ontBOEZEMing

6 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 35
ontBOEZEMing

OntBOEZEMing ontstond tijdens mijn behandeljaar (2009) en loopt ook nog twee jaar door (2010-tot maart 2012). Het eerste (behandel)jaar gaat natuurlijk over die mallemolen van operaties, bestraling en chemo en vooral welke bespiegelingen en emoties dat losmaakt. En hoeveel schaamte ik verloor nadat ik mezelf dagelijks voor nieuwe, vreemde ogen moest uitkleden. Dat soort dingen. De jaren na de behandeling vond ik zelf wel even heel lastig. Alternatieve therapieën kregen aantrekkingskracht; ik werd wat onzekerder en angstiger en vond het 'gewone' leven wel even lastig. Eind 2011 voelde ik me steeds beter, krachtiger en zekerder worden. Ik was weer happy en wilde mijn schrijfsels half april 2012 publiceren. Totdat 30 maart 2012 mijn dochter van 12 plotseling overlijdt bij een verkeersongeval. Hiermee eindigt het boek. Nu, een jaar later, dus toch uitgegeven. Verdrietig en trots tegelijk. De uitgever schrijft op de achterflap: "ontBOEZEMing is goed, vlot en met humor geschreven. Vanaf het begin word je het verhaal ingetrokken en leer je de hoofdpersoon echt kennen. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond, wat de biografie kracht en attitude geeft. "Ik knuffel hem en zeg dat het met 8 op de 10 vrouwen goed komt. Waarop hij zegt: "en met 2 van de 10 dus niet". En zo is het maar net. Dat maakt het verschil. Dat is waarom kanker iedereen de stuipen op het lijf jaagt: je kunt er zomaar aan doodgaan". Mijn boek is te bestellen in de boekwinkel of via boekscout.nl. Als je het leest vind ik het superleuk om ook je reactie te horen/lezen, want uiteindelijk schreef ik het ook voor vrouwen die hetzelfde meemaken en het fijn vinden om ervaringsverhalen te lezen. M. Alofs, ontBOEZEMing, ISBN:978-94-6176-928-2

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Het zal een dubbel gevoel zijn, Philomena, een jaar na het overlijden van je dochter. Ik schrik van je bericht, ik kan me niet herinneren dat ik het eerder had gelezen. Ik wens je heel veel sterkte, het is het slot van je posting dat me het meest raakt.

Offline
Berichten: 35

Dank je wel. Ik heb er ook niet eerder hier over geschreven. Dat was te moeilijk.
Ik heb ook voor het ongeluk lang getwijfeld of ik iets met de teksten zou doen. Ik dacht: wie heeft hier iets aan enz. enz. Uiteindelijk heeft een therapeute me laten inzien dat ik het voor mezelf moest doen. Een paar mensen hebben het gelezen en heel positief gereageerd. Ik schrijf heel open, persoonlijk en vaak vrolijk/bespiegelend. Het boek stond klaar en zou 13 april 2012 verschijnen.

Ook nu gaat het boek over kanker, de periode vóór het ongeluk. Alleen het laatste hoofdstuk heb ik er nu aan toegevoegd, omdat ik het niet kon uitgeven zonder het ongeluk van mijn lieve dochter erbij te betrekken.
"Het ging weer bergopwaarts. Tot die fatale 30 maart 2012 en zelfs kanker er niet meer toe deed", zo heb ik nu in de inleiding gezet. En ja het is bijzonder dubbel, maar na lang wikken en wegen ben ik toch blij met dit besluit. En met mijn eerste reactie ;-))

Offline
Berichten: 2277

Gefeliciteerd met je boek, Philomena. Wat een verhaal zeg....pfff heftig.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Filomena, ik heb al gereageerd op je update in JOUW EIGEN VERHAAL. maar hier schrijf je iets uitgebreider over je bk en over het verlies van je dochter. Nu weet ik dat ze pas 12 jaar jong was.

Ik ben zo blij dat jij je boek geschreven en toch ook nog uitgegeven hebt. Ook al begrijp ik zo goed dat je dat een tijd niet belangrijk meer leek. Maar naast de moeder, die lijdt onder het verlies van haar kind, ben je ook nog vrouw. De vrouw die borstkanker kreeg. En als ik lees wat je uitgever over je boek schrijf zal het zeker ook van grote betekenis en steun kunnen zijn voor vrouwen die aan dat traject moeten beginnen. En dat jij afsluit met een hoofdstuk over het verlies van je dochter en de impact die dat heeft op jouw leven, ook tov je borstkanker, kan vrouwen die ook dat hoofdstuk lezen helpen hun borstkanker in het juiste perspectief te beleven en verwerken. Dat zij een van de 8 vrouwen op de 10 kunnen zijn die met de behandelingen genezen zijn.

Jij kunt niet 'genezen' van het verlies van je dochter. Jij kunt er alleen mee leren leven. Zo verwoordde ook christien hemmerechts het van de week in het programma ' de kist'. Zij verloor twee babyzoontjes en haar man herman de koninck.

Ik wens je een goede verkoop van je boek, mooie recenties en de kracht om te leven met wat je verloren hebt.

afbeelding van Ariane
Berichten: 620

Wat heftig.......
Meer weet ik niet te zeggen......