Sistersforlife

5 berichten / 0 nieuw
afbeelding van Sistersforlife
Offline
Berichten: 2
Sistersforlife

lieve allemaal,

bij mijn lieve zus is deze week borstkanker geconstateerd. Voor de familie een schok en veel verdriet. Wij hebben geen erfelijke historie met deze ziekte. Ze is pas 39 met een kindje van 4 en  invasief ductaal carcinoom graad 2. Nu wachten op verdere resultaten en dit is slopend. Zij is de belangrijkste persoon in mijn leven naast mijn kids en ik zou het liefst alles van haar overnemen. De machteloosheid die ik voel is niet te beschrijven. Ik hoop van jullie kracht te leren en advies te krijgen hoe haar het best te ondersteunen. PS; heeft iemand het boek Chris beat cancer gelezen? Lieve groet

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Een geweldige zus (of vriendin) is wat iedereen nodig heeft in zware tijden. En zowel voor je zus als voor jou zijn dit heel zware tijden. De periode van onderzoeken en testen vond ik denk ik het zwaarst van alles. De onzekerheid vreet aan je. Opeens is "leven" niet vanzelfsprekend meer.

Er is geen draaiboek voor hoe je je op zou moeten stellen. Iedereen ervaart het anders. Vooral jezelf zijn en blijven. Er voor haar zijn, meeveren in alle emoties. Als zij zich een dag k.. voelt heeft ze niks aan kreten als : "je moet nu sterk zijn".

Ik heb het geluk een fantastische zus te hebben die alle behandelingen meegeweest is, anderhalf jaar lang. Nooit heeft ze het af laten weten. Ik kon simpelweg altijd op haar bouwen. Gevoel van "samen staan we sterk" was altijd aanwezig. Het was geen eenzame strijd. Op een bepaalde manier was het zelfs een heel mooie tijd - al klinkt dat misschien raar in zo'n situatie.

En ik weet dat als ik uitzaaiingen mocht krijgen en opnieuw het traject in zou moeten, dat ze er dan weer voor me is. 

Ik wens jou en je zus alle goeds toe en heel veel sterkte. Het is mooi te weten dat ze alle steun gaat krijgen van ook een lieve zus.

Offline
Berichten: 414

Wat fijn dat je als zus zo naast haar staat. Ik heb zelf geen zussen maar een hoop andere lieve familieleden zijn er door dik en dun geweest voor mij, waardoor ik toch niet terugkijk op een rottijd ondanks die rotziekte. Het boek ken ik niet. Welkom hier en ook sterkte voor jou

afbeelding van Veer
Offline
Berichten: 31

Stoere Leeuw schreef:

Als zij zich een dag k.. voelt heeft ze niks aan kreten als : "je moet nu sterk zijn".

Met name dit !

afbeelding van Sistersforlife
Offline
Berichten: 2

Dank voor de lieve reacties en ik neem het advies ter harte. Ik ga deze strijd met haar aan zij aan zij. Ik zal niet naar iedere behandeling mee kunnen want ze woont helaas in een ander land maar om het weekend wil ik proberen daar te zijn. Als iemand nog nog goede adviezen heeft om beter door chemo te komen hoor ik het graag.