Amazone online verstandige receptenboek

245 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Maisa
Berichten: 3835
Amazone online verstandige receptenboek

Plaats hier al je goede recepten!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Bergamot schreef:
Voor jullie verstandige eters [ok] even een slank receptje:

Couscous met gegrilde kip en limoen (Born2Cook favoriet)
voor 2 personen
350 gr kipfilet
1 puntpaprika
1 limoen
1 Spaanse peper
150 ml heet water
300 gr (volkoren) couscous
½ rode, ½ gele paprika en een ½ groene paprika
1 rode ui, gesnipperd
rasp van ½ sinaasappel en ½ citroen
1 mespunt paprika
1 mespunt ketoembar
1 mespunt kurkuma
olijfolie
zout en peper
beetje verse koriander om af te garneren

* Verwarm de oven voor op 180 ° C. * Verwarm de grillpan wrijf de kip in met wat olijfolie en gril even kort in de grillpan (of in de koekenpan) tot ze bruin zijn. * Snijd de puntpaprika in vier gelijke delen en haal de zaden eruit. * Was de limoen en snijd deze in partjes. Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd deze heel fijn. * Haal de kip uit de pan leg ze in een ovenschaal en voeg daar de puntpaprika, limoen en Spaanse peper aan toe. Doe dit ongeveer 15 minuten in een oven op 200 ° C. * Breng wat water aan de kook. Overgiet de couscous met kokend water en laat het dan zo’n 5 minuten wellen, zodat al het vocht wordt opgezogen. * Snijd de paprika in blokjes. Fruit de rode ui samen met de paprika even aan in een pan met wat olijfolie. Voeg hier de kurkuma en ketoembar aan toe. Rasp vervolgens de sinaasappel en citroen bij de groenten en laat dit even garen. * Maak de couscous los met een vork en voeg dit aan de gebakken groenten toe. Verwarm dit alles nog even en garneer eventueel met wat verse koriander. *

Zet 'm op allemaal!!!!

Offline
Berichten: 659

Wat een leuk topic! Goed idee!

Offline
Berichten: 651

Ik weet niet of ie verstandig is, maar hij is wel heel makkelijk en lekker (en dat zegt iemand die eigenlijk helemaal niet van lamsvlees houdt) :shock:

Lam met abrikozen (4 personen)
- 800 gr lamsvlees
- 150 gr gedroogde abrikozen
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 grof gehakte ui
- 3 grof gehakte tenen knoflook
- 30 cl water
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 tl cayennepeper
- 1 el gemalen korianderzaad
- 1 bos (ca 5 el) grof gehakte koriander
- 1 bos (ca 5 el) grof gehakte peterselie
- 2 tl zout
- peper

alles, behalve de abrikozen, door elkaar mengen in een braadslee. Afdekken met aluminiumfolie en in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten.
Na een uur de abrikozen toevoegen en checken of het geheel nat genoeg is. Zo niet dan wat water toevoegen. Zet het geheel nog 1 a 1,5 uur in de oven tot het vlees zacht is.

erbij:
Couscous met jalopeñopepers - 4 personen
(sorry, weer couscous gerecht, maar ik kwam op het idee door Bergamotje..)
- 400 gram couscous
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 potje jalopeñopepers, uitgelekt
- 100 gram dadels, fijngesneden
- 500 ml. kruidenbouillon
- 2 el honing
- 2 el boter
- 200 gram feta

Oven op 200 graden voorverwarmen.
Couscous met olie, ui jalopeñopepers en dadels in ovenschaal omscheppen. Honing met boer en hte bouillon laten smelten en over couscous schenken. Op smaak brengen met peper en zout.
Overschaal met aluminium afdekken en 15 minuten in midden van de oven.
Folie verwijderen en feta erover strooien. Nog 5 minuten in de oven laten doorgaren.

