Elke dag een wandeling - challenge :)

247 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 716
Elke dag een wandeling - challenge :)

Hoi,

Ik merk dus dat het heel goed voor me is om elke dag te wandelen. Maakt echt verschil op mijn vermoeidheid, en woohoo ook een klein beetje op mijn gewicht. Het is ook goed tijdens behandelingen weet ik (hoewel ik het tijdens de chemo's echt niet vol hield, maar probeerde toch een rondje door de tuin te doen).

Wat mij helpt om het vol te houden is om met andere mensen af te spreken om elke dag te wandelen. Een soort challenge dus. Wie wil met mij meedoen? Dan beginnen we maandag. En delen we in dit topic waar we zijn geweest. Je mag zelf weten hoe je het precies invult en hoe ver je gaat.

Offline
Berichten: 716

Mijn regel voor mezelf is elke werkdag en ik hoef niet op dagen dat ik naar de klant ga, omdat ik dan al een frisse neus krijg. Winkelen in de stad telt ook als wandelen, haha. Maar meestal ga ik met de hondjes die op andere dagen hierachter in het weiland uitgelaten kunnen worden (en daar werd ik een beetje lui van). Mijn kleine rondje is een rondje van een kwartier, maar het liefst ga ik even ergens naar het bos.

Offline
Berichten: 299

Ik doe mee!

Al doe ik dit sowieso al. Ik breng en haal mn dochtertje lopend naar en van school. Verder probeer ik lopend naar mn werk te gaan (20 minuten) maar dat lukt niet altijd.

Goed en leuk initiatief!

Offline
Berichten: 169

Ik doe in gedachten mee, ik maak iedere dag ongeveer hetzelfde rondje, schuif de wandeling voor me uit de dag door, de avond in, maar doe hem dan wel. Sinds chemo twee elke dag een uur als ik niet heb gefietst, half uur als ik al uur op de fiets heb gezeten diezelfde dag (bijna elke dag.) Doet me erg goed, zowel fysiek als mentaal. en ik slaap beter dan voor de diagnose.

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb voor mezelf ook al sinds 2013 die regel, elke dag wandelen. Als het vies weer is zoals nu, ga ik naar de hoek voor wat boodschapjes, 10 minuten heen en 10 minuten terug. Is het beter weer dan ga ik naar het winkelcentrum en dat is 30 minuten lopen, heen en 30 minuten terug. Dus dat is een mooie hoeveelheid.

Als ik alleen naar de hoek ben gewest probeer ik wel 's middags nog een blokje om te gaan, dat ben ik weer aan het opbouwen zeg maar. En als ik op dinsdag naar mijn moeder ga loop ik automatisch bij elkaar ruim een uur, dus ook een prima actieve dag.

Ik had een mooie natuur-wandeling van 50 minuten maar die durf ik helaas niet meer te doen, na drie keer een akkefietje met schorem. Maar van de zomer pak ik ook dat wel weer op.

Offline
Berichten: 187

O, ik doe mee zodra ik mijn EVO heb gekregen (a.s. dinsdag). Ik sport al 2x in de week en fiets 3x per week 30 km, maar iedere avond nog een blokje om doe ik graag aan mee!

Offline
Berichten: 716

Superleuk zoveel enthouasiaste reacties :).

Offline
Berichten: 4066

Ja ik ook hoor, elke dag! Vanmiddag heb ik een rondje in de (jou vast wel bekende) Geelders gewandeld.

Offline
Berichten: 4066

En wat heb jij vandaag gedaan?

Offline
Berichten: 156

Ik doe ook mee! Heb vanmiddag een wandeling gemaakt van een half uur en wil vanavond ook een blokje om.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Ik heb gisterochtend 15 minuten heen en 15 minuten terug naar de winkel gedaan en 's middags nog een blok om van 20 minuten. Was heerlijk weer met een zonnetje.

Vandaag naar mijn moeder en dat is in leusden vanaf bushalte 30 minuten lopen heen en 30 minuten terug. Dus dan heb ik automatisch mijn metertjes wel gemaakt. Ook bij de overstap is het ondeveer 10 minuten lopen van de ene naar de andere halte.

Offline
Berichten: 716

Zo leuk dat er zoveel mensen meedoen. En zo'n pech voor mij dat ik nu net griep heb :(. Ik duim dat jullie nog net zo enthousiast zijn als ik over een paar dagen ook kan starten.

@EllenK: zeker bekend. Mijn favoriete bos :). Grappig, ik zou je zomaar kunnen tegenkomen. Maar je niet herkennen, haha. Hmm... Mij herken je aan 2 schapendoezen, een zwarte en een blond met zwarte. Oh wacht... mij herken je natuurlijk aan mijn foto hier op het forum ;).

