waarvoor heb je voor DIE specifieke avatar gekozen?

116 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 846
waarvoor heb je voor DIE specifieke avatar gekozen?

Sommige avatars zijn heel mooi, andere grappig weer andere zijn spiritueel. Ik ben altijd nieuwsgierig waarom iemand voor een bepaalde avatar is gegaan. Of is dit een té persoonlijke vraag?

Ik vond die van mij zo mooi omdat hij mij aan het zij-aanzicht van een borst deed denken en dan die mooie vlinders eromheen als symboliek voor het vergankelijke ervan

afbeelding van Esmuis
Berichten: 953

Ik vind mijn avatar bij mij passen: een beetje eigenwijs en nieuwsgierig beest.
De foto heb ik zelf tijdens een vakantie in Mexico gemaakt. Het is dus ook een herinnering aan een mooie (fiets-)vakantie door een stukje Mexico.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Mijn avatar is een boogschietende mevrouw, een soort Amazone. En door de pijl en boog heeft de avatar ook te maken met mijn echte naam, die godin van de jacht betekent.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

Ik had, vanaf het begin van mijn diagnose, de gewoonte om eindeloos te googlen op plaatjes die geschikt waren voor mijn weblog. Ik koos dan allerlei woorden uit, zocht daar de Spaanse, Franse, Italiaanse etc vertaling van en dan in combinatie met strijd, oorlog, winnen, nouja, dat soort clichés zeg maar.

Op een gegeven moment vond ik deze. De originele foto was wat groter dus heb ik alleen de dame eruit geknipt.

De avatar is extra toepasselijk omdat mijn man door het leven gaat met een ooglap (als enig zichtbaar overblijfsel van een ernstig ongeluk, dat hij bijna niet overleefd had).

In die tijd liep ik thuis zonder pruik (die wierp ik bij thuiskomst altijd met een bochtje in de fruitschaal) en mijn man doet thuis eigenlijk altijd zijn ooglap af. De grap was dat, als er dan aangebeld werd, we allebei door het huis liepen te zoeken naar onze hulpmiddelen, hij naar zijn lap en ik naar mijn pruik, maar we bedachten ook meteen hoe grappig het zou zijn als we per ongeluk elkaars hulpmiddelen zouden pakken, hij met een pruik voor zijn oog en ik met een lap op mijn hoofd.

En toen vond ik dus dit plaatje en ik wist meteen: Dát is de mijne !!!

Offline
Berichten: 55

Ik heb mijn avatar gekozen in de periode dat ik net aan de neo-adjuvante chemo was begonnen, aan het begin van mijn behandeling dus. Ik voerde een enorm gevecht tussen Angst en Strijdlust. Deze avatar koos ik om mijn Strijdlust extra kracht bij te zetten. Het hoofddoekje vond ik ook wel toepasselijk (hoewel ik zelf voor een pruik heb gekozen). Later kwam ik erachter dat er een paar jaar geleden al een Amazone actief is geweest met dezelfde avatar, alleen dan in andere kleuren. Ik heb haar nog een pb gestuurd om me te verontschuldigen dat ik onbewust 'haar' avatar had gepikt. Ze heeft niet gereageerd, dus dan vraag ik me meteen weer af of het zo goed met haar gaat dat ze haar berichten niet meer leest, of dat ze misschien niet meer leeft? Laten we hopen het eerste...

Offline
Berichten: 281

Ik weet op zeker dat we al zo'n topic hadden, maar ik kan 'm nu niet meer vinden......... waar o waar.......

afbeelding van Esmuis
Berichten: 953

bogie, dat topic ging over onze namen, niet over de avatars ;-)

Offline
Berichten: 1778

Bogie schreef:
Ik weet op zeker dat we al zo'n topic hadden, maar ik kan 'm nu niet meer vinden......... waar o waar.......

Volgens mij was het een gecombineerd topic over zowel nicks als avatars. Ik denk dat het bij de verhuizing naar de nieuwe site gesneuveld is.

Ik heb deze avatar pas vanaf de overgang naar de nieuwe site. Mijn oude avatar, die ik al vanaf eind 2004 had, had een te lage resolutie en was niet meer mooi in de nieuwe setting. Ik ben vervolgens in mijn fotoarchief gaan kijken voor iets anders geschikts.

