Re: "Meelezers" stellen zich voor

30 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 89
Re: "Meelezers" stellen zich voor

Dag allemaal,

ook ik kom me hier even voorstellen... Mijn naam is Pauline. Ik ben 33 jaar, getrouwd zonder kinderen en ik kom uit Leiden. Bij mijn moeder werd op 34-jarige leeftijd borstkanker geconstateerd; zij overleed op haar 46ste aan uitzaaiingen in de slokdarm. Een paar jaar later werd in haar familie een mutatie aangetoond in borstkankergen BRCA2. Daarom heb ik morgenochtend vroeg een 1ste afspraak op de afdeling Klinische Genetica in het LUMC.

Groetjes,

Pauline

Offline
Berichten: 37

Heel veel sterkte voor morgen. Wat ontzettend spannend en eng. En verdrietig dat je moeder zo jong is overleden aan borstkanker. Ik hoop maar dat jij er nooit zelf mee te maken krijgt. Liefs, Marloes

Offline
Berichten: 168

Hoi, ik ben nieuw op het forum. Mijn schoonmoeder heeft borstkanker

2 weken geleden is bij mijn schoonmoeder een borsttumor verwijderd, helaas zijn de artsen vergeten om naar de poortwacht klier te kijken en moet deze achteraf waarschijnlijk op 18 dec alsnog verwijderd worden. Ook krijgt ze bestralingen.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Welkom hier, Bloempje01. Wat goed dat je hier informatie komt zoeken. Bij 'wie is wie' kun je zoeken naar verhalen van anderen, die ook bestralingen hebben gehad en/of van de leeftijd van je schoonmoeder zijn. De meeste vrouwen hier zijn jonger, maar veel ervaringen, bijvoorbeeld met bestralingen, zijn wel vergelijkbaar.

Veel sterkte voor je schoonmoeder en voor jullie, ik hoop dat de poortwachers-operatie slaagt zodat haar andere lymfeklieren kunnen blijven zitten.

Offline
Berichten: 4229

Welkom Bloempje, ik sluit me bij Maisa aan: de vrouwen hier op de site zijn over het algemeen een stukje jonger dan jouw schoonmoeder, maar de techniek van de behandelingen is hetzelfde. Behandelrichtlijnen zijn wel anders voor oudere vrouwen (ik gok dat jouw schoonmoeder rond of boven 70 jaar is?). Wat ik niet snap is hoe ze de schildwachtklier kunnen vergeten, ging de arts uit van een goedaardige knobbel?

Sterkte voor je schoonmoeder tijdens de bestralingenen evt extra operatie.

Offline
Berichten: 168

Hallo Bergamot.

Dank je wel voor de sterkte wensen. Mijn schoonmoeder is 60 jaar.

De chirurg ging wel uit van een kwaadaardige tumor, maar om de een of andere reden zijn ze de schildwachtklier vergeten.

Offline
Berichten: 4267

De schildklier vergeten.... tja, dat kan natuurlijk ook gebeuren. Wel naar dat ze nu weer geopereerd gaat worden.

Offline
Berichten: 4229

Ah, dan heb je een jonge schoonmoeder!

De schildwachtklier is niet altijd te vinden. In het verleden deden ze dan een volledig okseltoilet (alle klieren weghalen). Tegenwoordig zijn ze daar wat selectiever mee en wordt er bijvoorbeeld bij minimaal besmette klieren ook wel bestraald ipv klieren weg te halen. Maar eerst even afwachten of die extra operatie doorgaat. Hebben ze de klieren wel onderzocht met bijvoorbeeld echogeleide punctie?

Offline
Berichten: 4229

EllenK, de schildklier mogen ze rustig laten zitten alsjeblieft :-w :lol:

Offline
Berichten: 4267

o sorry ja, ik was er geloof ik even niet bij.... schildwachtklier dus.

