Even voorstellen en wat vragen

7 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Marije5
Offline
Berichten: 1
Even voorstellen en wat vragen

Hoi allemaal,

 

Ik zal me ook even voorstellen hier op het forum. Ik ben Marije, ben 37 jaar, getrouw en moeder van 2 zoons van bijna 5 en 7.

In januari heb ik de diagnose triple negatieve borstkanker in mijn rechter borst gekregen. Ik heb tevens uitzaaiingen in 2 lymfeklier waarvan 1 hoog achter het sleutelbeen. Ik ben geen gendraagster.

Het behandelplan was 4 keer AC, daarna 12 keer Taxal misschien icm Carboplatin, daarna operatie en bestraling.

Inmiddels heb ik 3 AC kuren gehad en ben ik gisteren bij de oncoloog geweest voor de uitslag van de controle MRI.

Helaas was dit een erg slechte uitslag. De tumor in de rechter borst is gegroeid ipv gekrompen, de kern van de tumor was 2,2 is nu 4 cm. Ook is de lymfeklier gegroeid. De chemo heeft zijn werk dus niet gedaan. Daarom krijg ik morgen de 4e AC kuur ook niet.

Daarnaast is er een afwijking gevonden in mijn linker borst. Deze afwijking is nieuw en was bij de vorige MRI die 6 tot 8 weken geleden is gemaakt niet te zien. Ze weten niet wat dit is en dit moet dus eerst verder onderzocht worden. Ik krijg hiervoor vrijdag een PET scan, vrijdagmiddag gelukkig al uitslag van de PET scan. Daarna maandag een punctie van de linker borst.

Nu zit ik dus weer een tijd in onzekerheid en spanning helaas.

Het behandelplan wordt hierdoor dus gewijzigd maar kan pas worden bepaald als bekend is wat er in mijn linker borst aan de hand is. 

Mijn oncoloog gaat hiervoor ook overleggen met de oncologen in het AVL omdat ze dit nog nooit eerder heeft meegemaakt. Wel dat de tumor is gegroeid ondanks chemo maar niet dat er dan ook nog een afwijking in de andere borst wordt gezien.

Zijn er meerdere waarbij de tumor ook is gegroeid ondanks de chemo?

 

Groetjes Marije

Offline
Berichten: 154

Hoi Marije, zie je berichtje nu pas. Wat een schrik en teleurstelling dat de AC niet aanslaat en dat er zelfs groei te zien is. Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat de chemo zijn werk niet doet en misschien slaat een andere behandeling wel aan.Goed ook dat je oncoloog in overleg gaat met AvL. Ik duim voor je dat de petscan morgen geen nieuwe rare dingen aan het licht brengt. Kan me indenken dat dit wel heel veel extra stress geeft! Laat je even de uitslag hier ook weten?

Heel veel sterkte morgen! 

Offline
Berichten: 288

Hoi Marije, 

Wat een schrik. Het komt wel vaker voor dat een tumor niet reageert op chemo, maar deze ontwikkeling is natuurlijk rotnieuws.

Bij mij reageerde de tumor eerst wel, maar groeide later toch weer. Er is toen met spoed geopereerd. En daarna verder behandeld met chemo. Ik weet dat er in de Facebook groep voor triple negatief ook dames waren bij wie dit gebeurde. Ik denk dat je in het AVL op de goede plek bent, zo snel mogelijk. Triple negatieve tumoren willen ook nog weleens goed reageren op carboplatin, en die heb je nog niet gehad. 

Heel veel sterkte!!!

Linda

Offline
Berichten: 61

Hopelijk krijg je vandaag een gunstige uitslag van de PET-scan. vooral het wachten in zo'n onzekere periode is een ramp.

Veel sterkte en succes met de komende behandeling. Als het behandelplan er eerst maar is en de behandeling gestart is. Dan heb je tenminste het gevoel dat er aan gewerkt wordt!

Offline
Berichten: 4060

Ja, erg schrikken, maar goed om te weten: nu kunnen ze de behandeling erop aanpassen. Veel succes met onderzoek en nieuw plan!

Offline
Berichten: 297

Heftig zeg! Gelijk uitzaaiingen bij de diagnose! Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd! 

Offline
Berichten: 710

Heb je inmiddels uitslag gehad, Marije? Lijkt me erg schrikken!

Bij mij werden er geen MRI's gemaakt, en is de tumor eerst weggehaald, pas daarna kreeg ik bestraling en chemo's. Dus ik heb nooit geweten hoe eventuele overgebleven kankercellen op de chemo's hebben gereageerd. Dit is inmiddels 6 jaar geleden. Heb overigens wel heel veel gehad aan mijn second opinion bij AVL.