Even hier opnieuw voorstellen

15 berichten / 0 nieuw
afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 8
Even hier opnieuw voorstellen

Hallo mijn naam is kimberly 31 jaar jong. Drie zonen oudste is 14 middelste is 9 en jongste wordt zondag 2. Zaterdag ben ik bij gyneocoloog geweest omdat ik iets voel in mijn linkerborst. Gyneocoloog zei ik voel niks en mocht weer vertrekken. Vandaag ben ik bij de huisarts geweest en haar getoond waar knobbel zit en ze voelde het. Ze stelt me voor om echo te laten nemen omdat mijn oma gestorven is aan borstkanker. Volgens haar is het goedaardig omdat het glad aanvoelt en goed beweegbaar is. Klopt dit?  

Offline
Berichten: 4229

Hi Kimri, welkom hier. Wij hebben geen x-ray ogen helaas. Maar het is wel zo dat goedaardige knobbels meestal glad zijn en foute knobbels grilliger van vorm. Het is alleen geen garantie, vandaar die echo om beter te kijken. 

Hoop dat je snel terechtkunt voor de echo en dan op goed nieuws.

Offline
Berichten: 500

Hoi Kimri,

Het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen, en op jouw leeftijd is een echo daarvoor de aangewezen weg. Helaas bestaat borstkanker in allerlei vormen. Mijn tumor was ook glad en beweeglijk, maar desondanks kwaadaardig. En bij sommige mensen is er niets te voelen of te zien. Gewoon laten nakijken en vergeet niet, de kans is groot dat je gerustgesteld naar huis kunt. 

Hartelijke groet,

Linda

afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 8

Ik mag morgen al voor een echo. Heb afspraak om 14u10 maar ga niet meteen het antwoord weten wat of hoe. Huisarts vertelde me dat de radioloog mij dit niet mag vertellen en ik dus morgenavond mijn huisarts moet opbellen om te weten wat het is.

Offline
Berichten: 27

In zwolle hebben we de mammapolie, ik hoorde direct dat het niet goed was. Maar werd eerst mammagrafie gemaakt en daarna echo en direct een punctie. Mijn knobbeltje voelt ook glad en kan je bewegen. Huisarts en ik dachten allebei een cyste.

Hoop dat het niets ernstigs is, succes morgen!

afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 8

Heb echo gehad vorige week donderdag volgens radioloog glandulair weefsel. Ik heb borstweefsel dat reageert op mijn cyclus maar dit knobbeltje blijf ik voelen. Heb nu een mammapolie of hoe jullie dit noemen gecontacteerd via mail om daar mss te laten checken. Mammografie willen ze bij mij niet nemen wegens mijn jonge leeftijd (bijna 32)

Offline
Berichten: 27

dat wachten op uitslagen niet fijn. Hopelijk is er gewoon niets aan de hand

Offline
Berichten: 46

kimri schreef:

Mammografie willen ze bij mij niet nemen wegens mijn jonge leeftijd (bijna 32)

Ik zou je niet laten afschepen met het verhaal dat je te jong zou zijn voor een mammografie op die leeftijd. Ik was ook 32 en bij mij helaas ook foute boel. Bij twijfel zou ik het toch gewoon doen als ik jou was, al is het alleen maar voor je eigen geruststelling.

Offline
Berichten: 341

Volledig eens met Bull! Leeftijd zegt weinig in dit geval. Het kan nog steeds niets zijn maar misschien ook niet.

Kan je huisarts geen doorverwijzing geven voor de mammapoli? Dat gebeurde mij echt heel vlot! 

Offline
Berichten: 156

Sluit me ook helemaal aan bij het bovenstaande! Er zijn genoeg dames die nog jonger waren tijdens diagnose! 

afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 8

Net de borstkliniek aan de telefoon gehad morgen kijkt ze via gynaecoloog om consultatie te krijgen

afbeelding van VanessaS
Offline
Berichten: 16

Hi Kimri, heb je nog iets gehoord? Is er een foto of echo gemaakt? Gewoon op staan het is jouw lijf! Ik hoop dat het loos alarm is en wens je een heel fijn weekend.

 

Groetjes, Vanessa 

Offline
Berichten: 341

Hoi Kimri, weet je al meer? 

Offline
Berichten: 4267

Even over de mammografie: die nemen ze niet als je heel dense borstweefsel hebt: dan kun je daar namelijk niks op zien. En dense borstweefsel komt vaker voor bij jonge vrouwen en is kennelijk ook hier aan de hand.

Een mri kan dan soms wel laten zien of er iets aan de hand is.

afbeelding van kimri
Offline
Berichten: 8

Heb dit dus verder laten onderzoeken en de arts sprak over een klieren eilandje