Boekbespreking: Het verzwegen verhaal over kanker - B.Peskin

18 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 12
Boekbespreking: Het verzwegen verhaal over kanker - B.Peskin

Wie oh wie is ook dit fascinerende en schokkende boek aan het lezen?
Geschreven door Prof. B.Peskin.

afbeelding van Fraz
Offline
Berichten: 102

Nee ken het niet. Kun je wat meer erover vertellen ? Er wordt in de beschrijving nogal heel stellig gezegd dat je in dit boek kunt ontdekken dat Borstkanker is te voorkomen. Je snapt dat ik daar heel benieuwd naar ben maar ook een flink stuk scepticisme hierover heb.

Offline
Berichten: 93

hier een pdf van het boek, gevonden via het wereldwijdeweb, haha.

http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/boek-Brian-Peskin.pdf

Offline
Berichten: 93

let op: voor uitprinten, het boek is iets van 450 pagina's!

ben trouwens niet zeker of het het volledige boek is.

Offline
Berichten: 1768

Pieta schreef:
Geschreven door Prof. B.Peskin.

Ik heb het boek niet gelezen, maar de man is in Amerika aangeklaagd wegens o.a. misleiding. Ook heeft hij voorgewend professor te zijn terwijl hij dat niet is. Zie bijvoorbeeld http://www.quackwatch.org/11Ind/Peskin/peskin.html

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

Waar gaat het nou over??

Offline
Berichten: 1108

Ik heb het boek globaal doorgelezen en deze man beweert dat kanker te genezen zou zijn door essentiele vetzuren. (alsof het zo eenvoudig zou zijn.......je mag niet zomaar zoiets roepen dus vandaar de aanklaging tot misleiding) Essentiele vetzuren zijn al langer in het nieuws; niet specifiek voor kanker maar meer voor de algehele gezondheid. Ideaal gezien zou er een evenwicht moeten zijn in je lijf tussen omega 3 en omega 6 vetzuren (essentiele vetzuren). De verhouding zou 1:3 moeten zijn. Wij krijgen in verhouding veel meer omega 6 binnen en te weinig omega 3.

Offline
Berichten: 1768

Ik heb volstrekt geen verstand van voedingsleer en kan dus geen inhoudelijk oordeel vellen over deze claims, maar toen ik een blik wierp op het pdf-bestand waarnaar Melzazu linkte gingen mijn nekharen recht overeind staan:

Quote:
Je staat op het punt om de sleutel te ontdekken die je gezondheid, je vitaliteit, je knappe uiterlijk en, als laatste maar zeker niet de minste, je weerstand tegen kanker zal maximeren. Met een paar eenvoudige, makkelijk te volgen richtlijnen, krijg je al die voordelen.

Het boek staat vol met dit soort holle retoriek. Vandaar dat ik wat verder ben gaan zoeken en al snel stuitte op de link die ik hierboven plaatste. Mijn mening: als dit waar zou zijn dan was het groot nieuws geweest en was er ongetwijfeld groot over uitgepakt in de echte wetenschappelijke literatuur over kanker.

afbeelding van Anja
Offline
Berichten: 92

Ik kreeg het cadeau van de vriendin van een van mijn broers, leuke kennismaking, de diepte gaan we niet in want de relatie is over.
Maar goed mijn nekharen konden niet overeind gaan staan tijdens het lezen, ik werd wel verdrietig dat dit soort onzin met droge ogen verkondigd mag worden. Het kaf van het koren scheiden is al zo moeilijk.

Offline
Berichten: 93

ik had begrepen dat het ook te maken had met dat alles neerkomt op zuurstof in je cellen, of heb ik dat dan mis en was dat weer een ander bizar boek

Offline
Berichten: 1108

Zou best kunnen Melzazu. Ben eraan begonnen maar heb het al heel snel globaal doorgebladerd. Ik ben wel altijd heel nieuwsgierig maar ik werd er een beetje kriegelig van.....ben afgehaakt bij wat wel en wat niet eten :mrgreen:

afbeelding van Greta
Offline
Berichten: 344

kaat75 schreef:
ben afgehaakt bij wat wel en wat niet eten :mrgreen:

Wat dan bv??

Offline
Berichten: 1108

Euhhh even graven in mijn geheugen: geen bewerkte olieen of bakprodukten. Geen koolhydraden (suiker). Wel essentiele vetzuren in goede verhouding.

Offline
Berichten: 12

Ik heb het boek nog niet uit, maar ben een heel eind en heb het met veel belangstelling gelezen. De auteur heeft getracht de theorie van van Otto Warburg (Nobel prijswinnaar in 1931: http://nl.wikipedia.org/wiki/Otto_Heinrich_Warburg) te weerleggen, maar ontdekte juist het tegenovergestelde, namelijk dat de theorie wel degelijk juist is: alle kankercellen ontstaan door te weinig zuurstof in de cellen. De cellen proberen toch te overleven en gaan over op een andere manier van ademen en veranderen in kankercellen. Het boek gaat niet over 1 nacht ijs, het staat bol van onderzoeken. Mijn persoonlijke mening (en dat kun je ook teruglezen in het boek) is dat de medische wetenschap (lees farmaceutische industrie) deze theorie helemaal niet zo interessant vindt, want hier valt helemaal geen geld aan te verdienen. Hij claimt niet kanker te kunnen genezen, wél te kunnen voorkomen, namelijk door een andere manier van eten en dit heeft met name met het eten van de juiste vetten te maken. Zeg nou zelf, hoe bizar zit ons eten in deze westerse wereld in elkaar. Wanneer je echt gezond wil eten, is dat een hele uitdaging.
Ik heb altijd gedacht: wij doen iets niet goed met z'n allen: waarom krijgen zoveel mensen kanker, dat kán toch niet! Vroeger (100 jaar geleden) kwam kanker ook voor, maar niet in zulke grote aantallen als nu.
Ik vind het een goed boek en ga het zeker uitlezen. Je hebt niets te verliezen.....

