Ridoux zegt 'dag'. :-)

37 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 873
Ridoux zegt 'dag'. :-)

Ha lieve meiden,

ik had het al aangekondigd, maar ik ga mijn account hier binnenkort opheffen. Ik wil hier geen vlindertje worden en hoef de laatste weken (ook uit zelbescherming qua tijdsbesteding, hahaha) hier ook niet meer mee te lezen. Word mss een beetje een lang verhaal en mijn daadwerkelijke account verwijder ik denk ik over een week of twee. Dus reageer gerust (dat doe ik dan zelf ws ook) en als je iets wilt pb-en kan dat altijd, ook als je bv het adres van mijn weblog wil weten (is in principe openbaar, maar zet ik niet hier op het forum).

Mss nog kort mijn verhaal. Eind 2011 op 31 jarige leeftijd direct gediagnosticeerd met uitgezaaide borstkanker. Vanaf hald 2012 toen veel gehad aan de amazones. Zowel qua praktische info, als uberhaupt contact, herkenning etc. Omdat ik nooit 'gewoon' borstkanker heb gehad, heb ik me met dat hele 'gebeuren' altijd veel minder bezig gehouden (ook qua reacties en contacten hier), deels omdat het sowieso een ver van mijn bed show al was, maar ook altijd zou zijn.

Wel direct fijn contact met wat 'meta-meiden', ook in het echt samen lunchen etc. Heel waardevol. Door oa veranderingen in het digitale mediatijdperk ben ik actief geworden (beheerder zelfs, met Truus) van eerst één en daarna een andere facebookgroep voor vrouwen met uitgezaaide borstkanker. Deze groep loopt nu al 4 jaar heel goed en fijn en het is echt een enorme aanvulling op mijn (kanker)leven geweest. 

Ik weet dat er hier intern ook strubbelingen zijn geweest, maar puur praktisch kijkend werkt het ook gewoon anders dan een forum. Het fijne is het directe.

Ondertussen is het een club van ongeveer 85 vrouwen, onze max ligt bij 100 (het moet wel overzichtelijk en enigszins persoonlijk blijven), dus daar besteed ik behoorlijk wat tijd. Ook met die meiden spreken we in al dan niet groter verband af en toe af. In principe 2x per jaar een lunch voor iedereen die wil, maar door het land heen ook kleinere clubjes. En natuurlijk persoonlijke dingen.

Ik heb er echt heel fijne en mooie contacten, kennissen en vriendinnen(!!) aan overgehouden. Met wie ik af en toe leuke dingen doe en altijd alles kan delen. Dat even wb hier minder actief zijn en het mooie van de andere manier van lotgenotencontact voor mij.

Ondertussen ben ik dus al 7 jaar na diagnose. Ik heb jaren heel goed geleefd als een gewone dertiger, gewerkt, gepromoveerd, tig reizen, festivals en dat zonder klachten/bijwerkingen. Sinds 1 januari 2017 werk ik niet meer. Helaas (door meds en tumoren) nog best een boel shit meegemaakt. Ondertussen (ik zie het zelf al lang aankomen), komt het einde er nu wel echt aan. De laatste (soort) chemo, die denk ik z'n werking wel ongeveer heeft verloren, nog weer meer uitzaaiingen in mijn hoofd... Ik ben straks gewoon op.

En op zich is het dan ook wel mooi geweest. Het klinkt misschien raar, maar ik loop al 7 jaar deze kant op, weet dat het alleen maar slechter wordt, en ik hoef mijn leven niet te rekken tot die allerlaatste minuut.

Dus naast nog wat bestralingen en chemo, heb ik tm half april nog wat dingen gepland die ik echt graag zou willen doen. Ik hop dat dat lukt, en dan zien we tzt hoe het dan gaat en hoe het verder gaat. Ik heb zelf al veel gepland, ook een in mijn ogen erg goed scenario voor de laatste weken/maanden.

Maar ja, nu weet niemand (ook mijn mega-mega fijne oncoloog niet), en dat kán ook niet, of we nu spreken over 2 weken, 4, 8, 12... Het is gewoon afwachten en kijken hoe het zich allemaal ontwikkelt.

