Neeeee niet alweer die ellende

16 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Micky
Offline
Berichten: 40
Neeeee niet alweer die ellende

Hallo allemaal, 10 jaar geleden kreeg ik op 36 jarige leeftijd de diagnose borstkanker. Na 2 operaties,6 chemo en 33 bestralingen en 10 jaar hormoon therapie met tamoxifen dacht ik 5 weken geleden dat ik het had gered en mijn leven, zover dat kan, weer op kan pikken.

Afgelopen vrijdag voelde ik in mijn andere borst een flinke knobbel.

Dus naar de huisarts en vanmiddag een mammografie en echo gehad. 

De arts kon niet zeggen dat het goed is maar ook niet dat het weer foute boel is.

Ik weet dus niks. Vorige keer was dat meteen duidelijk op de echo. Nu zit ik in spanning af te wachten op een telefoontje voor een punctie en biopsie .

Hoe kan het dat ik 5 weken geleden ben gestopt met de tamoxifen en dat de kanker misschien weer terug is? Zo snel?  Niet weer die ellende....Ik heb nog zoveel problemen na de chemos en bestralingen. Kan ik dat een 2de keer aan?

Mijn hoofd loopt over. Ik wil geloven in een goede afloop.

Offline
Berichten: 515

Hoi Micky, 

Welkom ....wat rot dat je nu weer in die onzekere situatie zit. Ik hoop voor je dat het vals alarm is en iets onschuldigs is.... 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 11

Ik kan mij heel goed jou angst voorstellen en dat je hoofd overloopt. Ik hoop voor jou dat de uitslagen goed zijn. Ik vind het best wel heftig dat je na 10 jaar nog problemen hebt van de behandelingen... Mag ik je vragen welke problemen?

Heel veel sterkte ! 

Groetjes Cecylia

afbeelding van Micky
Offline
Berichten: 40

Hallo, ik heb 10 jaar geleden een borstbesparende operatie gehad. Toen bleek dat de poortwachter klier was uitgezaaid waardoor een okselkliertoilet nodig was. Daar bleken gelukkig geen uitzaaiingen meer te zitten. Door de chemo kreeg ik een bloedvatontsteking waardoor er een portercat moest worden geplaatst.

Bij het eruit halen van de portercat is een lymfeknoop geraakt. Door deze operaties en de bestralingen heb ik aan beide armen oedeem overgehouden. Daarvoor moet ik 2x per week naar de fysio.

Daarnaast ben ik erg vergeetachtig en vooral ontzettend moe! Daardoor ligt mijn leven wel behoorlijk op zijn kop. Mijn gewrichten doen pijn van de hormoontherapie en ik heb osteoporose.

Ook heb ik neuropathie in mijn vingers en tenen.

Ik heb echt van alles en ik probeer niet overal de chemo enz. De schuld van te geven maar volgens de oncoloog hoort het wel bij.

Ik ben nu vooral heel erg bang. Morgen om half 10 krijg ik de biopsie. Had gehoopt dat de echo arts had gezegt dat het niks was. Nog een dagje onzekerheid en dan weet ik of het komende jaar weer niet meer van mij is of dat ik weer van alles kan gaan plannen.

Offline
Berichten: 286

Ik kan me bijna niet voorstellen dat er zo snel na het stoppen van Tamoxifen een knobbel te voelen is, maar we weten allemaal dat deze rotziekte grillig is. Voor nu duimen dat het allemaal meevalt. Wat ik wel meteen dacht, is er bij jou gekeken naar chek2? Want dan is de kans op een nieuwe borstkanker in de andere borst aanzienlijk vergroot. Ik duim dat de ellende deze keer aan je voorbijgaat!!!!

Offline
Berichten: 344

Wat een vervelende situatie! Dat wachten vooral is bijna onmenselijk! Heel veel sterkte voor de komende tijd! 

