Re: Stel jezelf hier voor (centraal voorsteltopic voor Amazo

610 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 4267

heart

afbeelding van Charlie77
Offline
Berichten: 26

Hoi Celly,

Wat heftig en wat heb je al veel meegemaakt. Ik hoop met je mee dat de uitslag van je biopt op hormoon gevoelig wijst. Veel sterkte met de behandeling.

Groeten Charlie

Offline
Berichten: 892

Jee, Celly, het blijft maar doorgaan bij jou. Ik duim dat de uitslag zo positief mogelijk is geeest. Weet je inmiddels wat het behandelplan is?

Het zal wel gek voor je voelen om hier terug te komen en zoveel nieuwe gezichten te zien. Mensen van vroeger komen ook nog wel eens online, alleen niet iedereen meer zo vaak. Schroom in ieder geval niet om je verhaal weer te delen. We steunen je graag.

Offline
Berichten: 500

Beste Celly,

Helaas welkom terug op dit forum, wat een verhaal heb je al achter de rug. Weer aan de slag voor jou..... Wat gaan ze nu doen?

Hartelijke groet,

Linda

afbeelding van danielle76
Offline
Berichten: 1

Diagnose tijdens corona

Hallo allemaal, 

Ik ben Danielle en sinds april dit jaar te maken met triple negatieve borstkanker. Het is een moeilijke tijd geweest, vanwege de crisis kon ik eerst nergen terecht voor mijn klachten en onderzoek.
Vanaf eind februari behoorlijke pijn gekregen in de rechterborst, mijn huisarts heeft dit een aantal weken gebagatelliseerd totdat ik elke dag opbelde. Eerst waren het hormonale problemen, toen een ontsteking zo kreeg ik allemaal oorzakenvan de pijn te horen. 

Probleem was dat het ziekenhuis mij op doorverwijzing eerst ook niet wou ontvangen. Ik woon in Amsterdam, je zou toch zeggen dat één van de grote ziekenhuizen wel bereid was mij te onderzoeken. Helaas bleek niets minder waar. Na een speurtocht op internet ben ik in het Centrum Hyperthermie terecht gekomen. Ik kon daar direct (en kosteloos, want is een zelfstandig centrum) op gesprek komen. De arts en radioloog daar vonden het noodzakelijk dat ik z.s.m. werd onderzocht en in plaats van een verwijsbrief te schrijven hebben ze het Alexander Monro ziekenhuis opgebeld en de situatie uitgelegd. Ik kon de volgende dag terecht in het Monro ziekenhuis en uitslag van het onderzoek kreeg ik direct te horen. 
Zoals ik al vermoedde was dat niet best, triple negatief. Voorstel was eerst chemo en dan operatie. 
Eind maart begon de chemo, de eerste twee kuren vielen heel zwaar. Veel last van bijwerkingen. Vanaf de derde kuur heb ik de chemo (op eigen initiatief) gecombineerd met hyperthermie. De oncoloog in het Alexander Monro kende de techniek wel, maar alleen voor teruggekeerde borstkanker met bestraling. Na onderzoek zag ik heel wat stukken online (voornamelijk buitenland) over hyperthermie bij beginstadium borstkanker. Bij de derde kuur heb ik de dag voor de chemo en de dag na de chemo hyperthermie gekregen. De chemo viel deze keer minder heftig. Nu ben ik opnieuw door de scan gegeaan en de tumormassa is met 70% geslonken. Zowel de oncoloog als chirurg waren enorm verrast en verbaasd.  Dit is zo gunstig zei de chirurg, opdit moment zijn er geen uitzaaiingen. Dat is nu mijn grootste angst, ik lees namelijk dat de prognose voor triple negatief slecht is vanwege aggresieve aard, maar zonder uitzaaiingen en als de behandeling aanslaat.....Er is nog kans.
Ik ben zo blij dat ik het Centrum Hyeprthermie heb gevonden, zij hebben mij in de goede richting geholpen en ik ben ervan overtuigd dat de behandeling bij de chemo heeft geholpen. Voor wie hier meer over wilt lezen: 

https://hyperthermie.info/hyperthermie-bij-kanker/

Ik hoop hier af en toe een stukje te kunnen schrijven, ik merk dat het delen van mijn verhaal mij ook kracht geeft verder te gaan.