Offline
Berichten: 299

Vandaag heerlijk naar en van mn werk gewandeld. Het zonnetje scheen zo lekker en het was heerlijk vrieskoud!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Vandaag sla ik even over - schaam - mijn benen willen niet wat ik wil.

Offline
Berichten: 4066

Vandaag twee uur bij Vught gewandeld, vertrekpunt vanaf de Loonsebaan: wat een schitterend wandelgebied zeg.

 

Offline
Berichten: 4066

En Lucky, er lopen daar ook wel eens herten!
En gisteren, uh .... s morgens ronde met mijn moeder, 's middags ronde Gemondseweg - Sliperman etc. circa 5 km.

Offline
Berichten: 716

Oh Ellen, ik kan via jou nog eens nieuwe plekken otdekken! Ik zal ook eens in Vught kijken.

Offline
Berichten: 187

Gisteren en eergisteravond door 2 VO-scholen gelopen met mijn zoon... Poeh he dat waren nogal wat stappen. Heb als stappendoel 5000 per dag ingesteld op mijn telefoon. Nou, daar ben ik ruim overheen gedaan. Vandaag een ziekenhuisbezoekje en daarna half ziek en grieperig in slaap gevallen dus vandaag even geen challenge voor mij.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Gisteren weer een uur gelopen - heen en weer naar het winkelcentrum.

Offline
Berichten: 255

Op mijn werk loop ik wat af, telt dat ook?

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Tuurlijk telt dat!

Offline
Berichten: 716

Veel hoor, een uur, Stoere Leeuw! Ik loop meestal 20 minuten a een half uur. Als ik extra ver ga, dan is het drie kwartier. Ik krijg ook last van of m'n heup of m'n achillespees als ik te ver loop. Had ik eerst al bij 20 minuten, dus er zit vooruitgang in.

Ik hoest hier nog even door ;). Ik ga maandag beginnen met de challenge.

Offline
Berichten: 299

Vandaag ben ik heerlijk naar het werk gelopen en daarna zijn we de markt overgeweest. Goes gelopen en een fijne dag.

Offline
Berichten: 716

Goed gedaan!

Ik heb vandaag mijn nieuwe schoenen binnen. Zocht al een tijdje leuke schoenen waar je goed op kan wandelen, ook met sneeuw en modder, die niet op m'n achillespees drukken, en nu gevonden. Kun je zo blij van worden :). Alleen daarom verheug ik me al op m'n volgende wandeling. 

Maandag. Echt :).

 

Offline
Berichten: 299

Na 2 dagen niet gewandeld te hebben, heb ik vandaag een uur gelopen. Het was koud maar de zon scheen lekker in mn gezicht. Echt een geluksmomentje.

Offline
Berichten: 716

Heerlijk he?

Ik ben vandaag voor de eerste keer sinds een week weer naar buiten geweest. Mijn korte rondje van een kwartier omdat ik nog kortademig ben en hoestbuien heb. Korte rondje gaat een stukje door het bos en een stukje langs de Dommel. Het was heerlijk! Fijn wandelweer. 

(Ik was extra gemotiveerd  om te gaan omdat ik nieuwe (platte) schoenen heb waar ik superblij mee ben. Haha, je bent een vrouw of je bent het niet.)

 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Vandaag maar 20 minuten - heen en weer naar de winkel op de hoek. Morgen veel lopen, hele dorp door waar ik ben opgegroeid - van 7 - 22 en van 26 - 50. Op bezoek bij mijn moeder. Vind ik een fijne wandeling, jeugd-sentiment.

Offline
Berichten: 187

Gisteren en eergisteren na het eten nog even een blokje om, dat is een half uurtje ongeveer. Ik moet heel erg wennen aan die spalk, kan me lang niet zo makkelijk voortbewegen als ik had gehoopt. Dat zal wel moeten wennen. Maar ondanks dat, toch erop uit. Want ik ben de challenge aangegaan. En bij thuiskomst lekker frisse neus en een schouderklopje voor mezelf.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Zo voor vandaag mijn kilometertjes wel weer gemaakt van bushalte naar moeder en weer terug. meer dan een uur lopen alles bij elkaar. Zalig weer nu voor een wandeling.

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

Mijn wereldreis vandaag: een wandeling van 10 minuten naar de hei (nu wat langer). Onderweg een zwevende ooievaar gespot. Cappuccino met uitzicht op jagende buizerds en een groen waas over de bomen aan de bosrand. Nog even buiten op een bankje gezeten en dan langzaam naar huis. Vrouw aan een zijde, nordic walking stick aan de andere.

