Oxybutyninehydrochloride tegen opvliegers

5 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 78
Oxybutyninehydrochloride tegen opvliegers

Vorige week naar de oncoloog geweest voor een check-up. De bijwerkingen kwamen ter sprake en toen meldde ik de opvliegers, het nachtzweten en het libido van 0. Aan dat laatste kon ze weinig veranderen, maar voor de opvliegers had de oncoloog wel een middel dat wellicht zou helpen: oxybutyninehydrochloride. 

Dit is eigenlijk een middel dat wordt gegeven bij plas-/blaasklachten, maar het schijnt dus ook te werken tegen opvliegers en nachtzweten. Ik twijfelde even, want ja, zijn mijn klachten erg genoeg om er een middel voor te nemen? Maar de oncoloog was heel duidelijk: je kunt het gewoon proberen, en werkt het niet, dan stop je er gewoon weer mee. Dus ik heb ja gezegd. 

Ik gebruik het nu 1 week en ik geloof dat het helpt :O. Ik slaap stukken beter en heb geen echte opvliegers meer gehad! Ik ben wel wat weeig in mijn buik, maar ik hoop dat dat snel over gaat.

Misschien een tip voor dames die met dezelfde problemen kampen?

Ik gebruik overigens nog tamoxifen en lucrin ;).

Offline
Berichten: 4240

Fijn dat het je helpt. Ik hoorde het ook al van anderen.

En dat libido. Er zijn toch wel mogelijkheden. Een seksuele therapeut of een psycholoog die hierin gespecialiseerd is kan je wel helpen.

Heb je hier al eens gelezen? https://borstkanker.nl/nl/seksuele-problemen

Er staat echt zinvolle info. Ik had dat graag 24 jaar geleden al willen weten.

Offline
Berichten: 267

Dank je wel voor deze info! Ik ga het ook bespreken met mijn arts. Eerder was alleen de optie antidepressiva en daar had ik niet zo'n zin in. Maar dit klinkt hoopvol! 

Offline
Berichten: 78

Inmiddels ben ik toch gestopt met de pillen. Het helpt zeker tegen de opvliegers, maar ik werd er naar van. Aangezien we zondag op vakantie gaan, ben dus gestopt. Na de vakantie wil ik het nog wel een keer proberen, maar ik heb een bloedhekel aan misselijk zijn, dus we zullen zien. 

En wat betreft het libido, de 'behandeling' is met name psychisch en dat zit wel goed. Ik kan heel goed met mijn vriend praten en met glijmiddel gaat het op zich prima. Het probleem is vooral dat ik die lekkere kriebels niet meer heb, ik ben gewoon nooit meer geil en daar baal ik van. Maar goed, het kan veel erger...

Offline
Berichten: 867

Ik dacht al toen ik las 'weeiig in mijn buik' dat dat niet echt een middel is als je een hekel hebt aan misselijk zijn. Kan me voorstellen dat je dan toch stopt.

Ik heb dit dus juist een beetje door de antidepressiva. Geen spannend seksleven meer, maar wel 'goed genoeg'. Ik vraag me soms af bij klachten als deze... is het niet ook gewoon onze leeftijd? Vroeger waren dingen spannend, maar we worden ouder en zijn al jaren bij onze partners. Dus... tja? Maar goed, medicatie maakt het niet makkelijker inderdaad.