Offline
Berichten: 651

Nu een verstandige, die het hele gezin mee kan eten :wink:

Hongaarse kipschotel (4 personen)
- 3 (tros)tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g gerookte spekblokjes
- 1 grote ui, grofgesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 1 schaal kipbraadsticks (ca. 400 g, Biologisch)
- 2 zoete puntpaprika's, in reepjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 125 ml kippenbouillon (van 1/4 tablet)

Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten en spekblokjes uitbakken. Ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 min. zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder erover strooien. Braadsticks door uimengsel scheppen en nog 5 min. bakken. Af en toe omscheppen. Tomaat, paprika en tijm aan kip toevoegen en 1 min. meebakken. Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen. Met deksel op pan kip in 15-20 min. zachtjes gaarstoven.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Ziet er wel lekker uit, maar dit zijn toch geen gezonde maaltijden :shock: ? Sowieso valt mij op dat er in alle recepten veel vlees zit, tot wel 150 gram p.p. En deze hierboven bevat ook heel weinig groente: 3 tomaten en 2 paprika's voor vier personen?? Ik eet in mijn eentje nog meer groente (maar ben niet op dieet).

Offline
Berichten: 651

Bovenstaand recept bevat maar net 200 Calorieën p.p., maar moet natuurlijk nog wel aangevuld worden met een groene salade en aardappelen of rijst.
Vlees valt in dit recept wel mee. Het zijn kipkarbonades en die wegen natuurlijk meer dan dat er vlees aan zit :wink:

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Is dat inclusief het spek? Klinkt niet veel nee.
OK, met salade en rijst erbij valt het nog wel mee ja, maar ik blijf het veel vlees vinden p.p.

Offline
Berichten: 651

Maisa schreef:
Is dat inclusief het spek? Klinkt niet veel nee.
OK, met salade en rijst erbij valt het nog wel mee ja, maar ik blijf het veel vlees vinden p.p.

Yep dit is inclusief de spek.
Het is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind 100gr kip (incl. bot) p.p. zelfs weinig en ja die 12,5gr spek is alleen voor de smaak.
Nogmaals alle recepten zijn erg persoonlijk.
Ga voor jou een mager vegetarisch of visrecept opduikelen, ok?

Groetjes,
MarjonD

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

Ik maak tegenwoordig soep van vanalles en nog wat. Daar eten we dan een bordje van voor het hoofdgerecht. Het gevolg is dat we daar minder van eten.

Het komt neer op:
Groenten (kilootje of meer)
Liter water
2 aardappeltjes (om de zaak te binden)
Half of driekwart bouillonblokje voor de smaak, aan te vullen met zout, peper, sambal oid.

Je laat alles lekker lang doorkoken en daarna pureer je alles met de staafmixer.

Afhankelijk van de soort kun je er een paar reepjes ham of spek aan toe voegen of er wat kaas overheen strooien.

Afhankelijk van het aantal eters, kun je de rest invriezen en als je vanalles wat hebt, kun je varieren.

We hebben dit al gedaan met:
- Wortelen en mais (wordt een lekker dik en een beetje een zoet soepje)
- Erwtjes uit de diepvries (een stuk lichter en frisser dan erwtensoep)
- Prei (lekker fris, niet echt 'gassig' zeg maar)
- Pompoen (een beetje zoals wortelen, lekker dik en zoet)
- Courgette (een groen soepje)
- Spekbonen (ook een groen soepje)

Offline
Berichten: 4240

Hier is een visje:

kabeljauw 'en papillotte' met sinaasappel en saffraan (voor 4)
600-700 gram kabeljauwfilet
2 courgettes
6 wortels
wat kervel
sap van 1 sinaasappel
2 eetlepels visfond
3 eetlepels demi-creme fraiche
1 eetlepel olijfolie
wat draadjes saffraan
zout, peper
diepe pan met stoominzet
koekenpan
keukenpapier/alufolie

Courgette wassen en in linten snijden (kaasschaaf of dunschiller) en wortels wassen en in smalle reepjes snijden.
Op een groot stuk bakpapier/alufolie de kabeljauwfilet leggen en bestrooien met zout, peper en kervel. Laagje water in pan, stoominzet erin en dichtgevouwen vispakket plaatsen. Courgette en wortel eromheen leggen. Deksel op pan, aan de kook brengen en 10-15 minuten laten sudderen.