Maar ik rond veel zaken af (niet met een letterlijk afscheid, want dat vind ik echt niet leuk en op dit moment dus ook heel raar, wie weet leef ik wel tot juni). En dat geeft me ook heel veel rust. Ik had natuurlijk al wel dingen geregeld, maar er worden steeds meer gaatjes gevuld, mensen ingelicht, mensen gevraagd etc. Echt niet zo dat ik elke dag de hele dag daar mee bezig ben, maar ik vink langzaam dingetjes af en dat geeft mij heel veel rust. Het is echt niet zo dat ik morgen dood wil, zeker nog niet, maar de tijd komt er aan en het is goed zo. Ik heb geen kinderen. We zitten al zo lang op de wip. Ik ben blij dat de winter voorbij is en ik in de lente kan sterven.

Ik wens iedereen eigenlijk zo'n soort laatste tijd toe (mits dat iets voor je is... ;-) ). Zonder teveel angst en juist met een goed afsluitend gevoel. Ofzo. Ik kies nu ook heel duidelijk voor mezelf en de mensen die voor mij het belangrijkst zijn. 

Zoals ik zei houd ik mijn account nog even een week of twee aan, want ik ben zo'n trut die het niet kan laten om te reageren op dingen. 

Maar lange dingen typ ik alleen vanaf mijn laptop (zoals nu) en die pak ik duidelijk niet eke dag. Dus dan weet je een beetje wat je kunt verwachten, ook wb pb. Ik hoop dat mijn weblog wel tot op het laatst een beetje up to date blijft, en daar zal denk ik mijn dood sowieso wel aangekondigd worden.

Nou, dit zeg ik al wel even: de Amazones zijn heel fijn en ik hoop dat iedereen hier uit kan halen wat ze zoekt. Ik hoop dat iedereen die curatief behandeld wordt, ook 'schoon' blijft. En als je wel palliatief bent, probeer het mooiste er van te maken, al ben ik echt niet zo'n  'elke dag is een feestje' type. In tegendeel. Doe vooral waar jij je goed bij voelt, maar pas op dat je geen dingen uitstelt. Dat is echt zonde.

Liefs!

Offline
Berichten: 147

Dankjewel Ridoux voor dit uitgebreide "open" verslag.

Ik hoop dat je de dingen nog kunt doen die je wilt doen en op een manier zoals JIJ dat wenst. Kan me voorstellen dat je rust vindt in alles geregeld te hebben. Ook begrijp ik dat je voortijdig je account op wilt zeggen bij de Amazones, respect op alle fronten!

Fijne tijd nog op deze aardbol - mooie warme dagen met de mensen die je lief zijn - en als de tijd er rijp voor is wens ik je een rustig en waardevol eind toe.

Liefs,

D.

 

Offline
Berichten: 4201

Stap voor stap.

We spreken elkaar

heartkiss

Offline
Berichten: 332

Bedankt Ridoux dat je ons op de hoogte hebt gehouden en dat je je verhaal hebt gedeeld! Ik vond het erg interessant omdat jij een jonge vrouw bent die al een behoorlijke tijd leeft met uitzaaiingen! 

Ik hoop ook dat je laatste tijd hier op aarde gaat zoals jij dat wilt. Ik begrijp dat je je niet krampachtig vast houdt aan het leven maar dat je bereid bent om los te laten als de tijd daar is. Ik wens je voor nu in ieder geval nog veel mooie momenten toe met de mensen die jij hebt gekozen! 

Offline
Berichten: 457

Ridouxtje! Je had het al aangekondigd. All good things must come to an end, helaas, helaas. Ik blijf je blog volgen, natuurlijk. Ik denk vaak aan je en vind het moeilijk te bevatten dat het einde er aan komt. Voor nu dan maar weer een grote hug vanuit hier. heart

Offline
Berichten: 832

Wat een indrukwekkend verhaal. Mooi om te lezen hoe je alles een plaatsje geeft. En ergens vrede hebt met wat in mijn ogen toch oneerlijk is. Je was een grote aanwinst voor het forum. En blijft het, want je verhalen en adviezen blijven bestaan (toch? Of wis je die ook?)

Ik stuur je nog ff een pb want ik wil je blog graag volgen.

Offline
Berichten: 431

Hoi Ridoux, 

Wat fijn dat je ons nog even meeneemt in je verhaal. Ik begrijp dat je hier geen "vlindertje" wil worden, dat zou mijn ding ook niet echt zijn. Bovendien kan ik mij best voorstellen dat je nu je energie in andere contacten steekt. 

Ik heb veel bewondering voor jou en alle andere vrouwen die ik hier zo nuchter heb zien schrijven over een naderend einde. Ik hoop maar dat ik zelf ook zo stoer zou zijn als het zover komt. Je bent volgens mij van grote waarde geweest voor dit forum, met al je kennis en helaas ervaring. Ik wens je een hele waardevolle tijd toe en hoop op veel mooie momenten voor jou. 

