Na 10 jaar terug....

31 berichten / 0 nieuw
Offline
Berichten: 22
Na 10 jaar terug....

Hallo allemaal 

na 10 jaar weer terug op dit forum. Dat is natuurlijk niet voor niets....

10 jaar geleden BK, borstbesparend rechts geopereerd, chemo (6x FEC) en 33 bestralingen. Tot op heden nog alle controles goed  

sinds een aantal weken heb ik pijn in mijn linker arm en tussen mijn schouderbladen. Er vanuit gaande dat het iets met de zenuw was kwam ik bij de neuroloog terecht. Hij heeft een CtScan laten maken waarop een vlek op mijn long te zien is. SCHRIKKEN natuurlijk!! Zit nu in het traject om longkanker of uitzaaiingen uit te sluiten. Bloed prikken, Pet-scan en Thorax foto. A.s vrijdag hoor ik de uitslag. 
Er spookt nu natuurlijk van alles door mijn hoofd. Moet ik weer aan de chemo of bestraling? Is het wel kwaadaardig? Hoe alles nu verder. Wat een ellende. Ik wil het nog niet delen met mijn vrienden of familie omdat alles nog zo onzeker is en er anders zoveel paniek ontstaat. Maar het vliegt mij wel steeds naar de keel. Daarom kies ik er nu voor om het even anoniem met jullie te delen. 

Offline
Berichten: 167

Jeetje moederkloek, dat ik vet schrikken. Kan me voorstellen dat je het even voor jezelf wil houden. Ja staat al stijf van de spanning, daar heb je even genoeg aan.

Ja wat kan ik er verder van zeggen, ik duim heel hard voor je dat het meevalt en dat als het foute boel is, er een heel goed behandelplan komt waar je nog heel lang op vooruit kunt.

Sterkte en een knuffel op afstand!

Offline
Berichten: 22

Hallo Stoere leeuw, 

Wat een snelle reactie. Dank voor je medeleven. 
Ik al vrijdag laten weten hoe de uitslag was. Tot die tijd.... blijven duimen.!! 
xx 

Offline
Berichten: 167

Wachten op uitslagen - een ware ramp. Ik hoop dat je een beetje afleiding kunt vinden. Tuurlijk ik duim mijn duimen blauw.

Offline
Berichten: 476

Wat een schrik voor jou. Heel veel sterkte met wachten... 

Offline
Berichten: 4240

Zo afgrijselijk, dat wachten op wat het nu zal zijn. Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 22

Pffff! Zeker. 
spookt van alles door mijn hoofd. 
soms denk ik, het is helemaal foute boel. Daarna denk ik dan weer, misschien is het gewoon ontsteking.
morgen Pet scan. Vrijdag de uitslag. 

Offline
Berichten: 167

Succes vandaag in de scan. We duimen door voor vrijdag.

Offline
Berichten: 181

Ik duim mee. Niks ergers dan wachten op uitslag. 

Offline
Berichten: 267

Ik duim mee voor je dat het mee mag vallen en je hier snel weer weg kan van het forum. Dat wachten is zo naar! Sterkte 

Offline
Berichten: 337

Ik duim ook mee! Heel veel succes! 

Offline
Berichten: 24

Heel veel sterkte, ik weet heel goed hoe je je nu voelt. En hoop zo dat het kwartje voor jou wel de goede kant op valt.

Offline
Berichten: 167

Hoe was de uitslag moederkloek? Ik heb wel steeds aan je gedacht gisteren.

Offline
Berichten: 22

Hoi allemaal,

Gister was een zwarte dag! De uitslag is niet goed. Op de pet scan zijn plekjes te zien in mijn long, wervels en schaambeen. Dat kwam hard aan ondanks dat ik het eigenlijk al wel wist. De plaatsen waar de uitzaaiingen zitten zijn moeilijk om aan te prikken omdat het diep en hoog in de longtop zit en de andere plekjes zitten in het bot en daar prikken ze liever niet in. Er wordt nu overleg gepleegd met Erasmus om te kijken hoe en wat. Er zal wel chemo volgen maar ze willen eerst weten welke cellen we moeten gaan aanpakken. Zit nu in de fase van familie en vrienden inlichten. We leven maar met de dag. Ik probeer sterk te zijn maar heb ook mijn zwakke momenten. Bedankt voor jullie duimen en medeleven ❤️

Offline
Berichten: 337

Jemig Moederkloek, wat een vreselijk heftige uitslag! En dus op moeilijk bereikbare plekjes.

Ik kan me voorstellen dat dit nieuws inslaat als een bom! Het inlichten van je omgeving is vaak ook niet makkelijk. Het wordt ineens zo echt....

Wel goed dat je ziekenhuis nog een overleg pleegt met een ander ziekenhuis voordat je behandeld gaat worden. 

