Plannen voor kerstmis

12 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 716
Plannen voor kerstmis

Hoi,

Ben benieuwd wat jullie plannen zijn voor de kerst? Speelt de borstkanker dan nog een rol?

Wij gaan op familiebezoek met kerst, zoals elk jaar. 1e kerstdag naar mijn moeder vermoedelijk gourmetten. We doen het dobbelspel met kleine cadeautjes. En 2e kerstdag naar mijn schoonouders een brunch. Ik herinner me dat het eerste jaar na de chemo's kerst en vooral oud&nieuw meer beladen was. Hoeveel ga je er nog meemaken? Tegenwoordig sta ik er minder bij stil, hoewel ik m'n vader altijd wel mis, dus de vergankelijkheid van het leven is toch een issue.

Maar verder is het ook vooral erg gezellig.

Offline
Berichten: 4066

Bij ons ook geen grote dingen. Wel komt onze zoon met vriendin 2e kerstdag eten. Ze is vegan, dus ik leef me helemaal uit met nieuwe recepten. Net zelf hummus gemaakt, (dat doe ik wel vaker overigens) dus die is vast klaar. Denk verder aan aubergine-soep, veel paddenstoelen en een leuk baksel als toetjes, met vers fruit. Leuk dus, en wat ik nog leuker vind is dat ze blijven slapen. Dan kun je nog spelletjes doen, en een gezellig ontbijt de volgende ochtend.

Met dementerende schoonmoeder én moeder is het wat schipperen. Met schoonmoeder is er iets in de kerk tegenover haar tehuisje, mijn man gaat daarheen, en ik waai zeker ook bij mijn moeder aan, maar alleen voor een kopje koffie en een wandeling samen.

Natuurlijk denk is: zal ik er volgend jaar nog zijn. Maar ik maak nu al voor de derde keer kerst mee, met uit zaaiingen. De druk is eraf. Ik zie gewoon wel of ik er volgend jaar nog ben. Ik kan er steeds minder mee en laat het dus wat meer los. Gewoon naar vandaag kijken en wat plannen voor een klein poosje vooruit maar niet meer steeds bedenken: hoe zal het over een jaar zijn.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Voor mij was kerst en oud en nieuw jaren lang te beladen. Sinds 2012 geen kerstversiering meer in huis. En nu voor het eerst me er weer aan gewaagd, een kerstboomje. Hij is van metaal (ik heb 8 katten). Via internet besteld en ook wat dingen voor erin. Had slierten in 4 kleuren besteld, maar kreeg 4 blauwe.

Alle vier om het metaal gewonden, dus nu heb ik een blauwe boom hahaha.

Zus gevraagd of er onbreekbaren dingen van mijn ouders waren en die is ze komen brengen. (moeder is afgelopen zomer overleden).

December was in 2013 niet feestelijk, net dubbele amputatie achter de rug en de wetenschap anderhalf jaar aan de chemo en immuno te moeten. December 2013 overleden ook 2 van mijn katten.

December 23 jaar 2014 overleed een vriendin - aan kanker. December 22 jaar 2016 overleed weer een vriendin - aan kanker. Ik heb haar katten in huis genomen, die wonen hier nu 2 jaar op 26/12/2016 gekomen.

En nu 2018 - ik kreeg voor het eerst weer de kerst-kriebels. En fanatiek wat leuke dingen besteld - kamer versierd.

Ben stiekum helemaal verliefd op mijn boompje. Ik denk dat we gewoon thuis blijven. Word er helemaal blij van. Lekker morgen beginnen met een kerst-leg-puzzel. Ik heb er twee dus ik kom mijn dagen wel door ook met puzzelen in kerststemming hahaha.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen. Voor mij voor het eerst weer onbeladen genieten.

 

 

afbeelding van inkyaquamama
Berichten: 210

Ik blijf heerlijk alleen thuis,mijn moeder krijgt wel bezoek met de kerst dus ik voel me niet schuldig.

Ga me uitleven op een eigen bedachte visschotel uit de oven,koken is mijn hobby en mijn uitlaatklep.

Niks zo rustgevend als roeren in pannen en potten.