Vispakket openen, vocht afgieten in koekenpan, sinaasappelsap, demi-creme fraiche en visfond erdoor roeren, saus verder verwarmen en op smaak brengen met wat peper. Van het vuur halen en saffraan door de saus roeren. Vis op bord, groenten ernaast en overgieten met saus. Serveren met rijst of aardappels.

Offline
Berichten: 651

Verantwoord snoepen 8)

Appel uit de magnetron

Klokhuis verwijderen met behulp van appelboor.
Op schoteltje zetten en gat bestrooien met Nutrena oid/kaneel en/of rozijntjes en ong. 2 minuten in de magnetron.

Lekker voor tijdens de komende koude avonden en je héél veel trek hebt

Offline
Berichten: 651

Roergebakken Paksoi met garnalen (4 personen, 410Kcal pp)

- 1 pak mihoen (250 g)
- 1 blikje ansjovisfilets (48 g)
- 2 struiken paksoi
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 bakjes roze garnalen (à 125 g)
- 2 eetlepels ketjap manis

Mihoen bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Ansjovis in kleine stukjes snijden. Paksoi in lengte doormidden snijden, harde stukken van stronk verwijderen. Rest in dunne reepjes snijden, wassen en droogslaan. Uien pellen, halveren en in halve ringen snijden. Knoflook pellen en snipperen. In wok olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten roerbakken. Paksoi toevoegen en nog ca. 3 minuten roerbakken. Ansjovis, garnalen en ketjap toevoegen en goed meeverwarmen. Serveren met mihoen.

Offline
Berichten: 434

Een lekker lichte kip-appelsalade;

Per persoon 100 gram kipfilet gaarkoken in (gezouten) water.
100 gram appels schoonmaken en in blokjes van 1x1 cm snijden.
Dressing maken van een beetje yoghurt met wat vers gesneden basilicum, oregano, een heel klein beetje kaneel en op smaak maken met peper en zout.
Kipfilet afspoelen met koud water tot hij helemaal afgekoeld is, en in blokjes van 1x1 cm snijden.
Alle ingrediënten mengen, in schaaltjes doen en garneren met wat verse munt, dille of waterkers.

Smakelijk!

Offline
Berichten: 651

Garnalen-tomatencurry (hoofdgerecht voor 2 personen).

Benodigdheden:
350 gr. tijgergarnalen, zonder kop (diepvries tigerprawns)
1 el olijfolie
1 zoete uit
1 teentje knoflook
3 vleestomaten
1 blik tomatenblokjes (400gr)
0,5 el Indiase milde currypasta (pot)
1 el fijngeknipte bieslook

Laat de garnalen ontdooien, pel ze, snij de rugzijde in en vewijder zonodig het zwarte nerfje. Afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.
Pel en snipper de uit en de knoflook. Was en snijd de tomaten in stukje.
Verhit de olie in een braadpan en bak de garnalen kort op een hoog vuur totdat ze roze kleuren. Neem ze uit de pan.Fruit de uit met de knoflook in het bakvet. Voeg de tomaten toe en bak ze 5 minuten op een hoog vuur mee. Schep de tomatenblokjes met het vocht, de currypasta en peper en zout naar smaak erdoor en laat alles 10 minuten pruttelen. Schep de garnalen erdoor en garneer met bieslook. Lekker met basmatirijst.

Offline
Berichten: 651

Haal het topic toch maar weer eens omhoog. Kerst in het vooruitzicht en altijd wel weer leuk om een makkelijk recept te hebben (ik ben erg van makkelijk :lol: )

Kalfsfricandeau met balsamicosaus
(Ingredienten Voor vier personen)

600 g kalfsfricandeau
peper en zout
50 g boter
2 sjalotjes, gesnipperd
1 knoflookteentje, in plakjes
1 takje rozemarijn
100 ml warm water
2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
voor de saus:
200 ml witte wijn
4 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel appelstroop
peper en zout

Bereiding
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom goudbruin. Voeg de sjalotjes, het knoflookteentje, rozemarijn en warm water toe en laat de fricandeau zachtjes doorgaren (ongeveer 25 minuten). Neem de fricandeau uit de pan, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten op een verwarmde plaats.

