Toch even voorstellen..

12 berichten / 0 nieuw
afbeelding van xkimxkimx
Offline
Berichten: 2
Toch even voorstellen..

Hallo allemaal,

Mijn naam is Kimberly en ben 24 jaar. Helaas heb ik dinsdag het slechte *PIEP* nieuws gekregen dat ik borstkanker heb. Helaas is dit niet het enige slechte nieuws wat ik in mijn korte leven al heb gehad. 7 jaar geleden had ik een hersentumor. Deze was goedaardig en kon operatief verwijderd worden. Daar heb ik lang van moeten revalideren.. en nu dit.  Ik heb een bobbeltje gevonden in mijn rechterborst. Op dinsdag vertelde de huisarts mij dat het waarschijnlijk om een cyste zou gaan en wilde mij 2 weken laten wachten vanwege mijn leeftijd, maar om eigen verzoek toch doorgestuurd naar de Radioloog. 
 

Op vrijdag kwam ik bij de radioloog. Ik dacht nog: 'Oh dat doen we even, echo en klaar'. Helaas moest er toen een punctie worden genomen, en daarbovenop een Biopsie. Ik denk dat ik niet helemaal goed verdoofd was, want toen de biopsie genomen werd schoot ik 5m de lucht in. Gelukkig was mijn lieve vriend hierbij en heeft me kunnen steunen. 
 

Doordat de radioloog mij kon vertellen dat het dus om 'weefsel' ging, kreeg ik al tranen in mijn ogen. 'Niet bij mij toch?' was mijn gedachten. Aansluitend kregen we een gesprek met een mammachirurg, deze vertelde mij dat de kans heel klein was op mijn leeftijd, maar dat er wel een kans bestond dat het wel slecht was.

 

Maandag zou ik de uitslag krijgen, alleen werd ik gebeld door de chirurg dat dit dinsdag zou worden. Alles spookt door je hoofd. Dinsdag dan toch een slechte uitslag gekregen. De tumor is 7mm groot. Misschien ben ik er dan toch optijd bij? Ik krijg donderdag meer onderzoek omdat er nog maar een kleine diagnose is nu. 
 

Nu is het donderdag en heb vanochtend een MRI en een mammografie gemaakt. Helaas wilde de Radioloog toch nog een echo maken van de linkerborst/oksel. Ze hadden namelijk op de scan nog een actief weefsel gevonden die oplichtte tijdens de MRI scan. Ze zagen ook nog een lymfeklier die heel licht verdikt was, misschien komt dit door mijn verkoudheid. Voor de zekerheid toch van alle 2 een biopt gedaan en hopen dat dit niet hetzelfde is.

Morgen op 29 november (Black Friday) krijg ik de uitgebreide uitslag + behandelplan. Gelukkig ben ik erg nuchter en ga er opzich nu makkelijk mee om. Ik praat veel, omdat praten voor mij helpt. Dan valt er last van mij af. 
 

Ik ben opzoek naar leeftijdsgenoten of mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Laat gerust een reactie achter. 
 

 

Offline
Berichten: 286

Ach lieve xkimxkimx, wat een afschuwelijk nieuws op jouw leeftijd. Ik hoop dat je vandaag duidelijkheid krijgt. Alles stap voor stap nu. Je kunt hier alles vragen en vertellen! 

Offline
Berichten: 188

Jeetje xkimxkimx wat een klote situatie! Je hebt al zoveel meegemaakt. Je bent nog zo ontzettend jong.

Hopelijk komt er een heel goed en gunstig behandelplan.

Sterkte met alles.

Offline
Berichten: 906

Jeetje Kim, dat verwacht je inderdaad niet op jouw leeftijd. Ik vond mezelf al jong met 38 jaar. Bij mij werd wel gezegd dat je bij tumoren onder de cm minder snel chemo krijgt, maar het kan wel. Vandaag krijg je in ieder geval duidelijkheid.

Fijn dat je vriend je zo goed steunt!