Liefs, 

Linda 

Offline
Berichten: 187

Dankjewel Ridoux, voor al je wijze woorden en adviezen hier op het forum. Ik snap heel goed dat je je laatste tijd op een andere manier wilt besteden en ik gun je nog veel liefdevolle momenten.

Offline
Berichten: 156

Wat fijn Ridoux dat je hier nog afscheid komt nemen. Wens je veel liefde, kracht en sterkte toe en een waardevolle tijd met je dierbaren heart​​​​​​

Liefs Billeke

Offline
Berichten: 42

Bedankt voor alles wat je op het forum gedaan hebt en heel veel sterkte en hopelijk nog veel mooie momenten!

Offline
Berichten: 8

Lieve Ridoux, 

Ongeveer 1,5 jaar geleden heb ik je hele blog in een adem gelezen. Het heeft me veel steun gegeven, herkenning en moed want je hebt me laten inzien dat er ook met zo'n vreselijke diagnose gewoon gewerkt, getuinierd en geleefd kan worden. Iets wat ik nu zelf ondervind. Dankjewel voor je openheid en je eerlijkheid. Ik wens je een mooie, fijne en liefdevolle tijd toe met je geliefden en dat de lente maar heel erg lang mag duren. 

 

Liefs

afbeelding van welmoed
Offline
Berichten: 34

Lieve Ridoux, ik heb heel veel gehad aan jou bijdragen en je blog. Herkenning, wijze woorden, mooie foto's en veel levensvreugde.

Wens je goede weken/maanden toe met rust, liefde.

Dank en veel liefs, welmoed

Offline
Berichten: 873

Sowieso al even dank voor al jullie lieve woorden! :-)

Offline
Berichten: 255

Dank je wel Ridoux voor je bijdrage aan dit forum en fijn dat je zo uit kan leggen hoe je overal in staat. Ik wens je toe dat de tijd die je nog rest verloopt zoals jij dat prettig vindt, met de mensen om je heen die je liefhebt. Doe wat goed voelt! 

Offline
Berichten: 127

Dank je, Ridoux voor je vele bijdragen aan dit forum en de mooie, persoonlijke reacties die je gaf aan lotjes. Mooi te lezen dat je ook nog op andere wijze een plek had en gaf aan dames met uitgezaaide borstkanker. Hoewel ik helemaal snap dat je geen 'roze vlindertje' wilt krijgen/worden hier, moet ik wel eerlijk zeggen dat het heel jammer zou zijn als al jouw verhalen hier zouden verdwijnen... Je bent wellicht zonder het te beseffen een goed, 'mooi' voorbeeld van hoe het leven kan zijn met uitzaaiingen.

Ik wens je nog een mooie liefdevolle tijd toe met degenen die dicht om je heen staan. En dat de lente maar snel volop mag beginnen en je nog kan genieten van de zon. 

PS mis je leuke poes-avatar nu al..

Offline
Berichten: 873

Haha mammoet. Ik heb een tijd geleden al eens al 'mijn verhalen' uit de begintijd verwijderd. Vond t toch geen fijn idee dat hier achter te laten. De poes is ook al een jaar een pelikaan van een mooie vakantie. ;) 

Maar op mn blog staat wel van alles. Moet alleen het kopje 'medisch' maar eens verwijderen want toen de zaken daar wat frequenter werden heb ik t nooit meer bijgehouden. Trouwens hier bij 'mijn verhaal' had ik t ook meer over familie en echt wat persoonlijke dingen enzo en dat wilde ik niet zo. 

Offline
Berichten: 127

Oeps die leuke kat al een jaar vertrokken? De pelikaan is ook mooi hoor, ha ha!

Verdwijnen dan ook al je berichten in het forum eigenlijk? Nou ja, het is natuurlijk ook helemaal aan jou. Straks heb je er geen invloed meer op wat er met je schrijfsels op het wereld wijde web gebeurt, dat is ook weer een raar idee!

Offline
Berichten: 873

Ha dames, t gaat momenteel best beter dan ik een paar weken geleden dacht (maar natuurlijk kunnen dingen zomaar omslaan....) zit nu op het kantelpunt dat de bestraling op mijn hoofd werking zou kunnen laten zien en vrij onverwacht zagen mijn leverwaaarden en markers er vorige week beter uit dan een maand geleden. Ik dacht dat het wel op was met de chemo, maar toch donderdag nog weer eentje gehad. Had 4mg dexa sinds half feb ivm oedeem bij mijn hersentumoren, dat ben ik nu langzaam aan het afbouwen (hoera!), hopelijk blijkt dat ik wel flink omlaag kan nu... fingers crossed. Ben veel leuke dingen aan het doen, met rustdagjes tussendoor. Maar eindelijk weer eens achter de laptop en wat to-do dingen afstrepen, zo ook de Amazones. Ik ga hier zo mijn account opheffen. Het ga jullie allemaal zo goed mogelijk!!