Ik hoop voor je dat je de best mogelijke behandeling zult krijgen en dat je er goed op reageert. Voor de komende tijd wens ik je in ieder geval heel veel sterkte! 

Een dikke knuffel van mij! 

 

Offline
Berichten: 4240

Oh moederkloek, wat een heftige uitslag. Graag wil ik je in deze chaotische periode nog meegeven dat ik al 4 jaar met uitzaaiingen leef en dat ik me goed voel. Ik wens je de best mogelijke behandeling toe!

Offline
Berichten: 167

Afknapper Moederkloek, op zijn zachtst gezegd......

Goed dat de ziekenhuizen in overleg gaan. Ik hoop dat er een goed behandelplan volgt en dat de gekozen medicatie goed werk doet voor lange tijd. En uiteraard ook dat je je relatief goed blijft voelen en dat kwalitiet van leven hoog in het vaandel staat.

Sterkte en een knuffel op afstand.

Offline
Berichten: 867

Jeetje Moederkloek, wat naar. En dat na 10 jaar. Ik zou ook kapot zijn van dat nieuws. Weet niet goed wat ik kan zeggen, behalve dat je altijd welkom bent om hier je verhaal te doen.

Offline
Berichten: 476

Wat een bericht heb je voor je kiezen gekregen. Ik hoop van harte dat er nog heel veel mogelijk is voor jou. Heel veel sterkte voor jou en je naasten.

 

Offline
Berichten: 19

wat een heftig nieuws sterkte en hoop dat er nog veel mogelijk 

Offline
Berichten: 19

wat een heftig nieuws sterkte en hoop dat er nog veel mogelijk is  

Offline
Berichten: 22

Even een update: 

Gister ben ik voor een bioptie van het plekje in mijn long geweest. Onderzoek viel me reuze mee. Vananaf nu weer afwachten op de uitslag van het weefsel. Is het iest nieuws in de long of zijn het uitzaaiingen vanuit de borst van 2008? Dat maakt het spannend want de behandeling zal heel anders zijn als het om een uitzaaiingen gaat van de borst. 
heeft iemand van jullie daar ervaring mee?
ik ga er al vanuit dat het een chemokuur gaat worden maar dat is ook allemaal heel anders als in 2008. 

Offline
Berichten: 4240

Moederkloek, welke vorm van borstkanker had je in 2008? misschien beginnen ze niet meteen met chemo. Er zijn bij sommige vormen echt andere opties.

Offline
Berichten: 22

Hallo Ellen,

Ik had een graad 3 ER/PR positief N0 Her2Neu negatief. Helaas wordt er nu ook gedacht dat het om een "Nieuwe" tumor gaat. Uitgaande van de long. Ik kan het zelf nog niet geloven. Woensdag a.s. krijg ik hierover de uitslag. Ik weet ook niet wat positiever is hoor. Uitzaaiingen van borstkanker of primair longkanker. Het is allemaal érg spannend. Ik probeer in stappen te blijven denken en vooral positief te zijn maar soms vliegt het me allemaal nogal aan. Ik zal je op de hoogte houden van de uitslag. 

Offline
Berichten: 4240

Dat is wel heel spannend zeg, bah bah.

Offline
Berichten: 22

Vandaag de uitslag gekregen.

Het gaat om dezelfde cellen als van de BK. Nu afwachten wat het vervolg gaat worden. 

Offline
Berichten: 476

Ok, weer een stap verder, toch borstkanker dus... Ik hoop dat je gauw duidelijkheid gaat hebben over het behandelplan. Sterkte met alles. 

Offline
Berichten: 4240

Uitzaaiingen van borstkanker dus. Wat een klap zeg. Gaan ze dat plekje nu verwijderen? of wat wordt de strategie?

Offline
Berichten: 22

Donderdag A.s.heb ik een afspraak bij de oncoloog. Ik denk en hoop dat ik eerst met hormoontherapie mag starten. Opereren doen ze volgens mij niet bij uitzaaiingen. Heb jij ook hormoontherapie,Ellen? 

Offline
Berichten: 4240

ja ik heb ook hormoontherapie. Er zijn nogal wat lijnen. Tussendoor heb ik een keer AC kuren gehad, bij forse groei in de lever, maar dat is al weer 2,5 jaar geleden. daarna dus weer hormoonkuren.

Heel soms, als er maar één uitzaaiing wordt gespot opereren of bestralen ze toch. Vraag er voor de zekerheid naar (oligometastasen !). Bij twijfel even door voor een second opinion in een academisch ziekenhuis over dit onderwerp (tenzij je daar al zit :) ).

Offline
Berichten: 4226

He bah, dus toch weer borstkanker :(

Heb jij eerder geen hormoontherapie gehad Moederkloek? Als dit dezelfde cellen zijn als destijds had je toen ook een hormoongevoelige tumor en was hormoontherapie logisch geweest (volgens de richtlijn).