Offline
Berichten: 892

Welkom op het forum, Danielle. Wat een strijd is het al geweest voor je. De diagnose en behandelingen zijn voor niemand makkelijk, maar tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis de diagnose krijgen maakt het nog lastiger.

Sterkte met de kuren die nog komen gaan.

afbeelding van Yvon-ne
Offline
Berichten: 1

Goedenavond, ook ik heb me hier zojuist aangemeld. Net als velen van jullie een heftige periode achter de rug, met name door de snelheid van alles. Op een maandag een deukje gezien, woensdag al in het ziekenhuis voor mammo, echo en punctie, vrijdag daarna al de uitslag, een week later geopereerd. Binnen 15 dagen dus. Een tumor van 1,5 cm, ductaal invasief, stadium 2,  100% oestrogeengevoelig. Borst is verwijderd en ben nu aan het herstellen. Helaas twee operaties gehad ivm inwendige nabloeding. Mijn operatie is drie weken geleden geweest. Toch best veel herstelpijn, in eerste instantie met name vanwege onderhuidsezwelling. 

Ik meld me hier aan omdat ik met googlen steeds op deze site kom. De sfeer lijkt me wel prettig hier en ik lees veel kennis en ervaring. 

Mijn herstel is vooral nog lichamelijk. Ik kan het in mijn hoofd nog niet bevatten dat ik kanker heb (gehad- hopelijk)   Door pijnmedicatie voel ik me in een roes leven. Hoop dat het besef van kankerpatient zijn niet te hard bij me binnen gaat komen. Het is nog steeds alsof het niet over mij gaat. 

Momenteel vooral interesse in twee onderwerpen: 

- De oncoloog stelt hormoontherapie voor. Ik heb mijn twijfels en met de topics die over hormoontherapie gaan hoop ik info en ervaringen te lezen. 

- Het heeft er alle schijn van dat ik Post Mastectomie Pijn heb. Zit aan zware pijnstillers en ben daardoor meer aan het overleven dan aan het leven voor mijn gevoel. Mijn bovenarm, oksel en ribben doen flink zeer en af en toe lijkt het alsof iemand een mes erin steekt. Hopelijk trekt de pijn snel weg want dit is echt niet leuk. 

Als je vragen hebt nav mijn voorstelberichtje dan laat maar weten! hartelijk groet, Yvonne 

Offline
Berichten: 892

Welkom op het forum, Yvonne!

Ik herken het zo dat het allemaal zo onwerkelijk voelt. Ik had ook nooit verwacht dat ik kanker zou krijgen op redelijk jonge leeftijd. En eigenlijk is het ook weer onwerkelijk dat het gebeurd is. Ik leef nog wel met een klein beetje bewijs (geopereerde borst en soms meer vermoeidheid), maar toch lijkt het ook weer net alsof het nooit gebeurd is.

Waarom twijfel je aan hormoontherapie?

Offline
Berichten: 4267

Yon-ne, heb je al aan oedeem gedacht? dat kan ook in je romp zitten. Wellicht even met je arts bespreken, of meteen naar een goede, ervaren oedeemtherapeut, zodat die kan bekijken of dit speelt.

Als je tumor 100% hormoongevoelig is, is hormoontherapie wel geïndiceerd, vaak. Heeft je arts jouw prognoses, met en zonder deze behandeling gegeven? Dus hoeveel (gemiddelde) overlevingswinst is er als je de behandeling opstart? er zijn namelijk veel langjarige onderzoeken, wereldwijd, gedaan naar wat het verschil in overleving is, met en zonder deze therapie.

Zelf ik heb ik met relatief weinig problemen de hormoonbehandelingen gedaan. Ben je bang voor bijwerkingen? stoppen kan altijd nog!

Pagina's