De saus
Doe de witte wijn, balsamicoazijn en appelstroop in de braadpan en laat dit inkoken tot een stroperig sausje. Breng op smaak met zout en peper. Leg de fricandeau op een schaal en giet de saus erover. Garneer met de pijnboompitjes. Lekker met pasta!

Offline
Berichten: 1123

dat sausje ziet er echt heeeeeeeeeeeeeel lekker uit, die ga ik dit weendend uit proberen :D
Bedankt Marjon

afbeelding van Phineke
Berichten: 209

Wat dacht je van deze:

Zalm uit de oven.
Oven voorverwarmen op 200 graden,
Leg een zalmmoot op een flink stuk aluminiumfolie en vouw de randen omhoog,
Bestrooi de zalm met wat zout en peper,
Pers er een teentje knoflook boven uit,
Maak een marinade van wat ketjab zoet en balsamico azijn en sprenkel dat er overheen.
'n klein klontje boter of wat olijfolie erover,
Nog wat gedroogde italiaanse kruiden erover en vouw het pakketje dicht.
Zet het vispakketje 10 tot 14 minuten in de oven.

Echt lekker met gebakken aardappeltjes en sla.

Offline
Berichten: 502

Ikkes schreef:
dat sausje ziet er echt heeeeeeeeeeeeeel lekker uit, die ga ik dit weendend uit proberen :D
Bedankt Marjon

Ik heb dit ook eens gemaakt. Het is echt heeeeeeeeeeeeeerlijk. Ik had alleen kipfilet ipv kalfsfric. gebruikt. Ook de meiden vonden het heel lekker. Alleen kon ik nergens het recept meer vinden en nu heb ik het weer. Bedankt :lol:

Offline
Berichten: 720

recepten heb ik in overvloed, hou erg van lekker eten

dit noemen wij
Poolse Zuurkool
het is erg uitgebreid om te maken, maar erg lekker

voor 4 personen
beetje margarine
400 gr varkenslappen in blokjes
100 gr ontbijtspek in blokjes
150 gr champignons
zout en peper
klein blikje tomatenpuree
1 a 2 knoflookteentjes
4 theelepels paprikapoeder (flinke theelepels)
1 theelepel majoraan
paar blaadjes laurier
pond zuurkool, uit laten lekken en goed uitelkaar trekken
1 dl wodka
4 dl witte wijn
1 droge metworst in dikke plakjes, maakt niet zoveel uit welke als je maar geen friese worst neemt die heeft zoveel kruidnagel erin

alles in volgorde van ingredienten in de pan, na de wijn en wodka goed roeren en als laatste de metworst erop leggen, alles moet dan wel net onder het vocht staan, en mag gerust wat meer wijn in
vervolgens 3 uur pruttelen,
en dan het belangrijkste
24 uur LATEN RUSTEN (dus een dag van te voren maken)
zachtjes weer opwarmen, en met aardappelpuree erbij
vooral lekker op koude dagen, dus laat de winter maar komen

Offline
Berichten: 766

ehhh... dit topic werd geloof ik begonnen als verstandige (dwz caloriebeperkte) recepten :roll: Ik heb de indruk dat de poolse zuurkool daar niet helemaal onder valt [-(
Maar het lijkt me wel lekker =P~

mop
afbeelding van mop
Berichten: 230

en dan nu tijd voor een vegetarisch recept.