Tevreden!

Offline
Berichten: 716

Schouderklopjes voor iedereen :). Gisteren ook het bos ingeweest, kleine ronde.

Ipv het bos zijn we de stad in geweest. Lekker geslenterd :). Daarna uit eten geweest. Het is immers valentijnsdag...

Offline
Berichten: 299

Vandaag heb ik het niet heel goed gedaan. In totaal 20 minuten gelopen. Door de sneeuw met de koude wind. Het is wel goed voor vandaag.

afbeelding van Dopey
Berichten: 627

Pff, Mora,

dat mag je nooit meer van jezelf zeggen hoor: niet goed gedaan! Je bent lekker naar buiten geweest, sneeuw aan je zolen voelen plakken en een frisse neus gehaald

Naar buiten gaan  moet toch geen presteren worden, maar genieten blijven?!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Hartstikke goed Mora - 20 minuten buiten in beweging - wees trots op jezelf in plaats van teleurgesteld.

Zelf heb ik 2 x 20 minuten gelopen, vanmorgen een keer en vanmiddag net terug. Ik wilde vanmiddag eigenlijk een uur doen, maar merkte al snel aan de beentjes dat dat er vandaag niet in zit. Tevreden over mezelf.

 

Offline
Berichten: 299

Hahahha, je hebt gelijk, Dopey! Jouw versie klinkt een stuk positiever! Dank daarvoor!

Stoere Leeuw, bedankt voor je positiviteit!

Julle hebben helemaal gelijk! Dit was ook wandelen en ik hoef niet iedere dag mn grenzen te verleggen. Gewoon even zijn is ook harstikke goed!

Bedankt dames!

 

Offline
Berichten: 255

up ivm herindeling forum

Offline
Berichten: 299

Vanochtend yoga gedaan en straks naar het zwembad!

Offline
Berichten: 716

Heerlijk bezig allemaal. Bij mij telt 20 minuten ook. 10 minuten zelfs, als ik maar even een frisse neus haal.

Donderdag in Amersfoort beetje gewinkeld, vrijdag met mijn man en hondjes even over de akkers geweest. M'n ritme zit er weer in.

En extra motivatie: deze week 1x 78.x op de weegschaal gezien :).

Offline
Berichten: 299

Vandaag ongeveer een half uur gelopen! Heerlijk was het!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Zowel de ochtend als de middag twintig minuten gewandeld.

Nou Lucky dan was je heel dicht bij mij aan het shoppen. Nog wat gekocht?

 

Offline
Berichten: 299

Vanochtend mn yoga oefeningen gedaan en straks voor het eerst naar de Revalidatie. Een intake bij de fysio en ewn 0 meting voor mn conditie. Dan is er een beginpunt. Hopelijk is mn conditie niet 0.

Maar die challange lukt wel vandaag met al dat sporten.

Offline
Berichten: 493

Ah, Mora, oncologische revalidatie bij de fysio, ik ben helemaal voor! Ik ben er nu een jaar mee onderweg en ik vind het echt fijn. En ik ben, laten we het vriendelijk zeggen, niet echt een sportvrouw. Onlangs gecheckt hoe ik er voorstond tov mijn nulmeting en jawel hoor, mijn vetpercentage was enorm gezakt naar een prima percentage voor een vrouw van mijn leeftijd (veel meer gezakt dan mijn gewicht, want dat scheelde niet zo heel erg veel), spiermassa toegenomen, zuurstofopname per kg lichaamsgewicht verbeterd, ik was er helemaal blij van allemaal. En dat alles door gewoon twee keer per week te trainen, mild, niks idioots en gewoon binnen de grenzen van wat mijn lijf aankon. Ik moet gerust wel erg mijn best doen hoor bij sommige oefeningen, maar allemaal binnen het redelijke. En het was qua gezondheid nog wel het heftigste jaar van mijn leven, My God, dus daarom vind ik het resultaat helemaal geweldig. Leuk cadeautje erbij is dat je het terug ziet in de spiegel. Veel plezier!!!laugh

Offline
Berichten: 299

Jolien71 schreef:

 