Offline
Berichten: 168

Bergamot, zo ver wij nu weten hebben ze de klieren niet onderzocht. Het nemen van een biopt was ook al mislukt, zodoende wilde de chirurg zo snel mogelijk opereren.

Offline
Berichten: 168

Morgen krijgen we de uitslag van de poortwachtklier bij mijn schoonmoeder.

Cat
Offline
Berichten: 666

Spannend Bloem, laat je het ons weten als de uitslag er is? Ga duimen dat hij schoon is en dat jullie daar in ineder geval een goede uitslag van krijgen.

Offline
Berichten: 168

Dank je wel Cat. de schildwachtklier is gelukkig SCHOON!!!

Offline
Berichten: 2277

Dat is in ieder geval goed nieuws!

Cat
Offline
Berichten: 666

Gelukkig Bloem, dat is toch fijn nieuws om te horen.

Offline
Berichten: 3

Ik denk dat ik mij ook maar eens moet voorstellen. Ik ben Anita en mams van 2 pubers, getrouwd en ik lees hier op dit forum mee en heb ook al wat geplaatst. . Ik zit momenteel zelf in afwachting op de mri die ik binnenkort moet ondergaan omdat ze bk willen uitsluiten.. ik lees mee om meer informatie te krijgen. . Herkenning te zoeken in wat ik voel en of er mensen zijn die hetzelfde voelen qua lichamelijkeklachten. .
Ik weet niet of ik hier goed ben om me voor te stellen maar vond het wel zo netjes omdat iedereen hier zo open en eerlijk zijn over wat ze mee maken .. ik heb hier veel respect voor!
Lieve groet

Offline
Berichten: 396

Welkom bij de amazones Anitaatje.
Fijn dat je je hier aan gemeld hebt, het is zo fijn met lotgenoten onder elkaar.
Ik zie dat je het forum al gevonden hebt en als je er behoefte aan hebt kan je ook je verhaal doen bij ' mijn verhaal'.
Dan heb je je eigen hoekje en krijg je ook meer reacties.

Ik wens je veel sterkte.

Offline
Berichten: 3

Dank je wel ellen48 ! Ik heb ondertussen gedaan bedankt voor je tip!

Offline
Berichten: 2

Volgens mij doe ik het omgekeerd. Ik was al een verhaal begonnen over mijn zus die borstkanker heeft/had? Jeetje hoe moet je dat nu omschrijven eigenlijk?

Ik ben Sylvia, en ik ben hier om haar verhaal te vertellen, en ook om het van mij af te kunnen schrijven. Ik heb dat nodig, ook al ben ik super positief! Altijd al geweest en ook nu weer. Alles komt goed, zwaar, maar het komt goed.

Moet ik hier alsnog mijn verhaal neerzetten wat ik al in mijn profiel had gedaan?

Sorry!

Liefs mij,
Sylvia

Offline
Berichten: 168

Hoi Sylleke.

Welkom bij De Amazones.
Je hoeft hier niet nog een keer je verhaal te doen. Dat heb je toch al in "jouw hoekje" gedaan.

Wat ben jij een enorme steun voor je zus zeg.

Offline
Berichten: 2

bloempje01 schreef:
Hoi Sylleke.

Welkom bij De Amazones.
Je hoeft hier niet nog een keer je verhaal te doen. Dat heb je toch al in "jouw hoekje" gedaan.

Wat ben jij een enorme steun voor je zus zeg.

Dank je wel :) Zo hoort het ook. We zijn ook wel heel erg close. Ze zou voor mij precies hetzelfde hebben gedaan.