2 uien grof gesnippert
2 paprika's gesneden
2 preien in ringetjes
1 courgette
1 wortel grof geraspt
Als je geen zin/tijd hebt om te snijden is de italiaanse groentemix een optie ik gebruik er dan 2 zakken van 400 gram van.
2 bakjes vegetarische balletjes (ah)
2 flessen bioligische tomatensaus (ah)
1kop tomatenketchup
1 blikje ananas
geraspte kaas
evt nootjes
400 gram pasta

doe de groente in de pan samen met de tomatensaus, dit laat je 10 / 15 minuten koken. Intussen de pasta koken. Doe de in stukjes gesneden balletjes en de ananas bij de saus en naar smaak tomatenketchup. zout en peper naar smaak toevoegen
Serveren met geraspte kaas, en evtueel nootjes
smakelijk eten.

Offline
Berichten: 720

ach wat is verstandig, maar het valt reuze mee, de alcohol vervliegt is puur voor de smaak, en er zit niet al te veel vlees in, en de rest is kruiden enzo, tomatenpuree kan absoluut geen kwaad, maar dit is een recept wat echt uit de oostbloklanden komt en is al vanuit de oorlog, uiteraard een beetje aangepast in de loop der jaren, maar wij maken het al minstens 30 jaar op deze manier (nou ja uiteraard doen wij alles uit de losse hand en doe ik altijd 2x alles, dan gaat de rest in de vriezer)

Offline
Berichten: 720

maar over het algemeen eet ik best wel verstandig, ben diabeet, dus dan moet je wel, het is al zo'n gewoonte van me dat ik er niet eens echt bij nadenk, en ik vermijd lactose
maar ik kan niet zonder vlees en vis, hoort er voor mij gewoon bij
dus ik kom nog wel met een lekker receptje
en de zuurkool, is echt een aanrader

Offline
Berichten: 766

jolly schreef:
ach wat is verstandig, maar het valt reuze mee, de alcohol vervliegt is puur voor de smaak, en er zit niet al te veel vlees in, en de rest is kruiden enzo, tomatenpuree kan absoluut geen kwaad, maar dit is een recept wat echt uit de oostbloklanden komt en is al vanuit de oorlog, uiteraard een beetje aangepast in de loop der jaren, maar wij maken het al minstens 30 jaar op deze manier (nou ja uiteraard doen wij alles uit de losse hand en doe ik altijd 2x alles, dan gaat de rest in de vriezer)

Ik bedoel het ook niet als aanval ;) Maar ik lees zeker 600gram vèt vlees op 500 gram groenten... de alcohol daar zit ik niet mee ;) Als je uitgaat van de richtlijn 75 - 100 gram mager vlees + 200 gram groenten pp. ddan klopt het niet. Dus dat was de reden van mijn opmerking.... (En dit is typisch zo'n recept wat vroeger met een restje vlees gemaakt werd, wat nu "verrijkt" is naar de minder magere tijden ;) )

Offline
Berichten: 766

RuthF schreef:
jolly schreef:
ach wat is verstandig, maar het valt reuze mee, de alcohol vervliegt is puur voor de smaak, en er zit niet al te veel vlees in, en de rest is kruiden enzo, tomatenpuree kan absoluut geen kwaad, maar dit is een recept wat echt uit de oostbloklanden komt en is al vanuit de oorlog, uiteraard een beetje aangepast in de loop der jaren, maar wij maken het al minstens 30 jaar op deze manier (nou ja uiteraard doen wij alles uit de losse hand en doe ik altijd 2x alles, dan gaat de rest in de vriezer)

Ik bedoel het ook niet als aanval ;) Maar ik lees zeker 600gram vèt vlees op 500 gram groenten... de alcohol daar zit ik niet mee ;) Als je uitgaat van de richtlijn 75 - 100 gram mager vlees + 200 gram groenten pp. ddan klopt het niet. Dus dat was de reden van mijn opmerking.... (En dit is typisch zo'n recept wat vroeger met een restje vlees gemaakt werd, wat nu "verrijkt" is naar de minder magere tijden ;) )

Maar ik ga het btw gauw eens een keer uitproberen :lol:

Offline
Berichten: 720

ik zie het ook niet als een aanval hoor :D en je kan er natuurlijk altijd nog wat extra groente bijnemen en mager vlees nemen
ik ben nou eenmaal een echte vleeseter :D :D