afbeelding van Fraz
Offline
Berichten: 102

100 jaar geleden stierven mensen voordat ze kanker kregen aan andere ziektes en mindere hygiëne, mensen werden gewoon niet oud genoeg om te kunnen sterven aan kanker. Kanker komt procentueel gezien veel vaker voor bij oudere mensen, ik heb wel eens gehoord dat iedereen boven de zeg 80 jaar wel kanker heeft alleen weet men dat soms niet eens en sterft men aan een hartaanval ofzo. Verder stierf men 100 jaar geleden aan kanker zonder dat men wist dat men kanker had. Kanker is iets wat altijd heeft bestaan en ook bij dieren voorkomt (een hamster van mij had een gezwel en boem dood). Het kan dus zijn dat als men 100 jaar geleden even oud werd als wij nu en even goed konden ontdekken of men kanker had als nu er even vaak kanker voor zou komen.

Ik geloof er dus niet in dat kanker ontstaat omdat er te weinig zuurstof zou zijn in de cellen. Ik denk dat er wel veel kankerverwekkende stoffen zijn maar die waren er 100 jaar geleden ook (DDT, asbest, roken, stof in de mijnen etc.) . Verder denk ik dat je het beste gevarieerd kunt eten, elke dag bewegen en verder proberen zoveel mogelijk te genieten van het leven en daarbij accepteren dat mensen nu eenmaal ziek worden en dood gaan omdat dit bij het leven hoort.
Bij sommige zo als wij krijgen een ziekte als kanker helaas te jong en waarom ? Niet omdat wij minder zuurstof in onze cellen zouden hebben dan andere van onze leeftijd. Gewoon domme pech, gewoon een keer een mechanisme in onze cellen die even haperde, gewoon omdat sommige genetisch vatbaarder zijn. Niet omdat we niet genoeg water drinken of niet genoeg de juiste vetten eten.

Maar goed je moet geloven en doen waar je zelf achter staat. Bij mij gaan de stekels altijd omhoog maar dat komt misschien vooral door mijn moeder die deze beweringen ook allemaal omarmd en geloofd en mij het liefst alle boeken en websites over deze onderwerpen toestuurt. Ik vind dat niet fijn want geeft mij heel erg het gevoel dat er met een vingertje gezwaaid wordt. O je hebt kanker omdat je de verkeerde vetten hebt gegeten, je hebt kanker omdat je te weinig water hebt gedronken, je hebt kanker omdat je te weinig abrikozenpitten hebt gegeten etc. etc.

Nee ik heb borstkanker omdat ik vrouw ben (grootste risicogroep) en gewoon domme pech heb gehad.

Verder verdienen schrijvers juist aan hun boeken en boekbesprekingen en lezingen en eventuele nevenproducten dus zo zonder belang is dr. Peskin en alle andere schrijvers niet hoor. Maar goed als het jou goed doet , vooral doen.

Offline
Berichten: 12

Hoi Fraz, fijn om een andere mening hierover te lezen, dat nuanceert het een en ander weer. Weet je bij mij is het gewoon de frustratie dat ik niet begrijp hoe het kan dat ik kanker heb gekregen, niet van: "waarom ik?", maar gewoon: " ik snap het niet!!!". En door het niet weten hoe het kan ontstaan, kan ik dus (wederom) niet voorkomen dat ik het weer krijg. Dat vind ik heel lastig. bedankt voor je reactie. En je moeder wil misschien ook wat kunnen DOEN, ook al helpt het jou jammer genoeg niet.

Offline
Berichten: 617

Hoi Pieta, Ik heb dat boek ook een keer ergens gezien en in eerste instantie maakte mijn hart een sprongetje van Yes een oplossing is nabij. Maar dan ga ik denken als dat de oplossing zou zijn zou kanker dus nu uit de wereld kunnen zijn. En deze man timmert al zo lang aan de weg en er komen juist steeds meer mensen bij.
Mijn ouders vuren ook regelmatig theorieen op mij af waarom ze denken dat ik (en anderen) kanker hebben gekregen. Ik weerleg dat dan door te zeggen dat kanker al bestaat zolang als er mensen zijn en het dus blijkbaar ook ergens in ons DNA zit.
Ik ben overigens wel begonnen in het boek Kanker Keizer aller ziektes. Ik weet niet precies of dit de juiste titel is maar je kunt hierover ook informatie vinden op het forum. Dat vind ik wel een heel interessant boek maar het is geen roman die ik in een ruk uitlees. Uit zelfbescherming doe ik het gefaseerd.... :wink:

Offline
Berichten: 555

Prachtig boek, goed leesbaar voor zowel de leek als deskundige, goed weerlegd en zit veel in.
Alle hoofdzaken op een rijtje.