APK topic

34 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 115
APK topic

Een heel nieuw APK hoekje.

Hier willen we alle nieuwe APK-tjes (periodieke keuringen en controles) horen en vooral vieren!!!!

Wij hopen dat we heel snel een nieuwe mogen aanmaken omdat deze dan al vol is :lol:

Offline
Berichten: 602

Dan meld ik me hier als eerste met een big big smile. :D

Mijn APK is weer binnen. Niet te geloven dat het eind dit jaar alweer tien jaar geleden is (december 2004) dat ik mijn diagnose kreeg. Mijn leven kwam kwam gierend en piepend tot stilstand. Maandenlang keek ik niet verder dan een week vooruit. Hoe ik er over vijf jaar voor zou staan? Geen flauw idee. Een jaar vooruit kijken gaf al één grote mist, zover reikte mijn blik gewoon niet. Die vertraging van de tijd (ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) kan ik me nog heel goed herinneren.

En hier zit ik dan, bijna tien jaar verder, soms balend dat ik me weer door de sleur van alledag laat opslokken. Maar dan denk ik: fijn dat het weer kan, dat mijn leven niet meer stilstaat. Dat ik me gezond voel, het druk heb en ik zomaar alweer zoveel jaren verder ben.

:D :D :D

Offline
Berichten: 1109

Proficiat Ambulo

Offline
Berichten: 874

Wat fijn!! :-D

Offline
Berichten: 112

Gefeliciteerd Ambulo!

Die van mij is al weer even geleden, maar ter ere van het nieuwe hoekje: op 9 april heb ik mijn allereerste APK gekregen.

Aan de ene kant opgelucht, maar omdat ik letterlijk nog niet zo lekker in mijn vel zit kreeg ik er geen blij gevoel van. Misschien dan nu alsnog :-).

Offline
Berichten: 397

:D :D wat een fijn bericht.

Offline
Berichten: 70

Gefeliciteerd Ambulo en Maria! :P

Offline
Berichten: 64

Geweldig nieuws voor jullie allebei!!
Ik zit zelf nog midden in de behandelingen maar ik hoop toch
ook dat ik over 10 jaar ook van die geweldige berichten kan plaatsten!
Super!!

Offline
Berichten: 874

Hoera Maria! :-)
En succes met het weer beter in je vel komen te zitten.

Offline
Berichten: 602

Dank allemaal!

He Maria,
Al voelt het voor jou nog niet zo, toch ook gefeliciteerd :D
Je eerste APK, dan zit je nog niet lang na je behandelingen. Ik hoop dat je je snel beter in je vel gaat voelen!

En Hermien, ik wens het je toe, en iedereen die hier nog maar net binnenkomt. Dat je op een dag denkt, jee, tien jaar geleden alweer, wie had dat gedacht...

Offline
Berichten: 397

En tien jaar is zo om.
Ik vind de tijd zo snel gaan...
Komt zeker dat ik ouder wordt, de tijd vliegt in mijn beleving.

Offline
Berichten: 602

Haha, ik dacht het, jij zegt het. We zijn even oud, Ellen :-)

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

Fijn dat mensen hier zulke positieve verhalen vertellen. Vandaag had ik mijn APK. De derde (denk ik) sinds de laatste chemo in september 2013. Nu heb ik al maanden last van erg veel pijn in mijn rechterborstkas terwijl de kanker, de amputatie en de okselklierverwijdering aan de linkerkant zit. Dat vertelde ik aan de radioloog/oncoloog vandaag ook.

Hij onderzocht me fysiek op alle relevante gebieden en zei: als ik nu niets vind dan moeten we gewoon een scan laten maken om alles uit te sluiten.

Door zijn toedoen kon ik direct cito (extra snel) mijn nierfunctie laten door naar een ct-scan. Morgenmiddag heb ik een afspraak met hem over de uitslag.
Mijn angst voor de uitslag is groot, maar het kan ook meevallen, natuurlijk. Uit de verhalen op dit forum maak ik op dat er niets over te zeggen valt. Je hebt mazzel of niet, daar komt het ongeveer op neer. Hopelijk heb ik mazzel. En zovele anderen ook.

Offline
Berichten: 602

O, spannend, Dopey. Gelukkig hoef je niet heel lang te wachten.
Ik duim voor mazzel en een goeie APK, ook voor jou!

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

Heerlijk om hier ervaring met de apk te kunnen delen!
De ct-scan van afgelopen donderdag liet niets engs zien op het gebied van botten, longen, lever etc. Wel leek het weefsel boven het litteken nogal doorbloed. Dat hoeft niets te betekenen: wondgenezing gaat altijd gepaard met extra doorbloeding.
De radioloog vond het allemaal niet echt verontrustend maar volgde wel het advies op van degene die de ct-scan had beoordeeld: nader onderzoek met echo en eventueel punctie.

A.s. dinsdag een echo met of zonder punctie en dan donderdag gesprek met radioloog. Dit ziekenhuis is op sommige kankergerelateerde terreinen zo ontzettend goed en op andere terreinen zo slecht. Gelukkig zijn de goed functionerende afdelingen in de meerderheid.

Offline
Berichten: 602

Niks engs op scan, gelukkig! Maar dus toch nog even spannend. Goed dat ze het zekere voor het onzekere nemen. Ik blijf duimen!