Offline
Berichten: 720

ohhhhhhhhhhhhhh echte kaloriearme recepten, oh jee maar die heb ik ook wel, dat is niet zo moeilijk, ik ga eens spitten in mijn receptenboek :-w :-w dat zijn dus recepten uit andere boeken die ikzelf hier en daar wat aanpas, en dan komt er altijd wat lekkers uit

Offline
Berichten: 434

Omhoog

afbeelding van madeliefje
Berichten: 170

wie heeft er tips om toch te blijven eten na een chemo ook als je eigenlijk geen trek hebt en heel erg misselijk bent?

Offline
Berichten: 1446

Madeliefje, ik was even wat vergeten. Dit topic gaat over verstandige recepten.

Klik :arrow: hier voor het topic Wat is nog lekker eten na de chemo, en hier :arrow: voor Hongergevoel na chemo. Dan houden we dit topic voor de recepten.

Roosje (moderator)

afbeelding van madeliefje
Berichten: 170

tnx

afbeelding van Coller
Berichten: 62

Aardappel- broccolitaart

750 gr vast kokende aardappels (beetgaar in blokjes)
600 gr broccoli (beetgaar in kleine roosjes)
2 uien
150 gr magere spekblokjes
200 ml room (kan ook met Linesse van Blueband, minder vet)
4 eieren
100 gr geraspte kaas ( minimaal belegen, kan ook met 30+ kaas)

Springvorm invetten
Oven voorverwarmen op 200 graden

- Uien en spekjes op hoog vuur goudbruin bakken en iets laten afkoelen.
- Eieren losroeren, room er door mengen, zout en peper naar smaak toevoegen
- Helft van de kaas erdoor mengen
- Aardappels en broccoli goed laten uitlekken op een vergiet, daarna in de springvorm doen, goed verdelen.
- Uien en spekjes bij roommengsel voegen en eroverheen gieten.
- Rest van de kaas erover strooien.
- Ongeveer 25 minuten in de oven. Zet de springvorm op een ovenplaat of leg er bakpapier onder, soms lekt het in het begin een beetje.

Vegetariërs kunnen de spekblokjes vervangen door cashewnoten.

Offline
Berichten: 2286

Broccoli-courgettetaart met pijnboompittten.

250 gram broccoli
1 courgette
75 gram pijnboompitten
(diepvries)plakjes deeg voor hartige taart
geraspte (oude) kaas
1 dl slankroom
2 eieren
3 eetlepels pesto

Springvorm invetten en oven aanzetten.
Deegplakjes ontdooien.

*Broccoli schoonmaken en verdelen in kleine roosjes en net gaar koken. Goed laten uitlekken!
*Courgette in blokjes snijden en roerbakken.
*Pijnboompitten in droge koekepan roosteren en laat ze afkoelen op een bord.
*Springvorm bekleden met deegplakjes en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Strooi er evt. wat verkruimeld beschuit over.
*Schep de courgette en de broccoli in de springvorm en strooi hier de pijnboompitten en wat van de geraspte kaas over.
*Klop de eieren los met de room, pesto en schenk dit in de springvorm.
*Geraspte kaas erover en deegranden dichtklappen. Evt. randen bestrijken met een ei.
* Hup, taart in de oven en 30 minuten bakken.

Lekker met rosti rondjes, een salade en zelfgemaakte appelmoes.

Offline
Berichten: 720

kan het ook een aardappel-courgette-brocolli taart zijn

slankroom????dan zeker ook :lol: 30+ kaas :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4240

jolly schreef:
slankroom????dan zeker ook :lol: 30+ kaas :lol: :lol:

Ook handig: magere kwark gebruiken ipv slankroom.

Offline
Berichten: 1244

Ik weet niet of dit wel zulke verstandige recepten zijn maar ik denk dat ze hier toch het beste staan.
De pastasalade en rijstsalade die ik gemaakt had voor het eten in Waalwijk.

