Bijeenkomst foto-expositie BOLD do 20 aug - Amazones welkom!

4 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 115
Bijeenkomst foto-expositie BOLD do 20 aug - Amazones welkom!

In 2014 deed fotografe Carolien Sikkenk een oproep op ons forum voor fotomodellen. Diverse Amazones reageerden en werden door haar geportretteerd. Nu hangen de foto’s in Galerie de Gang in Haarlem. Op 20 augustus is er een speciale avond waar ook de fotografe aanwezig zal zijn. Amazones zijn van harte uitgenodigd te komen.

Quote:
Fotograaf Carolien Sikkenk portretteerde kale vrouwen die door chemotherapie of de auto-immuunziekte alopecia hun haar zijn verloren.

Voor de meeste vrouwen is dit haarverlies bijzonder ingrijpend. Zij kunnen het ervaren als het verlies van een deel van hun vrouwelijkheid. Met deze fotoserie wil Carolien Sikkenk een ander beeld scheppen. Als het haar wegvalt wordt een andere schoonheid zichtbaar. Andere dingen gaan opvallen: mooie jukbeenderen, vrolijke sproetjes, de vorm van de lippen, een blik in de ogen. Het haar leidt niet meer af van de pure schoonheid van een gezicht. Gezichten die zonder omlijsting van haar zowel kracht als vrouwelijkheid uitstralen. De geportretteerde vrouwen zijn in de leeftijd van 17 tot 72 jaar. Er was lef voor nodig om zich kaal te laten fotograferen. Deze vrouwen zijn niet alleen ‘bald’ maar vooral ‘BOLD’.

De Doopsgezinde Gemeente organiseert op 20 augustus een bijeenkomst voor mensen die hiermee te maken hebben: lotgenoten en hun vrienden en familie, maar ook anderen, zijn van harte welkom.

Op die avond zal fotograaf Carolien Sikkenk een toelichting geven op de foto’s die in Fotogalerie De Gang hangen en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Datum: 20 augustus, 19.30 - 21.30 uur, gratis

Fotogalerie de Gang Haarlem
Expositie BOLD

Offline
Berichten: 602

Dit leek me wel de goede plek voor deze uitnodiging. :D Misschien zijn er wel Amazones die hier heen willen? De foto's schijnen prachtig te zijn.

Offline
Berichten: 541

Ik wil wel heen!

Offline
Berichten: 321

Ik was bij de opening, het is een mooie reeks foto's geworden, zeker de moeite van het bekijken waard!