Offline
Berichten: 137

Dag lieve amazones,

APK na 2 jaar!

Vanmorgen de uitslag gekregen. Alles nog steeds goed. Op de foto was niets te zien. Vorige keer zagen ze op de MRI een vaatkluwen, maar daar wordt verder geen onderzoek meer naar gedaan. Wel heb ik morgenochtend een afspraak met een PC. De prothese voelt zo zwaar. Ze gaan m'n overgebleven borst verkleinen en misschien liften. Zodat ik een kleinere en lichtere prothese kan gaan nemen.
Misschien dat ik praat over een expander. De verzekering moet het goedkeuren. Dan heb ik geen prothese meer nodig.
Ik was het allemaal niet van plan, gezien mijn leeftijd, maar ik ben het nu ook een beetje zat. Telkens pijn in m'n schouder en ongelijke borsten, want ik gebruik de wattenprothese van na de operatie meestal. Ik wacht morgen het gesprek met de PC af.

Maar het goede nieuws is dat het verder goed gaat!

Offline
Berichten: 397

Wat fijn Norbs.
Gefeliciteerd :D

Offline
Berichten: 874

Hoera!
:)

truus
afbeelding van truus

[dans] =D> [dans] [ok] gelukkig

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

Ik zag dat ik mijn bericht nog niet helemaal had afgerond, hierboven. Na de scan is er een echo gemaakt. Daarop was alleen wat seroom te zien boven het litteken. De radioloog heeft dat weggehaald. Er bleek niets kwaadaardigs in het vocht te zitten. Hoera.
Wel blijf ik zitten met een steeds erger wordende pijn aan mijn ribben/borstkas aan de rechterkant en ook pijn onder mijn oksel aan de linker (geopereerde) kant. De radioloog heeft me nu doorverwezen naar de pijnpoli want een echte oorzaak kan hij ook niet vinden. Met codeïne en paracetamol probeer ik het tot die tijd onder controle te houden.

Wel fijn dat de radioloog me zo serieus neemt.

Offline
Berichten: 112

Hoera Norbs! Wat goed ook dat de PC je gaat helpen.

En Dopey, fijn dat het een goede uitslag was en dat de radioloog je klachten serieus neemt. Ik hoop dat ze nu echt iets vind tegen die pijn aan je ribben (want dat heb je toch al vanaf de eerste operatie?!)

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

hej Maria,
de pijn begon tijdens de chemo (na de operatie). Maar dat is inderdaad al best lang, zo'n beetje een jaar.
Ik dwaal af van het topic geloof ik: hoe was je apk?
Excuus.

Offline
Berichten: 112

Ik geloof dat een beetje afdwalen in café Amazonia niet zo'n punt is :-).

Offline
Berichten: 716

Yes, ik heb ook weer een goede APK achter de rug :). De vijfde al sinds mijn behandelingen zijn afgerond in oktober 2013. Deze was iets spannender omdat ik erg last had van mijn schouder. Ter geruststelling mocht ik een röntgenfoto laten maken. De botten zagen er goed uit. Ik heb dus 'gewoon' een slijmbeursontsteking. Nog nooit zo blij geweest met een slijmbeursontsteking ;).

truus
afbeelding van truus

gefeliciteerd Lucky, dat geloof ik, dat je daar blij mee bent.

Offline
Berichten: 397

Wat heerlijk voor je Lucky.

Offline
Berichten: 255

Vandaag de jaarlijkse APK. Ook al voel je je goed, het is en blijft spannend. Maar (tromgeroffel): goed nieuws! Alles zag er goed uit, chirurg tevreden, en ik dus ook.

*** rondedansje maken doet ***

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

joepie Nadira! Houen zo!

Offline
Berichten: 299

Wat goed nieuws! Gefeliciteerd!

Hoe ver ben je vanaf de diagnose?

Mijn eerste apk komt nog, maar het lijkt me vreselijk spannend!

Offline
Berichten: 255

Thanks!

@Mora: nu 3 jaar na diagnose.

Offline
Berichten: 493

Gefeliciteerd Nadira, heel erg fijn!

Offline
Berichten: 716

Toeval, ik heb vandaag ook uitslag gehad van de mammografie van vorige week. En ook goed nieuws. Ik noemde het net in mijn verhaal de vijfde keer, en ik zie hierboven dat ik het 3 jaar geleden ook de vijfde noem. Toen was het het vijfde bezoek aan een arts, nu mijn vijfde mammografie. (Zal vast bij jullie ook zo zijn dat je 1x per jaar mammografie krijgt, en in het begin wel meerdere artsen bezoekt om de paar maanden).

@Nadira: gefeliciteerd! Fijn gevoel he?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van truus

 

Fijn Nadira dat alles goed is!

Ik ben in november geweest. Maar het geeft mij op zich geen tralala gevoel. Het zijn afspraakjes van 10 minuten, gesprekje vluchtig over hoe het gaat, er wordt even aan de littekens gevoeld en onder de oksels en dat was het dan. Ik heb geen borsten meer dus geen mammo.

Ik masseer de littekens 2 x daags, voor en na het slapen en bij het douchen voel ik ook elke dag onder mijn oksels. Ik denk wel dat ik veranderingen zou merken. Maar stoppen met die bezoekjes zoals hij voorstelde.....voelt ook zo........onveilig of zo. Ik ben 4 jaar na diagnose.