Pastasalade met gerookte zalm

- 250 gram pasta koken in bouillonblokje en en na koken meteen 1 eetlepel olijfolie er door roeren tegen het plakken.

- 200 gr gerookte zalmsnippers
- 1 bakje cherrysalade
- ¼ rode paprika, in blokjes
- ¼ gele paprika, in blokjes
- ¼ groene paprika
- ½ ui gesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ komkommer geschild, van zaadlijsten ontdaan en fijn gesneden
- 1 eetlepel zure room (of 1 eetlepel mayonaise)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 teentje knoflook geperst.

Sausje maken van zure room (of mayonaise), olijfolie, azijn en mosterd, knoflook en italiaanse kruiden.
Dit door de afgekoelde pasta roeren samen met de rest van de ingrediënten.

Vegetarische rijstsalade

- 250 gram zilvervliesrijst koken in groenten-boullionblokje (ik heb Pandanrijst gebruikt), na koken meteen 1 eetlepel olijfolie doorroeren tegen het plakken

- 100 gram rozijnen
- 100 gram cashewnoten
- 1 l pot of blik perziken, fijn gesneden
- 0.2 l pot of blik rode bonen (kidney beans)
- 0.4 l blik mexicaanse groenten (bonduelle)
- ½ komkommer geschild, van zaadlijsten ontdaan en fijn gesneden
- 1 klein potje olijven zonder pit

Voor de dressing:
- 4 eetl. olijfolie
- 2 eetl. citroensap
- 1 theel. suiker
- Peper en italiaanse kruiden

Tomatensoep (vegetarisch)

- groentebouillon blokje
- 2 pakjes gezeefde tomaten
- 3 pakjes Tomato fritto
- ½ liter water
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels ketjap

Aan de kook brengen en klaar.

Voor kleinere hoeveelheden:
Normaal doe ik de gezeefde tomaten en tomato fritto 1 op 1, de rest van de ingrediënten dan aanpassen (ik doe altijd maar wat op gevoel erbij en suiker en ketjap zijn dan ook ongeveer in die hoeveelheden toegevoegd)

Offline
Berichten: 944

:P En ik had je willen mailen voor de pastasalade :P
Hij was heerlijk =P~ Dank je wel [kiss]

Offline
Berichten: 720

Ja, die pastasalade was erg lekker

ik ga het recept gelijk
knip
plak
print

en in mijn recepten schrift, en van de week maken
lekker met een stukje vis (of vlees)
gewoon als maaltijdsalade met stokbrood en boter
lekker

dank je Sbous

Offline
Berichten: 944

Waarom knippen en plakken. Gewoon selecteren en printen :wink:
Is wel OT :roll:

Offline
Berichten: 720

MarinaB schreef:
Waarom knippen en plakken. Gewoon selecteren en printen :wink:
Is wel OT :roll:

maar ja.....................ik wil hem toch wel graag gewoon in mijn receptenlijstje in word hebben
dus toch knip, plak, dan opslaan en printen
hihi
das ook erg handig als je het recept door wil sturen

luf u 2 :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 2286

Iemand nog lekkere recepten om de winterkwabjes eraf te krijgen?

Offline
Berichten: 651

Jaaaa ik heb ook wel weer zin in iets nieuws...Misschien dat onze Zilver nog een leuke, calorie-arme suggestie heeft? =P~
Enne Marielleke...jij winterkwabben?

Offline
Berichten: 2286

winterkwabjes schreef ik ... [grinnik]

Offline
Berichten: 6

Hallo allemaal,

Ik was op zoek naar een lijstje met dingen die lekker gevonden worden na de chemo, vooral 's morgens weet ik het niet te vinden, ik lust heel graag fruit, ook 's morgens maar ik hou dat honger gevoel.
Tips voor andere dingen zijn dus zeker welkom.