Deze foto is gemaakt tijdens een roadtrip naar Andalucía, Zuid-Spanje. Ik was toen net medicijnvrij: de laatste Arimidexpil was al een paar weken daarvoor geslikt, de laatste Zoladex-spuit was net uitgewerkt. Tijdens deze vakantie merkte ik al dat ik langzaam de overgang uitkwam. Mijn man (toen nog vriend) en ik durfden langzaam weer te hopen op een betere toekomst.

Dit was mijn oude avatar:

Offline
Berichten: 1778

Isis schreef:
Later kwam ik erachter dat er een paar jaar geleden al een Amazone actief is geweest met dezelfde avatar, alleen dan in andere kleuren. Ik heb haar nog een pb gestuurd om me te verontschuldigen dat ik onbewust 'haar' avatar had gepikt. Ze heeft niet gereageerd, dus dan vraag ik me meteen weer af of het zo goed met haar gaat dat ze haar berichten niet meer leest, of dat ze misschien niet meer leeft? Laten we hopen het eerste...

Ik denk het eerste, Isis! Ik heb af en toe nog contact met deze Amazone :D

Offline
Berichten: 6

Ik heb gekozen voor mijn avatar omdat het een heeeeeellllleeeeeeee grote wens is om naar Australië te gaan, een van mijn laatste grote wensen die ik op dit moment heb. Binnenkort vertrek ik naar Australië dus daarna moet er weer een nieuwe avatar komen, waarschijnlijk komt er iets met 35 want ik wil graag 35 worden (ben nu 29)

Offline
Berichten: 213

Ik vond mijn avatar gewoon erg geinig en..
heb hier 2 maltheser leeuwtjes in huis rondlopen en..
ik kan er ook best lief uit zien maar ben geen katje om zonder handschoenen aan te pakken :lol:
dus dat past ook wel bij het plaatje en..
ik schiet gewoon op die rotkanker, pang pang weg :P
ok, ik rook geen cigaren, wel cigaretten :-w
verder past het plaatje ook wel bij mijn soort humor, onverwachts uit de hoek komen [bigsmile]

Offline
Berichten: 433

Was al weken op zoek naar een mooie avatar. Heb het hele amazone-gebied wel gezien geloof ik. Mooie reisbestemming overigens.
En ineens schoot ze in mijn gedachten She Ra, princess of power.
De Mega Mindy van een pakweg 25 jaar geleden!

afbeelding van Lindy
Offline
Berichten: 114

Dees schreef:
In die tijd liep ik thuis zonder pruik (die wierp ik bij thuiskomst altijd met een bochtje in de fruitschaal) en mijn man doet thuis eigenlijk altijd zijn ooglap af. De grap was dat, als er dan aangebeld werd, we allebei door het huis liepen te zoeken naar onze hulpmiddelen, hij naar zijn lap en ik naar mijn pruik, maar we bedachten ook meteen hoe grappig het zou zijn als we per ongeluk elkaars hulpmiddelen zouden pakken, hij met een pruik voor zijn oog en ik met een lap op mijn hoofd.

hihi ik zie het al gebeuren.
ben een beelddenker dus ik kan er een prachtige voorstelling van maken.

Offline
Berichten: 33

ik heb bij het kiezen van een avatar eigenlijk niet stilgestaan om een link te leggen met mijn bk maar ik heb wel altijd iets met rozen en zijn witte rozen geen teken van hoop? de avatars die heel mooi vind zijn die van dees en emja, ook die van papillon nu ze de heeft uitgelegd wat ze in haar avatar ziet.

afbeelding van Lindy
Offline
Berichten: 114

ik heb bewust voor deze poes gekozen.
omdat mijn man allergisch is hebben wij geen katten.
vroeger thuis hadden we altijd katten, toen ik op mijzelf woonde had ik ook altijd katten, voor mijn man heb ik een ander tehuis voor ze gezocht.
een kat is voor mij een gezelschapsdier, is er altijd, komt lekker op schoot liggen, spint lekker en is eigenwijs, helemaal zichzelf.
zo heb ik toch een beetje een kat bij me.