afbeelding van Flowerr
Offline
Berichten: 1

Beste allemaal,

Dit is totaal nieuw voor mij maar we gaan het toch maar proberen. Ik vind het een heel moeilijk onderwerp maar mij is me aangeraden om toch op bepaalde forums steun of contact/meningen ervan te zoeken.
Ik wil mijn naam graag anoniem houden maar ik ben 27 jr en er is in 2014 veel gebeurd in mijn leven ik heb bijna alle ziekenhuizen in nederland gezien en ook alle specialisten en proffesoren ( om gek van te worden) ik zal het even uitleggen wat mijn verhaal is want ik ben nogal een apart geval.
Ik heb sinds mijn zwangerschap tepeluitvloed ( lekkende tepels met melk) dit is normaal denk je dan als je zwanger ben a fijn de maanden daarna nog even borstvoeding gegeven tot 3 maanden daarna moest ik gedwongen stoppen. De melk bleef zich erna gewoon nog door produceren , in de jaren erna werd het van kwaad tot erger de tepeluitvloed werd steeds erger en erger en bleef zich maar produceren. Ik moet mijzelf een aantal keren per dag " verschonen" want ik draag pads in voor de nog steeds aanhoudende melk die eruit komt en het komt met liters het is in extreme mate soms veranderd het ook van kleur. In 2014 stapte ik hiervoor naar een specialist en die vonden het al merkwaardig onderzoeken en alles gedaan en daar begon mijn rit al proefkonijn door heel nederland elke specialist vond dit wel leuk om te onderzoeken want het komt in deze vorm bijna nooit vorm. A fijn na zoveel ziekenhuizen te hebben gehad en ondertussen geen energie meer voor niks te hebben en het zo graag willen dat het stopt ben ik weer terug bij mijn eigen specialist die stelde een conusexcisie voor aan beide tepels dat ze wat weefsel achter je tepel weghalen en daar moest het wel mee stopen, operatie vrij snel gepland en ook erg goed gegaan. Vrij snel erna voelde ik al dat het foute boel was en mijn borsten nog steeds lekte ik dus weer terug naar de chirurg en die ging met meerdere chirurgwn overleggen. Om het verhaal korter te maken zijn er veel gesprekken geweest en ook een gesprek dat ik met dit langdurende tepeluitvloed misschien wel borstkanker kan creeeren. Na zoveel gesprekken verder stelde mij chirurg mij een borstamputatie voor met een tissue expender als reconstructie. Ik ben hier nog helemaal niet uit want ik heb veel vragen wat als het mis gaat ? En wat kan er eigenlijk misgaan ? En hoe zal de pijn zijn ? En is dit wat ik moet doen ? Ik ben namelijk een apart geval met mijn " ziekte" zoveel gesprekken gehad en ook met de plastisch chirurg. De draaglast is erg hoog van wat ik doormaak op het moment natuurlijk niet hetzelfde als mensen met borstkanker!! Ook als ze mijn tepelvloed opvangde en nakeken in het lab gaf het meerdere keren afwijkende waardes.
Ik ben zelfs naar een medisch psycholoog hiervoor geeweest.

Ik wilde even mijn verhaal kwijt hier en hoop misschien op reacties van mensen die een amputatie zijn ondergaan en mij wat meer erover kunnen vertellen over de risico's , pijn etc last erna.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Jeetje wat een verhaal. Kan me voorstellen dat je onderhand geen arts en geen ziekenhuis meer kunt zien.

Mijn geschiedenis is niet echt te vergelijken, enige overeenkomst is dat ik uitvloei had uit rechtertepel. Geen melk, doorzichtig, kleverig. Maar ook wel zo dat ik me meermalen per dag moest verschonen. Borsten door vele handen onderzocht, niemand voelde iets. Huisarts schreef pillen - kuren ab voor en zalf. Vele kuren en maanden verder, toch maar eens naar ziekenhuis.

Om een lang verhaal kort te maken, beide borsten geamputeerd, bleek kanker in beide borsten te hebben.

Op je vraag over pijn, dat viel me erg mee na de operatie, eerder een doof gevoel. Wel aan beide kanten een drain, maar 2 nachten in ziekenhuis gelegen. Maar ik heb geen reconstructie laten doen, hoe de pijn is na amputatie met reconstructie weet ik dus uiteraard niet.