Mijn lijst met dingen die ik erg graag lust op sommige momenten:
- volle chocomel
- verse jus d'orange

- watermeloen
- verse ananas

- radijs
- komkommer
- cherry tomaatjes
- wortel

Koud:
- ijs
- rabarber
- appelmoes
- pudding
- vanille vla

- partystick (augurk, maar dan minder zuur) evt met boterhamworst!

- patat en hamburgers
- zoute dingen,
- paprika chips...

Moeilijk hoor, het zou misschien wel handig zijn om op dit forum een geintegreerde lijst te hebben met alle dingen die lekker gevonden worden, geen idee of dit kan. Hetzelfde voor de recepten, leuk om die op volgorde te doen, inderdaad categoriseren op gezond, maar ook vlees, vis en hoofd- of voorgerecht?

Offline
Berichten: 4240

Lenny, we hebben een speciaal topic over 'smaakverandering na chemo', waar ik jouw bericht even naartoe kopieer. Daar staan al heel veel tips in.

Klik voor :arrow: smaakverandering na chemo.

Bergamot (moderator)

afbeelding van admin
Offline
Berichten: 4389

- lekker donker brood (vind ik zelf het lekkerst) maar wit casino kan ook
- een boterham besmeren met wat yoghurt of mayonaise
- wat plakjes advocado snijden en op de boterham leggen
- daar wat rucola opleggen
- afmaken met wat plakjes rookvlees
- afdekken met boterham wederom besmeerd met wat yoghurt

Offline
Berichten: 162

Hee dit topic ben ik nog niet eerder tegen gekomen.
Hier volg 1 van mijn favoriete "restjes" recepten.

Blik linzen
Pot geroosterde paprika (kleur is niet belangrijk)
Knoflook
courgette
restjes groente
geitenkaas
rucola
provencaalse kruiden

Bak de courgette en pers knoflook erboven uit
Voeg de groenterestjes toe
Roer er geitenkaas (zachte is het lekkerst, maar feta kan ook) door
Voeg daarna de geroosterde paprika in stukjes toe
En daarna uitgelekte linzen
Breng op smaak met peper zout en provencaalse kruiden
Voeg vlak voor opdienen rucola toe
Kan zowel lauwwarm als koud worden gegeten

Offline
Berichten: 2286

Nog leuke nieuwe recepten in de aanbieding?

Offline
Berichten: 156

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 20 min

Een smakelijke variant op rundvleesgoulash. Lekkere winterkost voor op koude avonden.

Ingredienten
4 hele Ui
520 g Kip, filet, rauw
2 hele Rode paprika
2 blikje(s) Tomatenpuree (klein)
800 g Tomaat, uit blik (gepeld)
1 snufje Paprikapoeder
1 snufje Zout
1 snufje Peper
8 koffielepel(s) Roomboter, halfvol

Instructies
Verhit de boter in een ruime antiaanbakpan. Fruit de gesnipperde uien. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en schroei deze dicht. Voeg de paprikablokjes en de tomaten toe en breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Laat de goulash 20 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Notities
Serveer met gekookte rijst.

Smakelijk eten.

Offline
Berichten: 156

Porties: 2
Voorbereidingstijd: 12 min
Bereidingstijd: 70 min
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Zo simpel maar zo lekker! Flinterdunne aardappelplakjes met ham en bouillon uit de oven.

Ingredienten

500 g Aardappelen, naturel
1 hele Ui
100 g Ham, gekookt, mager
400 ml Bouillon, kip
1 mespuntje(s) Komijnpoeder (djinten)
2 eetlepel(s) Tijm
1 snufje Peper
1 snufje Zout

Schil de aardappelen en snijd ze met een schaaf in heel dunne plakjes.

Pel de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de ham in reepjes.

Verwarm de oven voor op 190°C. Doe een laag aardappelplakjes in een ovenschaal. Leg de ui en de ham erop en sluit weer af met een laag aardappels. Strooi de kruiden en peper en zout erover.

Giet de warme bouillon erbij en druk de aardappel aan. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak ca. 30 minuten. Verwijder vervolgens het folie en bak nog eens 30 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn.

Smakelijk eten.

Pagina's