Ah, Mora, oncologische revalidatie bij de fysio, ik ben helemaal voor! Ik ben er nu een jaar mee onderweg en ik vind het echt fijn. En ik ben, laten we het vriendelijk zeggen, niet echt een sportvrouw. Onlangs gecheckt hoe ik er voorstond tov mijn nulmeting en jawel hoor, mijn vetpercentage was enorm gezakt naar een prima percentage voor een vrouw van mijn leeftijd (veel meer gezakt dan mijn gewicht, want dat scheelde niet zo heel erg veel), spiermassa toegenomen, zuurstofopname per kg lichaamsgewicht verbeterd, ik was er helemaal blij van allemaal. En dat alles door gewoon twee keer per week te trainen, mild, niks idioots en gewoon binnen de grenzen van wat mijn lijf aankon. Ik moet gerust wel erg mijn best doen hoor bij sommige oefeningen, maar allemaal binnen het redelijke. En het was qua gezondheid nog wel het heftigste jaar van mijn leven, My God, dus daarom vind ik het resultaat helemaal geweldig. Leuk cadeautje erbij is dat je het terug ziet in de spiegel. Veel plezier!!!laugh

 

Ik ben ook alles behalve een sportvrouw en word al moe van het kijken naar sport. Vanzelfsprekend kijk ik er dan ook best tegenop om ineens te gaan sporten. Il weet natuurlijk dat ik dit vrijwillig en voor mezelf doe maar een makkelijk cadeautje aan mezelf vind ik het niet. Dat droom figuur, daar hou ik me aan vast ; p

Jolien, werk je er ook nog naast?

Ik werk nu 3 dagen 3 uur maar wil dat terugbrengen naar 2 dagen 3 uur. Het schijnt allemaal best heel zwaar te zijn. Wel fijn om te horen dat het sporten wel binnen het redelijke blijft en niet een bootcamp gaat worden.

Offline
Berichten: 255

Opbouw in uren.. wie daar meer over wil weten kan mij een PB sturen.

Offline
Berichten: 716

@ Stoere Leeuw: ik moest de Margriet kopen voor mijn werk. Stond een artikel in over alzheimer (ik doe de social media voor Alzheimer Nederland, vandaar). En tja, als ik dan in zo'n boekenwinkel ben kan ik het niet laten om nog even rond te snuffelen. Word er altijd blij van. Heb ook nog een tijdschrift over handlettering gekocht en een roman. Ik vind dat ik te weinig lees, er liggen hier stapels ongelezen dikke boeken. Dit was een dunne, een 'pageturner'. Dus toch gekocht, én van het weekend fijn in 1x uitgelezen.

@Mora: wat ben jij goed bezig! Ik heb de revalidatie toen niet gedaan, maar na een jaar vond ik vooral dat ik nog te weinig kracht in mijn benen had. Als ik opsta van de bank ben ik net zo'n oude vrouw. En opstaan vanaf de grond is helemaal een ramp. Dus toen heb ik een paar maanden medische fysio gedaan. Het is fijn om dan even een stok achter de deur te hebben. Ben nog steeds niet helemaal soepel, maar het is wel verbeterd.

Ik denk als je nu dagelijks loopt, dat je conditie echt niet 0 is.

Ikzelf ben maandag lekker naar het bos geweest, de Geelders, waar Ellen het ook over had. 40 minuten gewandeld en niemand tegengekomen! Zo fijn. (Een van de honden moet ik aanlijnen als ik mensen tegenkom -en blaft als daar een hond bij is- is dus beetje gedoe). Dinsdag vergeten te wandelen. De dag ging zo snel voorbij. Maar dat heb ik woensdag goedgemaakt: ik hoefde niet omdat het niet een dag thuis was, maar heb toch even met moeder en zus een rondje gemaakt toen ik daar was. Gisteren klein rondje, en dat wordt het vanmiddag denk ik ook, want heb niet zo veel tijd.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Vandaag eindelijk mezelf weer zover gekregen de wandeling van een uur te maken - zalig weer daarvoor. Yeahhhh trots op mezelf. Toch proberen dat 2 x per week te doen. En dan 1 x per week loop ik al een uur als ik naar mijn moeder ga. De andere dagen is 2 x 20 minuten waar ik tevree mee ben.

Offline
Berichten: 187

Mijn sportweek in beeld: 2x een uur FysioFitness, 1 x 30 km gefietst en 3x blokje om van 20 minuten. Daarnaast ook thuis mijn fysio-oefeningen gedaan, al snel zo'n 15-20 minuten per dag. En dan ook nog 3 dagen gewerkt, waar ik ook de nodige meters maak. Nu heerlijk genieten van het weekend, dat is dan ook echt mijn rustpuntje in de week.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Goed actief bezig Kiki!

Offline
Berichten: 299

@ Kiki, respect hoor!yes

Vandaag yoga gedaan en daardoor de minimale spierpijn van de revalidatie test weggewerkt!

Offline
Berichten: 493

Kiki, you go girl!!

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Vandaag 2 x 20 minuutjes.

Pagina's