Offline
Berichten: 72

Het ga je goed!!! En bedankt voor je open en eerlijkheid.

Liefs,

Pascal

Offline
Berichten: 156

Wat super dat het best goed gaat! Geniet lekker van je uitstapjes en hoop dat het nog even zo mag blijven gaan! 

Bedankt voor je bijdrage hier op het forum heart

Offline
Berichten: 127

Dag Ridoux! Fijn dat je de dexa kan afbouwen en je kan genieten van je dagjes uit. Geniet ervan! Dag!

Offline
Berichten: 147

Ik wens je nog een mooie - positieve - warme tijd toe, ingevuld op JOUW manier.

Offline
Berichten: 332

Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Stoere Leeuw! Dat je nog maar een hele poos mag genieten! 

Offline
Berichten: 431

Geniet van de lente. Ik hoop op nog heel veel zonnige dagen voor jou. 

Offline
Berichten: 457

Dag Ridoux, dank je wel voor alles wat je hier op het forum gebracht hebt.

Goed om te horen dat het de afgelopen weken beter is gegaan dan verwacht. Grote hug!

Offline
Berichten: 178

Ik wens je een hele goede tijd nog Ridoux, en dat die tijd nog maar lang mag duren. Heel lang. Liefs, Anne

Offline
Berichten: 4201

Ridoux schreef:

 

Ha lieve meiden,

 

ik had het al aangekondigd, maar ik ga mijn account hier binnenkort opheffen. Ik wil hier geen vlindertje worden en hoef de laatste weken (ook uit zelbescherming qua tijdsbesteding, hahaha) hier ook niet meer mee te lezen.

......

Liefs!

 

Voor wie haar volgde: op vrijdag 1 augustus is Ridoux, in de zomer, overleden. Ik zal haar zeer missen. Ze heeft voor heel veel lotgenoten heel veel betekend heart .

Offline
Berichten: 147

Dankjewel voor het delen ellenk. Ja ik volgde haar al vanaf 2014.

Ridoux dank voor al je bijdragen op het forum - het ga je goed - rust zacht.

liefs,

D.

 

Offline
Berichten: 178

Wat verdrietig. Dank voor het delen.

Offline
Berichten: 255

Fijn dat je het laat weten, voor jou ook heftig Ellenk, die confrontatie met alweer een overlijden van een lotgenoot die je dierbaar was. Dat ze mag rusten in vrede. 

Offline
Berichten: 332

Wat een verdrietig nieuws. 

Ze dacht dat ze in de lente zou overlijden, maar dat is dus de zomer geworden. Rust zacht, Ridoux. Bijzonder mens! 

Offline
Berichten: 832

Dag Ridoux, ik ga je missen. Hier deed ik dat al, maar nu zie ik ook je blogs niet meer verschijnen in mijn mailbox. Rust zacht...

Offline
Berichten: 431

Wat verdrietig. Ik hoop dat ze de afgelopen tijd in alle rust beleefd heeft. Iedereen die haar persoonlijk kende, heel veel sterkte gewenst. 

Offline
Berichten: 127

‘Dahaag Ridoux!’

Offline
Berichten: 832

Ter info: uit respect voor de wensen van Ridoux plaatsen wij geen vlindertje op haar profiel. Ze heeft destijds een link gekregen om haar account te verwijderen, maar er geen gebruik van gemaakt. Ik heb haar account nu zo ingesteld dat je geen privébericht kan sturen. Haar ervaringen en steun die ze gaf aan anderen in de 7 jaar dat ze actief is geweest op het forum blijven zo beschikbaar. We maken ook geen apart rouwhoekje. Ik vind dit een heel mooi topic om afscheid te nemen.

Offline
Berichten: 4201

Dankjewel Lucky!

Offline
Berichten: 8

Ridoux, bedankt voor je verhalen, adviezen, levenslust en dat ik ondanks dat ik je persoonlijk niet kende, een kijkje liet nemen in jouw leven. Je blogs hebben bijgedragen aan het accepteren van mijn lot, maar ook aan het genieten van het leven zoals het is. Rust zacht heart