broeken gekocht al beginnen die ook al wat strak te zitten. Ik kan natuurlijk altijd de hormoontherapie de schuld geven. In mijn geval gaat echt ieder pondje door het mondje! 

Offline
Berichten: 787

Hoe ging je operatie, Bull?

Offline
Berichten: 44

Lucky74 moderator schreef:

Hoe ging je operatie, Bull?

Alles goed gegaan! laugh Wel weer even wennen zoveel rust houden, maar tot nu toe minder pijn als met de amputatie (hoewel pijn er wel is hoor). Maar met rust komen we een heel eind en ben al erg tevreden met het resultaat tot nu toe! Zodra pijn minder is en ik weer wat meer kan bewegen, dan de volgende stap, het afvallen, erbij aanpakken ;)

Offline
Berichten: 110

Door tussen de middag geen broodje meer te eten maar in plaats daarvan lactosevrije yoghurt met aardbeien en cruesli het afvallen weer opgepakt. Was vorige week een kg aangekomen maar die was er vanmorgen gelukkig weer af.

Nu ik geen brood meer eet doen mijn darmen het ook beter dus win-win.

Nu nog een lekkere cruesli vinden. Heb geloof ik nu 4-5 soorten in huis. Die ik gisteren gekocht heb vind ik onsmakelijk, dus die wordt het niet. Het moet een goede bite hebben en uiteraard goede smaak. Jemig wat zijn er veel soorten.......ik probeer er ook op te letten dat het laag in suiker is.

Maar die -7- als eerste cijfertje........die is nog niet in aantocht vrees ik. Daarvoor heb ik ook geen peildatum, ik ken mezelf, dat gaat niet werken. Het vlees is zwak.

 

Online
Berichten: 218

Oké stoere leeuw,  ik ga met je meedoen, heb het ook weer even laten liggen afgelopen periode. Ik ga  voor -5. Tussen de middag eet ik nu roggebrood met wat geitenkaas en wat tomaatjes.  Gewoon brood eet ik ook heel weinig. Zet hem op! 

Offline
Berichten: 110

Ik heb er 5 af - nog 5 te gaan. Maar dat kunnen we!!

Atalanta geitenkaas eet ik ook toevallig. maar dan een stukje los uit het handje.

Jij ook succes met de -5. Niet te snel en niet te streng.

Offline
Berichten: 110

Yeahhhhh gelukt - de 7 stond vanmorgen aan het begin van mijn gewicht. Eindelijk weer onder de 80 kg. Nu een manier vinden om stabiel te blijven.

Hoeraatje voor mezelf. 10 kg afgevallen. Ik weet eigenlijk niet meer hoe lang ik er over gedaan heb. Eet nu 's avonds bij de borrel 2 biscuitjes ipv chocolade.

Offline
Berichten: 44

Stoere Leeuw3 schreef:

Yeahhhhh gelukt - de 7 stond vanmorgen aan het begin van mijn gewicht. Eindelijk weer onder de 80 kg. Nu een manier vinden om stabiel te blijven.

Hoeraatje voor mezelf. 10 kg afgevallen. Ik weet eigenlijk niet meer hoe lang ik er over gedaan heb. Eet nu 's avonds bij de borrel 2 biscuitjes ipv chocolade.

Wat góed, Stoer Leeuw!!

Hier begint het ook heel langzaam vanzelf te gaan, zonder dat ik op dit moment op mijn eten let. Na mijn prothesewissel in juli, ben ik nu weer aardig op weg om fitter te worden. Sport 2x in de week 1,5 uur, waarvan een 2x half uur revalidatie met een fysio. Ik ga het even aankijken op deze manier, en als het weer stil komt te liggen, dan ga ik starten met koolhydraatarm eten via de diëtiste. Het gaat nog niet echt hard, maar elke kilo uiteindelijk is er 1! ;)

Offline
Berichten: 110

Dankje Bull85. Jij ook goed bezig. het moet ook niet te snel gaan. Elk onsje is er een!

Om het te vieren mezelf getrakteerd op een dure spijkerbroek, uiteraard een maatje kleiner. Hij zit geweldig.

 

Offline
Berichten: 787

Wauw, Stoere Leeuwk, wat supergoed van je!!

Je bericht is goed getimed, want ik zag dus vanochtend voor de eerste keer weer de 8 op weegschaal. Hij was een tijdje stuk, of eigenlijk batterijen op, vanochtend weer nieuwe erin. En helaas 80,4... Verwachtte ik al wel een beetje want ben niet zo goed bezig de laatste maanden. Ik vind vooral dat ik weer moet sporten.

Ik weet hoe het bij mij werkt: als ik een nieuwe sport ontdek kan ik een tijdje heel enthousiast dat elke week doen. Ik ben nu dus zoekende naar iets nieuws. Maar ik heb alle leuke sporten al wel een keer gedaan en het is zo lastig enthousiast te worden over iets nieuws. Alles wat ik thuis kan doen heb ik al zo'n beetje gedaan. Dus ik overweeg iets buitenshuis: zwemmen, fitnessschool, zumba in groepsverband... Tegelijkertijd vind ik een vaste afspraak in mijn agenda ook niet fijn. Jullie nog leuke suggesties? Hardlopen heb ik vroeger gedaan en vond ik het leukste tot nu toe, maar krijg ik tegenwoordig last van mijn heup van (sinds de chemo's). Laatste tijd ga ik soms met de mountainbike, maar eigenlijk niet vaak genoeg...

Offline
Berichten: 110

Ik kan eigenlijk weinig op sportgebied. Mijn 10 kg zijn er simpelweg afgegaan met wandelen en minder eten. 7000 stappen door de week en in het weekend meestal maar 4000. Ach het werkt en ik voel me goed.

Ik zou ook kriegel worden van vaste afspraken om te "moeten". Ga liever lekker mijn eigen gang en trek mijn eigen plan.

Die smart watch die ik heb aangeschaft is wat dat betreft wel een goede stimulans. Slimme Sjimmie heet hij.

Pagina's