Offline
Berichten: 362

Wat een leuke avatar Kamastra! En veel leuker dan megamindy. Mijn avatar spreekt voor zich denk ik. Het is al meer dan 10 jaar mijn koosnaam, mijn man noemt me zo omdat ik zo'n positivo ben. Ik ben ook Muppets fan..waldorf en stadler die mopperende mannetjes, Miss piggy die frans leert door haar parfum flesjes voor te lezen haha!

Offline
Berichten: 4060

Ik heb zelf eerst gegoogled naar leuke plaatjes van Amazones en vond dit schilderij. Mijn zoon heeft de prent bewerkt in overleg met mij en het fel rose toegevoegd en mijn naam erin verwerkt.
Toen ik pas bij de Amazones kwam sprak de naam Amazones me zó aan, dat strijdbare!
Eerst was ik een giraffe omdat dat mijn lievelingsdier is.

Offline
Berichten: 2049

Ik heb nog steeds de avatar die ik 6 jaar geleden koos.
Ik ben eraan gehecht geraakt.
Ik kwam hier als professional. Hier terecht gekomen doordat een patiente van me,(amazone Asmas) mij vroeg haar amazone-vriendinnen te vertellen hoe het met haar ging omdat ze dat op dat moment zelf niet kon.
Ik ben blijven hangen... Uitleg geven, informatie verstrekken. Daarbij kwam ik zelf uit een erfelijk belaste familie dus ook persoonlijk had ik al snel een band met De Amazones.
Ik koos er toen bewust voor mijn professie in mijn avatar terug te laten komen. De stethoscoop, de kruik, het hoedje.
En ja dat varkentje... Dat is toeval ;-)

Offline
Berichten: 343

Mijn avatar zegt veel over mijn persoonlijkheid, verlegen, afstandelijk en een tikje arrogant. Eigenlijk zou ik een olifant als avatar moeten hebben, gezien mijn nickname die daar van afgeleid is, maar het verbonden gezicht past op de een of andere manier bij me.

Offline
Berichten: 1109

Ik heb gekozen voor een vis omdat het mijn sterrenbeeld is. Later hoorde ik van mijn man dat dit visje van southpark was :? maar dat wist ik niet en ach vond m wel leuk

Offline
Berichten: 766

Ha, ik heb mijn avatar gekozen omdat ik wel zo stoer wilde zijn (en ik was in die tijd net kaal) en me voorstelde dat ik er met kort haar na de chemo's zó uit zou kunnen zien. Ze straalt toch ook wel een krachtige persoonlijkheid uit. Oorspronkelijk had deze dame een peuk in haar mond.(net als ik meestal, toen). Toen ik gestopt was met roken heeft iemand het plaatje voor me bewerkt en de peuk gewist :mrgreen: Voor beide (in het echt en virtueel) ben ik nog steeds dankbaar blij :)

Offline
Berichten: 555

Omdat mijn tinker mn maatje voor het leven is, we zijn echt een eenheid.

afbeelding van daantje06
Berichten: 88

Ik had eerst Stampertje het konijn uit Bambi, omdat ik het mooi vond en een tattoo op mijn schouderblad heb staan.
Nu op de nieuwe website kon je ook een foto opzetten, en dat is nu mijn Hondje van bijna anderhalf jaar oud. Mijn maatje mijn lieve knuffel Spikey.
Liefs

Offline
Berichten: 47

Mijn dochter is altijd bezig met plaatjes zoeken en mooie collages te maken. Zij heeft deze ook uitgezocht....en omdat ik niet blond ben en ik graag aan de telefoon hang.....

afbeelding van gipsy
Offline
Berichten: 109

Deze Schotse Hooglander heb ik een dag voor de ontdekking van het knobbeltje in m`n borst op de foto gezet.
Mijn man en ik trokken 6 weken met ons campertje door Schotland.
Ik weet nog dat ik die dag heb gedacht, "kan ik nòg gelukkiger zijn dan dat ik nu ben ?"
De zee op de achtergrond is een grote krachtbron voor mij.
De wind, het zand, het zoute water en de mooie luchten, ik kan er geen genoeg van krijgen !

