Uitgezaaide borstkanker lever en botten

3 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Lin36
Offline
Berichten: 1
Uitgezaaide borstkanker lever en botten

Hoi allemaal,

 

Dit verhaal gaat niet over mezelf maar over mijn overleden moeder. Zij is vorige week overleden aan uitzaaiingen in haar botten en lever nadat ze 10 jaar geleden borstkanker heeft gehad. Ze is toen bestraald en heeft chemo gehad. Daarna Tamoxifen en Anastrazol geslikt. 
Ze heeft daarna 10 goede jaren gehad. Tot afgelopen februari. Zij brak toen spontaan haar arm tijdens iets optillen. In maart kreeg zij allerlei scans en foto's en toen kwam naar voren dat ze uitzaaiingen had vanuit haar borstkanker. Het zat in haar lever en botten. Gelukkig was de kanker hormoongevoelig en zat er nog genoeg goed leverweefsel. Volgens de arts was t goed te behandelen. Ze startte 2 weken later met Palbociclib icm Letrozol. Na dit 2 weken geslikt te hebben was ze enorm moe en kreeg ze slechte eetlust. De oncoloog verklaarde dat dit kon komen door de Palbociclib. Ze moest ermee stoppen. Maar de vermoeidheid en slechte eetlust bleef. Uit de bloedtest bleek dat haar leverwaarden erg verhoogd waren. Ze moest weer starten met Palbociclib. Sinds half april lag ze alleen maar te slapen en at bijna niks. Ook leek ze geel en had ze een opgezette buik. Ze is vorige week maandag opgenomen en de scans waren niet best. De uitzaaiingen waren erg gegroeid, vooral in de lever maar ook meerdere lymfeklieren. Afgelopen donderdag is zij overlden.

Mijn moeder was altijd zo vitaal en deed alles nog. Ze mocht maar 71 worden. Mijn vader is vorig jaar overleden. Ikzelf heb net een baby van 7 maanden oud, die nu geen opa of oma meer heeft. De ouders van mn vriend wonen in Zuid Amerika dus die zal ze ook niet vaak zien.

De band die ik met mn moeder had was zo goed. Ze was mn beste vriendin. Ik woonde eigenlijk meer bij haar dan in mn eigen huis. Ze was echt mijn maatje. Dus ik zit er aardig doorheen.. 

mijn vraag aan jullie is:

Hoe kan t zo snel gaan? Terwijl dit volgens de artsen goed te behandelen was? Ze breekt haar arm en binnen 3 maanden overlijdt ze. Was het zo agressief? Konden de artsen dit niet zien?

 

Sorry voor mijn lange verhaal. 
 

Bedankt alvast voor jullie reacties. 
 

Liefs Lin. 

Offline
Berichten: 168

Op je vraag kan ik geen zinnig antwoord geven. Ik vraag me af OF er wel een zinnig antwoord op is. Soms leven mensen nog een goed leven met uitzaaiingen van borstkanker, vaak jaren. En soms gaat het zoals bij je moeder - razendsnel. Misschien is het een idee een gesprek aan te vragen met haar oncoloog. 

Ik wens je heel veel sterkte, het is ook wel erg veel om voor je kiezen te krijgen. Ik kan je alleen adviseren gesprekken aan te vragen, misschien via de huisarts. Bij mijn huisarts is dat wel snel te regelen, ik weet natuurlijk niet hoe dat in andere praktijken gaat.

Maar essentieel voor jou lijken mij gesprekken met een deskundige over rouwverwerking. Je zit nog in de periode van ontzwangeren, dan hakt dat er extra in.

Sterkte en ik hoop dat je je rust kunt herpakken. Geef het tijd, geef jezelf tijd.

 

Offline
Berichten: 484

Hoi Lin, 

Gecondoleerd met het overlijden van je moeder. Wat ontzettend naar dat het ineens zó snel ging. 

Hoewel borstkanker in heel veel gevallen goed behandeld kan worden, blijft het een nare, onvoorspelbare ziekte. Niet bij iedereen slaan de medicijnen bij uitzaaiingen goed aan. 

Als je toch graag wat meer duidelijkheid wil hebben over hoe het nu precies met je moeder is verlopen, zou ik inderdaad een gesprek met de oncoloog aanvragen, zoals Stoere Leeuw zegt. 

Ik wens je heel veel sterkte. 

Hartelijke groet, 

Linda