Offline
Berichten: 2

Hoihoi

Mijn naam is Nathalie en ik zoek contact. Er ontwikkelde zich bij mij maar aan 1 zijde een borst dus kreeg ik met 13 jaar een prothese links. Met 25 jaar twee protheses om een zo symetrisch mogelijk resultaat te bereiken. Ik heb altijd veel last gehad van de protheses met name links waar ik geen eigen borstweefsel heb en het vel heel stug en blauw be-aderd is. Nav knobbels en aanhoudende pijnklachten heb ik een mri gehad waaruit bleek dat beide protheses zo lek als een mandje waren en ze er asap uit moesten. Dat heb ik op donderdag 4 juli laten doen in het MUMC door Dr Tuinder.

Het resultaat valt me zwaar. Doordat de protheses dik ingekapseld waren en erg vergroeid met spieren en weefsel is er links een resultaat vergelijkbaar met een mastectomie. Rechts is er een prima borst over. Ik heb een tijdelijke stoffen prothese en een machtiging voor een uitwendige protese op maat. 

Ik heb natuurlijk niet meegemaakt wat jullie achter de rug hebben maar ik hoop toch dat ik hier mee mag kletsen of weten jullie een forum waar ik beter op mijn plek ben?

 

grtjs Nathalie

 

 

 

Offline
Berichten: 500

Hoi Nathalie, 

Wat een verhaal ook... wat mij betreft geen probleem als je hier meepraat hoor. Ik zou ook niet zo goed weten waar je verder terecht kunt met deze bijzondere situatie, misschien weet een van de andere dames nog iets.

Ik heb zelf nu links ook geen borst. En omdat mijn man tijdelijk uitgeschakeld is, kan ik voorlopig ook niet aan de reconstructie. Ik moet eerlijk zeggen dat er heel goed mee te leven valt, al vraagt het wel wat meer nadenken over kleding. Ik heb zelfs geen "echte" prothese: ik draag "breiboezems". Ik vind stof gewoon fijner zitten op die gevoelige huid. Ik denk dat je even de tijd moet nemen om te kijken wat het beste zit en werkt voor jou.

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 177

N@thalies lijkt mij dat ook jij hier prima welkom bent. Al is je verhaal heel anders dan van de meesten hier. Verdrietig wel dat het zo mis is gegaan met die protheses bij jou. Het cosmetische stukje is verder identiek aan de mensen die een borst kwijt zijn na borstkanker. Alleen speelt er bij jou geen levensbedreigende ziekte mee die over je schouder blijft meeloeren.

Zelf ben ik na dubbele amputatie helemaal plat. Ik draag nooit bh en/of uitwendige protheses. Het leven zo plat bevalt mij uitstekend.

Uiteraard is het een ander verhaal als je één borst hebt. Ik denk dat ik persoonlijk dan ook voor uitwendige bh-opvulling zou gaan aan de platte kant. Net als Linda.

Offline
Berichten: 2

Wat lief van jullie dat ik hier mag mee kletsen om in ieder geval iets te lezen/leren over leven met 1 borst.

Dank hiervoor!

Offline
Berichten: 27

Hallo Nathalie

Pff vind dit ook wel een heftig verhaal hoor!
Ik zelf heb net 1 chemo behadeling gehad en krijg aanstaande vrijdag mijn 2de chemo.

Als het allemaal mee zit kan ik mijn borst waar de tumor in zit behouden.
Maar ik lees graag met iedereen mee

Offline
Berichten: 896

Wat mij betreft ben je ook welkom. Ik heb zelf ongelijke borsten door een borstsparende operatie, en dat los ik op met gewatteerde bh's. Ik denk regelmatig: ik zou me eens moeten verdiepen in echte goede bh die het 100% gelijktrekt, maar blijkbaar vind ik het niet belangrijk genoeg om het echt te doen. Ik blijf het uitstellen. Het went voor jezelf. En ik ben al aan de man dus kom niet echt in omgevingen waar op m'n borsten gelet wordt :).