Offline
Berichten: 45

Toen ik me vorige maand aanmeldde bij de Amazones, was ik net bezig me voor te bereiden op de gedwongen metamorfose (uitzoeken pruik). Ik zat ook nog een beetje in de ontkenningsfase over mijn diagnose, alsof ik naar een mispoes greep. Ben een echt poezenmens. Uiteindelijk bracht de combi poes en pruik me naar een afbeelding van een karakteristieke poes met een suikerspinroze pruik met krullen. Erg passend en grappig, vond ik. Beetje zelfspot, moet kunnen. Mispoes kan ook uitgelegd worden als Miss Poes. Deze dame gaat haar nageltjes eens ergens in zetten...

Offline
Berichten: 140

Ik heb deze avator, omdat ik iets heb met struisvogels, grote vogels die heel hard kunnen lopen en het imago hebben dat ze hun kop in het zand steken.
Ik vind deze echt bij me passen, ik steek soms mijn kop in het zand, maar meestal niet. Ben niet heel bang uitgevallen en soms nogal brutaal.Maar soms ook maar een héél klein mensje die het ook ammel niet meer weet.

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Ik dacht toen ik net begon met schrijven 'ik zet even deze foto erop, dan kan ik op mijn gemakkie een andere mooiere uitzoeken'. Maarja, je raakt eraan gewend he? Het is dus Harrie, onze Karthuizer (Europeese korthaar) een hele lieve maar ook best wel domme kater van 15 jaar.

Offline
Berichten: 616

Ik heb voor een pink ribbon gekozen, omdat je natuurlijk wel van heel eigenwijze huize moet komen als je in de maand van de borstkanker ook werkelijk borstkanker bij jezelf ontdekt. Terwijl bij mijn zus het jaar ervoor in oktober borstkanker werd ontdekt. Dit maakt ons dus wel een heel eigenwijze familie....

Offline
Berichten: 4211

Ik ben het zelf, vlak na de laatste chemo.

Offline
Berichten: 846

Wat een emotie ligt er toch in al die avatars! Is het niet een idee om dit topic te verplaatsen onder het topic 'even voorstellen'?

Cat
Offline
Berichten: 675

Mijn nick is een afkorting van mijn naam en ik ben ook gek op katten, vandaar een avatar van onze eigenwijze, doldwaze kat.

afbeelding van Choc
Berichten: 182

ik ben dól op chocolade :-) en de liefde is het belangrijkste dus een mooie combi vond ik

afbeelding van sjakkie
Berichten: 887

Tja het is een strijdbare dame die te vuur en te zwaard de strijd met een draak aangaat. Ben niet blond maar verder klopt dat beeld toch wel aardig :wink:

Offline
Berichten: 281

Ik had op de basisschool de bijnaam 'Bogie' of 'Pijl & Boog'. Gezocht en toen kwam ik op dit Keltisch symbool voor pijl en boog uit.
Het staat voor mij ook symbool voor mijn met pijn doorboorde borst: fysiek (met elke stap voel ik dat ik onvrijwillig verbouwd ben) en psychisch (ik heb soms nog verdriet om haar & mijn ouwe lijf en aanvaarden is niet zo mijn ding).
En last but not least ben ik een grote fan van het gedicht van Khalil Gibran: On Children ('your children are not your children'). Ik ben er trots op een Boog te mogen zijn!

Offline
Berichten: 67

ik ben ik, dus geen 'echte avatar', maar een foto van één van de laatste vakanties waar beide pubers nog meegingen en waaraan ik hele goede herinneringen heb. Het zien van deze avatar maakt me iedere keer weer blij en brengt me terug naar de Griekse zon en het water.

son
afbeelding van son
Berichten: 306

ik hou (nogal veel)van lekker tochtjes skaten. Vond eerst allemaal van die stoere puberjongens plaatjes en opeens zat deze er tussen....

Offline
Berichten: 9

mijn avator is eigenlijk een 'mislukte' foto van mezelf en mijn hond liggend in het gras
vond het resultaat wel leuk, zijn pootje boven mijn hoofdkruin
veelbetekenend, want dat beestje, daar heb ik nu heel veel aan...

