Knobbeltje voelbaar, niet zichtbaar op Mammo en Echo, doorverwijzing MRI

2 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 1
Knobbeltje voelbaar, niet zichtbaar op Mammo en Echo, doorverwijzing MRI

Hallo allemaal,

Ik ben 39 jaar en moeder van 4 kinderen.

3 weken geleden merkte ik een knobbeltje op in mijn linkerborst. Omdat ik op dat moment ongesteld was, dacht ik dat het mssn kwam van de ongesteldheid. afgelopen weekend heb ik nog een keer gevoeld en voelde ik nog steeds het knobbeltje op dezelfde plek. Maandag bij de huisarts geweest en deze voelde ook duidelijk wat ik voelde. Zij kon er de vinger niet op leggen en ik werd dus doorverwezen naar de mammapoli. 
 

Vanmorgen heb ik een mammografie gehad en aansluitend een echo. Op de mammografie zagen ze wel iets, maar ook daar konden ze er de vinger niet op leggen. Met de echo was er niets waarneembaar. Omdat ze wel duidelijk tijdens de echo het knobbeltje onder het apparaat kon voelen, wilden ze me niet zo naar huis sturen. Omdat ze niet kunnen zeggen dat het IETS is en ook niet dat het NIETS is willen ze een MRI doen. 

Ik heb dus een doorverwijzing voor de MRI meegekregen. Deze kan ik pas op de 10/11e dag van mijn menstruatiecyclus laten doen, dus ik moet nog even geduld hebben. Maar poeh wat een onzekerheid geeft dit zeg...

Wie van jullie herkent dit en hoe is het bij jullie afgelopen?

Offline
Berichten: 371

Hoi Mieni, 

Wat vervelend. Geen herkenning hier, maar wat fijn dat er wel even serieus naar gekeken gaat worden. 

Sowieso zien ze bij jongere vrouwen op een MRI alles iets beter, is mij destijds verteld. Ook de "gewone" hobbels en bobbels zijn dan goed te onderscheiden van meer verontrustende dingen. Daarvoor is timing wel heel belangrijk inderdaad, anders is het niet te zien. Dus erg fijn dat ze langs deze weg even verder kijken. 

Sterkte met wachten!