Offline
Berichten: 85

Tja, wat zal ik zeggen....Dec 2009 borstkanker. Op oudjaarjaarsdag werd dat ‘ding’ verwijderd. Dus kerst is voor mij altijd een ‘ding’ 

2e Kerstdag is voor ons eten bij schoonfamilie omdat schoonmoeder al 23 jaar weduwe is. (Lief mens) 

Verder wil ik dingen doen die ik leuk vind omdat wij heel druk zijn...mijn man heeft kledingwinkels en ik een drukke knipsalon. Daar hoor ik iedere dag gevallen van kanker, op dit moment gaat iedereen je fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar wensen met de nadruk op ‘gezond’ want zeggen ze dan....1op de 3 mensen!!!! Dat wil zeggen in ieder gezin 1.....slik...dan word je weer met je neus op de feiten gedrukt. Ik ben niet bang meer maar toch doordat iedereen het zo nadrukkelijkt zegt altijd weer een momentje van...pfff.

Dus voor ons is Kerst het verplichte moment bij schoonmoeder......en de rest genieten want het is 10 jaar geleden.

Voor iedereen wens ik al wat wenselijk is X

Dus kerst blijft voor mij een ‘ding’

Offline
Berichten: 5

Hier kerst met mijn man. Mijn 3 puberzonen zijn naar Nederland waar ze kerst met de familie doen. Ik heb net mijn derde chemo achter de rug en wil gewoon thuis (in China/Shanghai blijven) Man en ik hebben voor 25 Dec een hotel geboekt voor 1 nachtje met een kamer op de 88ste verdieping van de een na hoogste skyscraper in Shanghai laugh 

Op 30 December zijn de kids weer terug uit NL (mét oliebollenmix!) en kunnen we samen oud&nieuw doen. 

Fijne kerstdagen iedereen en alle goeds voor 2019!

Offline
Berichten: 293

Mijn (nog jonge en lieve) schoonmoeder heeft nog een paar weken te leven, dus kerst is wel een beetje anders dit jaar. Sowieso proberen we er een prachtige 2e kerstdag van te maken met haar. Kerstavond en 1e kerstdag zijn we gewoon thuis, ook vanwege mijn conditie. Maar ik vind het wel een hele fijne tijd. Vandaag is de dag van mijn laatste capecitabinepil, dus zelf heb ik wel iets te vieren! 

Ja, kanker drukt wel een stempel op dit soort dagen. Hoe zal het volgend jaar zijn? Ik heb grote kans op terugkeer en vraag me dan ook af of ik zonder kleerscheuren het jaar ga doorkomen. Maar heb ook geleerd dat het niet zoveel zin heeft om vooruit te kijken. Mijn schoonmoeder mankeerde vorig jaar nog niets, en nu moeten we afscheid gaan nemen. Mijn tante stond er heel vorig jaar slecht voor, met kleine uitzaaiingen van borstkanker, die nu door de chemo zijn verdwenen. Het is beter om te vieren wat er is, ook al is dat soms lastig. 

Ik wens alle amazones een prachtige warme kerst en alle goeds voor het nieuwe jaar, hoe je er ook voorstaat. 

Liefs, 

Linda 

Offline
Berichten: 101

Ik kan me zo goed voorstellen dat kerst beladen is voor sommigen. Ik wens iedereen toch gezellige dagen toe. 

Ohhh Stoere Leeuw wat een lieve katten! Hopelijk laten ze je blauwe boom heel! 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Tot nu toe gaat dat erg goed, de boom zit vast aan de muur. Vandaag nog een bak rode ballen binnen en een deel erin gehangen. Ben er zo blij mee - ik dacht dat ik kerst helemaal had afgezworen. Het is alsof ik eindelijk weer mag genieten van mezelf - of klinkt dat raar.........

afbeelding van inkyaquamama
Berichten: 210

Hier blijft het toch raar vorig jaar nog niks en nu de laatste kerst,niet dat het zielig is ofzo hoor ik ga gewoon genieten.

Ik wens alle amazones een hele fijne kerst

veel liefs Inky

Offline
Berichten: 299

Dat moet toch echt heel raar voor je zijn, Inky. Al ga je er zo lekker nuchter mee om!

Ik ben heel benieuwd wat je allemaal gaat koken! Ik ben gek op eten en koken! 

@ Stoere leeuw, geweldig  die boom en vooral die katten! 

Ook ik wens alle Amazones Fijne feestdagen! 

Offline
Berichten: 192

Ik wens jullie allemaal op je eigen manier fijne dagen, met zoveel mogelijk ontspanning en zo weinig mogelijk stress. De eerste zonder mijn vader dus we gaan 2e kerstdag naar mijn moeder. Mijn man werkt de komende drie nachten dus die slaapt beide kerstdagen. Maar ik heb eigenlijk niet zoveel met kerst. Ik probeer sowieso zoveel mogelijk te genieten van samenzijn met anderen. En van het hier en nu!