Offline
Berichten: 846

Inderdaad is een hond nu wel heel prettig gezelschap. Al is het alleen maar dat je wel moet wandelen!!!

Offline
Berichten: 9

idd, een wandeling overslaan is geen optie
elke dag moet hij er minstens eens uit
stap voor stap trekt hij me verder, wel makkelijk zo :)

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Hoi QueenB, leuk die uitleg, ik kon niet zo goed zien wat dat witte ding boven je hoofd was, grappig dat ik nu weet dat het een hondenpoot is! Annelies

Offline
Berichten: 138

Het is een foto van een ree, genomen in de vakantie die vooraf ging aan de ontdekking van de bk. Voor mij straalt het rust uit, ook omdat de omgeving in Hongarije, waar deze foto is genomen, heel rustig is. Veel bos en ook veel uitgestrekt gebied, (poesta). Waar vind je in Nederland nog een plekje waar je alleen natuurgeluiden hoort?
Deze rust had ik nodig na het ontdekken van de bk en de foto hielp daarbij. Ik vind het nog steeds een mooie foto. De naam ree vond ik te bescheiden, voldoet niet helemaal aan mijn persoonlijkheid. Ik zal niet snel op de voorgrond treden, maar ben absoluut ook niet bescheiden. Dus werd het Hert.
Groen is echt mijn kleur en ook daar doet deze foto recht aan.

Offline
Berichten: 127

Ik heb voor deze avatar gekozen omdat mijn man mij altijd zijn tijgertje noemt, de drie vlindertjes staan voor mijn 3 kinderen. Ik heb het plaatje samengesteld uit verschillende tekeningen die ik op internet vond.

Offline
Berichten: 33

Ik heb voor deze avatar gekozen omdat ik techneut ben en hem goed bij mij vond passen. Werk bij grote insitutionele belegger op de afdeling vastgoed en heb regelmatig de bouwhelm en tekeningen in handen. Avatar straalt ook een persoon uit die de zaken in de hand heeft (alhoewel dit gehele traject met BK een grote 8 baan is en we zijn overgeleverd aan het artsenteam)

Offline
Berichten: 362

@Technoboy nu valt bij mij pas het kwartje hihi...ik dacht al goh een techno fan en dat met 53 jaar wat stoer!

Offline
Berichten: 350

Ik wissel nog wel eens van avatar :-) Die ik nu heb vond ik wel bij mij passen; vrouwelijk, stijlvol, mijn lievelingskleur roze en ook geeft het aan wat me nu bezig houdt... Ik vond het daarom gewoon een mooi plaatje :)

(even heeeeeel erg offtopic: wat een weer zeg pffffffff [depri] , lijkt wel herfst)

Offline
Berichten: 46

Voor mij staat mijn avatar puur voor mijn emotie. angst en verward. Bang voor wat er komen gaat. Het plaatje kwam ik toevallig tegen en vond hem erg passend.

Offline
Berichten: 29

Ooit heb ik het geluk gehad dolfijnen in het wild te zien en ik werd er erg door ontroerd, tot huilens aan toe. Ik vond het zo mooi, zo echt zo eenvoudig ook. Ik zou willen dat ik zou durven stralen en mezelf zo zou durven te laten zien als de dolfijn op het plaatje.

Offline
Berichten: 179

De vlinder staat voor transformatie, van vlinder naar rups, van rups naar vlinder.
kanker en chemo transformeert een hoop.

De vlinder is mooi, sereen, precair en toch sterk, gaat van bloem tot bloem.
Komt van alles tegen.

Net als wij.
En we kunnen kaal worden/zijn maar we blijven de mooie personen die we zijn.

Offline
Berichten: 350

Mooi al die diepe betekenissen, ik vond die van mij gewoon mooi en toepasselijk, lekker simpel :-D

Offline
Berichten: 150

Ik heb mijn avator gekozen,omdat ik ondanks mijn twijfels of mijn lichaam de behandelingen kan doorstaan,ik toch rotsvast blijf geloven in een goede afloop.

Pagina's