Offline
Berichten: 906

Hoi Micky, wat een timing inderdaad. Ik zou persoonlijk denken dat het een nieuwe borstkanker moet zijn, die misschien even onderdrukt is geweest door de hormoonbehandeling? Maar ik baseer dat niet op medische kennis. Behalve dat ik dacht dat dezelfde borstkanker vaak op de plek van de oude tumor terug komt, als het in de borst terug komt. Of natuurlijk gewoon een goedaardige tumor. Daar duim ik voor!

afbeelding van Micky
Offline
Berichten: 40

Hallo allemaal, gisteren biopt gehad. Vandaag gaan ze bellen tussen half 2 en half 5.

De arts dacht dat het een borstontsteking was totdat hij erin prikte. Het voelde anders dus toch weer die angst nu.

Ik baal ervan dat ik nu weer helemaal van mijn stuk ben. 

Ik had nog nooit van check2 gehoord. Heb het eens opgezocht en ga het zeker navragen.

Jullie steun doet me goed.

Groetjes 

 

 

afbeelding van Micky
Offline
Berichten: 40

Ziekenhuis heeft gebeld. Het is toch weer borstkanker. Wel weer een nieuwe,geen uitzaaiing vanuit de linkerborst.

Dinsdag hebben we een gesprek met het mamma team over de verdere planning.

Toch weer kanker.....hoe is het mogelijk? Ben nog even verdoofd...

Offline
Berichten: 188

Kan me de schok voorstellen. Maar toch ook wel een beetje goed nieuws. Als het een nieuwe kanker is, dan is het in ieder geval te genezen normaal gesproken. Kan goed begrijpen dat je je verdoofd voelt. Weer dat hele circus door.

Veel sterkte. Ik hoop dat er een goed behandelplan komt en dat je er relatief goed doorheen rolt zeg maar.

Liefs en een virtuele knuffel vanuit hier.

Offline
Berichten: 22

Jeetje Micky, wat een vervelend bericht. Niet te geloven zeg. Het is en blijft een rot ziekte. Sterkte met het wachten tot dinsdag. 

Offline
Berichten: 4268

Heel heftig. Ik vond het de tweede keer zoveel bitterder, omdat je weet wat je te wachten staat. Al die shit weer opnieuw. Veel sterkte.

afbeelding van Micky
Offline
Berichten: 40

Dank jullie.  Gisteren heb ik een gesprek met de chirurg gehad.

Mijn tumor is  weer hormoon gevoelig. Ik ben 5 weken geleden met de hormoontherapie gestopt na 10 jaar!

In mei heb ik een MRI gehad en daar blijkt de tumor al op te zien. De oncoloog had mij in mei moeten bellen en heeft dit nagelaten. Nu ben ik zoooo boos en ik kan niks met die gevoelens.

Ik zou over 2 jaar een nieuwe MRI hebben gekregen. Wie weet wat er dan allemaal in mijn borst zou zitten.

De chirurg stelt een borstbesparende operatie voor met bestralen. Maar niet meer de 33 keer van de vorige keer.

Chemo wordt besproken na de operatie maar ik hoorde een beetje in haar woorden dat het misschien bij opereren en bestralen blijft.

Deze keer geen zowiezo geen okselkliertoilet.  Dat doen ze pas bij 3 positieve poortwachterklieren en dat komt heel zelden voor.

Al met al een goed gesprek. Maar toch weer het kanker traject in.

 

Offline
Berichten: 19

oh jeetje heel veel succes en sterkte. Valt noet mee zo n tweede ronde

Offline
Berichten: 4268

Wat een enorme blunder zeg. Goed dat je nu zelf de knobbel voelde, maar echt he, dit kan zo toch niet.

Kleine tumoren, daarop wordt niet altijd meteen gereageerd, er is veel discussie of, maar in jouw geval, omdat je al borstkanker hebt gehad, had meteen gehandeld moeten worden. Heel naar. Ik kan me voorstellen dat je er niet goed van wordt. bah.

Offline
Berichten: 906

Onvoorstelbaar. 'Vergeten te bellen na ontdekken van kanker' :S. Ga je daar wat mee doen? Klacht indienen oid? Ik zou in ieder geval een andere oncoloog vragen om je te begeleiden mocht je toch chemo moeten. Want hier is het vertrouwen wel weg.

Kan me ook voorstellen dat je nu wil richten op je eigen herstel. Ik ga heel erg duimen dat het blijft bij opereren en bestralen.