Hier mag je altijd van je afschrijven.

afbeelding van xkimxkimx
Offline
Berichten: 2

Vandaag zou ik de uitslag krijgen, helaas hebben ze nog geen uitslag. De uitslag of de kanker HER2 positief of negatief is, is er nog niet. Ze gaan wel een genetisch onderzoek starten. Als het genetisch is moeten ze eraf, wat heel apart is want niemand in mij familie heeft dit.  
 

Ze zijn iets positiever over mijn linkeroksel, tot nu toe geeft die schoon aan. In mijn linkerborst zit een tumor dat is zeker, alleen weten ze nog niet of deze goed of slecht is. Ze willen meer weefsel, dus waarschijnlijk als ze maandag nog niks weten, halen ze hier nog een biopt van. 

Maandag krijg ik dus definitief de uitslag + behandelplan. Aansluitend krijg ik een voorlichting bij plastische chirurg. Weer een heel weekend wachten dus.. 

 

Offline
Berichten: 286

Dat wachten is zo naar he, het is fijn als je weet waar je aan toe bent. Gezien je leeftijd is het logisch dat er genetisch onderzoek komt ook al zit er verder niets in de familie. Ik hoop dat je het weekend een beetje afleiding kan vinden!

Offline
Berichten: 188

Wachten is vreselijk, die onzekerheid vreet aan je. Ik weet het is makkelijk gezegd, maar probeer wat leuks te doen dit weekend, als afleiding.

Ik duim voor goede uitslag maandag.

Offline
Berichten: 22

Jeetje Kim wat een naar bericht en dat lange wachten is killing.... Hopelijk heb je afleiding van het weekend. Ikea voorkeur duimen dat je maandag meer duidelijkheid krijgt. Je bent op zoek naar leeftijdsgenoten, dat ben ik niet maar wel lotgenoot. Niet dat onze situaties met elkaar te vergelijken zijn ( op de borstkanker na dan ) maar lotgenoten snappen elkaar wel en kunnen je op deze manier toch steunen en we leven met je mee.

sterkte voor maandag. 

Offline
Berichten: 515

Jeetje... Wat ontzettend jong ben je nog....  Ik hoop dat er geen genetische afwijking bij je wordt gevonden en dat het een goed behandelbare, niet al te agressieve tumor betreft.... weet je nu meer over het behandelplan? Het zal gezien je leeftijd wel een beetje maatwerk zijn qua afwegingen etc. Heel veel sterkte.... en we zijn er wanneer je vragen hebt. 

Hartelijke groet, 

Linda

Offline
Berichten: 4268

Ja heel goed dat ze genetisch onderzoek doen. Dat kan echt relevant voor de behandeling zijn. Als er meer tumoren kanker blijken te zijn, dan wordt dat kans op chemo een stuk groter. wel fijn dat die lymfeklier tot nu toe oke lijkt. Maar al met al akelig spannend en dus nog een kans dat ze nog meer moeten onderzoeken begrijp ik. Maar goed, in jouw geval echt beter nu alles op zijn kop zetten om zeker te weten dat het is wat het is. Veel sterkte.

afbeelding van soft-baked-tough-cookie
Offline
Berichten: 4

Hi Kimberly, I'm so sorry that you have to go through this at such a young age. I know the pain of waiting. I found it helpful to remind myself that I will have a fighting chance even if the results are not the best - there are usually many treatment options for breast cancer. Wish you all the good news, and none of the bad news on Monday.  

Offline
Berichten: 344

Jemig wat ben jij jong zeg! Ik vond mezelf al jong.... En je hebt ook al een hersentumor gehad. Balen dat nu dit je moet overkomen. 

Is er inmiddels meer duidelijk? Dan komt er hopelijk even een stop op dat wachten. Straks als je echt een behandelplan hebt, dan wordt het beter. Goed ook dat ze erfelijkheid gaan onderzoeken.

Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, behalve dat je ik veel sterkte wens voor de komende tijd!